Patricia: revalideren en een eetstoornis

 

Op oudejaarsavond 2009 fietst de dan 29-jarige Patricia in de buurt van het Amstelhotel in Amsterdam als zij wordt overvallen door twee mannen. De mannen beroven Patricia van haar tas en tijdens de overval valt zij van haar fiets waardoor zij met haar hoofd op een stoeptegel knalt. Zij overleeft de val maar net en later blijkt bovendien dat Patricia ten tijde van de overval kampt met een ernstige eetstoornis. Deze gebeurtenis was voor Patricia een ommekeer in haar leven. Ze zag het letterlijk als een geluk bij een ongeluk en wist dat er iets moest veranderen.

Door het ongeluk staat Patricia een zwaar revalidatieproces te wachten waarbij ook haar eetstoornis Anorexia Nervosa aan de orde komt en zij hier voor het eerst hulp bij krijgt. Regisseur Jan Diederen hoorde via via van het verhaal van Patricia en wilde graag met haar in contact komen. Het resultaat is de documentaire 'Patricia' die een inkijkje geeft in de lange weg die Patricia heeft moeten afleggen.

Let op: zowel in de documentaire als in de trailer worden redelijk vaak gewichten genoemd. Is dit moeilijk voor je, dan raden we je aan niet te kijken.

PATRICIA from Jan Diederen on Vimeo.

De gehele documentaire is hier te bekijken. Druk op het knopje ''Rent'' en gebruik de kortingscode ''sponpat33'' om de documentaire gratis te kunnen bekijken.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Deniz - Dinsdag 8 november 2016 23:43
Dank voor de code! Wauw, heftig wat haar overkomen is door de roofoverval. Ik vond het een mooie en goede docu met een mooi eind!
Kim - Woensdag 9 november 2016 07:20
Lijkt me interessant om te kijken! Inspirerend dat ze kracht heeft kunnen halen uit deze nare gebeurtenis wat haar is overkomen :).
xox - Woensdag 9 november 2016 11:48
Wilde net deze documentaire gaan kijken, alleen geeft hij aan dat de code is vervallen.. Jammer, leek me interessant om te kijken.
M - Woensdag 9 november 2016 11:51
This promotion is no longer valid. Please contact the creator for help.

Code doet het helaas niet hier :(
Proudie1 - Woensdag 9 november 2016 13:59
De code doet het niet meer, maar ik heb wel Paypal, dus heb gewoon die 2,71 euro betaald voor een keer. Erg indrukwekkende documentaire!
*MAAN* - Woensdag 9 november 2016 17:46
jammer ik ben al te laat