Een stewardess met een boodschap

 

Een Amerikaanse stewardess is een bijzonder project gestart dat veel positieve reacties op haar Instagram oplevert. Ze schrijft namelijk voor iedere vlucht die ze maakt een waardevolle quote op papier, plak dit papier op een vliegtuigraam en maakt er een foto van. Deze foto's deelt ze weer op haar instagram account onder de hashtag #wordsfromthewindowseat. De foto's worden wereldwijd enorm veel geliked.

De stewardess, Taylor Tippett, heeft ook een eigen blog. Hierop schreef ze tijdens haar opleiding tot stewardess de volgende tekst "Om me door die achtenhalve week te slepen, besloot ik de spreuk 'Remember your courage' op papier te zetten en die iedere dag achter mijn naamkaartje te stoppen. Die spreuk sleepte me door de zwaarste momenten. Mijn donkerste momenten. Mijn dapperste momenten. Tot op de dag van vandaag gebruik ik dat naamkaartje met die spreuk."

bron: instagram

Taylor wilde de quotes die haar kracht gaven tijdens haar opleiding hierna graag delen met andere mensen. Daarom schrijft ze nu voor iedere vlucht een quote op papier, plakt die op een raampje, maakt een foto en deelt deze op haar Instagram account. Het papier verstopt ze vervolgens in een stoelzak.

Volgens haar is er maar weinig nodig om iemand anders een glimlach op zijn gezicht te bezorgen. "Er is niet veel voor nodig om iemand te laten glimlachen. Je kunt iemand al blij maken zonder daarvoor iets heel spectaculairs te doen. En we hebben allemaal een beetje zonneschijn van een ander nodig om onze dag op te fleuren."

https://instagram.com/taylortippett/

https://instagram.com/taylortippett/

Haar actie inspireert inmiddels ook andere mensen om quotes op raampjes te plakken, fotograferen en delen op social media onder de hashtag #WordsfromtheWindowSeat. Taylor is nog lang niet van plan om te stoppen met deze actie. "Ik realiseer me - vooral door mijn baan - dat ik me niet bewust ben van de verhalen van anderen en dat zij die van mij niet kennen. Juist daarom moet je dapper zijn met liefde. Blijdschap is namelijk besmettelijk, mensen. En onvoorwaardelijk van anderen houden is een prachtige manier om blijdschap te laten groeien. Ik leer nu hoe belangrijk het is om dat te doen."

Bron: HLN.be

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

DaySpring - Donderdag 27 augustus 2015 19:29
Leuk!
Lisa - Donderdag 27 augustus 2015 20:02
wat een super leuk initiatief!
Ik zou gelijk vrolijk worden in zo'n vliegtuig :-)
x
ginie - Donderdag 27 augustus 2015 23:05
Wat grappig dat dit nu hier staat mijn therapeut had het hierover en nu staat het hier!!! "Moet" dit ook gaan doen op mijn werk moet alleen de tekst nog bedenken! Heb daar tot in het extremen last van me perfectionisme en dat is iets wat ik niet wil dus daar moet de quote wel oo slaan, dus als iemand ideeën heeft die zijn welkom!
Lotski - Maandag 31 augustus 2015 20:31
prachtig initiatief!! inspirerend
Sparkle - Zondag 6 september 2015 13:35
Een tijdje terug, heb ik in de school samen met een vriendinnetje overal briefjes gehangen. Aan tv's, op spiegels, deuren. Het was echt tof - omdat ik vervolgens mensen die briefjes zag weghalen en in agenda's, portemonee's zag stoppen. En dat was waardevol, omdat die woorden zoveel overbrachten :-)