Sneak preview: centrum eetstoornissen Ursula in Leiden

 

Misschien heb je het al gehoord omdat je zelf in therapie bent bij het Centrum Eetstoornissen Ursula of omdat wij het een keer eerder in onze dagje mee vlogs hebben verteld: Het Centrum Eetstoornissen Ursula gaat in juni verhuizen van Leidschendam naar Leiden. Dit betekent dat de hele dagbehandeling en kliniek een nieuwe ruimte en inrichting krijgen. Super spannend! Ook voor ons, want de redactie van Proud2Bme krijgt ook een nieuwe plek. Het gebouw waar 'De Ursula' terecht komt is hetzelfde gebouw als waar wij onze Proud2Meets houden op vrijdagmiddag: Rijnveste.

Hier zal 'De Ursula' zich vestigen op de tweede etage. Eigenlijk leek ons dat best krap, maar toen we afgelopen vrijdag stiekem alvast een kijkje namen raakten we bijna de weg kwijt, zo groot is het! Toen we er zo rondliepen was ook direct duidelijk dat het nog niet af was. Er stonden nog geen meubels, ze waren nog bezig met electra in het plafond en ga zo maar door. Toch vonden we het erg leuk om het alvast te zien! Omdat misschien meer bezoekers van Proud2Bme benieuwd zijn naar de ruimte, hebben we maar direct een rondleiding voor de camera gedaan. We weten nog niet hoe en wat alles écht gaat worden. Over een paar maandjes, als alles af, ingericht en duidelijk is voor ons, zullen we een echte rondleiding doen. Maar hier alvast een Sneak Preview!

 Sandifortdreef 19, Leiden

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

GodsChild - Zondag 6 april 2014 19:19
hihi, stiekem moet ik lachen om jullie. Vrolijk huppelend door een leeg gebouw. Super inspirerend, hihi!
Katja - Zondag 6 april 2014 19:27
Ik vind het eigenlijk best jammer dat de Ursula gaat verhuizen. Ik vind het oude terrein een stuk mooier. Dit is niet lelijk ofzo, maar ik vind de oude gebouwen en het groen eromheen zo mooi. Op zich is het praktischer voor mij want Leiden is een stuk dichterbij, maar ik denk dat ik het oude terrein best ga missen. Misschien wordt dit ook wel heel mooi, maar dat zullen we nog wel zien. Ik ben benieuwd!
Maanmeisje - Zondag 6 april 2014 19:41
O, dat wist ik nog niet... Ik schrik er wel een beetje van. Ik denk er hetzelfde over als Katja, ik vind het gebouw en het terrein erg mooi. Helaas is Leiden voor mij verder weg dan Leidschendam. Ik vind het best jammer en ik denk dat het erg wennen zal worden.
Scorpiors - Zondag 6 april 2014 19:48
Echt een leuk filmpje, ook mijn complimenten naar de gene die de camera bediende.
Mooi gebouw, en ben zeker benieuwd hoe het nieuwe ruimte is waar de meeting gaat plaats vinden.
Misschien als der een opendag komt zou ik best wel een kijkje willen nemen?
Lijkt mij best spannend.
Groetjes.
E - Zondag 6 april 2014 20:11
Nouska heet ze toch? (De brunette) Echt een prachtige vrouw!
Ikke - Zondag 6 april 2014 20:54
Leuk om te zien.. Heb ik alvast een beetje een indicatie en inzicht waar ik binnen kort kom te zitten ......
J. - Zondag 6 april 2014 20:55
Voor alle meisjes met bewegingsdrang is dit wel een mooie stok achter de deur om minder te lopen .. misschien eerst niet leuk maar later wel beter! Weet nog dat op Leidschendam er (te) veel ruimte voor was. Hoe prachtig het daar ook was.. echt prachtig
Romy - Zondag 6 april 2014 21:05
Hartstikke leuk, en heel erg fijn om alvast te weten hoe er uit zal gaan zien!
Mare - Zondag 6 april 2014 21:09
Wat enorm zonde is het toch dat de psychiatrie van het geweldige terrein met enorm park naar 1 groot flat gaat. Het wordt weer meer wat het was; een ziekenhuis..
anoniem - Zondag 6 april 2014 21:33
Leuke clip! ...een heel mooi gebouw waar je zeker goed kunt werken aan je herstel! Wel jammer dat er weinig natuur dichtbij is.
Ingrid - Zondag 6 april 2014 22:03
Wennen hoor, ik vind de Ursula zoals het nu is en de omgeving zo vertrouwd en een mooie natuur..... Maar het is voor mij wel een half uurtje minder reizen, dat scheelt weer ontzettend. Het ziet iig heel strak en mooi uit, als het is ingericht etc. zal het ook weer anders zijn nu lijkt het natuurlijk een kille bedoeling. Ben erg benieuwd, thanks voor de sneak preview, leuk filmpje weer!!! Jullie doen dat elke weer helemaal leuk! Fijne week!!!!
Nicole - Zondag 6 april 2014 22:22
Ik kan me van de Proud2meet Open Air herinneren dat er een super mooi park in de buurt ligt waar je heerlijk kunt ontspannen en mooi kunt wandelen.
Tiffany - Zondag 6 april 2014 22:33

Wat gaat er eigenlijk met het oude gebouw gebeuren?
Eidyia - Maandag 7 april 2014 00:46
Ik vraag me alleen af of een eigen badkamer in een eetstoorniskliniek handig is? Ivm braken enzo..?
anoniem - Maandag 7 april 2014 03:09
O wat zonde! Het zat op zo'n prachtig terrein. Heeft zeker met geld te maken; allemaal aparte gebouwen verdeeld over een groot terrein is vast minder efficiënt. Wat gaat er met de oude gebouwen gebeuren? Ik vraag me trouwens af hoe handig het is om twee klinieken zo dicht naast elkaar te hebben; het Curium zit een paar meter verderop.
Milou - Maandag 7 april 2014 10:12
Ik vind het echt lastig om te zien. Ik heb zelf tot een aantal jaar geleden bij de Ursula gezeten. En wanneer ik er dan langs reed voelde het nog wel als een plek waar ik mij goed voelde. Het klinkt heel stom maar het voelt net alsof door de verhuizing die plek verdwijnt en er een nieuwe Ursula is waar ik niet hoor. Ik weet niet goed hoe ik het uit moet leggen. Maar ik vind het lastig
J - Maandag 7 april 2014 10:16
Het nieuwe gebouw ziet er idd een beetje klinisch uit. Ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien als het helemaal aangelkeed is. En die wc op je kamer vond ik ook wel een beetje bijzonder. Maar ik kan me indenken dat het ook wel prettig is.
sanne - Maandag 7 april 2014 10:24
ziet er erg mooi uit! maar inderdaad zoals andere boven mij al zeggen, het moet nog wel een beetje aangekleed worden om het er niet al te klinisch uit te laten zien.
Verder grote complimenten aan degene achter de camera, duidelijk en rustig gefilmd!
anoniem5 - Maandag 7 april 2014 10:50
het lijkt een beetje op een ziekenhuis idd. Jammer. Ik zou me er niet fijn in voelen, in zo'n groot gebouw...... doe mij maar klein, maar fijn .
Het balkon is wel echt heel lekker:P
S. - Maandag 7 april 2014 10:54
Ook ik vind het heel erg jammer dat ze gaan verhuizen naar deze locatie. Waar ze nu zitten vind ik persoonlijk erg fijn, lekker in de natuur. Heeft wel iets rustgevends. De nieuwe setting vind ik heel erg klinisch ogen. En hoewel het heerlijk is dat er een dakterras aanwezig is, zal ik de tuin en het park erg missen.

Wat betreft de toiletten, dat vind ik wel een groot pluspunt. Lekker hygiënisch. Waarschijnlijk zullen de toiletten wel op slot kunnen. Dus wanneer iemand bekend is met braakdrang e.d. dan zullen hier wel afspraken over gemaakt worden gok ik zo. (Bijv. dat de toilet/badkamer alleen van het slot gehaald wordt zodat je kan douchen.)
Anoniem - Maandag 7 april 2014 13:43
Aan de ene kant super tof zo'n verhuizing, maar aan de andere kant ook jammer. Het huidige terrein is prachtig! Echt een soort woning. Nu kom je te wonen in een 'flat' waar op de andere verdiepingen andere bedrijven/instanties zitten.
*Esther* - Maandag 7 april 2014 15:55
Ik en benieuwd. Het ziet er wel minder leuk uit dan in Leidschendam.
Mystery - Maandag 7 april 2014 16:02
Ik ken het nieuwe gebouw al van voor de verbouwing, dus voor mij is het al meer een "thuis", maar toch blijft het wel gek... Er is echt heel veel veranderd en ik vond de konijntjes en het groen in Leidschendam juist zo rustgevend. Praktisch gezien is dit wel handig, nagenoeg om te hoek!
S. - Maandag 7 april 2014 17:09
Wat ik me afvraag.. Wat voor bedrijven zitten er nog meer in dat pand?
Mystery - Maandag 7 april 2014 17:36
@S. Het hele pand is van Rivierduinen. Buiten de Ursula zit er nu de "reguliere" GGZ-Leiden, maar ook het Centrum voor Autisme en een centrum voor mensen met een verstandelijke beperking
Me - Maandag 7 april 2014 18:42
Na Leiden wordt het hopelijk niet meer lijden.
struggle4life - Dinsdag 8 april 2014 03:04
Zonde. Ze blijven verhuizen....Wassenaar,Leidschendam en nu leiden. Why??
N.I.91 - Dinsdag 8 april 2014 10:22
Is het bekend waarom ze verhuizen?
Het filmpje is wel leuk, maar het is idd wennen ja.
Ben benieuwd hoe het eruit ziet als het aangekleed is :-)
Jelise - Dinsdag 8 april 2014 19:55
Ziet er best mooi uit, leuk om dat zo te zien! Ik ga wel het park in Leidschendam missen... wandelen rondom het LUMC en het station lijkt me toch minder geslaagd ;-)
anoniem - Woensdag 9 april 2014 15:39
Ik vind het verschrikkelijk dat we gaan verhuizen! Waar we nu zitten, is het zo vertrouwd en fijn, met al het groen er omheen etc...
Heleen - Zondag 13 april 2014 14:33
De Ursula zo tijdelijk zijn omdat het noodgebouwen zijn, wachtend op nieuwbouw. In de tussen tijd is er zelfs nog een groot deel aangebouwd. Dat is wat ik er van weet.
Anne - Woensdag 14 mei 2014 11:27
Ik ben superblij dat ik dit niet meer hoef mee te maken...
Erg stom dat ze gaan verhuizen, de oude plek was zo ontzettend rustgevend en mooi!!!
En bovendien was het ook heel anoniem.. Je stapt uit bij ggz haagstreek en niemand die wist dat je overstak naar..
Leuk nu, als je uit leiden centraal loopt en de hele wereld ziet je daar naar binnen lopen.

Gelukkig hoef ik er niet heen!
Vi - Zondag 15 juni 2014 01:14
Ik vind het jammer dat de Ursula gaat verhuizen. Waar het nu staat, vind ik de omgeving mooier, natuurlijker en rustiger. Ik voelde me er toch een soort van op mn gemak ofzo. Ook het feit dat de kliniek gewoon lekker op de grond staat en als je naar buiten wilde, kon je lekker op het terras, geen trappen ofzo..

Het nieuwe gebouw vind ik niet echt leuk.
Ik heb in dit gebouw weleens stage gelopen op een andere afdeling en toen hoorde ik al dat veel binnen dat pand werd veranderd. Bepaalde afdelingen gingen verhuizen en die zouden plaats maken voor de Ursula.
Persoonlijk vind ik het maar niks. De ruimtes vind ik ook niet echt praktisch ingericht. Ik bedoel dat het zo "raar" is gebouwd zegmaar.
Buiten dat vind ik dat dit pand ook niet zo is ingericht voor behandeling van eetstoornissen. Ik bedoel maar bijvoorbeeld, elke slaapkamer heeft een eigen wc en badkamer.
En ik zie nog wel wat dingen die niet zo handig zijn zegmaar...

Maargoed ondanks dat ik het jammer vind, wens ik toch een ieder die hier mee te maken krijgt/ heeft heel veel succes met de verhuizing en voor de mensen die het (net zo) lastig vinden (als ik) hoop ik dat jullie toch een beetje je "plekje" kunnen vinden daar en heel veel succes
Verder heb ik ook niet alleen maar te klagen hoor, ik denk dat t voor veel mensen handig is omdat t wel goed te bereiken is, vlak naast t ziekenhuis en er werken wel meerdere specialisten. Misschien kunnen mensen met problemen naast hun eetstoornis daar ook wel co behandeling doen ofzo, Dat zou dan wel weer handig zijn.

Liefs, Vi
G. - Dinsdag 1 juli 2014 09:23
Op de vorige locatie voelde ik me veel prettiger, als je pauze had kon je gaan lopen en het voelde gewoon als een prettige plek. Maar nu in het nieuwe gebouw voel ik me niet heel erg prettig. Het lijkt heel erg op een ziekenhuis en je hebt niet eens kans om ff lekker een rondje te gaan lopen in de pauze. Ik hoop dat de inrichting wel vrolijker wordt, met leuke assecoires etc, want dat ziet er al gelijk een stuk beter uit.
Maar voor derest vind ik het wek fijn dat alles in 1 gebouw zit, dan hoef je tenminste niet de hele tijd heen en weer te lopen tussen allemaal gebouwen ;)
nora - Zondag 1 februari 2015 15:34
hihi jullie filmen mijn kamer op de High cure!