Als je niet van je lichaam houdt

 

Hoe is het om niet van je eigen lichaam te houden? Hoe is het om jezelf voortdurend te dik te vinden of te klein of niet mooi genoeg? In onderstaande video van Buzzfeed wordt op treffende wijze in beeld gebracht welke impact dit op mensen heeft. Ook wordt getoond welke positieve invloed complimenten kunnen hebben.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

DawnBlazex - Maandag 29 juni 2015 16:10
Wauw, echt veel herkenning !!
Merizz - Maandag 29 juni 2015 16:13
Super mooi filmpje! Iedereen is het waard om van zichzelf te houden. Iedereen is goed zoals hij/zij is. Als mensen dat nou eens van elkaar zouden zien, niet zo snel zouden oordelen en elkaar eens vaker een complimentje zouden gaven, zou dat de wereld zoveel mooier maken.. Dit zou dan ook helpen bij je zelfvertrouwen/zelfbeeld
Maanmeisje - Maandag 29 juni 2015 16:23
Mooi! Zitten zeker herkenbare punten in. Vandaag is echt zo'n ik-voel-me-lelijk-dag, wat gelijk de hele dag verpest. Het is lastig dat dat zoveel invloed op alles heeft ...
Astrid - Maandag 29 juni 2015 16:32
Oef, Wat een prachtig filmpje.. En zo op het juiste moment
Proud2bMel - Maandag 29 juni 2015 17:12
Het filmpje is niet te openen ivm telefoonkuren. Wil iemand de link sturen? (:
Lisa - Maandag 29 juni 2015 17:27
Ik moest er helemaal van huilen
Waarom ben ik ook zo?
Ster - Maandag 29 juni 2015 20:08
Tik hem aan Maanmeisje, zo'n dag heb ik vandaag ook!
Wat mij altijd helpt is bedenken dat ik me gisteren en morgen niet zo lelijk voel -
als vandaag! Zelfs mooi! Terwijl ik er die dagen er precies t zelfde uitzie. En niet gaan shoppen ;). Morgen staat alles weer beter.
Anoniem - Maandag 29 juni 2015 20:26
Heb vandaag echt een rot dag. Voel me zo lelijk en dik. Maar morgen is weer een nieuwe dag en ik hoop op een beter:)
@anoniem - Maandag 29 juni 2015 20:37
anoniem, ik snap je gevoelens, goed dat je je hart ff kort lucht en knap dat je toch weer afsluit met iets positiefs! Mensen om je heen letten echt niet zoveel op je als je denkt, die zijn veel meer bezig met zichzelf. Onthoud ook goed dat jij meer bent als je buitenkant. Mensen mogen je om je binnenkant, en niet om de buitenkant die jij lelijk vind...! Jij ziet alle negatieve dingen aan jezelf, en daardoor merk je de mooie dingen aan jezelf minder op, terwijl die er echt zijn!!!!!
The mirror can lie, it doesnt shows your beautiful inside!
Gymnasticslover1999 - Maandag 29 juni 2015 21:12
Wauw, wat een mooi filmpje....
cupido - Maandag 29 juni 2015 22:14
Wat een mooi filmpje! Tot nu toe vind ik dit één van de beste filmpjes ooit op proud verschenen :-)
Jessie - Vrijdag 3 juli 2015 11:02
Waauw wat een mooi filmpje.
Mijn zelfbeeld is altijd al negatief geweest. ik ben jaren lang gepest, omdat ik 'anders' was. ik had geen maatje 34 zoals ze dan zeggen. ik was 'dik'. Ik ben gepest vanaf groep 3 tot aan het mbo. daarna ben ik in een klas gekomen, waarin het niet uitmaakte hoe je er uit zag of wie je was. je respecteerde elkaar gewoon.
In die jaren dat ik ben gepest heb ik al mijn emotie weggegeten en nooit zelf mijn emoties getoond. nee ik was ook niet dun. maar ik was ook niet dik. maar door het emotie eten, ben ik in al die jaren 30 kilo aangekomen. en ik knok nu opweg naar een gezonder leven. mijn zelf beeld is nog steeds laag. maar ik ga er gewoon tegen aan. ik hoef geen maatje 34. maatje 42 zou al mooi zijn :)