Hoe zie jij jezelf in de spiegel?

 

Toen ik vanmorgen in de spiegel keek, vielen mijn wallen me het eerst op. Ik ben moe. Daarna zag ik puistjes waar ik van baalde en tegelijkertijd bedacht ik me dat ik opgelucht was dat ik volgende week naar iemand toe ga voor mijn onrustige huid. Er zijn ook dagen dat ik in de spiegel kijk en minder kritisch ben. Dat is meestal als ik mijn haar een beetje in model heb gebracht of wat mascara heb opgedaan. 

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt? Zie je een mooie jonge vrouw of zie je een lelijk meisje? Zie je lijntjes in je gezicht van het lachen of zie je rimpels? Zie je scheve tanden of een uniek gebit dat bij jou past? Zie je een vrouw met doorzettingsvermogen of zie je iemand die eigenlijk heel moe en eenzaam is? Zie je puistjes en oneffenheden of zie je een gezonde huid die nu eenmaal leeft en werkt? 

Bovenstaande video laat in slechts een minuut zien hoe je op twee manieren naar jezelf kunt kijken. Links op een positieve en rechts op een negatieve manier. Het is slechts een minuut, maar het kan ontzettend veel invloed hebben op hoe je je voelt en hoe de rest van je dag zal zijn. De vraag is hoe jij naar jezelf wil kijken en met welke gedachten je wel of niet meegaat.

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Niet blij ermee - Donderdag 25 augustus 2016 21:12
2, maar ik probeer het daarna te relativeren met de eerste en ik merk dat dat helpt. Het is vaak nog een 'automatisch' dingetje, maar tegenwoordig boeit het me ook niet heel veel meer. Ik ben mezelf en waarom zou ik aan mezelf twijfelen? Lekker me ding doen en welk gezicht of lichaam er ook bij hoort, het is van MIJ!!
Jes - Donderdag 25 augustus 2016 21:47
Altijd 2...
Erna - Vrijdag 26 augustus 2016 05:01
O ik ben heel blij om deze video te zien ! Ik kijk altijd met angst naar mijn gezicht, als ik al durf te kijken.
Dit maakt zo duidelijk hoe het anders kan ❤
.
~L - Dinsdag 30 augustus 2016 14:01
It's always number two.