Drown: pesten

 

De volgende waardevolle video ontvingen we van één van onze bezoekers: "Volgens mij hebben veel mensen op proud al eens te maken gehad met pesters, zowel voor, na, als tijdens de eetstoornis. Of misschien heb je (nog) geen eetstoornis maar ben je toch al in aanraking gekomen met pesten. Pesten is uiteraard fout maar ook meedoen met de pesters of doen alsof je neus bloed is ook niet goed. Probeer er met iemand over te praten, misschien degene die gepest wordt zelf? Maar, ...doe IETS!

pesten

Alles lijkt op het moment zelf onoverkomelijk, maar deze video bewijst dat het ook goed kan eindigen. Al was het beter geweest als het pesten zich nooit had voorgedaan natuurlijk.

Ik zou het heel erg op prijs stellen als jullie deze video op de site zouden willen plaatsen want ik weet hoe het voelt om buitengesloten te worden. Gelukkig werd ik wel nooit gepest maar het gevoel alleen al er niet bij te horen zorgde ervoor dat ik me een hele tijd down heb gevoeld."

Heb jij wel eens iemand die werd gepest, geholpen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Tessa - Donderdag 5 april 2012 17:37
Ik heb nooit heel erg veel gemerkt van gepest om me heen.
Op 1 keer na, dat was op de basisschool.
We hadden een jongen op school die heel erg werd gepest.
Hij zat in groep 6 en die jongens die hem pestte in groep 8.
En 1 keer ben ik toch boos geworden op doe pesters.
De pauze was voorbij dus we gingen naar binnen en in het halletje waren die jongens hem aan het duwen enzo.
Totdat die jongen die werd gepest huilend wegrende. En dit soort dingen gebeurde erg regelmatig.
Nou, ik heb me daar toch staan schreeuwen tegen die jongens, niet normaal.
Ik heb die jongens helemaal de grond in geboord over hoe kinderachtig en sneu ze waren. Dat ze geen leven hadden en dat ze zich maar lekker met zichzelf bezig moesten gaan houden ipv andere het leven zuur te maken.
Voor mijn gevoel heb ik toen echt een tirade gehouden van een halfuur, maar t zal hooguit 2 minuten zijn geweest :P
En sindsdien waren die jongens bang voor me. En terecht! haha.
naomieh - Donderdag 5 april 2012 18:08
Zelfs nu bij mij in 5havo, is er een meisje. Tja, ze wordt niet echt gepest, maar iedereen maakt wel kutopmerkingen over d'r. En dat vind ik niet echt kunnen, in het begin leek het onschuldig, maar nu lijkt wel alsof heel 5havo tegen d'r is, terwijl ze in d'r gezicht wel heel aardig doen. Ik heb dan echt zo iets van: "Komop, zitten we nou in groep 5 of in 5havo?". Heb er dan ook wel een paar keer iets van gezegd, dat het erg kinderachtig was. En dat als ze dat mooi vind, zoals ze zich kleed of whatever, dat ze dat lekker moet doen. Als zij zich er fijn bij voelt, is het toch goed. Dat is eigenlijk het enige wat telt en ze is best aardig. Dus ja, vind het soms echt heel vervelend als ze dat doen, kan daar ook wel boos om worden. Kan me goed inleven hoe ze zich voelt, al ben ik zelf nooit gepest. Weet wel hoe het is om buitengesloten te worden, al was dat misschien slechts alleen maar voor je gevoel.
Bravery - Donderdag 5 april 2012 19:01
Ik kwam op de basisschool altijd op voor kinderen die gepest werden. Totdat ik zelf gepest werd, toen durfde ik niks meer.
Amanda - Donderdag 5 april 2012 19:48
ik ben ontzettend gepest door mijn eigen vriendinnetjes toen ik nog op de mavo zat. Klinkt een beetje gek "eigen vrriendinnen" dat weet ik. Toen heeft de hele klas het een keer voor me opgenomen, heel lief. Al heb ik toen zelf de verkeerde keuze gemaakt door niet bij het andere groepje aan te sluiten maar bij die foute vriendinnen te blijven..

Nu ik 20 ben besef ik ook pas werkelijk wat het pesten met me gedaan heeft en hoe het me veranderd heeft. En brengt het nu pas echt problemen met zich mee..
Ik vind het dus ook heel belangrijk dat je het opneemt voor een ander ook al vind je die gene helemaal niet aardig, pesten dat verdiend niemand!!
m - Donderdag 5 april 2012 20:45
wauw wat een mooi filmpje!

en ik vind het eigenlijk wel heel tof hoe nuchter de 'juf' ermee omgaat, ze gaat meteen hem wijzen op zijn tegenkracht die hij ook heeft en kan gaan inzetten of dat hij power genoeg heeft om er boven te (gaan) staan.

En als het niet mocht lukken
hij er nog eens met haar op terug kan komen, dat straalt ze ook uit, ook al zegt ze dat niet direct in het filmpje, je voelt wel de steun die ze uitstraalt naar hem toe.

Dat is wel een manier,denk ik, iets wat 'uit de hand' loopt meteen aanpakken op het moment dat je het niet meer aankunt, dus dan actie ondernemen,
direct actie wat je zelf denkt dat het best is
of dus hulp vragen

dan ben je op z'n sterkst denk ik,
is het wat NU speelt,
heb je nog niet veel verloren,

hoeft het je nog niet onder te spitten,

dat zegt het filmpje mij,

daarom heel mooi en sterk opgezet!
het geeft je powerrr om gewoon door te gaan met wat jij vindt dat je moet of wilt doen!
Haremaje - Donderdag 5 april 2012 21:16
Ik ben vroeger zelf heel erg gepest en dat heeft zeker invloed gehad op de ontwikkeling van mijn eetstoornis. Mijn zelfbeeld heeft daardoor echt een klap opgelopen!
Marlous - Donderdag 5 april 2012 21:30
Zelf ben ik gelukkig nooit gepest. Naar mijn weten heb ik zelf ook nooit iemand gepest.
Ik ben nu juf (van groep 7) en pak pesten in de klas keihard aan; het moet me echt pijn als ik merk dat een kind buiten de groep valt en doe heel veel om het 'groepsgevoel' te verbeteren. Hopelijk hebben de kids uit mijn klas ook het gevoel dat ze een groep zijn en dat ze voor elkaar moeten opkomen en elkaar zéker niet moeten pesten.
Fayee - Vrijdag 6 april 2012 10:46
Ik ging vaak genoeg met de slachtoffers om. Echt voor diegene opgekomen ben ik niet, was zelf ook ontzettend verlegen en bang, maar ik was er wel voor diegene. En soms als het schelden of de opmerkingen te ver ging werd het mij te veel en zei ik er wat van! Ben zelf ook altijd gepest geweest omdt k anders was/andere stijl had, en dat trok ik mij toen die tijd heel erg aan. Dat heeft ook heel erg invloed gehad op mn eetstoornis. Het was toen al een paar jaar aan de gang, dat eetgedoe van mij, en toen kwam het pesten erbij... en toen kreeg k voor mijn gevoel nog meer redenen erbij om te moeten afvallen omdat k blijkbaar niet werd geaccepteerd en soms was het ook wraak (gek genoeg) tegenover de pesters.. ze konden mij belachelijk maken en lelijk noemen en alles.. maar ik zou immers dun worden. En zo ging het verder.. Alles werd goed gepraat in mn hoofd met dat ik dun zou worden... Wat eigenlijk helemaal niets goed heeft gemaakt..
Maaike - Zaterdag 7 april 2012 13:45
Tja als je dat filmpje kijkt val ik nog mee
Viooltje1992 - Dinsdag 10 april 2012 17:30
Ik ben zelf gepest en weet heel goed hoe het voelt. Zou het een ander nooit aandoen. Heb er nu jaren later nog steeds last van. Als ik een ander kan helpen door voor die persoon op te komen dan zou ik dat zeker doen!
Maxime - Vrijdag 20 april 2012 00:08
Helaas is dit filmpje herkenbaar. Ik ben gepest ik wordt nu nog steeds gepest.. Al dat gepest heeft mijn leven verpest... maar nu, nu ga ik tegen al die dingen vechten..
Max123 - Vrijdag 20 april 2012 23:38
Ik wordt altijd bevriend met mensen die gepest worden, dit zorgt ervoor dat ze uit een pest situatie komen.

maar dan ontstaan er ook kansen dat jij onder het pesten komt

maar een goede vriend hebben dat is de moeite waard.
danielle - Donderdag 10 mei 2012 19:57
ik wordt zelf nog steeds gepest ik wordt elke dag kort en kleig geslagen om nix ik kom sowieso elke dag wel tuis met bleuwe plekken, vorige maand hebben ze zelfs mijn arm gebroken en nu zit ik nog steeds in het gips, ik kan er n iet meer tegen, ik wilde vorig jaar zelfmoord plegen ook poging gedaan tot zelfmoord maar dat is gelukkig niet gelukt.