Zelfvertrouwen op een dating site

 

Toen ik voor het eerst ging daten vond ik dat enorm spannend. In real life vond ik dit nog wat te eng, dus besloot ik veilig te starten op een dating site. Gewoon eens rustig aanmelden, niet te veel foto's van mijzelf erbij plaatsen en een beknopte profielomschrijving. Ik wilde gewoon eens rondkijken en me orienteren in deze voor mij onbekende wereld van de liefde. Ik was benieuwd hoe andere mensen zichzelf zouden presenteren, wat voor soort mensen actief waren op zo'n dating site én wie er interesse zou hebben in mij. Het was eigenlijk best leuk om hiermee te experimenteren! Tegelijkertijd moet je natuurlijk altijd een beetje oppassen met wat je zegt en doet, want ik kreeg ook weleens berichtjes van mannen die direct wilden langskomen. Je begrijpt wel waarvoor...

In ons leven zijn we denk ik allemaal wel op zoek naar liefde, warmte en geborgenheid. We willen dat we bijzonder voor iemand zijn, we willen dat iemand ons bevestigd in dat we leuk, mooi en aardig zijn. We willen dat iemand alles voor ons over heeft en dat we het leven nooit meer helemaal alleen hoeven te bevechten, maar met een partner én maatje aan onze zijde. De weg naar die partner is niet altijd eenvoudig, zeker als je nog niet zo sterk en zelfverzekerd in je schoenen staat. Je vindt het dan misschien té spannend om gewoon naar een café of club te gaan en daar te praten met onbekende mannen of vrouwen. Je aanmelden op een dating site kan dan een fijne middenweg zijn. Het voelt een stuk veiliger én het kan in het begin allemaal vanuit je eigen vertrouwde huisje.

liefde

Recent las ik een leuk artikel met daarin de nodige tips hoe jezelf te presenteren op een dating site. Best handig natuurlijk, want je wilt graag dat mensen de juiste indruk van je krijgen en niet dat je wordt afgewezen op basis van iets wat jij helemaal niet bent. In deze blog deel ik deze tips met aanvullend wat eigen ervaring van vroeger.

♥ Laat jezelf zien
Je meldt je niet voor niets aan op een dating site, dus je mag jezelf ook laten zien. Je zit niet te wachten op 0 reacties van mensen die jouw profiel bezoeken en daarom moet je er zelf voor zorgen dat mensen ook de échte jou zien. Dat kan niet als je bijvoorbeeld uit verlegenheid geen duidelijke profielfoto van jezelf plaatst. Zou jijzelf reageren op iemand met een totaal onduidelijke profielfoto? Nee toch? Jij wilt waarschijnlijk ook gewoon graag zien wie je voor je hebt. "Ja maar, dan vinden sommige mensen me misschien lelijk" Dat kan altijd, smaken verschillen.

De persoon die jou leuk vindt zal je uiteindelijk toch wel in het echt zien. Verstop jezelf niet, daar heb je later alleen jezelf maar mee. Zorg dus voor liefst enkele duidelijke foto's van jezelf en een goede profielomschrijving. Dit tweede is misschien even een werkje, maar het is belangrijk dat je hier echt even tijd aan besteedt. Mensen willen graag weten wie ze mailen. Jij vindt het zelf ook leuker als er wat informatie bij een profiel staat. Hiermee bedoel ik trouwens geen lap aan tekst, dat is weer wat too much. Gewoon een zin of 10 à 20.

♥ Neem initiatief
Ga niet zitten wachten op jouw prins op het witte paard, maar wandel het bos in en kijk waar dat paard loopt. Neem initiatief! Toen ik me voor het eerst aanmeldde op een dating site was het juist ook leuk om op mensen die me interessant leken te reageren. Natuurlijk kan het dan prima dat iemand geen interesse in jou heeft. Laat je hierdoor niet ontmoedigen, dat hoort bij het spel. Juist door initiatief te nemen en te reageren leerder ik mijn partner kennen. Die had ik waarschijnlijk nooit leren kennen als ik was blijven afwachten. Zij viel namelijk niet op blond, maar toen ik op haar reageerde waagde ze toch een gokje.

♥ Laat je niet ontmoedigen
Zoals ik in het vorige punt als aanstipte is het belangrijk dat je je niet laat ontmoedigen door een paar afwijzingen. Zo werkt het nou eenmaal in het leven en in de liefde. Jij valt ook niet voor iedereen. Dat wil niet direct zeggen dat je die personen lelijk vindt of stomme vindt, je voelt er gewoon geen aantrekkingskracht bij. Ga niet bij de pakken neerzitten, raap jezelf weer bij elkaar. Je bent leuk genoeg voor een leuke date en zal deze écht wel een keertje vinden. Is het niet vandaag, dan morgen of volgend jaar. Go get them, tiger! ;)

liefde

♥ Doe je niet anders voor
Blijf alsjeblieft wie je bent op een dating site. Verzin geen verhalen of doe jezelf anders of 'beter' voor dan je bent. Juist door gewoon eerlijk te zijn en écht jezelf te laten zien, zal je degene ontmoeten die bij je past. Het is helemaal niet erg om ook wat moeilijke kanten te hebben, dat is heel normaal en heeft ieder mens. Het is niet nodig om die te verbloemen. Uiteindelijk kom je date er toch wel achter.

♥ Vraag eens feedback
Je hoeft je écht niet te schamen voor het feit dat je geen partner hebt of dat je je aan hebt gemeld op een dating site. Praat er eens over met een goede vriend of vriendin en laat die eens naar je profiel kijken. Laat dat profiel volgens hen ook goed zien wie jij bent of zouden zij er nog iets aan veranderen? Juist die blik van buitenaf kan je net dat kleine handje helpen.

liefde

♥ Leef je leven
Onthoud heel goed dat jij geen partner nodig hebt om je leven te kunnen leven. Natuurlijk is het fijn om je leven te kunnen delen met iemand, maar ook zonder partner kun je gelukkig zijn, kun je leuke dingen doen en het naar je zin hebben. Hoe wanhopiger je op zoek gaat naar een partner, hoe lastiger het zal zijn en hoe vervelender het voor je is als je wordt afgewezen of als een nieuw contact niet verloopt zoals je zou willen. Om zelfverzekerd op een dating site te operen is het daarom heel belangrijk dat je leuke dingen voor jezelf blijft doen en niet al je pijlen richt op die dating site. 

Succes en veel plezier ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

M. - Dinsdag 14 februari 2017 10:43
Leuke blog! Vandaag ga ik reageren op een profiel dat me interessant lijkt. Maar ik ben best onzeker omdat ik aan het aankomen ben en bang ben dat ik al snel niet meer op mijn "profiel" lijk.
Jimmy - Dinsdag 14 februari 2017 22:17
Een vriendin van mij was laatst ook weer eens aan het online daten geslagen. Volgens haar zijn op datingsites de meeste mannen "sukkels". Ze gedragen zich ongeïntereseerd, onbeleefd, en zoals Scarlet ook al aangeeft is een gedeelte van de mannen alleen maar uit op seks. Zo nu en dan krijgt ze een foto van een penis opgestuurd, al dan niet met het verzoek of ze wilt cyberseksen.

Gelukkig laat ze zich niet afschrikken. Ergens vind ze het ook wel weer spannend, al dat gechat en geflirt. Als iemand haar niet aanstaat, dan blokkeert ze 'm gewoon. Inmiddels heeft ze een man te pakken gekregen die serieus is en met wie ze leuk contact heeft, maar de eerste fysieke date moet nog plaats vinden
Erna - Woensdag 15 februari 2017 10:07
Leuk om te lezen.
Ik wil gaan daten,maar vind het heel eng.
Online daten vind ik eigenlijk nog enger dan in het echte leven.

Ik deed het eerder een tijdje, maar ik vond de mannen op de site helemaal niet leuk. Het schrikte mij af en ik ben er toen mee gestopt.