Naar de huisarts gaan en wachtlijsten

 

Ik denk dat ik een eetstoornis heb, wat nu? Waar moet ik hiermee naartoe? Het makkelijke antwoord is: naar de huisarts. Maar deze stap kan nog behoorlijk spannend zijn. Want wat doet zo'n huisarts dan? Wat als ik het moeilijk vind om te verwoorden waar ik mee zit? Of wat als ik niet serieus genomen word? En als je dan wordt doorverwezen, kan je op een lange wachtlijst terecht komen. Hoe overbrug je die periode? Daar ga ik het met arts en ervaringsdeskundige Maaike over hebben in de video van vandaag.

Meer video's van Proud2Bme vind je op ons YouTube-kanaal. Hier kan je bijvoorbeeld dagjes mee van de redactieleden bekijken, verschillende Q&A's en meer.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Liora - Vrijdag 22 september 2023 16:10
Thanks Irene!
Dit helpt mij wel met zekerder worden om naar de huisarts te gaan :)
Ook al blijft het natuurlijk wel eng
Anoniem - Vrijdag 22 september 2023 17:00
Ik heb denk ik de meest fantastische huisarts op deze wereld. Na vele faalervaring op traumatische relatie en spaakgelopen behandelingen in de ggz is ze er. Altijd, stabiel, betrouwbaar, beschikbaar, bereikbaar en zonder oordeel. Na meer dan 20 jaar een eetstoornis en dus heel veel k* etvaringrn in de zorg, voel ik me toch gezien, gehoord en vooral een mens en kan ik eindelijk gaan herstellen. Doodeng en zonder mijn huisarts niet voorstelbaar.
britneyangel - Zondag 24 september 2023 18:24
goeie video!
Lisanne - Maandag 25 september 2023 17:08
Goede tips! : )

De wachtlijsten bij de GGZ kunnen inderdaad lang zijn. Weet dat je (in de tussentijd) ook terecht kunt bij:
- De Luisterlijn (www.deluisterlijn.nl): bel-, chat- en maildienst.
- De Kindertelefoon (www.kindertelefoon.nl): bel- en chatdienst en forum.
- Jouw GGD (www.jouwggd.nl): Anoniem chatten met een jeugdarts of jeugdverpleegkundige.