Wat mannen willen

 

Vaak is het niet je uiterlijk, je BH maat of een van de andere standaard dingen waarvan vrouwen denken dat mannen ze mooi vinden, waardoor een man een vrouw aantrekkelijk vindt. Het uiterlijk is wel het eerste wat mannen zien (logisch toch?), maar als het gaat om een relatie aangaan, is dat een van de minst belangrijke dingen voor een man!

Geloof het of niet, er zijn 12 niet-lichamelijke dingen die mannen veel belangrijker vinden dan een ‘mooi meisje'. Het draait niet alleen maar om het perfecte lijf, de mooiste ogen, de langste benen of de zachtste lippen. Als het er echt op aan komt zijn de volgende dingen veel belangijker!

1. Een goede luisteraar
Gewoon zitten en luisteren: echt horen wat die ander zegt. Laten zien dat je om die ander geeft en kan horen wat hij zegt. "Ik ben er voor je" is de boodschap. Geen oordeel hebben of je eigen angsten of onzekerheden door laten sijpelen in wat je zegt.

2. Spontaan
‘Go with the flow', ontspannen zijn, op het laatste moment iets geks of spannends gaan doen samen, dansen, zingen. Allemaal dingen die mannen aantrekkelijk vinden in een vrouw. Mannen zullen ook vaker met verassingen komen als ze weten dat deze spontane actie van hun wordt verwelkomt met een positieve reactie!

3. Een goede autorijder
Tja.. toch maar leren inparkeren dames! Eigenlijk wel begrijpelijk: veel mannen zijn gek op auto's. Dus de combinatie van vrouw & auto is natuurlijk onweerstaanbaar...

4. Succesvol en tevreden
Vrouwen die genieten van wat ze doen worden veel aantrekkelijker gevonden. Geluk maakt mooi. Zeuren over wat er niet goed gaat wordt als afknapper ervaren. Het gaat er niet om dat je de perfecte baan hebt of veel geld verdient. Het gaat erom dat jij gelukkig wordt van wat je doet, positief in het leven staat en weet dat je een mooie, waardevolle, bijzondere vrouw bent.

5. Kunnen genieten van eten
Gezond eten is één ding, maar van calorieën tellen of extreem diëten, raken mannen niet onder de indruk. Sterker nog, ze vinden een vrouw die in een restaurant een heerlijke pizza kan bestellen, vele malen aantrekkelijker dan een slanke den die niet geniet van lekker eten.

6. Een goede kok
De liefde van de man gaat door de maag. Misschien erg traditioneel en cliché, maar mannen zijn gek op vrouwen die lekker kunnen koken.

7. Echt
Als je naar de Hollywood scene kijkt lijkt het er misschien op dat hoe ‘faker' hoe meer succesvol of meer aandacht je krijgt. Maar in de echte wereld vinden mannen ‘echte' vrouwen veel aantrekkelijker dan zo'n gebotoxte Barbie met gebleachte haren. En ‘echt' betekent dus ‘with flaws and all'!

8. Bereid om compromissen te sluiten
Een man voelt zich beter als hij het gevoel heeft dat zijn vriendin bereid is om samen naar oplossingen te zoeken. Als hij het gevoel heeft dat alles op jou manier moet is hij snel uitgekeken op de relatie. Het is goed om voor je grenzen op te komen, maar flexibiliteit is ook belangrijk!

9. Zorgzaam
Hij wil weten en voelen dat je om hem geeft. Dat betekent niet elke drie minuten ‘ik hou van je' zeggen. Het gaat om daden, niet om woorden. Dus voor hem zorgen als hij ziek is, een verassing organiseren, luisteren naar zijn problemen. Laat zien dat je van hem houdt.

10. Humoristisch
Mannen vinden gevoel voor humor belangrijk in een vrouw. Enerzijds betekent dit dat jij kan lachen om zijn grappen en grollen. En anderzijds zul jij zijn dagen zo nu en dan ook moeten kunnen opkleuren met een gezonde dosis humor. LOL...

11. Goed voor jezelf zorgen
Dit lijkt een behoorlijke vrijbrief om zo nu en dan lekker te gaan shoppen en jezelf te verwennen met schoenen, gezichtscrèmetjes, een nieuw kapsel of een outfit. Lady's, spend your money! De mannen vinden het fijn...

12. Sterk
Last but not least - mannen vinden het erg belangrijk dat vrouwen sterk zijn. Ze vinden het heerlijk om zo nu en dan de held uit te hangen en jou te ‘redden'. Maar bewaar dat voor banden plakken en lampjes vervangen (dat kunnen we best zelf, maar het is zooo saai). Als het er echt op aankomt vindt een man een vrouw die voor zichzelf kan zorgen en op wie hij kan rekenen, veel aantrekkelijker dan zo'n kwetsbaar prinsesje dat niets zelf kan.

 

Het lijkt erop dat mannen bijna dezelfde dingen aantrekkelijk vinden in een vrouw, als vrouwen aantrekkelijk vinden in een man.

Ben je verrast door dit lijstje?

 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

1 - Zaterdag 28 januari 2012 13:24
Ik ben helemaal niet verrast,
dingen als bijv humoristisch kloppen wel!
sophia - Zaterdag 28 januari 2012 13:33
ja ik heken dit zeker allemaal als ik naar mijn vriend kijk! hij zegt altijd wat hij denkt en inderdaad het klopt helemaal dit verhaaltje!
M. - Zaterdag 28 januari 2012 14:42
Hihi. Ik heb en niet de looks en ik ben ook nog eens de grootste zeurpiet op aarde whaha.
Skater - Zaterdag 28 januari 2012 14:48
Tuurlijk ben ik niet verrast. (a)
s - Zondag 29 januari 2012 17:31
8. heft = heeft
9. minute = minuten
...
M1990 - Maandag 30 januari 2012 16:09
Opzich niet heel erg verrassend. Het meeste kan ik me wel in vinden, ookal zijn er een aantal punten waarbij ik denk waar slaat het op. Maar goed het is een algemeen lijstje.. Ook elke jongen is verschillend, dus voor iedereen zou wel een geschikt iemand te vinden zijn. Maar dat uiterlijk echt niet heel belangrijk is, dat heb ik al wel vaker gezegt.. Ondanks dat het je visitekaartje is, blijft het uiteindelijk maar klein iets voor de daadwerkelijke vriendschap. Daarin is het innerlijke veel belangrijker, maar dat kun je niet direct zien. Daarvoor moet je diegene eerst beter leren kennen
Jesje - Zaterdag 25 februari 2012 22:30
zijn toch een hoop waar ik voor mijn gevoel niet aan kan voldoen en waar ik me dus weer heel ongelukkig bij kan voelen, alleen houd mijn vriend gelukkig ook van me ondanks al mijn 'tekortkomingen'.

Ik ga toch zeker niet veranderen om leuk gevonden te worden, als ik mezelf maar leuk vind, of ben ik dan te narcistisch ? Alleen vind ik mezelf niet leuk, ik wil ook best veranderen, alleen niet omdat ik dan leuker ben voor anderen.
Apnea - Woensdag 5 december 2012 12:44
Wat ik me altijd afvraag is waar jullie dit soort dingen vandaan halen, de informatie. Enquetes? Meuk online? Dat zetten jullie er nooit bij. Niet dat ik het heel erg in twijfel trek, maar dat is vooral eigen ervaring.