Nare opmerkingen over je lichaam

 

Op de basisschool of middelbare school is er misschien weleens iets naars tegen je gezegd over je lichaam. Ikzelf kan dit me niet zo goed meer herinneren, maar het zal iets te maken hebben gehad met het feit dat ik als kind zo plat als een plank was. De website Buzzfeed, die de meest geweldige video's maakt, vroeg vrouwen nu, zoveel jaar later, te reageren op nare opmerkingen die ooit gemaakt zijn over hun lichaam. De video is erg leuk en motiverend om te kijken.

Welke nare opmerking is er weleens gemaakt over jouw lichaam?
En wat zou je daar nu op willen reageren?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Iris - Donderdag 2 april 2015 21:18
pijnlijke opmerkingen worden regelmatig gemaakt door klasgenoten die me niet begrijpen. 'vieze anorexia kut, ga toch eten.' hoe ik daar op moet reageren, geen idee?.. meestal ben ik op dat moment te erg gekwetst om terug te reageren
julia - Donderdag 2 april 2015 21:24
Zovaak:
Mijn haarkleur lelijk (rood haar)
Dikke buik
Dikke benen
Ik kon beter dood zijn. En niemand mij zou willen.

Dit werd er in groep 8 tegen me gezegd
Erg triest als je het zo hoort. Deed me ook heel veel
Hadassa - Donderdag 2 april 2015 21:52
Toen ik in de derde zat zei een klasgenootje dat ik een vetrol in een shirt had. Ff serieus als ik nu terugkijk naar foto's van toen zie ik een heel slank meisje. Helaas heeft me dat heel onzeker gemaakt..
N. - Donderdag 2 april 2015 22:06
Op de basisschool werd er regelmatig gezegd dat ik dik was. Terwijl ik rond liep met ondergewicht. Dat heeft mij heel erg gekwetst en onzeker gemaakt. Ik zou nu nog niet weten hoe te reageren op dat soort dingen.
ano - Donderdag 2 april 2015 22:19
echt zo jammer, maar zo zijn kinderen nu eenmaal. ze denken dat het stoer is om anderen uit te maken, te pesten. opmerkingen van kinderen zijn bijna nooit gemeend. jammer genoeg weten de slachtoffers dat niet op dat moment, want kinderen zijn ook heel kwetsbaar en geloven alles.

wel mooi filmpjeç
RosieV - Vrijdag 3 april 2015 11:14
Ik ben wel voor alles uitgemaakt, een heel lijstje.
meisjexx - Vrijdag 3 april 2015 11:37
Ik werd gepest en beoordeeld op mijn "lelijke haar" (dikke, glanzende, rode bos), mijn "erwten op een plank" (cup A), mijn "gigantische reet", mijn sproeten, mijn "snor" (ja, roodharigen en blondines hebben nou eenmaal wat meer dons) en mijn "dikke dijen" (zelfs toen ik ondergewicht had).

Wat ik nu zou zeggen weet ik niet precies, behalve dat het me sterker zal maken.
Mede hierdoor kreeg ik anorexia, waardoor mijn erwten nog kleiner werden, mijn gigantische reet slonk, mijn dikke dijen veranderden in stokjes en mijn lelijke haar uitviel tot ik nog minder dan de helft over had.

Maar ik weet dat als ik herstel, ik sterker zal zijn dan ooit. Dus dankjulliewel, bullies, voor het sterker maken van mijn geest en mijn manier van staan in het leven.
L. - Vrijdag 3 april 2015 11:40
"ze is wel aardig maar ze is dik"
Dit deed mij heel erg veel; het gaf mij echt het gevoel dat ik blijkbaar minder waardevol was omdat ik iets voller was dan de rest.. nog steeds hardnekkig.
eenzaam-bloempje - Vrijdag 3 april 2015 12:33
Ben jaren gepest over mijn uiterlijk
Dik zak
Vet klep
Varken
Nijlpaard
Je moet zelfmoordplegen
Niemand zou je ooit willen omdat je zo lelijk en dik ben. Zelf een verkrachter niet
Dikke vette mongool
En ga zo maar door

Alleen omdat ik overgewicht heb en hier al 17 jaar meebezig ben om mijn eetstoornis onder controle te krijgen.

Snik snik
Vera - Vrijdag 3 april 2015 15:04
Dat ik te dik ben en echt moest afvallen. Van mijn beste vriend en later ook nog van mijn vriend in de week nadat mijn opa overwachts was overleden. Terwijl ik een prima bmi heb.
K. - Vrijdag 10 april 2015 00:08
Later .. Toen ik was afgevallen (overigens binnen de perken) .. Bewonderende reacties .. Zucht: toen noemde we je 1 van de dikke dames van...... Oei oei... DUS.?? Dunner is beter? Gelukkig ben ik niet zo ontvankelijk voor zulke opmerkingen .. Maar had zomaar in anorexia kunnen resulteren ..