Alleen met mijn eetstoornis

 

Vandaag bestaat Proud2Bme precies 8 jaar. Op 26 mei 2009 ging onze website live. We kijken met trots terug op deze 8 jaar en zijn dankvoor voor het feit dat we zoveel van jullie hebben mogen leren kennen en steunen. We hebben het afgelopen jaar weer heel veel meegemaakt, hebben waardevolle verhalen van jullie mogen lezen en krachtige gastblogs en zelfs een paar vlogs mogen ontvangen. Speciaal voor vandaag, om jullie wat extra kracht en erkenning te geven, maakten we een korte video waarmee we hopelijk weer een klein beetje de vooroordelen rondom eetstoornissen kunnen doorbreken. Reageer, deel, laat je horen, jouw stem is waardevol. Jíj bent waardevol ♥

Dank voor al jullie lieve reacties op onze blogs en aanhoudende inzet om, samen met ons, die nare eetstoornis te overwinnen. Houd hoop, blijf vechten, iedere dag opnieuw en weet dat we er online altijd voor je willen zijn, voor dat beetje extra steun, kritische feedback en bemoediging.

Let's win this battle together!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Vrijdag 26 mei 2017 10:32
mooi filmpje !
Muis - Vrijdag 26 mei 2017 10:39
Scarlet; hoop dat je gauw weer gewoon meedoen aan de filmpjes, blogs en andere dingen waarbij je in beeld of op een foto staat. Dat je een terugval hebt betekent niet dat je niet net zo goed kan vertellen hoe het zonder ES is en welke strijd je (hebt) geleverd om een goed leven te krijgen en waar je nu weer mee bezig bent.

Misschien is het een eigen keuze nu niet actief te zijn in blogs, dagje mee en dat soort dingen maar ik vind dat jij net zo goed tussen de andere meiden in hoort te staan en doordat je dat nu niet lijkt (voor de lezer) geeft mij het gevoel dat je alleen je strijd levert en pas weer in beeld komt als het goed met je gaat. Jij bent de oprichter, jij bent proud!
Soofy - Maandag 29 mei 2017 13:49
Ik kan me voorstellen dat Scarlet zich nu ook op haar eigen herstel moet richten en daardoor minder te vinden is op Proud (maar dat vul ik nu even in), hoewel ik je reactie wel goed begrijp.
B. - Vrijdag 26 mei 2017 10:44
Heel mooi gedaan!
Bedankt om voor velen al die jaren een warme, toegankelijke en helpende medewerkers te zijn.

Naar aanleiding van de vorige verjaardag zei Scarlet iets van een nieuwe website/een nieuw project aangaande Proud dat er binnen enkele maanden zou aankomen.

Helaas heb ik er nadien niets meer over gehoord. Zit dit nog in de pijplein of is dit afgevoerd?

Ik hoop dat alles nog goed gaat met Proud, mijn buikgevoel zegt soms iets anders...
Hopelijk zit ik er naast!
Begrijp mij niet verkeerd, iedereen doet ontzettend zijn best voor de helpvolle blogs, maar er zit na 8 jaar weinig evolutie in, ook qua site... Ik mis soms een frisse wind.

Het concept van deze site is ronduit prachtig! daarom hoop ik dat er nog vele jaren mogen volgen.
M. - Vrijdag 26 mei 2017 13:00
De site heeft volgens mij indertijd een make-over ondergaan toch? Qua lay-out/stijl, diversiteit blogtopics etc. (Iets volwassenere/professionelere uitstraling, vind ik zelf althans).

En als het wat minder zou gaan met Proud dan zouden er toch ook geen nieuwe mensen worden aangenomen?
Niet te vergeten: Proud is non-profit, dus lijkt me sowieso lastig 'meten' (helemaal van buitenaf) of het wel/niet oké gaat met groei/voortgang; doelstellingen evenals prioriteiten van non-profits verschillen van profitorganisaties en binnen de sectoren zijn daarin ook weer verschillen....
Nadine - Vrijdag 26 mei 2017 10:54
Ik vind het eigenlijk heeeerlijk dat er niet te veel veranderd op Proud :)
Justme - Vrijdag 26 mei 2017 10:59
Gefeliciteerd met de 8 jaar! Hieperdepiep hoera!

Ik hoop dat Proud2Bme doorgaat.... Mijn onderbuikgevoel geeft me ook wat zorgen soms. Vooral omdat er vanuit het team niet meer echt iets is laten weten over de toekomst van Proud, terwijl er ondertussen achter de schermen wel veel is veranderd. Dat voel ik toch, ook al lees ik er niks over. Het is een erg waardevolle site, voor mij heel helpend en steunend. Elke dag lees ik de blogs en bekijk ik de vlogs: ik ben zo dankbaar voor jullie werk! Misschien meer dan jullie doorhebben. Wil het toch ook even genoemd hebben ;)
Vind het ergens ook jammer om Scarlet hier niet te zien. Hoewel ik het absoluut respecteer. Het is meer mijn eigen gevoel die ik toch graag wil delen: het zou voor mij juist heel krachtig en helpend zijn als je er wel bij zou zijn Scarlet. Dat waar Proud2Bme voor staat: mogen zijn wie je bent. Het hoeft niet altijd mooi en perfect te zijn. Juist niet. Mijn leven is een en al strijd. Laten we samen vechten. Alle respect, welke keuzes er ook gemaakt zijn en nog gemaakt worden. Misschien wel fijn om ook te horen hoe de doelgroep erin staat, vandaar dat ik het toch gewoon laat weten. (Dit bedoel ik dus juist heel lief.) Ik vind het fijn om iets van je te zien en te lezen Scarlet, helpend ook. Juist nu. En Nouska. En van Sandra. Danique en Jasmijn. Van iedereen.
Voor nu: Happy birthday! En ik hoop dat we samen kunnen vechten en elkaar vast kunnen houden in deze strijd!
Liesbeth - Vrijdag 26 mei 2017 10:59
Bedankt voor jullie steun, openheid en eerlijkheid!
Dat jullie zich zo kwetsbaar opstellen maakt jullie nog mooiere mensen.
Ik heb al heel veel aan deze site gehad en door zovele herkenbare blogs met mijn ouders te delen zijn ze me beter gaan begrijpen.
Het hele concept van Proud heeft me geholpen naar diezelfde openheid te streven.
Never give up the fight!
britneyangel - Vrijdag 26 mei 2017 11:00
heeft scarlet een terugval van de es? wat vervelend !
Miekio - Vrijdag 26 mei 2017 11:06
Wat een mooi krachtig filmpje!
meisje14 - Vrijdag 26 mei 2017 11:18
Anoniempje - Vrijdag 26 mei 2017 11:37
Ontzettend dankbaar voor alle steun
ik heb hier echt ontzettend veel aan gehad.
Binnenkort ga ik met een vriendin delen hoe de eetstoornis precies voor mij was, dit zal ik met behulp van jullie filmpjes doen.
Jullie helpen mij en vele andere ontzettend.

Happy B-day !!!
En ook een hele grote pluim voor Scarlet !
Ingrid - Vrijdag 26 mei 2017 11:43
Gefeliciteerd!!!! 8jaar alweer, jullie zijn toppers en ik heb veel steun aan proud! Op naar de tien jaar lieve meiden, dank je wel dat jullie er zijn!
L - Vrijdag 26 mei 2017 11:48
Gefeliciteerd met het 8-jarige bestaan! Dagelijks kijk ik op de site en lees ik de blogs, enorm helpend, motiverend en steunend in alle opzichten.
Ik heb onwijs veel bewondering voor jullie en alle vrijwilligers die zich hier elke dag opnieuw keihard voor inzetten.

Jullie zijn allemaal toppers en ontzettend veel dank namens mij en alle anderen die Proud bezoeken.

En speciaal aan Scarlet: het idee om deze site op te richten is echt top, een moedige beslissing en een prachtige keuze. Je hebt al veel mensen geholpen, jong, oud, man, vrouw, alles! Ik gun jou ook alle steun en liefde en kracht om terug te vechten tegen deze rotziekte.

Bedankt voor alles en hopelijk nog veel jaren te gaan! ♡
muus83 - Vrijdag 26 mei 2017 12:26
❤️❤️
Chanel - Vrijdag 26 mei 2017 13:00
Kreeg er kippenvel van, heel mooi!
M. - Vrijdag 26 mei 2017 13:02
Deze video raakt me! Feliz cumpleaños, Proud :) Xx
Lana - Vrijdag 26 mei 2017 15:12
kippenvel
Merel - Vrijdag 26 mei 2017 16:50
Mooi filmpje!
L - Vrijdag 26 mei 2017 17:19
Mooi! Gefeliciteerd!!
Aloe - Vrijdag 26 mei 2017 18:01
AMEN! (idd kippenvel)
parasol - Vrijdag 26 mei 2017 20:59
Mooi filmpje!. Bedankt voor de afgelopen 8 jaar.
wietje - Vrijdag 26 mei 2017 21:39
mooi filmpje
Vlien - Vrijdag 26 mei 2017 22:33
Gefeliciteerd! Mooi filmpje, bedankt!
Justme1 - Zaterdag 27 mei 2017 00:15
Wat een mooi filmpje!
Dank jullie wel lieve meiden! Bedankt voor Proud. Voor de afgelopen 8 jaar wn wat nog komen gaat. Bedankt voor alle steun, herkenning en nog zoveel meer. Liefde!
C. - Zaterdag 27 mei 2017 07:02
Bedankt dat jullie er voor zorgen dat deze plek er is!

Een vraag:Zouden jullie de titels van de blogs wat minder triggerend kunnen maken?
Ik wil soms iets positiefs lezen, iets hoopvols als ik hier kom, maar ik schrik mij vaak te pletter van de boodschappen in de titels(al). DIE hekenning zoek ik niet, wel iets wat mij op goede gedachten brengt! De herkenning van iets goeds willen.
I. E." Hoe ik van mijzelf ging houden", "Hoe mijn wereld zich uitbreidde"
"De reden waarom relaties zo belangrijk zijn voor je herstel"

Nu lees ik zo vaak het woord eetstoornis en iets negatiefs. Het houdt je dan zo in de greep in plaats van
dat je op andere ideeen komt. Elke keer dat je het leest prent het zich in je hersenen, en je moet juist je hersenen trainen om in andere banen te denken.
Volgens mij was het een tijd geleden toch anders, maar de laatste valt het mij in ieder geval op dat er zo vaak triggerende titels zijn.

boulimia meisje - Zaterdag 27 mei 2017 18:13
Gefeliciteerd en ik vind het een hele fijne site
Ellie-x - Zondag 25 juni 2017 17:19
Beetje late reactie, ik loop achter met de blogs lezen:P
Maar ik ben super dankbaar dat proud bestaat! Dankbaar voor het forum, de blogs, de video's, al de fijne mensen die voor proud werken en de tijd die jullie er in steken!