Herkenbare ergernissen op straat

 

Ergernissen zijn er altijd en overal. Tijdens het winkelen, in de supermarkt, in het openbaar vervoer, online via social media, maar ook gewoon op straat. Gewoon als je ergens naar toe loopt of als je aan het wandelen bent of je hond uitlaat. En als je die ergernissen eenmaal ziet, zie je ze altijd en overal. Je hier op focussen is zonde, dan mis je alle mooie dingen die er zijn en ben je je constant aan het ergeren.

on the streets
Bron

Maar goed, ze zijn er nou eenmaal en om veel kunnen we achteraf ook wel lachen. En soms zie je ook dingen terug komen. Dingen die je regelmatig ziet en wat dus blijkbaar 'typerend' is voor de straat. In deze blog lees je een verzameling van dingen die je tegen komt op straat waaraan je je misschien ergert.

• Roggelen
Zo vies en ik snap ook niet waarom mensen dat doen. Ik zie het vooral bij jongens, maar meiden kunnen er ook wat van. Voordat het op de straat beland, wordt er vaak eerst een heel vies geluid gemaakt, een combinatie tussen je neus ophalen en wat anders. Ik weet het niet zo goed. En voor je het weet kijk je naar een glimmende roggel die voor je op de stoep ligt. Ik moet er niet aan denken dat ik dan bijvoorbeeld een keer mijn OV laat vallen en dat hij net daar in terecht komt. Brrrr...

• Keiharde muziek
Dit is iets wat in het openbaar natuurlijk veel voorkomt en soms vind ik het ook niet storend om muziek van anderen te horen, maar wel als het heel hard is. Je hoort het namelijk niet altijd door de oordopjes maar soms hoor je het ook door de speaker. Met andere woorden: iemand heeft gewoon het geluid aangezet. Alsof anderen vragen of zij mee mogen luisteren..

• Pssssst.. meisje!
Haha vast herkenbaar. Ergens vind ik het ook wel grappig. Juist omdat het zo typerend is voor jongeren op het moment. In de zomer merk ik wel dat dit vaker gebeurt dan in de wintermaanden. Ook wel omdat er dan meer op straat wordt 'geleefd'. Soms is het ook gewoon irritant. Constant is het 'Psssst meisje'... en niet alleen bij mij hoor. Bij degene vrouwen die voor en achter mij lopen, gebeurt precies hetzelfde. En als je dan niet omkijkt krijg je ook nog eens 'kapsonesssss' naar je hoofd geroepen.

• Afval naast de prullenbak
Ik kan mij heel erg ergeren aan mensen die hun afval gewoon naast de prullenbak gooien in plaats van er in. Daarnaast zie je wel vaker dat mensen plastic blikjes of lege patatzakken in de bosjes gooien. Ik vind dat er altijd zo asociaal uitzien. Het is echt niet zo dat ik me altijd heilig aan alle regeltjes houd, maar dit gaat wat mij betreft wel te ver.

• Vandalisme
Helaas zie ik het veel op straat. Jongeren die met sleutels in bankjes krassen of tegen prullenbakken aanschoppen terwijl ze ondertussen de grootste lol hebben met hun vrienden. Ik snap nooit zo goed waarom ze dit moeten doen. Hebben ze het dan leuker? Zijn ze dan stoer? Ik erger mij er aan omdat ik niet van onrecht houd. Er zijn mensen die ervoor zorgen dat die spullen daar komen en daarnaast is het niet van hun, dus waar halen ze het recht vandaan om dat kapot te maken?

• Onbehulpzame mensen
Wanneer ik de weg niet weet, vraag ik het altijd aan iemand die uit de buurt lijkt te komen. Heel vaak krijg ik een leuk antwoord en wordt de weg goed uitgelegd. Maar er zijn altijd mensen die gewoon doorlopen wanneer je vraagt of je iets mag vragen. Sommigen doen zelfs alsof ze je niet horen. Soms kijken ze je zelfs aan en lopen ze door. Beetje jammer. Ik vind dat je je medemens best af en toe kunt helpen.

Straat
Bron

• 'Verplichte' praatjes
Ik vind het wel super leuk om af en toe even gezellig te kletsen met vreemden. Dit gebeurt bij mij vaak bij een bushokje of ook wel eens op straat als er iets grappigs gebeurt of als een gesprek wordt gestart door een vraag of opmerking. Hier komen soms hele leuke gesprekken uit en ik weet ook wel dat dat veel kan betekenen voor iemand. Maar soms wil iemand blijven praten en stopt het gesprek niet op een gegeven moment. Wanneer er dan allemaal persoonlijke vragen gesteld worden, ben ik er vaak wel klaar mee.

• Omver gelopen worden
Als mensen haast hebben, zijn ze nogal eens geneigd om je om ver te lopen. Ik merk dat in ieder geval wel. Zeker als het ergens druk is en ze willen er perse zo snel mogelijk langs.

• Schreeuwen of ruzie maken
Stelletjes die tegen elkaar lopen te schreeuwen en ruzie maken in het openbaar. Ik zal niet ontkennen dat ik nooit ruzie heb gemaakt in het openbaar, maar ik ben wel van mening dat dit heel storend kan zijn voor anderen. Ik vind het al helemaal erg wanneer er kinderen bij zijn. En helaas is dit wel vaak het geval. Over de kinderwagen heen worden verwijten gemaakt en gescholden.

• Vloeken en schelden
Mensen die - soms gewoon om niks - constant aan het schelden en vloeken zijn. Bij alles wat ze zeggen en terwijl ze in een 'normaal' gesprek zijn met anderen. Dat vind ik echt vervelend en storend.

• Super kleffe stelletjes
Oke, het lijkt nu alsof het nooit goed is en alsof ik mij overal aan erger, maar het gaat vooral om de uitvergrote vervelende dingen en gelukkig vind ik vooral ook heel veel leuk. Ik vind het leuk om te zien dat mensen verliefd zijn, maar ik hoef geen getuigen te zijn van mensen die uitgebreid aan het tongzoenen zijn. En soms gaat het zelfs nog verder dan dat.

Kissing Kissing
Bron Bron

• Kauwgom op straat
Het komt weinig voor dat de stoep niet bezaaid is met kauwgom. Het is bijna normaal geworden. Mensen kijken er niet meer van op. Laatst zag ik een documentaire over afval en hoelang dat blijft bestaan en wat het effect daarvan is op bijvoorbeeld vogels. Daar ben ik wel van geschrokken en hoe groot is de moeite nou om gewoon even te wachten totdat je een prullenbak tegen komt?

• Hondenpoep
Ik denk dat iedereen wel eens in een hondendrol is gaan staan en niemand wordt daar blij van toch? Ik erger mij er echt heel erg aan. Maar gelukkig is dit al veel minder dan vroeger. Tegenwoordig voelen veel baasjes zich verantwoordelijk om het gewoon op te ruimen.

• Zwervers en junks
Zwervers of junks, mensen die er vies en onverzorgd uitzien en stinken. En als je dichterbij komt ruik je ook een hele alcoholwalm of een andere lucht. Blegh. En dan dreigen ze ook nog eens tegen je aan te lopen of ze zitten op het bankje waar jij wilde gaan zitten.

• Stank
Ik kan er echt niet tegen als het stinkt op straat. Of het nou gaat om een hele aanwezige lucht van uitlaatgassen of bijvoorbeeld wietlucht. De geur van de echte natuur is vaak ver te zoeken.

Gelukkig zijn er ook heel veel mooie dingen. Zo kan ik er heel blij van worden als ik zie dat oude mensen geholpen worden met oversteken of vriendelijk begroet worden door een voorbijganger. Daarnaast vind ik het zelf erg leuk om anderen op weg te helpen. Als iemand mij iets vraagt, probeer ik diegene vaak zo goed mogelijk te helpen en bijvoorbeeld de weg te wijzen. De dankbaarheid van mensen maakt mij heel blij. Daarnaast vind ik het ook wel leuk om gewoon in de lente bijvoorbeeld lekker op het terras te zitten en alleen maar te kijken. Mensen kijken, beseffen hoeveel verschillende culturen er zijn en hoeveel mensen er zijn met hun eigen verhalen en geschiedenis.

Waar erger jij je aan op straat?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

m. - Zondag 2 maart 2014 19:07
nu snap ik waarom ik in een dorpje woon, geen last van al die dingen hahaa
jo3101 - Zondag 2 maart 2014 19:13
Ik erger me altijd aan mensen die aan het slenteren zijn. Dat gebeurt vooral als je net haast hebt.
anoniem - Zondag 2 maart 2014 19:19
ik snap de meerwaarde niet van deze blog... ik vind hem om eerlijk te zijn zelfs een beetje ergerlijk. Van een afgestudeerd toegepast psycholoog hoop je op wat meer tolerantie... het is ok je te ergeren maar om er een blog over te schrijven voor breed publiek is dan weer dat anders. maar goed, we zijn allemaal maar mensen he ;-)
Tess - Zondag 2 maart 2014 19:24
Haha erg leuke blog! Ik herken bijna àlles
Valerie - Zondag 2 maart 2014 19:28
Ik had er vandaag nog een... Iemand stond héééél uitbundig kauwgom te kauwen. Naast m'n hoofd.
sindy - Zondag 2 maart 2014 19:34
Wat ik jammer vind is dat jouw blogs zo ontzettend algemeen zijn. Neem bijvoorbeeld de blogs van Scarlet en Noushka, zij verbinden theorie en ervaringsdeskundigheid, waardoor je ijzersterke blogs krijgt. Af en toe een blog over kleding/make up is leuk maar ik mis bij jou die verbintenis met ervaring en theorie. Iedereen kan een stukje theorie oplepelen uit een boek of een algemeen blogje schrijven. Maar juist de theorie koppelen aan je ervaring (bv die blog van Scarlet over de ervaringen met therapie), ik denk dat jij ook kunt en daarom vind ik het jammer dat het allemaal zo nietszeggend is.
Floor* - Zondag 2 maart 2014 19:36
Ik mis nog de: langzame mensen of mensen die voor je neus stil gaan staan. Dat is zoooo irritant.
sindy - Zondag 2 maart 2014 19:37
Jij bent iemand die veel met kleding bezig is, hoe heb jij gewerkt aan je zelfbeeld/kledingstijl toen je bezig was af te komen van je es? Of wat zijn jouw ervaringen met therapie? Zou je daar eens een blog over kunnen schrijven?
A - Zondag 2 maart 2014 19:38
Ik ben het eens met anoniem, ik word een beetje naar van deze blog en vind het getuigen van weinig tolerantie. Dat zoenen vies is vind ik zo kinderachtig, wees blij dat mensen elkaar liefhebben. En knijp maar in je handjes als je een dak boven je hoofd hebt, een betaalde baan en iedere dag fatsoenlijk eten, maar dat geeft je geen reden om neer te kijken op die zwerver of junk op straat.
twirler94 - Zondag 2 maart 2014 19:55
ey, er staat nergens dat het verplicht is om te lezen hoor? Als je het niet leuk vind, waarom lees je het dan..

Ik vind zulk soort blogs juist leuk! Lekker afwisselend en grappig om te lezen :)
IHP2010 - Zondag 2 maart 2014 19:57
Tja... Dan moet je in een dorp gaan wonen;-)
Justmarr - Zondag 2 maart 2014 20:08
Ik vind dit soort blogs ook wel leuk om te lezen! Vooral mee doorgaan!

Ik word zoo vaak omver gelopen. Ik moet ook altijd diegene zijn die opzij stapt. Ik heb een keer zo'n opdracht meegekregen tijdens mijn therapie. Op zaterdag de stad in en niet opzij gaan.. Dat is zoo lastig!

O,ja en mensen die ineens stil gaan staan.. Ik vraag mezelf dan af waar hun remlichten zijn ;-)

Groetjes Marja
elle - Zondag 2 maart 2014 20:14
Wat is er mis met zwervers en junks? Zij hebben niet voor die miserie gekozen, hoor. Oké, als ze nou vervelend gingen doen of weet ik veel wat, maar niet alle zwervers/junks zijn zo!
juli - Zondag 2 maart 2014 20:21
Vind het jammer dat je zo over zwervers en junks schrijft.. Zijn ook maar mensen en hebben de omstandigheden ook niet mee. Zoals wij niet in een eetstoornis willen belanden zo wilden zij niet aan de drugs of op straat... Tuurlijk kunnen ze er iets aan doen, maar dat gevecht is minstens net zo moeilijk als van een es afkomen.. Jammer dit..
- - Zondag 2 maart 2014 20:25
Bijna alles is wel erg herkenbaar!
Soms zijn de praatjes met onbekenden wel érg leuk, maar soms heb ik ook wel even behoefte om gewoon lekker muziek te luisteren 's ochtends in plaats van met bejaarden te kletsen hihi.

@Sindy, volgens mij heeft Laura geen eetstoornis gehad? Tenminste, bij Nouska en Scarlet enzo staat er 'ervaringsdeskundige'.
Anders lijkt miij het misschien ook wel een goede.
luna - Zondag 2 maart 2014 20:36
weet niet waarom maar roept bij mij ergernis op dat wat betreft de zwervers en junks...ze stinken misschien of gaan misschien naast je zitten maar wat dan nog? Ik stink misschien ook wel soms, ... de wereld is hard wat dat betreft vind ik.
Dus waar ik mij op straat over erger is mensen die gekscherend of kleinerend of onaardig doen tegen junks en zwervers... misschien ben ik er over 10 jaar ook wel een, ?? iedereen moet met respect behandeld worden of je nou stinkt of niet. en zo lang ze je niet kwaad doen . is het prima.
lovatic - Zondag 2 maart 2014 20:37
Ik ben het behoorlijk eens met dit: Elle: "Wat is er mis met zwervers en junks? Zij hebben niet voor die miserie gekozen, hoor. Oké, als ze nou vervelend gingen doen of weet ik veel wat, maar niet alle zwervers/junks zijn zo! "

juli: "Vind het jammer dat je zo over zwervers en junks schrijft.. Zijn ook maar mensen en hebben de omstandigheden ook niet mee. Zoals wij niet in een eetstoornis willen belanden zo wilden zij niet aan de drugs of op straat... Tuurlijk kunnen ze er iets aan doen, maar dat gevecht is minstens net zo moeilijk als van een es afkomen.. Jammer dit.."
zuid holland - Zondag 2 maart 2014 20:49
tsja... wat moet ik hier nou op zeggen.
ik probeer juist alles positief te zien, dit soort blogs schieten bij mij echt in het verkeerde keelgat.
Wat een negativiteit zeg.
m - Zondag 2 maart 2014 21:06
Ik ben idd. heel anders over zwervers en junks gaan denken, juist door mijn eetstoornis heb ik gemerkt dat ik er niet ver van af sta en dat iedereen dit kan overkomen en het zijn vaak gewoon heel wijze mensen, die heel goed doorhebben hoe de maatschappij in elkaar steekt, juist te goed. Het zijn idd. allemaal wel ergernissen die beschreven worden of ze zouden het kunnen zijn, vooral op dagen dat je niet veel kunt hebben, maar het komt over van hoe ik 'vroeger' ook nog in het leven stond, totdat ik alles anders ging bekijken en ook begreep hoe het voor veel anderen ook moet zijn en waarom ze dus vernielen, roggelen, schreeuwen tegen hun geliefde, kortom, doen wat ze doen, ik durf ze er dan ook niet op aan te spreken, ik laat het maar en erger me dus ook wel eens, maar lach er soms ook stiekem om en uitgebreid zoenende mensen vind ik juist cute!
maar net zoals ik voel dat mensen zich soms aan mij ergeren of stiekem lachen om mijn soms klunzige gedrag, niet te vaak hopelijk.
Paula - Zondag 2 maart 2014 21:33
Haha grappige blog
sjampie - Zondag 2 maart 2014 21:55
Beste allemaal... vat het asjeblieft niet zo negatief op zeg! als je er nou echt zo naar van wordt en het saaie nietszeggende blogs vind, lees het dan gewoon niet?!! en reken maar dat ik ook niet wil dat er junks/zwervers zijn. maar om het zo negatief op te vatten... sorry... daar kan ik niet tegen, dus Laura: ga door!! je doet het goed. het hoeft echt niet altijd zwaar en depri te zijn. dit is gewoon grappig :) het hoort hier gewoon ook en ik vind het leuk! :)
B - Zondag 2 maart 2014 21:58
eens met zuid holland en juli:

lees liever een blog over de (kleine) positieve dingen die er op straat te vinden zijn of bijvoorbeeld hoe je ervoor kan zorgen dat je je juist níet aan dingen gaat ergeren
vind dit idd wat negatief en dat komt niet zo goed van pas op het moment dat je positief probeert te blijven

het leven als zwerver lijkt me ook niet makkelijk en ik vind ze juist vaak erg dankbaar
bij de supermarkt hier in het dorp staat vaak een dakloze de straatkrant te verkopen en als ik hem tegenkom koop ik er altijd een, je zou moeten zien hoe blij hij daar dan mee is nadat hij een hele dag buiten heeft gestaan en veel mensen doen alsof hij lucht is en hem geen blik waardig gunnen
Rachel - Zondag 2 maart 2014 22:09
Met sommige dingen ben ik het eens.

Maar als je alle dingen van deze lijst van de straat zou halen, dan blijft er niet zo veel meer over XD
N. - Zondag 2 maart 2014 22:32
Het enige wat ik minder vind is het stukje over zwervers en junks, want eigenlijk... zijn wij niet ook een soort van ''junks'' ?
Persoonlijk denk ik dat wij op onze eigen manier ''junk'' zijn( ; onze eetstoornis).

Maar afgezien van dat, vind ik het ook goed dat het niet alleen maar blogs zijn over eetstoornissen. Er komen hier op de site ook mensen die (!!)geen(!!) eetstoornis hebben.
Daarbij; er wordt altijd gezegd ''je bent meer dan een eetstoornis'', dus waarom zouden alle blogs dan over eetstoornis moeten gaan ?
Dat zou ook erg tweestrijdig zijn toch?

nn - Zondag 2 maart 2014 22:37
wat een kritiek weer xd neem het allemaal niet zo serieus joh!
leuke blog laura! :)
HannaXx - Zondag 2 maart 2014 22:40
Ik snap ook niet echt wat deze blog 'bijdraagd' aangezien er alleen maar in het negatief wordt geschreven
anoniem - Zondag 2 maart 2014 22:48
Wat Hanna zegt, deze blog heeft echt geen meerwaarde... ik ben het er helemaal mee eens zoals N zegt dat er ook blogs over andere onderwerpen kunnen en moeten zijn, maar deze blog vind ik hoe vaker ik het lees hoe schandaliger... de manier waarop je over Junks en zwervers schrijft is zo minachtend... het gaat over mensen, je spreekt niet met zo'n ondertoon over mensen.
En ik vind absoluut niet dat we het zoals nn zegt niet serieus moeten nemen... het klopt dat er heel veel gerelativeerd dient te worden, maar de manier waarop hier over mensen wordt gesproken is zo respectloos ... ik vind het echt ongehoord!
Maanmeisje - Zondag 2 maart 2014 23:33
Als ik de reacties lees, klopt het woord 'Herkenbare' in de titel denk ik niet helemaal ;-)...
jes - Zondag 2 maart 2014 23:43
Wat kunnne mensen moeilijk doen zeg! Haha.
Ook opmerkelijk dat alleen het 'negatieve' word benoemd en niet de leuke/goede dingen aan het blog.
Gewoon leuk geschreven en als alles over een es zou gaan zou ik echt niet mee rop proud zitten!..
Natasja - Maandag 3 maart 2014 07:12
Langzaam lopende mensen, mensen die juist met 3 a 4 personen naast elkaar lopen zodat je er helemaal niet langs kan als je haast hebt of mensen die midden in een pad gaan praten met elkaar :(
Liadan - Maandag 3 maart 2014 10:26
Ik sluit me aan bij boven genoemd kritiek. Ik had het ook al bij die blog over ergernissen in de supermarkt. De lading is zo negatief, en ik denk dat het juist beter is als mensen zich meer focussen op wat positief is.
Ik vind inderdaad het gebrek aan begrip voor zwervers of junks echt ergerlijk, en daar mag best wat over gezegd worden. Het zijn ook gewoon mensen, met een eigen levensverhaal. Die mensen leven echt niet voor de lol op straat en het zou fijn zijn als meer mensen ze zouden helpen in plaats van er met een grote boog omheen lopen alsof het ongedierte is.
Myra - Maandag 3 maart 2014 10:41
Ik vind 'arrogante' mensen irritant.
x - Maandag 3 maart 2014 10:45
waar maakt iedereen zich zo druk om???
One Desire - Maandag 3 maart 2014 11:38
Ik ben het eens met het meeste van bovenstaande reacties. ****verwijderd, niet respectvol****

Zoals 'sindy' ook aangeeft. Ik mis bij Laura de echtheid en een stukje diepgang en ervaring. Ook in de video's komt dit duidelijk naar voren. Persoonlijk zie en lees ik liever dingen van Nouska en van Scarlet.

En zoals 'juli' en 'A' ook aangeven; ik vind het ook heel jammer dat er zo geschreven wordt over zwervers en 'junks'. Ik denk dat iedereen het fijn zou vinden om zichzelf te kunnen verzorgen, zich schoon te voelen, en een thuis te hebben. Denk je niet? Ik ben dankbaar voor een dak boven mijn hoofd en de mogelijkheden die ik heb ondanks al mijn fouten en tekortkomingen. En ook al mis ik mijn wederhelft; ik ben blij voor de mensen die liefde hebben gevonden. Zoenen vies vinden doet me denken alsof we hier nog op de middelbare school zitten. Het getuigt van weinig respect en volwassenheid.

Ik begrijp de kritiek dus over deze blog en de aanstoot die het geeft.
Laura, ik bedoel het niet verkeerd, maar je poseert erg in je video's, ik mis je echtheid en het 'gewoon jezelf zijn' en levenservaring. Daar stoor ik mij soms een beetje aan. Misschien ben je gewoon erg onzeker en probeer je dat te verbergen door de manier waarop je je opstelt.
Natuurlijk hoeft niet elke blog serieus te zijn. Afwisseling en humor is geweldig. Maar ik hoop dat je gewoon jezelf kunt gaan worden, ontspanning vind, en ook wat meer levenservaring zult delen.
S. - Maandag 3 maart 2014 12:42
Ik houd ook niet van deze ergernissenblogs. Als je je aan dit soort dingen ergert, moet je maar gewoon thuisblijven, vind ik. Dan heb je er geen last van.

Het zijn nu eenmaal dingen die je op straat ziet. Tja. Maar met je eraan ergeren schiet je niets op.
@S. - Maandag 3 maart 2014 13:09
Als je niet van deze ergernissenblogs houdt, moet je ze maar gewoon niet lezen, vind ik ;)
S. - Maandag 3 maart 2014 17:05
^ Toevallig heb ik 'm ook nauwelijks gelezen, alleen een enkel stukje.
Maar er wordt hier regelmatig gevraagd wat voor blogs wij graag zien, en daarom reageer ik erop, niet zo raar toch?

anne - Maandag 3 maart 2014 17:23
^ dat je met nauwelijks lezen dan toch zo'n uitgesproken mening hebt! ;)

Je zegt dat er wordt gevraagd wat voor blogs wij graag zien. Er wordt dan dus niet gevraagd te klagen over een enkele blog die ons niet aanstaat, maar sommige andere mensen wel aanstaat. Ik zie in jouw reactie niets over welke onderwerpen jij graag wilt zien.

Grappige blog Laura! Ik herken wel dingetjes.
PeanuttButterfly - Maandag 3 maart 2014 17:25
Wauw, wat wordt dit ontzettend serieus genomen.. Ja, ik ben het eens met de kritiek over dat Zwervers En Junks stukje, maar dat staat er nou eenmaal. Het is gewoon grappig bedoeld volgens mij; zovan lees de ergernissen - herken ze - lach erom - ga verder met je leven. Niks meer.
Want het is geen wereldramp, het is een blog. En dan die kritiek op Laura om een freakin' blog, daar kan ik me aan ergeren.
S. - Maandag 3 maart 2014 17:34
Tsjonge. Ik heb het niet over een enkele blog, maar over de ERGERNISSEN blogs, die er al vaker zijn geweest.
En het is geen klagen, het is het geven van een mening.

:')
ieman die een meisje is - Maandag 3 maart 2014 18:16
of dat ineens een vreemd iemand je zomaar gaat aanspreken en domme grapjes maken en gaan lachen ben je stoer dan ofzo
ann - Maandag 3 maart 2014 18:37
Ik erger mij aan mensen die me de weg vragen.....en vooral als ze merken dat ik niet reageer, ze dan toch blijven door roepen, toeteren, onbeschoft gaan doen etc.

Mij wordt namelijk bijna elke dag wel een paar keer de weg gevraagd.
En ja, meestal leg ik het zo goed mogelijk uit, maar soms hebben mensen er ook even geen ZIN in om aangesproken te worden en voor de zoveelste keer de weg uit te moeten leggen.
Ik ga wandelen voor mijn rust, niet om een wandelende kaart te zijn. (wat ik overigens ook niet ben, want ik weet de weg meestal helemaal niet, en al zeker niet met de auto ofzo, of in het frans, duits, weet ik wat....)

En ik vind het dus ook een rare ergernis, als je je eraan ergert dat niet iedereen altijd even vriendelijk is als je de weg vraagt. ;)
Beetje verplaatsen in de ander af en toe kan ook behulpzaam zijn, en je beter voorbereiden op je reis en bestemming bijvoorbeeld.

En als je aangeeft dat je de weg niet weet, kijken mensen je aan alsof je staat te liegen en geloven ze je niet.
Krijg je dingen als 'echt niet....?', of gaan ze het op een andere manier nog eens vragen.
Duhuh, als ik het niet weet dan weet ik het niet, ook niet in andere bewoordingen, zucht.

Of als je het uitlegt, dat je niet eens een dankjewel krijgt.

Of, nog erger; ze prompt de andere kant opgaan dan je had aangewezen. Sta je daar moeite voor te doen.....

Zo, mijn ergernis is er uit!
A - Maandag 3 maart 2014 18:45
Voor alles mensen die zeggen dat dit grappig bedoeld is: dat is vaak ook wat pesters zeggen als je hen aanspreekt op hun pestgedrag, 'het was maar een grapje'. Nou wil ik deze blog niet meteen uit z'n verband rukken door dit te vergelijken met pesten want zo is deze blog natuurlijk nooit bedoeld. Ik wil er alleen op wijzen dat je mensen kan kwetsen door deze 'grapjes'. Daarbij vind ik grappen maken over andermans rug vaak niet grappig, maar iedereen zijn meug.
Ann - Maandag 3 maart 2014 19:54
Ik denk eigenlijk twee dingen bij het lezen van deze blog. Allereerst ligt het vaak aan hoe ik in mijn vel zit hoe ik om kan gaan met bv. een drukke supermarkt. Als ik niet zo lekker in mijn vel zit kán ik me sneller ergeren. Daarnaast denk ik ook - vaak kun je ook zelf wat doen aan de situatie: je kunt je kapot ergeren omdat de rij zo lang is bij de supermarkt, maar je kunt ook denken - het is zo, en er het beste van maken. Dat geldt ook als je bv. zooi op straat ziet - je kunt ook zelf wat oprapen en het weggooien.
Wat de zwerver/junks-discussie betreft: hoe het ook bedoeld is - niemand kiest voor een dergelijk leven. En ik denk dat je iemand altijd respectvol kunt behandelen. Ik weet niet hoe je het bedoeld hebt Laura (met een knipoog of hoe dan ook), maar misschien was het handig geweest om dit iets anders te formuleren...
Stefayeah - Maandag 3 maart 2014 22:21
Jezus hé,
Wees blij dat niet alle blogs zo diepgaand zijn,
Wees blij dat Laura deze blog wil schrijven.
Niet zoveel kritiek hebben, doe het hun maar is na om steeds weer een onderwerp te bedenken en daar iets over te schrijven.
Nikki - Dinsdag 4 maart 2014 14:03
Afwisseling tussen 'zware' onderwerpen en luchtige onderwerpen vind ik juist fijn. Of dit een van de beste blogs is, dat weet ik niet. Maar Laura verdient het niet om helemaal afgekraakt te worden. Ze heeft heel veel andere leuke blogs geschreven!

Deze blog neem ik vooral heel luchtig op, even lezen, misschien even lachen en weer verder. Dus gewoon leuke blog, hoor Laura en gewoon doorgaan met blogs schrijven!
Star* - Dinsdag 4 maart 2014 21:54
Jeetje wat een gezeik, laten we het leuk houden hier. Deze blog negatief, ergernissen kinderachtig? Volgens mij zijn jullie reacties eerder negatief en kinderachtig.
Ben blij dat mensen zoveel energie in deze prachtige site en het forum steken. Als je het niks vind dan lees je het toch gewoon niet.

Iedereen hier heeft een andere functie, sommige zijn psycholoog, sommige ervaringsdeskundige..... toch logisch dat niet iedereen dezelfde blogs schrijft of kan schrijven. Daarnaast zul je nooit iedereen even leuk en aardig vinden. De een zal een voorkeur voor de blogs van nouska hebben, de andere voor scarlet, de andere voor laura enz. Iedereen is anders en uniek.


----

sorry hoor^^ over ergernissen gesproken^^. Ik erger me aan mensen die niet uitkijken op straat en gewoon tegen je aan lopen of je van je voeten rijden op de stoep en dan nog raar kijken dat je in de weg loopt ook. : p
Prue - Woensdag 5 maart 2014 19:11
@Laura: Wat zegt je ergernis over alles wat je beschrijft over jou?