Webcam tranen

 

webcamtears 1Enkele weken geleden was de youtube- trend 'Am I Ugly?' in het nieuws; filmpjes waarin meisjes de wereld vragen of ze wel mooi zijn. Nu is er weer een nieuwe ontwikkeling gaande, naar aanleiding van een Tumblr project: Webcam Tears. Meisjes en vrouwen uploaden filmpjes en foto's van zichzelf in tranen. Webcam Tears moet een kunstproject voorstellen dat verdriet moet portretteren in de Internet cultuur.

Op de Tumblr site van het project zie je een hele lading webcam filmpjes waarin droevige meisjes, alleen voor hun computer, stilletjes zitten te huilen. De tranen stromen over hun gezicht, je hoort verdrietig gesnik en pruillipjes zijn er in overvloed.

Dora Moutot, een Europese modejournalist, heeft het project opgezet. Ze liet zich inspireren door de fotograaf Laurel Nakadate, die in haar 365 dagen project 'A Catalogue of Tears' haar verdriet vastlegde.

Tegenwoordig delen mensen alles op internet. Elk detail van iemands leven kun je terugvinden in blogs, weblogs en op websites. Elk lichaamsdeel en kledingstuk, elke gevoelskwestie en mening, ieder vakantiekiekje en kunstuiting: je kunt het zo gek niet bedenken of mensen delen het met de wereld. Dus waarom ook niet tranen?

webcamtears 2

Het verdriet en de pijn zijn goed te zien in de filmpjes. Maar het heeft af en toe ook iets aanstellerigs: sommige meiden doen wel héél hard hun best om mascara- doordrenkte tranen eruit te persen. Dat maakt het af en toe bijna komisch, in plaats van droevig om naar te kijken.

webcamtears 3

Wat vind jij van het project?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

justliveyoulife - Maandag 2 april 2012 16:51
belachelijk, aandacht zoeken via filmpjes.. tuurlijk kun je het super moeilijk hebben maar moet het dan zo?
.. - Maandag 2 april 2012 16:57
Ik ben het helemaal met de bovenstaande reactie eens.

Ook die 'Am I ugly?' filmpjes, sorry maar dan vraag je er gewoon om!
m - Maandag 2 april 2012 17:04
alles wat echt is, is mooi
-notmyself- - Maandag 2 april 2012 18:08
Ben ik de enige die ziet dat die rat een enorm gezwel heeft??
curedeva - Maandag 2 april 2012 18:08
ik zou zo min mogelijk delen op internet.
Misa - Maandag 2 april 2012 18:17
@ -notmyself. Volgens mij is dat gewoon eten dat in z'n wang zit maargoed daar gaat het ook niet om.


Ik vind het niet echt normaal dat er zo'n "kunst project" bestaat. Ik vind het meer aandacht zoekerij en volgens mij doen veel meisjes dit gewoon na zonder dat ze het menen. Ik denk dat veel meisjes er gewoon "bij willen horen".
judith - Maandag 2 april 2012 19:14
tjaa.. of ze huilt om het gezwel van die rat... maar eerlijkgezegt, vind ik het inderdaad wel komisch jah :P
Chantalltje - Maandag 2 april 2012 19:45
haha ik moet er ook wel om lachen het moet echt uit hun tenen komen om te huilen. En als je heel erg verdriedig ben ga je het zo en zo niet filmen. Ik in ieder geval niet!!
Goodnight - Maandag 2 april 2012 21:08
Uhhh, what did i just watch?
mya - Maandag 2 april 2012 22:30
sorry maar het slaat nergens op doei!
0 - Dinsdag 3 april 2012 01:17
LAZER TOCH OP MET DIE FILMPJES
sorry hoor maar doe normaal :)
beetje negatieve aandacht he
Isabella. - Dinsdag 3 april 2012 10:26
Hmm..een beetje vreemd..
Als ze het nou met foto's deden vond ik het wel nog iets artistieks hebben maar waarom met filmpjes? En idd..sommigen zijn nogal overdreven..

xx
cavy - Dinsdag 3 april 2012 15:37
bullshit
lotte - Dinsdag 3 april 2012 16:37
Op zich vind ik het wel iets goeds hebben, op die manier weten mensen dat het helemaal niet raar is om te huilen.
En ik vind ook wel dat het iets kunstzinnigs heeft; anders dan van die filmpjes die heel erg gespeeld zijn. En zoals m al zei vind ik ook dat alles wat echt is, mooi is
Wanneer mensen expres zichzelf gaan laten huilen m het op internet te zetten voor aandacht ofzo vind ik het inderdaad welbullshit, en dan valt het hele kunstzinnige eraan weg.