Manpons: Ongestelde mannen

 

Hoe zou het leven eruit zien als mannen ook ongesteld werden? Of gewoon in plaats van vrouwen? De Britse organisatie, WaterAid, heeft ter ere van de Menstural Hygiene Day op 28 mei een campagne gelanceerd met de naam: 'If Men Had Periods'. Hierbij zijn twee parodieën ontwikkeld naar aanleiding van typische reclames over tampons en menstruatie. Hierbij gaat het er om hoe het eruit zou zien als mannen ongesteld zouden zijn. WaterAid is een organisatie die zorgt voor schoon water, hygiene en sanitaire voorzieningen in armere delen van de wereld.

Voor sommige vrouwen hangt menstruatie samen met schaamte en een soort taboe. In de video's, die ik super grappig vind, is te zien dat het bij mannen een soort mannelijk ding is geworden, iets om over op te scheppen. WaterAid geeft aan dat mentruatie een belangrijk vrouwenprobleem is. Één op de drie vrouwen ter wereld heeft geen toegang tot het toilet tijdens de mensturatie. Daarnaast worden veel vrouwen in verschillende landen gediscrimineerd omdat zij besmet of onzuiver zouden zijn. Stigma hierover betekent dat vrouwen niet snel zullen zoeken naar informatie of hulp die zij nodig hebben en dit heeft grote gevolgen als bijvoorbeeld uitval in het onderwijs tijdens de puberteit.

Om dit aan te pakken, is WaterAid begonnen met een petitie 'Make It Happen', om er zo voor te zorgen dat iedereen schoon water en toiletten in zijn of haar omgeving heeft.

Bron: Huffingtonpost

Wat vind jij hiervan?

 

Gerelateerde blogposts