Full Figured Fashion Week

 

Wist je dat er een Full Figured Fashion Week bestaat? Vorig jaar werd deze voor het eerst gehouden in New York. In onderstaande 2-delige reportage kan je zien hoe presentatrice Charlet diverse onderdelen van het programma van deze bijzondere Fashion Week beleeft. Niet iedereen is echter blij met deze fashion week. Sommige dames vinden dat grote kleding gewoon achterin de winkels moet blijven hangen...

Wat vind jij?
Moet er ook een Full Figured Fashion Week bestaan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

MChantalle - Zaterdag 6 april 2013 19:48
Als ik heel eerlijk ben... Ik heb nu al veel moeite met mezelf, nu ik op gezond gewicht zit en met dat ik mezelf dik vind... Ik zou mezelf helemaal niet kunnen accepteren met overgewicht...
Maar wat ik wel heelmooi vind om te zien is dat die vrouwen zelfverzekerd zijn en tevreden kunnen zijn met hun figuur en daarmee met wie ze zijn. Dat is wel iets dat ik ooit ook wil kunnen.
Vera - Zaterdag 6 april 2013 19:49
Persoonlijk vind ik modellen met overgewicht net zo ongezond als modellen met ondergewicht. Ga de filmpjes wel even bekijken, ben benieuwd!
Liadan - Zaterdag 6 april 2013 19:57
In Zweden heb je winkels waar ze paspoppen in verschillende maten hebben, superfijn, want dan kan je veel beter zien hoe de kleding zal staan op echte vrouwen.
Irene_e - Zaterdag 6 april 2013 20:22
De meeste van deze vrouwen hebben wel iets meer dan 'een vol figuur'. Niks mis mee, als ze hier zelf tevreden mee zijn. Maar dat maakt overgewicht niet minder ongezond dan ondergewicht.
Ik blijf het een beetje raar vinden dat er over ondergewicht altijd zo moeilijk word gedaan en dat vrouwen met overgewicht die zichzelf willen laten zien, de hemel in geprezen worden.
Lunamira - Zaterdag 6 april 2013 20:59
mooi die zelfverzekerdheid!
xXxpaula - Zaterdag 6 april 2013 21:01
Onder- en overgewicht is allebei ongezond. Op de 'gewone' catwalk moeten gewoon gezonde mensen te zien zijn. En verder mogen er van mij best Full Figured shows zijn en shows voor kleine vrouwen ofzo.
missy - Zaterdag 6 april 2013 21:19
sorry, mr ik denk dat sommige echt het punt missen.
Het gaat erom dat schoonheid niet afhankelijk is van een maat. Als jij je zelfverzekerd voelt en straalt moet je de catwalk op kunnen.
Schoonheid is meer dan een maat die ons is opgelegt door de maatschappij. Schoonheid zit in elke vrouw, daar hoef je geen dun catwalkmodel voor te zijn. Deze runwayshow maakt duidelijk dat, hoewel de maatschappij deze vrouwen in het hoekje ongezond, dik en lelijk wil dumpen, ook in deze vrouwen een beauty zit. Net als ieder ander

Het maakt niet uit hoe je er uitziet, iedereen is mooi genoeg om de catwalk op te kunnen.

Persoonlijk wordt ik ook een stuk blijer van deze sterke en stralende vrouwen dan de meeste fake en chagerijnigekijkende catwalk modellen.
missy - Zaterdag 6 april 2013 21:22
iedere vrouw verdient het om zich mooi te voelen!!
m - Zaterdag 6 april 2013 22:19
nice said missy! Ik vind het inderdaad prachtig, ook om vooral de happy emoties te zien bij die vrouwen, die never nooit dachten zich zo mooi te kunnen voelen in daadwerkelijk vaak heel mooi vallende kleding en stoffen, ze stralen gewoon, prachtig!
Charlotte - Zaterdag 6 april 2013 22:33
Ben heel blij dat die mensen zo blij zijn, en zeg wat dat betreft ook zeker doen! Maar zelf zou ik er toch nog blijer van worden als ze gewoon gezonde mensen zouden gebruiken. En dan niet bij een 'full figured' fashion week, maar bij de gewone fashionweek. Geloof alleen dat dat een beetje te hoog gegrepen is ;)
m - Zaterdag 6 april 2013 23:36
Er zijn toch genoeg modeshows met gewone vrouwen of gewone modellen? Al is het in je eigen dorp of stad? @Charlotte.
Het gaat nu toch weer over dik of dun, vind ik,terwijl de opzet is idd. vind ik zoals Missy zegt, iedere vrouw verdient het om zich mooi te voelen. Daarom vind ik het zo mooi dat het er juist is voor vollere vrouwen! Zij hebben dat zelf zo opgezet waarschijnlijk. Zo kunnen ook extreem kleine of lange vrouwen dat bv. opzetten of 'gewone' vrouwen ook, maar blijkbaar doen ze het niet, maar deze full figured vrouwen wel. Die tonen tenminste karakter en gunnen zichzelf een leuke dag en waarschijnlijk ook napretdagen!
J. - Zondag 7 april 2013 00:39
Ik vind ze mooi. Echt mooi, omdat ze uitstralen dat ze zeker zijn.
Black Rose - Zondag 7 april 2013 07:51
Mooi, mooie vrouwen. Ik vind het echt goed, want ondergewicht hebben lijkt wel een gewoonte te worden.
Fleur - Zondag 7 april 2013 08:55
Ik vind het prachtig om die vrouwen zo zelfverzekerd te zien. Alleen zou ik het een beter idee vinden als er bij de normale fashionweek alleen modellen met een gezond gewicht zouden worden gebruikt en dat zo het gezond en zelfverzekerd zijn wordt gestimuleerd ipv het hebben van onder- of overgewicht. Wel vind ik dit een goede manier om het ideelbeeld van het lichaam van de vrouwe te doorbreken.
Eef - Zondag 7 april 2013 09:43
Ik vind dat vrouwen niet zo in hokjes moeten worden geplaatst.
Dik én dun op een catwalk heb ik nog nooit gezien.
Volgens mij zal dat een hoop helpen voor het zelfbeeld van de Nederlandse vrouw,
Ik bedoel dik én dun én alles daartussen.
m - Zondag 7 april 2013 10:08
dat zou idd. het mooist zijn @Eef, tof! alle 'maten' vrouwen op één catwalk!
Charlotte - Zondag 7 april 2013 10:46
@m,
In alle eerlijkheid; ik heb ze nog nooit gezien. Maar ik kom dan ook uit een gehucht, haha. En zoals ik al zei word ik er ook echt wel blij van dat dit er is. Precies om de reden die jij zegt.
Ik vind het alleen zo jammer dat tegenover het geïdealiseerde dun op de catwalk, gelijk weer een volslanke vrouw moet komen te staan. Wij vinden het met zijn alle vreselijk en onrealistisch dat er vrouwen met ondergewicht op de catwalk staan, maar als ze er dan mensen met overgewicht op de catwalk staan is dat opeens stoer en zelfverzekerd.
Het mooiste zou naar mijn idee, net als Eef zegt, dik èn dun (en gewoon gezond) op de catwalk zijn. Dat is realistisch en dan hoeft geen enkele groep zich ondergeschoven te voelen, want geen enkele groep ìs minder dan de ander. :)
Fleurtje - Zondag 7 april 2013 12:20
Dit is net zo verkeerd als alleen maar hele dunne vrouwen op de catwalk
kimberley - Zondag 7 april 2013 13:10
Bij een "normale" modeshow gaat het niet om de modellen maar om de kleding.
Ik denk dat 99 van de 100 meiden niet eens gezien worden en dat de kijkers alleen de kleding ziet.
Daarom denk ik dat als je allerlei verschillende maten(dun, slank, normaal, voller en dik) in 1 modeshow doet dat het dan een vleeskeuring gaat worden omdat mensen mensen zijn. De kleding valt dan minder op omdat iedereen een mening heeft over het dikke model of over het dunne model dat nu toch wel ineens heel dun blijkt te zijn.
Bij bijna alle modeshows willen we dat de modellen ons eigenlijk helemaal niet opvallen, maar dat de kleding op een mooie manier geshowd worden.
Dit neemt echter niet weg dat ik vind dat elk model wel gezond moet zijn en ik zou ook graag van de te dunne modellen af willen.

Ps. Ik vind trouwens niet dat elk dun model ongezond is, bij veel jonge meiden zit het ook in hun bouw, en trainen en eten er gezond voor.
~J~ - Zondag 7 april 2013 13:14
Ik ben het wel met Missy eens, maar toch zie ik het liefst mensen met een gewoon een gezond gewicht op de catwalk.

Dit is niet omdat ik niet vind dat mensen met een dunner of dikker figuur niet zelfverzekerd mogen zijn en de catwalk niet op mogen. Ik ben juist jaloers op mensen met een voller lichaam die toch zelfverzekerd zijn, ik zou het niet kunnen.. Maar wat ik meer bedoel is, dat het figuur dat op catwalk loopt als voorbeeldfunctie dient. Het is niet zo dat opeens vollere vrouwen wél prachtig zijn etc. Ook zei hebben iets in hun voeding wat niet klopt. Het is gewoon raar dat alles zo in hokjes wordt gestopt. Of dunne mensen, of dikke mensen. Ga gewoon lekker mixen, maak een catwalkshow met mooie mensen, onafhankelijk van hun figuur....
SJM - Zondag 7 april 2013 15:03
Ik vind bij de modellen meer dan curvy. Mager is ongezond, maar het andere uiterste is ook niet de bedoeling. Verder vind ik de kleren die ze laten zien op de full figured fasionweek behoorlijk lelijk.
Schaatster - Zondag 7 april 2013 21:30
@Eef wat mij betreft heb je helemaal gelijk!

Waarom organiseren we als 'Proud' met z'n allen niet zo'n modeshow? We maken het groots, halen de krant en TV erbij, zorgen dat de modellen allemaal meiden van Proud zijn, van alle maten, maken fantastisch prachtige foto's en de opbrengst is voor de site!
Hahaha oke, misschien overdrijf ik een beetje. Maar zou mooi zijn als het uiteindelijk zo gaat werken in de modewereld :)
jessica - Maandag 15 april 2013 11:31
@ Vera, ben het absoluut met je eens.

Ik vind dat er gezonde modellen op de catwalk moeten, want als magere modellen het voorbeeld geven dat iedereen anorexia krijgt, dan zullen die dikke modellen er wel voor zorgen dat iedereen overgewicht krijgt. Zwart wit gezegd.

En naast dat, als ik heel eerlijk ben, vind ik het ook niet eens mooi ook.
Annastacia - Donderdag 18 april 2013 17:28
Ik heb ergens een beetje moeite met dit concept.

Er wordt meerdere keren benoemd dat ze gezonde(re) modellen op de catwalk moeten.
Hierbij dacht ik aan meiden die misschien wat forser gebouwt zijn (zoals ik bijv) en een normaal gewicht hebben (dus geen mager modellen gewicht)
Maar deze modellen uit de filmpjes hebben duidelijk overgewicht.
zo zorg je er alleen maar voor dat mensen met overgewicht het allemaal wel prima vinden en niet meer op hun voeding letten, terwijl dit wel erg schadelijk is voor hun gezondheid...

beetje een teleurstelling dit :(
B - Zaterdag 27 april 2013 21:36
Ja lekker.. ongezondheid verheerlijken! Is hetzelfde als ondergewicht! HYPOCRIET ten top!
Lorena - Zaterdag 27 april 2013 22:20
ik denk dat veel mensen een stukje het uit het bovenste filmpje volledig genegeerd hebben. JE HOEFT NIET PERSE ONGEZOND TE ZIJN ALS JE DIK BENT. echt. ook dikke mensen kunnen prima elke dag een half uur sporten, mega verantwoord eten en goed met hun lichaam omgaan! lang niet elke vrouw uit het filmpje zo het stickertje obesitas of morbide obesitas krijgen, wat pas officieel ongezond zou zijn. je kunt ook heel gezond leven als je overgewicht hebt!

ik vind dit echt super, deze vrouwen zijn krachtig en zo vol zelfvertrouwen! dit is 1000x keer leuker om te zien dan de 'gewone' fashionweek. dat is toch altijd wat zwaar of somber, en die mensen nemen zichzelf ook ongelooflijk serieus. fashion is niet alleen voor de dunne mensen bedoeld maar voor iedereen, en dat is nou juist het hele punt, wat ze op een geweldige manier laten zien!
Iris - Vrijdag 3 mei 2013 16:01
Ik vind het echt knap dat die vrouwen respecteren hoe ze zijn. Alleen is overgewicht inderdaad ook ongezond. Toch wel leuk en mooi om deze mensen te zien zo te zien!
anoniem - Vrijdag 16 augustus 2013 22:51
Sommige vrouwen zijn echt wel dik. Maar iemand met maat 44 kan net zo mooi zijn dan iemand met 36 vind ik. Zelf ben ik ook dik (nu wel veel te veel) maar zou nooit helemaal dun willen zijn.
samir - Vrijdag 31 januari 2014 19:18
tsja leuk voor jouw, ik kan het niet lang kijken sorry