Video: 5 vragen over eetstoornis NAO

 

Al eerder maakte Sandra een video waarin zij vijf vragen heeft beantwoord over boulimia. Ik maakte een video met vijf vragen over anorexia. Ook over eetstoornis NAO hebben we nu zo'n video gemaakt. Een video met uitleg over wat het precies inhoudt om dit te hebben, wat de oorzaak is en hoe je er vanaf kunt komen. Want eetstoornis NAO is net zoals boulimia, binge eating disorder en anorexia een serieuze eetstoornis. De naam zegt niets over de ernst. Neem jezelf serieus als je deze eetstoornis hebt en trek aan de bel. Het maakt niet uit hoe jouw eetstoornis eruit ziet, hoeveel jij weegt en wat je nu precies eet. Het gaat erom dat je een groot probleem hebt met eten en zelfbeeld en dat is rot genoeg om hulp voor te vragen. 

We hopen dat je de video fijn vindt om te zien. Misschien kun je hem aan andere mensen laten zien, om uit te leggen wat een eetstoornis is of vind je het gewoon fijn om zelf weer eens te horen wat eetstoornis NAO ook alweer betekent. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

roos01 - Dinsdag 30 augustus 2016 19:07
heel erg bedankt voor deze video, ik heb er veel aan
Anne-Maria - Dinsdag 30 augustus 2016 20:12
Na de heftige periode met Anorexia is de eetstoornis bij mij nu NAO. Voor mij betekent dit dat ik op gezond gewicht zit, precies in de gaten houd wat ik eet op een dag, in de stress kan raken als dingen plotseling anders lopen, sporten omdat ik vind dat dat moet, maar ook omdat ik er plezier in heb. Én dat ik mezelf kan verwennen met een lekker ijsje, uit eten gaan, eten ook kan zien als iets gezelligs, een fijne maaltijd kan klaarmaken zonder al te veel nare gedachten, durf te experimenteren met eten. Eetstoornis NAO betekent bij mij een eetstoornis zich het meest in mijn gedachten manifesteert. Ik kan hier heel goed mee leven, ik kan dingen fijn vinden, ik ben niet áltijd als eerste met eten bezig, al zit het wel bijna altijd in mijn hoofd. Ik ben blij waar ik nu sta. Natuurlijk zou het fijn zijn als het helemaal weg is, maar daar ga ik niet meer vanuit. Op de één of andere manier blijft het een kwetsbaarheid bij mij.
M. - Woensdag 31 augustus 2016 07:20
Ik sluit me helemaal aan bij Anne-Maria. Herken me in jouw verhaal/traject.
Anna - Woensdag 31 augustus 2016 09:08
@Anne-Maria, wat fijn dat je nu weer van dingen kunt genieten, ondanks dat alles nog niet optimaal is. Toch wou ik even zeggen dat het echt mogelijk is helemaal te genezen van je eetstoornis. Misschien denk je nu van niet, of hebben therapeuten gezegd dat het altijd enigszins aanwezig zal blijven (dat werd tegen mij gezegd), maar dat hoeft echt niet. Ik denk juist dat als jij erin geloofd dat het nooit echt weg zal gaan, dat het dan ook niet weg zal gaan. Andersom, als je denkt dat het voor jou mogelijk is om ES vrij te worden, dan zal dit veel sneller gebeuren. Gedachtes die je hebt bepalen vaak sterk hoe je het leven ziet en hoe je je eigen leven invult. Je kunt je gedachten veranderen en sturen. En ja, dit is moeilijk (lukt mij ook nog steeds niet altijd). Misschien kun je een dankbaarheidsdagboekje beginnen (elke dag 3 dingen bedenken waar je dankbaar voor bent), of aan iemand vragen of die je regelmatig wil vragen waar je dankbaar voor bent of wat je leuk vond aan je dag als je het moeilijk vindt om jezelf daartoe te zetten (zoals ik ;p). Maar ik hoop vooral dat je vertrouwen kunt krijgen in jezelf en je kracht om eetstoornis vrij te kunnen worden. Ik heb in ieder geval dat vertrouwen in jou (en ieder ander die denkt dat ze nooit van hun ES af kunnen komen).
Anoniempje - Woensdag 31 augustus 2016 15:35
Ik had ook eetstoornis NAO. Ik had alles van AN alleen mijn gewicht was niet laag genoeg om die benaming.
Het voelde dan zeker altijd als te dik, maar uiteindelijk werd ik een crisis patiënt en ging het heel slecht.
Als ik de eerste keer om hulp ging, zei de hulpverlener dat ik er goed uit zag, terwijl het eten niet goed ging, dat leverde heel wat vertraging op.

Maar nu, ik heb het overwonnen en ben heel bewust van het feit dat NAO net zo ernstig is.
Bedankt voor deze video.
M. - Donderdag 1 september 2016 13:45
@Anna: hopelijk zou ik dat ook kunnen zeggen op een dag. Maar voor nu heb ik de hoop even opgegeven.
britneyangel - Vrijdag 9 september 2016 23:20
Ik kom er nu achter dat je in die film mij niet gezien ook te zien bent sandra! ik dacht namelijk dat het iemand anders was! ik vind het een intresante maar heftige film!