100 Happy Days Challenge

 

De afgelopen dagen zie ik het steeds vaker voorbij komen op Facebook; mensen die een foto plaatsen met daarbij de hashtag #100happydays. Toen ik het vandaag weer voorbij zag komen, ben ik maar eens op gaan zoeken wat dit nu eigenlijk is, want het lijkt een ware online 'trend' te worden. Ik kwam terecht op de website - hoe kan het ook anders - 100happydays.com. Een leuk gestylde site in wit, zwart en knalgeel. Direct als ik de site open wordt me de vraag 'Kan jij 100 dagen gelukkig zijn? [daar heb je vast geen tijd voor, toch?]' gesteld. Die vraag komt wat suf op mij over, want het lijkt me niet mogelijk om 100 dagen constant gelukkig te zijn. De vraag en de [je hebt er vast geen tijd voor] zorgt er echter wel voor dat ik verder klik, want wie wil nu niet 100 dagen gelukkig zijn ....& natuurlijk heb ik daar tijd voor!

100happydays

Op de 'volgende pagina' wordt meer uitleg gegeven. Ook wordt verteld dat 71% van de mensen afhaakt bij deze 100happydays uitdaging. "71% van de mensen die deze uitdaging aangingen, maar hem niet haalden, gaven 'gebrek aan tijd' op als voornaamste reden. Deze mensen hadden stomweg niet de tijd om gelukkig te zijn. Jij wel? "

Natuuuuurlijk hoor ik niet bij die 71% van de mensen, ik zou wel gek zijn ;) Ik klik dus gewoon verder. Nu wordt uitgelegd hoe ik mee kan doen aan de challenge. Om mee te kunnen doen moet ik iedere dag een foto maken van iets dat me die dag gelukkig maakte. Dit kan alles zijn. Het kan dus een foto van mijn hondje zijn, een foto van een heerlijke kop koffie of een foto van de zon. Alles wat mij gelukkig maakt vandaag.

71%

Wat ik wel erg mooi vind is dat extra benadrukt wordt dat het hier niet om een wedstrijd gaat of een manier om je (online) vrienden te imponeren. Je moet deze challenge echt puur voor jezelf doen, anders heeft hij geen nut. "De #100happydays uitdaging is voor jezelf, niet voor iemand anders. Het is geen geluks- of opschepwedstrijd. Als je probeert om anderen tevreden te stellen of jaloers te maken met je foto's, dan verlies je nog voor je zelfs maar begonnen bent. Hetzelfde geldt voor valsspelen."

Als je je foto eenmaal hebt gemaakt deel je deze op Facebook, Instagram, of Twitter met de hashtag #100happydays. Wil je je foto's liever wat meer privé houden, dan kan je natuurlijk ook een eigen hashtag bedenken.

100happydays

Waarom zou je meedoen aan deze challenge? Ook daar geeft de site je antwoord op. Mensen die de uitdaging succesvol wisten te voltooien, zeiden dat ze:

♥ ontdekten wat hen iedere dag gelukkig maakt;
♥ iedere dag beter gezind waren;
♥ meer complimentjes kregen van andere mensen;
♥ beseften hoe gelukkig ze zijn met het leven dat ze hebben;
♥ optimistischer werden;
♥ verliefd werden tijdens de uitdaging.

Ook als je klaar bent met de uitdaging kan het mooi zijn om al die 100 geluksmomenten af en toe eens terug te bekijken. Je kunt er zelfs een mooie poster van maken, bijvoorbeeld door een Instagramcollage te laten maken bij Postercandy.

ben je er klaar voor?
(KLIK!)

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anoniempje - Dinsdag 6 mei 2014 10:25
wat grappig, ga ik misschien wel proberen! :)
(hoop dat t werkt hahah :p )...
Ik - Dinsdag 6 mei 2014 10:51
Ik zie het ook op facebook en word juist knetter depri van alle happy berichtjes. Van de mensen die wél kunnen genieten van de eerste zonnestraaltjes, lachende baby's en zelfgebakken cupcakes.

Ik probeer écht wel om dit soort momenten in mijn eigen leven te zien en erbij stil te staan. Maar als dat alsnog niet lukt vind ik het juist lastig om constant met het geluk van andere mensen te worden geconfronteerd. Dan voel ik me alleen maar mislukter.
Fleurtje - Dinsdag 6 mei 2014 11:53
het is bijna een beetje eng om eraan mee te doen,
ik doe het wel, waarom ook niet?
terr - Dinsdag 6 mei 2014 11:54
echt heel leuk bedacht!
Lidewij - Dinsdag 6 mei 2014 12:15
Ik moest iets dergelijks van mijn psycholoog doen, iedere dag 3 'positieve' dingen opschrijven. Iets wat ik goed had gedaan, waar ik trots op was, of waar ik blij mee was. Ik vond het eerst heel moeilijk, zocht steeds een 'maar' overal achter of vond dingen niet belangrijk genoeg om op te schrijven, maar na een tijdje merkte ik dat het steeds makkelijker werd, en om dingen TOCH op te schrijven, ook al waren ze niet 'perfect' maar gewoon ok. In mijn hoofd, ging ik beseffen dat ik veel meer had om blij of gelukkig over te zijn dan ik dacht.
Nu iedere keer als ik weer een terugval heb, begin ik weer met deze opdracht, en voel ik me redelijk snel weer sterker.
Dit is wel een leuke afwisseling, maar dan wel prive, en niet op social media!
Me - Dinsdag 6 mei 2014 12:22
Ik doe dit voor mezelf. Al een hele tijd. Ik heb echt zo veel om gelukkig mee te zijn. Die honderd dagen red ik op mijn sloffen. Hoop anderen ook!
WW - Dinsdag 6 mei 2014 13:25
Super tof! Ben ook al vaak de hashtag tegen gekomen, maar heb nooit uitgezocht wat het precies was.

Ben vandaag meteen begonnen via Instagram ^^ Had dit echt nodig, dus helemaal super :D
Hanna - Dinsdag 6 mei 2014 14:44
aah super leuk ik ga mee doen!!
Pleun - Dinsdag 6 mei 2014 15:14
Ik vind het een gave uitdaging, maar moet het perse op internet, kan dit niet gewoon voor jezelf gehouden worden? Want precies wat "ik" zei hier onder in de reacties, je kan er mensen ongelukkig mee maken.

Ik vind het idee dus goed en ga het doen, maar de foto's hou ik voor mezelf. Dan kijk ik ze wanneer ik het nodig heb.
Jantje - Dinsdag 6 mei 2014 21:38
Leuk om te doen, maar inderdaad voor jezelf.. Anders is het toch alsnog 'kijk mij eens gelukkig zijn'?
Dana - Woensdag 7 mei 2014 02:10
@ pleun en jantje
Ik ben er vandaag aan begonnen! :) het concept geeft ook al aan dat het
'kijk mij eens gelukkig zijn' niet de beweegreden moet zijn. Dan heb je
al verloren voordat je begint hihi. Het concept is bedoeld om mensen er
bewust van te maken dat we het tegenwoordig stiekem te druk hebben
om dingen te doen waar we gelukkig van worden. Natuurlijk wel een mooie
manier om jezelf en ook anderen daar bewust van te krijgen, Voor jezelf
bijhouden was ook een van de opties die ertussen stond. Voor ieder wat
wils :)

Verder, krachtig idee! Hopelijk ga ik het volhouden! :)
Cindy - Woensdag 7 mei 2014 07:30
Ik ga zeker mee doen :)
Nancy - Woensdag 7 mei 2014 12:48
Ik begin morgen! ^^
Over 74 dagen vertrek ik voor een maand naar Nepal.
Hopen dat ik daar gelukkig heen ga dan haha ^^
. - Woensdag 7 mei 2014 15:12
haha ik ook @nancy en veel plezier in Nepal :o ;)
leuk project!!