Dove gaat voor zelfvertrouwen

 

Afgelopen week heeft Dove in Engeland een nieuwe campagne gelanceerd rondom zelfvertrouwen. Dove wil met de reclames meisjes en vrouwen stimuleren op een positieve manier naar zichzelf, hun lichaam en naar schoonheid te kijken. In het reclamefilmpje zie je jonge meisjes die leuke hobby's hebben, zoals turnen en zwemmen. Uit onderzoek blijkt dat 53% van de Britse meisjes stopt met een hobby waar ze van genieten, omdat ze onzeker worden over hun lichaam.

Dove laat met dit filmpje zien hoe jammer en onnodig dat is. Als je ergens van houdt, moet je er niet mee stoppen uit onzekerheid over je lijf!

Dit is niet de eerste keer dat Dove zich inzet voor zelfbeeld en zelfvertrouwen. Eerdere reclamecampagnes waren ook al gericht op het bekritiseren van het huidige, onrealistische schoonheidsideaal en het stimuleren van gezonde, échte vrouwen in reclames.

In de reclames van Dove worden vaak vrouwen gebruikt met gezonde lichamen. Vrouwenlichamen die - om in de woorden van Tyra Banks te spreken - 'Fiercely real' zijn.

dove

Ben jij wel eens gestopt met een hobby uit onzekerheid over je lichaam?

Bron: www.campaignlive.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Tao - Dinsdag 3 april 2012 17:19
Pff, ja, en Dove gaat ook voor dierproeven! :S
lena - Dinsdag 3 april 2012 17:46
Ik ben een jaar geleden gestopt met tennis doordat iedereen tijdens wedstrijden altijd naar me keek. Daardoor werd ik onzeker over mijn lichaam en heb ik besloten om ermee te stoppen, waar ik nu wel spijt van heb
Fayee - Dinsdag 3 april 2012 17:46
Ja, maar ben sinds een maand weer begonnen sinds heel veel jaren!
Myrthe - Dinsdag 3 april 2012 17:56
Wat gaaf, van Dove! Echt super dat ze dit doen. Komen de filmpjes ook in Nederland? Zou wel super zijn denk ik.
B. - Dinsdag 3 april 2012 18:45
Ik ben gestopt met dansen wat ik al vanaf m'n 4e deed.. puur omdat ik te onzeker was.. om m'n lichaam/uiterlijk maar ook m'n prestaties (ik danste in de selectie).
Ooit wil ik het heeel graag weer oppakken.
JustMeXx - Dinsdag 3 april 2012 19:02
Ze doen het toch alleen maar om te verkopen!
Tao: Is het waar dat ze meedoen aan dierenproeven? :o
lizzy - Dinsdag 3 april 2012 19:37
ik had het er pas nog met vriendinnen over dat ik de dove reclames zo mooi vind omdat ik vind dat er mooie mensen in meespelen, mensen die niet al te dun of zo perfect eruit zien als in andere reclames,maar gewoon zoals de gemiddelde nederlander is. ik vind dit zelf mooi om naar te kijken
Dueia - Dinsdag 3 april 2012 20:30
Ik was een hele goede zwemster maar door ziekte moest ik stoppen. Daarna en ik erg aangekomen en ben ik nooit meer gaan sporten. Ik vind het erg jammer want als ik het zwemmen weer had opgepakt had ik nu geen overgewicht gehad want zwemmen was wel goed geweest. En nu durf ik dus niet meer vanwege dat overgewicht.... Fijn...
cavy - Dinsdag 3 april 2012 20:33
dierproeven?!
cavy - Dinsdag 3 april 2012 20:36
idd! ik heb het opgezocht, die doen idd dierproeven, nou weet ik meteen dat ik die shit van hun niet meer zal kopen
t..z - Dinsdag 3 april 2012 21:21
lastig van dat dier proeven nnu denk ik:
liever onzeker worden gemaakt , en dieren pijn of andersom hmmm..
. - Dinsdag 3 april 2012 22:34
Ik zwom eerder best veel. Dat durf ik nu echt niet meer..
0 - Woensdag 4 april 2012 09:11
Ik durf ook niet meer te zwemmen
E - Woensdag 4 april 2012 09:21
Ik durf ook niet meer te zwemmen..
tuurlijk wil dove zo veel mogelijk verkopen, maar het is goed dat ze dat op een erg positieve manier doen!!
Joya - Vrijdag 6 april 2012 21:57
Zwemmen en dansen.. deed het allebei op wedstrijdniveau maar ja, die onzekerheid! Zwemmen doe ik inmiddels wel weer zo af en toe, dansen nog niet weer gedurfd.
Paula - Zaterdag 7 april 2012 14:29
Wat goed dat Dove zich hiervoor inzet! Mooi dat zo'n bekend merk dat doet!
Trixian - Woensdag 14 november 2012 20:51
Niet omdat ik voor dierproeven ben, maar zonder dierproeven waren er heel veel dingen niet op de markt geweest. Zoals vele soorten medicatie/ geneesmiddelen. Het gaat mij vooral om de omstandigheden waarin een dier leeft en hoe deze behandeld wordt. Proefdiervrij is niet realiseerbaar doordat het voor veel onderzoeken onmisbaar is. Om een voorbeeld te noemen, er is een virus in ontwikkeling dat hersentumoren kan uitschakelen. Dit is uitgetest op een rat (of meerdere) die een hersentumor had en deze is door het virus weggehaald, zonder riskante operatie. dus tja, het is natuurlijk maar net vanuit welk perspectief je het bekijkt.
Miriam - Vrijdag 11 januari 2013 18:45
Dierproeven voor medicijnen is nét iets ánders dan dierproeven voor een crème of bodylotion. Waar overigens al genoeg data over is verzameld, over de ruggen van miljoenen dieren, jaren geleden.

Ik dénk dat ik Dove niet nodig heb om mijzelf zeker van mn zelf te voelen. Onzekerheid zit dieper dan het gebruik van een zeepje...wel een slimme insteek, Unilever.

Alles van Dove is zojuist de vuilnisbak ingegaan.
jesse - Zaterdag 20 april 2013 19:47
Als ik niet zo onzeker zou zijn over mn lichaam zou ik waarschijnlijk yoga gaan doen en aan een teamsport meedoen ofzo, wat ik nu niet doe mede daardoor, maar de onzekerheid is niet alleen om mn lichaam, want ik ben ook bang dat mensen me leuk/aardig zullen vinden of gemeen zullen zijn :s
Dilara - Maandag 21 september 2015 21:57
Ik weet nog dat toen ik ongeveer 11 was ik nog geen A diploma had en ik was gestopt met zwemles omdat al die ouders op de een of andere manier (tenminste dat vind ik) naar mij keken....