Ik wil dat je weet dat...

 

Morgen is het World Eating Disorders Action Day. Een dag waarop we (online) samenkomen met lotgenoten, omstanders, hulpverleners en betrokkenen om te praten over eetstoornissen en eetstoornisherstel. Om met elkaar te verbinden en te zorgen voor meer openheid en bekendheid rondom deze ziekte en alles wat daarbij komt kijken. Want zo belangrijk als het is om hierover te kunnen praten, zo moeilijk kan het zijn om hier openheid over te geven. Laten we samen breken met schaamte, onbegrip en taboe. Zodat iedereen de hulp en steun krijgt die hij of zij verdient. Zodat we elkaar beter leren te begrijpen in deze moeilijke situatie. In de video van vandaag helpen we woorden te geven aan dat wat zo moeilijk te bevatten is. Om jou een handje te helpen uit te spreken wat op je hart ligt. Ik wil dat je weet dat...

Waar we in 2019 nog samen meeliepen met de Social Walk, is het inmiddels het tweede jaar op rij dat de WEDAD online plaats moet vinden. Dat is jammer natuurlijk, we kijken ontzettend uit naar de dag dat we wel weer samen kunnen komen in het voorjaarszonnetje en die mooie gesprekken face-to-face kunnen voeren. Maar het doet niet af aan het mooie programma dat ook dit jaar weer voor jullie en ons klaarstaat. Via het Instagram account van WEDAD-Nederland kan je de hele dag meekijken en -praten op 'Instagram Live'. Ze nemen je mee op tour langs verschillende locaties en verschillende sprekers. Meer lezen over het programma en alle activiteiten daaromheen? Op hun Instagram-account houden ze je op de hoogte. 

Van 13:00 tot 14:00 zal op het Instagram-account van Proud2Bme ook een Q&A met Daphne (ervaringsdeskundig redacteur Proud2Bme) en Eric van Furth (mede-oprichter Proud2Bme, behandelaar en directeur GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula) plaatsvinden. Ben jij erbij?

De 'Aankaarten' zijn te vinden in onze webshop. Zolang de voorraad strekt, kan je ze ook na WEDAD 2021 aanschaffen.

Tot morgen ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Patroklos10 - Dinsdag 1 juni 2021 17:53
succes Daphne morgen, want jij gaat mee op tour toch? Ook voor de anderen als het een drukkere, ander soort dag is!
britneyangel - Dinsdag 1 juni 2021 18:49
goeie video
G. - Dinsdag 1 juni 2021 20:47
Wat goed dat je de kaarten als een soort gespreksopener kan gebruiken: de kaart als opening naar een gesprek wat je graag wilt houden maar spannend vindt. Het zijn niet perse fijne kaarten om te zien/lezen. Maar ze lijken me wel functioneel. Dapper als je ze aan iemand durft te schrijven en te sturen/geven. Kan me voorstellend dat dit helpend is!
britneyangel - Dinsdag 1 juni 2021 21:42
mee eens, het word er wel iets makkelijker door!