Wist je het maar...

 

Wist je maar dat ik me niet meer veilig voel in mijn eigen huis. Mijn huis, waar ik nu niet meer rustig kan slapen. Waar ik niet op mijn rug durf te liggen omdat ik dan naar dat ene stipje op het plafond kijk waar ik me toen zo op focuste. Ik zou willen dat je wist wat je hebt gedaan, want ik weet dat je dat nooit hebt doorgehad. Ik zou willen dat ik je had geslagen, dat ik je vel open had gekrabd. Maar ik durfde niet. Jij was toch sterker...

Ik zou willen dat je wist dat ik me door jou nooit veilig kan voelen. Dat jij ervoor hebt gezorgd dat ik in het donker bang ben, omdat de herinneringen dan verschijnen. Wist je maar dat ik door dat ene moment 's nachts niet rustig kan slapen. Wist je maar dat ik me niet meer veilig voel in mijn eigen kamer. Wist je het maar. Maar je weet het niet. Ik zei niet duidelijk genoeg nee, dus hoe kan je het dan ook weten? Zei ik wel nee? Ik denk van wel, maar gezien het feit dat je gewoon door ging was het niet duidelijk genoeg. Misschien had ik moeten schreeuwen. Misschien had ik moeten slaan. Maar jij was toch sterker.

zwijgen seksueel misbruik trauma pijn verdriet eetstoornis

Ik zou willen dat je wist hoe erg ik mezelf, mijn eigen lichaam, vanaf dat moment heb gehaat. Ik zou willen dat je mijn schaamte kon voelen. Ik zou willen dat je de last van het zwijgen zou kennen. Ik zou willen dat je de pijn kon voelen die je mij hebt aangedaan. Ik zou willen dat je wist hoe het is om jarenlang je mond te houden omdat je weet dat je ouders je kenden. Omdat je weet hoe ze zouden reageren. Ik zou willen dat je weet hoe groot de angst is dat niemand je gelooft. Hoe bang je bent dat iemands reactie zou zijn dat je dan gewoon nee had moeten zeggen. Ik zou willen dat je wist hoe je mijn leven in een moment hebt verpest. Ik zou willen dat je wist hoe het voelt om jezelf zo te verafschuwen dat je er niet meer wil zijn. Ik zou willen dat je wist hoe het voelt om zo bang te zijn voor de wereld dat je enige uitweg de dood lijkt te zijn.

Ik zou willen dat je het wist. Dat je wist hoe jij ervoor zorgde dat ik altijd bang zal zijn. Bang voor jouw soort, bang dat ik weer zo iemand zal tegenkomen. Bang dat zoiets weer gebeurt. Bang dat altijd iedereen erop uit is om je te kwetsen en je daarom al je emoties wegstopt en verdrietig niet meer kan zijn.

Ik zou willen dat je het besef zou hebben dat vrouwen geen object zijn. Dat ik er niet was zodat jij je gang kon gaan. Ik zou willen dat je het respect had gehad om te luisteren. Ik zou willen dat je weet wat nee is. Ik zou willen dat er nooit iemand anders in je leven komt die zich na jou hetzelfde voelt zoals ik me voelde en nog steeds voel. Ik zou willen dat je wist hoe boos ik ben. Dat je wist hoe jij ervoor zorgde dat ik die emotie pas na 5 jaar durfde te accepteren. Dat je wist hoeveel pijn dat heeft gekost en hoeveel pijn het nog steeds doet.

zwijgen seksueel misbruik trauma pijn verdriet eetstoornis

Wist je maar hoe ik mezelf letterlijk heb uitgekotst om wat jij deed. Wist je maar hoe ik mezelf dag in dag uit uithongerde zodat emoties en herinneringen vervaagden. Wist je maar hoe het is om jezelf zo te haten dat je je zo vol propt met eten tot je niet meer kan. Wist je maar hoeveel zelfhaat er voor nodig is om vervolgens je vinger in je keel te steken tot je niet meer kan. Wist je maar hoeveel pijn ik heb gehad. Wist je maar hoe jij ervoor zorgde dat er een monster begon te groeien in mij. Wist je maar hoe het voelt om daar door verstikt te worden.

Wist je het maar...


I'll never forget

You caused me pain,
The empty will remain.
For what you did,
When I was just a kid.

I wish I could erase,
Maybe eventually replace.
Memories while I fall asleep,
Causing me to weep.

Your cold sweat,
I'll never forget.
Still feel the places on my skin,
The places you were touching.

The scars will remind,
What then was defined.
Always remember,
That day in November.

Fotografie: Lau Lau Chan

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Isa ā™” - Zondag 29 januari 2017 13:20
Wauw. Echt heel mooi verwoord en dapper dat je dit durft te delen!
Je bent een topper!
Je blog is zo herkenbaar en daarom raakt het mij ook zo erg..
Xx
Anne - Zondag 29 januari 2017 13:51
Dankjewel..voor dit!

Ik zou een heel verhaal willen typen, over hoe je me hiermee (op de goede manier) hebt geraakt. Maar dat lukt niet...nu niet.

Maar toch...D A N K J E W E L !
Anoniem - Zondag 29 januari 2017 13:53
Wow, dit raakt me echt. Mooi beschreven, dapper.
Ingrid - Zondag 29 januari 2017 13:53
Wat heftig, en wat mooi verwoord door jou. Wat een monsters lopen er rond die mooie kwetsbare wezens zoveel afnemen en zoveel stukmaken, inderdaad dapper dat je dit deelt. Liefs x
P. - Zondag 29 januari 2017 13:59
Stil.... stil van. De manier waarop je dit hebt verwoord.... prachtig! Zo herkenbaar, zo pijnlijk maar mooi om te lezen. Ik hoop dat er een dag komt dat je jezelf minder gaat haten. Jezelf niet meer de schuld gaat geven. Je bent zoveel meer waard dan wat je jezelf nu geeft. ZOVEEL meer, echt waar. Ik word er misselijk van omdat ik dit zo enorm herken en wat een pijn doet het me om te lezen dat een ander zich net zoals ik voelt. Jij bent geen monster, nooit geweest. Dat is hij!
Ik hoop dat je met al je kracht in je, gaat geloven in jezelf en mijn (en iedereens woorden) dat je -ondanks deze enorme trauma- een prachtig mooi mens bent, die dit nooit maar dan ook noooit had mogen overkomen!

Een hele hele dikke knuffel!
lies - Zondag 29 januari 2017 15:51
heel veel respect voor het feit dat je jezelf zo 'open en bloot' neerzet. een heel erg mooi artikel!
nk1990 - Zondag 29 januari 2017 16:44
Wauw wat mooi geschreven zeg. Echt respect voor. Super knap om dit zo op papier te zetten xx
Annerie - Zondag 29 januari 2017 18:47
Zo herkenbaar. Gewoon echt alles..
joya - Zondag 29 januari 2017 18:59
Wat ongelooflijk prachtig geschreven, brok in m'n keel!
Sterre - Zondag 29 januari 2017 21:37
Wauw, super mooi geschreven!
Je hebt inderdaad gelijk wisten ze het maaršŸ˜”
mirjam - Zondag 29 januari 2017 22:07
lief dapper mooi meisje. Wat goed van je dat je dit durft te delen. Gebruik al je kracht maar voor je zelf en niet tegen je zelf. Jij mag er zijn. Heel veel sterkte en ik hoop echt dat je dit een plekje kan geven en ruimte krijgt voor echt je zelf. Dat verdien je. Weer prettiger naar je zelf kunnen kijken begint heel klein. Stukje voor stukje, beetje bij beetje. Wees maar steeds ietsie meer milder voor je zelf. Het vergt gewoon echt oefening. Ik weet het uit eigen ervaring. Mij heeft EMDR erg goed geholpen. Het heeft gemaakt dat ik mezelf weer kon zien en voelen in wat ik echt nodig had. Wens jou dit ook van harte toe!

Birdy - Maandag 30 januari 2017 00:33
Herkenbaar... Verder even geen woorden. Ik wens je veel kracht.

Zelf ben ik blij dat 'ze' dit allemaal niet van me weten, dat gun ik ze niet... Ik heb liev dat ze denken dat ze me niet geraakt hebben.
lunetha - Maandag 30 januari 2017 11:07
Deze blog kwam op mijn facebook voorbij, En klikte erop omdat de eerste regels die leesbaar waren veel herkenning opriep, Ik had het zelf wel kunnen schrijven. Maar dat durf ik niet, Nog steeds niet. Ik vind het dapper dat jij het wel op hebt geschreven.
Wat ik wel wil zeggen is dat ik geloof in karma en dat ik geloof dat iedereen krijgt wat diegene verdiend, Goed of slecht, Wraak heeft geen zin, Vergeven van deze persoon heeft wel zin, Zin voor jezelf, Dat je door kunt met je leven, Een sorry zou nooit komen en diegene krijgt wel wat die verdiend..Zo denk ik erover.

Nogmaals dapper.

Veel liefs
a. - Maandag 30 januari 2017 16:08
Las de eerste regels op de post op fb. De rilling van herkenning liep over mijn rug.
Ontzettend dapper dat je het op papier kreeg en het durft te delen! Heel veel respect voor! Heb er op dit moment geen woorden voor.

Het doet me ontzettend veel en geeft me het gevoel niet alleen te zijn.

Heel veel liefsx
Deniz - Maandag 30 januari 2017 17:47
Het is zo mooi, duidelijk aangrijpend geschreven. Ik hoop dat dit je misschien (wel) een beetje mag helen. Ik heb ook zo'n dag, maar dan anders. Take care.
Ikea - Maandag 30 januari 2017 18:32
Ik ben er (opnieuw) stil van.
Het raakt me, ontzettend, lieve lieve vonD.
vonD - Maandag 30 januari 2017 21:31
Wauw wat een lieve reacties.
Dankjulliewel.

Tegelijkertijd vind ik het heel verdrietig om te lezen hoeveel mensen dit herkennen.
Dat is niet eerlijk, dat is pijnlijk.
Ik wens iedereen heel veel sterkte. Je bent in ieder geval niet alleen.
X - Dinsdag 31 januari 2017 00:46
Dankzij jou zie ik weer ff in dat hoe verdrietig het ook is, ik ben niet alleen. All the best! X
Veelzijdig - Dinsdag 31 januari 2017 10:50
Wauw, knoop in m'n buik, prachtig, krachtig dapper en
Dan ook nog zo bijzonder mooi en treffend geschreven. Je hebt mij geraakt,
Dankjewel hiervoor.