Waarom de herfst leuk kan zijn

 

Vorige week heb ik voor het eerst sinds tijden weer onder een dekentje op de bank gezeten. Voor mij is dit een teken dat de zomer aan zijn einde is gekomen en dat de herfst niet zo lang meer op zich laat wachten. Of misschien is hij er al. Als ik kijk naar de regen die de afgelopen week is gevallen en de voorspellingen voor de komende dagen, denk ik dat het najaar toch echt is begonnen. Ik ben echt een mooi weer persoon. Ik hou heel erg van de lente en de zomer. Ook omdat ik het heel snel koud heb. Maar toch ben ik van mening dat elk seizoen fijne dingen heeft en kijk ik toch wel een beetje uit naar de herfst. Ik heb het dekentje ook wel gemist.

Kastanjes

Het najaar staat in veel gevallen bekend als een somber seizoen met een donkere lucht en veel regen. Veel mensen zien hier tegenop en voelen zich minder vrolijk of hebben zelfs depressieve gevoelens. Ik voel me in de zomer vaak ook wel beter. Ik hou van een lekker zonnetje en ik heb een hekel aan wind en regen, maar toch kan ik ook heel erg genieten van de mooie momenten die de herfst ons geeft. Steeds meer ben ik het mooie van alle seizoenen gaan zien, waardoor ik er ook niet meer zo tegen op kijk. Jammer dat de zomer voorbij is, maar in de herfst is ook genoeg moois te beleven. Het is tijd voor dikke sokken, een warme douche na koude regen, dekentjes, regenjassen, warme chocolademelk, kaarsjes en sjaals.

Waarom het najaar wel leuk kan zijn:

♥ De mooie natuur
De natuur is prachtig in de zomer en lente, door alle mooie bloemen en de zon. Maar de herfst is misschien wel de mooiste periode van het jaar als het gaat om de natuur. De kleur van de blaadjes aan bomen verandert langzaam van groen naar geel, rood of bruin en vallen uiteindelijk van de bomen af. Er verschijnen verschillende paddenstoelen en de dieren beginnen zich anders te gedragen.

De natuur verandert snel en zichtbaar om zich voor te bereiden op de winter. Dit maakt de herfst ook zo interessant. Ga naar buiten en geniet van de mooie natuur. Maak (bos)wandelingen met familie of vrienden en geniet van wat je om je heen ziet en ruikt. Dit laatste is ook overduidelijk in de herfst. Wanneer je buiten loopt, ruik je de geur van de bladeren.


Bladeren Paddenstoelen

Bron     Bron

 Regen
Misschien denk je nu, regen is helemaal niet leuk! Dat ben ik met je eens. Die gedachten deel ik ook, elke keer als ik middenin een regenbui zit of op het weerbericht zie dat het gaat regen. Maar: regen kan ook wèl leuk zijn. Ik vind het heerlijk om binnen te zitten en te luisteren naar de regen die op het raam tikt. Maar wat als je naar buiten moet of net uit een regenbui komt? Dan kan het ook leuk zijn. Ik heb mezelf aangeleerd mij niet meer zo druk te maken over regen. Het is er nou eenmaal en je kunt er niks aan doen.

Elke keer als ik door de regen moet verheug ik mij erop om uiteindelijk thuis te komen, mijn joggingbroek aan te trekken en lekker onder een dekentje op de bank te zitten met een kop thee of warme choco. Dit helpt. Natuurlijk is het vervelend om door de regen te moeten als je bijvoorbeeld naar school of werk moet. Neem voorzorgsmaatregelen: trek een regenpak aan, neem een borstel mee voor je haar, neem eventueel wat droge kleding mee en trotseer die regen! En laat asjeblieft je dag er niet door verpesten. Het gaat echt niet stoppen met regenen om jou een goed humeur te geven.

Warme thee

♥ Geniet van het plezier van kinderen
Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in de herfst. Misschien heb je zelf geen kinderen, maar wel een jonger zusje of broertje, neefje of nichtje of misschien werk je wel met kinderen. De herfst is bijzonder voor kinderen. Zowel binnen als buiten. Lekker door de bladeren lopen, kastanjes zoeken en in de plassen springen. Binnen kunnen zij lekker knutselen met bladeren en kastanjes die ze gevonden hebben.

Soms denk ik dat het goed is om te kijken door de ogen van een kind. Een kind bekijkt de wereld op een heel andere manier. Wij zijn inmiddels allemaal getekend door ervaringen, waardoor we een bepaalde waarde toeschrijven aan dingen. Een kind wil in de regen spelen omdat het anders is, omdat het bijzonder is en ja, dat je er nat van wordt is bijzaak. Mooi toch?

 Fluffy oversized sweaters
Ondanks dat ik van mooie zomerse jurkjes en slippers houd, ben ik ook echt gek op kleding voor de herfst. Lange broeken, dikke maillots, laarzen en niet te vergeten: dikke oversized sweaters. I love it! Van die truien waar je helemaal in weg kunt kruipen en die dit jaar trouwens ook weer helemaal terug komen als fashiontrend! Daarnaast ben ik ook gek op leuke warme sjaals. Dus: ruim je kledingkast op en stop alle bikini's, rokjes en zomerschoenen in een doos. Maak ruimte voor je herfstkleding en misschien kun je wel een shop dagje plannen!

Oversized sweaters

 Sfeer
Het wordt vroeg donker en kouder, dus je gaat weer meer binnenshuis leven. Misschien jammer van die leuke avondjes op het terras, maar ergens vind ik het ook wel fijn. Lekker 's avonds op de bank met iets lekkers en een goede film of serie. Ik hou heel erg van gezelligheid en een goede en warme sfeer. Dit is iets waar de herfst heel geschikt voor is. Ik verheug mij er op om mijn huis gezellig te maken met leuke kaarsen en om nog meer dekentjes uit de kast te trekken.

Probeer vooral na te denken over wat er wel leuk is aan het najaar. Je kunt er heel negatief en somber over doen, maar dan zie je ook die mooie en leuke dingen niet meer. 

Wat vind jij leuk aan de herfst?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nijntje - Zondag 22 september 2013 13:14
Heerlijk weer de kaarsjes aan, en lekkere herfstweer drinken.
De kastanjes.
Tamar - Zondag 22 september 2013 13:19
ik verheug me al op het najaar!
Die kerst periode vind ik altijd zooo gezellig!
B - Zondag 22 september 2013 13:26
Ik HOU van de maanden november, oktober en december.

Kaarsjes aan, de heerlijke geur van de bladeren, de regen horen wanneer je lekker warm in je bed ligt, helemaal nat thuis komen van de regen en dan een droge warme jogging broek aandoen, wollen truien, sjaals, thee en warme chocolademelk.

Hier heb ik zo lang naar uitgekeken!
Jasmijn - Zondag 22 september 2013 13:27
Eerlijk gezegd ben ik echt heel bang voor het "najaar".
Ik was vorig jaar heel erg somber en zag het niet meer zitten, maar met deze tips, wordt het vast een leuk najaar. I try to think positive ♥
BeStrong - Zondag 22 september 2013 13:35
Nu ik zwanger ben is het nog veel meer bijzonder (zeg je dat zo?) In december word mijn zoontje geboren en de laatste, aankomende maanden zijn echt heerlijk!
En oh wat ben ik gek op dekentjes, dikke truien en chocolademelk..
Leuke blog ;)
Flower - Zondag 22 september 2013 13:48
Dekentje + thee = liefde, daarom houd ik zo van de herfst en winter. Van die knusse relax momentjes!
Maiskolf - Zondag 22 september 2013 14:23
Super tips en helemaal mee eens! :)
Wat ik vooral heb is dat ik de overgang altijd heel moeilijk vind. Dan baal ik altijd ontzettend dat de zomer is afgelopen en dat de winter er weer aan komt. Maar als ik over dat punt heen ben kan ik echt ontzettend genieten van de herfst! Dan even drie wintermaanden bikkelen en dan kan ik er weer tegenaan. :)
Liadan - Zondag 22 september 2013 15:04
Ik vind alles leuk aan de herfst, het is mijn favoriete seizoen. Ik hoe van de kleuren en de regen, en lekker warme kleding. En pompoensoep en door het bos lopen met regenlaarzen aan en hazelnoten zoeken. Er is niks beter dan de herfst.
Eefje - Zondag 22 september 2013 15:09
Wat ik leuk vind aan de herfst en winter periode is dat ik niet 1000 x mijn benen moet scheren XD en vanwege de lekkere chocomelk pepernoten warme dekentjes en leuke films ^.^
Simba - Zondag 22 september 2013 15:35
Ik hou ook erg van de herfst: lekkere bos- en strandwandelingen maken, en dan helemaal verwaaid thuiskomen :) lekker onder een dekentje met een warme kop thee of chocolademelk op de bank tv kijken of een boek lezen. En ach ja, je regent wel eens nat, maar dan een lekkere warme douche daarna voelt alleen maar lekkerder ;)
Onegirl - Zondag 22 september 2013 15:53
In de herfst (rond halverwege september) gaat de hei bloeien!
Dat is heel mooi. Paars en roze! Prachtig
Lekker om te wandelen!
en de mooie kleur van de bladeren in het bos!
N - Zondag 22 september 2013 16:31
Ondanks dat ik het super snel koud heb en gevoelig ben voor winterdepressies, hou ik echt enorm veel van de laatste maanden van het jaar. De sfeer en de natuur is geweldig
anoniem - Zondag 22 september 2013 20:55
Misschien een truienblog?! Vind die altijd zo moeilijk te vinden, te lang, te koud, een te hoge kraag hihi
m - Maandag 23 september 2013 01:01
Ik ken iemand die de herfst het mooiste jaargetijde vindt. Ik dacht eerst, huh, met al die regen..vooral? Maar toen ging ik anders kijken, door haar! Vooral als het droog is, en dat is het best vaak en de zon schijnt, is het zo heerlijk genieten, maar ook van de wat warmere kleren weer en laat het dan eens regenen, ook helemaal prima als je maar weer een keer thuis komt en heerlijk kunt douchen etc. etc. maar lekker struinen in de regen is ook heerlijk! Wisselende jaargetijden zijn sowieso leuk!
EB91 - Maandag 23 september 2013 08:52
Aan de ene kant heeft de herfst wel iets moois, maar het is de voorbode van de winter, van de hel op aarde. Ik wil proberen om van de herfst te genieten zonder aan de winter te denken. Dan kan de herfst echt wel wat gezelligs hebben. Een mooie natuur, een lekkere geur en een temperatuur die nog te doen is. Toch voel ik me nu al helemaal zenuwachtig en opgefokt worden nu ik er weer aan denk dat de herfst dicht bij de winter ligt. Een lijdensweg die elk jaar weer terug komt. Als ik het eerste laagje ijs weer tegenkom gooi ik er een baksteen door, om de winter symbolisch kapot te maken.
Iris - Maandag 23 september 2013 10:20
Het leukste aan de herfst vind ik lekker door de bladeren schoppen en met een oversizede swater en huisbroek chocomel met slagroom te drinken een leuke dvd kijken :).
Prue - Maandag 23 september 2013 10:50
Ook fijn: De herfst is de oogstmaand en zijn er weer veel lekkere dingen, noten, pompoen, appels, peren, paddestoelen, lekkere soepen, stoof- en ovenschotels zijn dan weer heel lekker als het wat killer is!
H - Dinsdag 24 september 2013 18:48
Ik hou van de herfst. Sommigen verklaren me voor gek, maar ik wordt meer depressief van de zomer. Mijn depressie wordt juist iets minder als het lekker hard waait, en dan vooral als ik lekker op het stand kan lopen en de wind door mijn haren kan voelen. Dan lijkt het alsof alle gedoe ook uit mijn hoofd waait. Heerlijk!!! ook de kleuren van de bladeren en de eikels en kastanjes. Ja ik hou van herfst. Een strandwandeling in de regen is zelfs lekker. en op de bank met een dekentje is heerlijk. Dat staat in de zomer zo raar, ook al heb ik het dan ook koud, maar nu mag het weer. Herfst: fijn.
katneess - Dinsdag 25 oktober 2016 14:29
i love witner