Ik verlang niet terug naar de eetstoornis

 

Ik ben nu 18 jaar en ik heb drie jaar geleden al mijn verhaal over mijn eetstoornis gedaan op Proud2Bme. Ik doe dit nu nog een keer om te laten zien dat je wel degelijk beter kan worden. Ik was nog heel klein toen mijn ouders uit elkaar gingen. heb hier verder niks van meegekregen. Mijn moeder had al gauw een nieuwe vriend en mijn vader een vriendin. Ik ging graag naar school. Ik was een vrolijk en lief kind.

wendy

Toen werd mijn broertje geboren. Alles veranderde. Dat een baby meer aandacht krijgt is meer dan logisch, maar ik werd echter volledig weggezet, ik stond op de laatste plek... Ik kon nooit iets goed doen, kreeg overal de schuld van. Bij mijn vader en zijn vriendin vond ik het heerlijk. Ik was daar nog steeds het leuke vrolijke meisje. Ik wist toen niet dat mijn vaders vriendin eigenlijk drugs gebruikte en bezig was af te kicken, dat m'n vader alles voor haar betaalde; klinieken, drugs en dat ze op die ene dag nooit meer terug zou komen...

Op school was ik toen ook niet meer het vrolijke meisje. Ik sloot me volledig af van iedereen. Ik ging slaapwandelen, kreeg paniek en extreme angsten voor dingen die niet te verklaren waren. Eindelijk ging mijn moeder bij haar vriend weg en ik dacht dat alles beter zou worden, maar wist toen niet dat de echte ellende nog zou beginnen. Mijn moeder was en is tot op de dag van vandaag alcoholist. Mijn broertje woonde bij zijn vader. Mijn moeder dronk, lag op bed of op de bank. Ik moest alles zelf doen. Mijn vader wist nergens van. Mijn stiefvader liet ons niet met rust en is zelfs nog op een dag dronken, met een paal, bij ons naar binnen gevallen. Gelukkig was mijn moeder er niet, maar voor mijn ogen is wel alles kort en klein geslagen.

dream

Ik ging naar de middelbare school en daar begon alles pas echt! Ik raakte met mezelf in de knoop. Ik was eenzaam en had een vreselijk groot masker. Ik lachtte namelijk altijd, daar stond ik om bekend. Mijn thuissituatie werd van kwaad tot erger ik zat met mezelf in de knoop. M'n moeder zorgde ook voor ontzettend veel ruzie en irritaties. Ik zocht op het internet aandacht van jongens en zag niet hoe gevaarlijk ik bezig was, tot de dag dat het mis ging... Ik werd depressief, beschadigde mezelf en uiteindelijk liep ik weg van huis. Ik heb toen 6 maanden lang bij een vriendin gewoond.

Toen ik naar de schooldokter moest kreeg ik allemaal blaadjes mee om af te vallen gezond te eten want was x kilo. Dus ik moest afvallen! Maar, ik kreeg uitbuien en kwam juist X kilo aan! Tot ik de pro-ana sites vond. Ik was zo geinspireerd door die meiden daar, zo jaloers en ze vertelden mij dat ik dat ook zou kunnen. Ik was nog nooit ergens zo zeker van en besloot het te gaan doen. Ik werd al heel gauw erg zwak want ik stopte namelijk helemaal met eten. Ik lag alleen nog maar op bed.

Toen mijn vader langskwam zei hij: ''Wil je een anorexia patient worden? Kom maar, ik breng je wel weg.'' Na veel gesprekken is besloten dat ik opgenomen moest worden. Ik werd opgenomen op Karakter. (psychiatrische instelling). Daar was mijn eetstoornis erg aanwezig en ik leidde iedereen om de tuin. Ik loog alles bij elkaar en tegelijkertijd vroeg ik heel erg om hulp. Ik wist namelijk niet wat ik wilde en ook niet wat er met me aan de hand was. Tot mijn eerste ziekenhuis opname...

Ik lachte al de dokters uit en probeerde hen uit te leggen dat het prima met me ging en ik niks mankeerde. Ik was echter ernstig uitgedroogd verzwakt en m'n suikerspiegel was ernstig laag. Na 6 dagen mocht ik weer terug naar de kliniek. Maanden gingen voorbij; afvallen, aankomen, strijd voeren, doorverwijzing naar Rintveld en uiteindelijk kreeg ik de behandeling van Rintveld op Karakter. Het was het zwaarste wat ik ooit in me leven heb gedaan. Zoveel tranen, het kostte zoveel; in fase 2 terug naar fase 0.

het kan

Uiteindelijk heb ik het gehaald en ben met een gezond gewicht naar huis gestuurd. Wat al gauw weer mis ging: hup weer 4 maanden opgenomen. In totaal ben ik 2 jaar lang opgenomen geweest. Ik heb bij mijn moeder gewoond, bij mijn vader en uiteindelijk naar het RIBW begeleid wonen in Arnhem. Daar raakte ik de draad kwijt. Veel drinken en feesten en uiteindelijk voelde ik me zo eenzaam. Mijn vriend woonde in Oss, mijn vader en mijn echte vriendinnen. Ik heb toen de keuze gemaakt naar Oss te verhuizen en ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb.

Sinds ik daar woon is het bergopwaards gegaan met me. Ik leefde weer echt en ik was een normaal meisje. En na een tijdje ben ik verhuist naar een studio'tje. Op mezelf wonen met 2 x in de week begeleiding. Ik ben aan een opleiding begonnen met kinderen en ik ben nu bijna klaar! Het is wel degelijk zo dat je kan genezen van je eetstoornis.

Als ik nu terugdenk aan die tijd heb ik geen verlangens. Het doet me pijn, al die ziekenhuis opnames, die vreselijke strijd. Vergeten kan ik het niet. Het is echter niet zo dat ik er nooit aan denk of nooit last heb van mijn eetstoornis, maar ik word er niet meer zo door beperkt. Ik heb mijn leven terug gekregen. Mijn begeleider in de kliniek zei me dat ik dit punt ooit zou bereiken. Het heeft bijna 5 jaar geduurd, maar het was het waard. En als ik dit kan, kan iedereen het! Met de juiste instelling en motivatie! Fietsen is ook niet in 1 dag geleerd, en opnieuw leren eten en leven kost ook tijd. Heel veel tijd, maar het is mogelijk! Ik ben het bewijs en ik kan nu eindelijk zeggen! I'M PROUD TO BE ME!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

greenbutterfly - Woensdag 1 mei 2013 20:30
wauw, wat ben jij sterk! Zoveel respect voor jou!
xxb - Woensdag 1 mei 2013 21:15
Wauw wat knap van je! Heel veel respect meis, je bent een topper!
Ik hoop dat ik ooit net zoals jou kan zeggen dat ik er van genezen ben..
Maar het kost allemaal tijd dat weet ik, ik hoop dat het me lukt!!

Je bent super en een heel goed voorbeeld! :)
PROUD2BMEFAN!! - Woensdag 1 mei 2013 21:32
Echt fijn dat deze verhalen op de site staan!
Je bent echt sterk, en hebt héél véél doorzettingsvermogen!!
Megaknap!!

Ik hoop dat je altijd PROUD blijft op jezelf!!

respect!!
Hna - Woensdag 1 mei 2013 21:42
Wauw wat ben jij sterk!
Ontzettend knap dat je dit voor elkaar hebt gekregen.

Bedankt voor het schrijven, erg inspirerend!
Stay Proud!
Xx.
Roos - Woensdag 1 mei 2013 21:48
wauw respect voor je verhaal! Ben echt trots op je, heel goed gedaan
Liefs
Firefly89 - Woensdag 1 mei 2013 22:21
Wat een motiverend verhaal :) Superknap van je!
-e - Donderdag 2 mei 2013 09:17
Wauw!! Wat een motiverend verhaal en wat ben je sterk!
wendiee_ - Vrijdag 3 mei 2013 12:03
bedankt voor jullie super lieve reacties
Isabelle - Zondag 23 juni 2013 13:16
WOW veel meisjes en oudere dames lopen met zulke gevoelens rond, je bent een inspiratie voor andere. YOU CAN BE PROUD TO BE YOU Ik vind het ontzettend dapper van jou dat jij dit hier zo openlijk beschrijft, de eerste stap is nu dan ook echt gezet. Je bent je bewust van je valkuilen en vanuit hier kun je alleen maar groeien. Je zult er zo sterk uitkomen, believe me. I've been there myself. Mocht je ooit willen mailen dan kan dat isabelle_plasmeijer@hotmail.com.

liefs isabelle