10 Misvattingen over boulimia

 

"Gelukkig heb je gewoon een gezond gewicht." Au, dat deed pijn. Ik was namelijk helemaal niet gelukkig en verre van gezond. Waar mijn eetstoornis eerder begonnen was als anorexia had ik nu boulimia ontwikkeld en dat voelde zo ontzettend zwak. Onzin natuurlijk. Één van de grootste misvattingen rondom deze ziekte. Vaak verkeerd gezien door omstanders, maar ook door diegene zelf. Zo zijn er wel meer misvattingen rondom Boulimia en 10 daarvan bespreken wij met jullie in deze video.

Meer video's over eetstoornissen, omliggende problematiek, maar ook luchtigere zaken zoals 'Een dagje mee met...' en 'Proudproeft' vind je op ons YouTube-Kanaal.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

starchild - Dinsdag 13 november 2018 19:26
ik heb mijn boulimia periode als heftiger ervaren dan mijn anorexia periode.
eenzaam-bloempje - Dinsdag 13 november 2018 20:30
Ik schrok ervan om te horen dat je slokdarmkanker kon krijgen van braken.
Dit omdat ik al jaren compenseer doormiddel van braken. En hier graag mee wil stoppen.
De wil is er maar de kracht heb ik helaas nog niet gevonden.
starchild - Dinsdag 13 november 2018 21:15
+ rottende tanden, +maagzweer, +maagkanker, + darmklachten, + leverschade, + nierschade, +hartklachten, + suikerziekte, + hormonale afwijkingen, +menstruele klachten (heb je een kinderwens toevallig?) + bloedafwijkingen, + botontkalking,... Niet allemaal directe gevolgen van braken, maar wel waar braken (en andere gekke eetstoornisgedragingen) naartoe kan lijden.
LisasLittleLife - Dinsdag 13 november 2018 21:15
Bedankt voor deze video! Had dat zo nodig. Ik zit nu precies in het “van anorexia naar boulimia gaan” schuitje.
Maria - Woensdag 14 november 2018 08:49
@eenzaam-bloempje, het gaat niet om kracht maar om lief zijn voor jezelf. Mij heeft het geholpen om de juiste dingen te eten. Biogene aminen en suiker bleken de vreetbuien uit te lokken maar ook dingen die mijn lichaam slecht kan verteren. Bij elke maaltijd langzame koolhydraten, eiwit, vet en vezels combineren kan helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Ontregelde neurotransmitters kunnen je eetlust ook verstoren. Gebruik zelf, naast wat andere voedingssupplementen, een natuurlijk middel voor de serotonineaanmaak, wat onder andere ook helpt om je eetlust te reguleren.En natuurlijk heeft het vooral te maken met emotionele problemen. Heb je lichamelijke honger of emotionele?
Laura - Woensdag 14 november 2018 15:36
Helemaal mee eens! Het combineren van voedingssoorten heeft mij ook veel geholpen. Het feit dat ik koekjes/kellogs/chocolade ging combineren met kwark en fruit. Zorgde voor een voldaan maar niet zwaar gevoel. Het was gemakkelijker te verteren en hield me tegen om in 1 keer 1Kg Kellogs/chocolade of M&m's binnen te kappen en buikpijn te hebben ...
eenzaam-bloempje - Woensdag 14 november 2018 19:57
@ Maria: bedankt voor je berichtje.
Ik denk dat ik vooral s'avonds emotionele honger heb.
Als er spanning, verdriet of eenzaamheid is dat ik dan naar de eetbui voedsel grijp.
Om zo iets tijdelijk op te vullen of weg te stoppen qua emoties.