Netflix & Chill: niet durven eten

 

We sturen best wel vaak aan tot 'momentjes voor jezelf pakken' of lekker een avondje chillen op de bank. Maar dat is - zeker met een eetstoornis - soms makkelijker gezegd dan gedaan. Met het weekend voor de deur willen we jullie toch wat inspiratie en motivatie meegeven. Om, als je dat wilt, die ene leuke film te gaan kijken én daar ook iets lekkers bij te eten. Gewoon, omdat dat mag!

Vorige keer kon je al een video zien waarin Daphne het heeft over bewegingsdrang. Volgende maand komt Irene met een video over eetbuidrang als uitdaging. 

Maar wat als je niét durft te eten tijdens het kijken van een film? De focus lag bij mij vroeger vaak op die zak chips, die bak popcorn. Ik wilde wel, maar het lukte niet. Ik ervoer veel spanning en onrust en de film goed volgen zat er niet echt in. Ik durfde niet te eten. Als ik dat wél deed, voelde ik nog meer spanning. In deze video deel ik wat tips om dit (hopelijk) iets makkelijker voor je te maken, als jij dit herkent.

  

Liefs

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ThinkTwice - Vrijdag 3 april 2020 19:57
''Netflix en chill'' heeft toch een iets andere betekenis maar wel goede serie ;)
Veerle - Vrijdag 3 april 2020 21:27
Deze video komt zo op t juiste moment! Ik zit nu in een dilemma dat ik geen koek van mezelf mag kopen, zoals roze koeken. Ik woon alleen en een stemmetje in mij vind het gek als ik roze koeken koop omdat je dat niet mag kopen als je alleen woont, dat is teveel. Ik wil de uitdaging aangaan om wel een keer roze koeken te kopen en dan gewoon af en toe een koek te eten. Hoewel de eetstoornis dan ook weer beweerd dat t dan snel oud wordt.. dus zo snel mogelijk op moet :(
Anoniem - Zondag 5 april 2020 20:09
Toen ik nog alleen woonde haalde ik ook regelmatig wat lekkers voor mezelf in huis, waaronder roze koeken af en toe. Dat is helemaal niet gek, juist leuk om jezelf een beetje te verwennen af en toe! Roze koeken blijven lang goed hoor :D Ik snap dat het moeilijk kan voelen, maar probeer de uitdaging eens aan te gaan!
Veerle - Dinsdag 14 april 2020 16:45
Bedankt voor je reactie! :D motiveert me om het uit te proberen,
britneyangel - Vrijdag 3 april 2020 22:59
leuke video