Waarheden die het leven mooier maken

 

Soms lees je ergens een spreuk op een tegeltje waar je heel lang over na moet denken. Het is soms lastig om de echte betekenis hiervan te achterhalen en tegelijkertijd kan je denken. Oke, dit is wel zo maar... Hoe dan? Hoe moet ik dit toepassen in mijn leven en hoe kan ik er voor zorgen dat ik zo makkelijk over dingen kan nadenken? Ik denk dit zelf ook regelmatig. Ik wil dan wel dat dat een nieuwe overtuiging wordt waar ik heilig in geloof, maar het lukt mij dan niet om mij hiervan te overtuigen. Ik denk dat veel meer mensen dit lastig vinden en daarom heb ik een aantal waarheden, wijsheden en elementen van levensspreuken op een rijtje gezet die direct toepasbaar zijn in ons leven.

Het betekent vast niet voor iedereen dat je hier direct heilig in kunt geloven, maar het zijn wel dingen die je gerust kunnen stellen op moeilijke momenten en die je verder kunnen helpen.

Meisje
Bron

1. Dromen zijn niet onbereikbaar
Als je terug kijkt op wat je allemaal hebt bereikt en hebt meegemaakt, kan het goed zijn dat je dit nooit van tevoren gedacht had. Misschien heb je altijd de droom gehad om weer te kunnen genieten van het leven en had je, op momenten dat het heel slecht ging, niet verwacht dat het ooit nog zou gebeuren en misschien ben je nu dan wel op het moment gekomen dat je dat wel hebt bereikt. Tijdens mijn opleiding zat ik bij iemand in de klas die grote dromen had. Een enorme ambitie en mooie toekomstbeelden waarin hij enorm rijk was. Toen wij hier tijdens een les over spraken, moesten sommige medestudenten lachen en zeiden ze dat dat onrealistische en onmogelijke dromen zijn. Zelf dacht ik dat ook een klein beetje, maar tegelijkertijd bewonderde ik het ook enorm. Ergens weet ik namelijk ook wel dat mensen met grote dromen heel veel kunnen bereiken. Onze docent gaf ook aan dat juist deze mensen er gaan komen. Groot durven dromen is een eerste stap naar succes. De meeste dromen zijn niet onbereikbaar, ook al lijkt dat soms zo. Als je echt wilt, kun je verder komen dan je ooit had gedacht.

2. Je kunt meer aan dan je denkt
Als ik terug kijk op mijn leven, heb ik in 25 jaar al heel veel meegemaakt. Dingen waarvan ik nooit had verwacht dat het voorbij zou gaan of dat ik er overheen zou komen, heb ik overwonnen. Ik kan leven met een enorm gemis en ik kan weer lachen en genieten van dingen terwijl ik op momenten heb gewenst dat de wereld zou vergaan. Op meerdere momenten in mijn leven heb ik mijzelf bewezen dat ik veel sterker ben en veel meer aan kan dan ik dacht. En ik denk dat dit voor iedereen geldt. Wij hebben allemaal - dus jij ook - een bepaalde oerkracht waarvan wij niks merken in het normale dagelijkse leven, maar die naar boven komt op momenten dat het moet. Hierdoor kunnen wij omgaan met de moeilijkste momenten in ons leven en 'overleven'. En soms als wij achteraf terug kijken op ons leven, kunnen wij ons niet voorstellen hoe we dat hebben doorstaan.

3. Je hebt talenten die je moet durven gebruiken
Iedereen bezit talenten. De ene kan heel goed zingen of dansen, iemand anders is een geweldige schilder en weer een ander kan heel goed luisteren naar mensen. Soms weet je wel waar je goed in bent, maar je bezit waarschijnlijk nog veel meer talenten die je nog niet kent. Het is goed om dit te gaan ontdekken en om te experimenteren met je talenten. Het durven gebruiken van je talenten is een manier om je leven mooier en rijker te maken.

4. Alles begint met een simpele gedachte
Misschien is 'alles' niet helemaal waar, want sommige mensen zijn echte doeners en denken veel minder na over de dingen die zij doen, maar in de meeste gevallen begint alles met een simpele gedachten. De meest geweldige ideeën begonnen bij gedachten die iedereen kan hebben. Dingen overwegen en nadenken over leuke nieuwe dingen of ideeën is daarom heel waardevol. Het kan veel moois in jouw leven brengen en heel belangrijk zijn voor je toekomst.

Meisje in bos
Bron

5. Ook met kleine stapjes maak je een verschil
Grote stappen zetten zijn het meest zichtbaar, maar ook als je kleinere stappen zet ga je er komen. We verwachten van onszelf vaak dat we dingen sneller kunnen en veel in één keer, maar zo werkt het leven vaak niet. Soms zijn kleinere stappen niet goed zichtbaar voor onszelf, maar zet je ze wel degelijk. Besef dat de langste wegen beginnen met een eerste stap en dat elke stap er eentje is, hoe groot of klein die ook is.

6. Je kunt altijd excuses verzinnen
Je kunt op elk moment en in iedere situatie wel excuses verzinnen om dingen niet te doen. Stop daarmee en wees eerlijk tegen jezelf. Wil je iets niet of ben je ergens nog niet aan toe? Dan wacht je hier nog even mee. Maar maak ook onderscheid in wanneer iets echt een excuusje is maar je het eigenlijk best zou kunnen doen. Excuses beperken ons leven namelijk heel erg en dat is zonde.

7. Volg je innerlijke kompas
In deze wereld zijn er zo ontzettend veel dingen die beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de media, het internet maar ook aan de mensen om je heen. Meningen van anderen die bepalen of we iets wel of niet moeten doen en die ons zo beïnvloeden dat wij soms niet eens weten wat ons nou echt gelukkig maakt. Het is belangrijk om zoveel mogelijk stil te blijven staan met wat jij nou echt wilt en wat goed voor je is. Wat zou je beslissen als er niemand om je heen was? Als het niks uitmaakte wat je deed?

8. Het leven gaat met vallen en opstaan
Op sommige momenten kun je het gevoel hebben dat alles fout gaat en dat het nooit meer goed komt. Ik heb in de 25 jaar dat ik op aarde ben gezien en ook ervaren dat het leven gaat met vallen en opstaan. Iedereen maakt moeilijke momenten mee en ook iedereen maakt mooie momenten mee. Probeer erin te blijven geloven dat er ook weer mooiere momenten komen waarin je je beter voelt, alleen moet je soms zelf de kracht vinden om op te staan.

9. Fouten maken zorgt voor groei
Dat fouten maken menselijk is weten we allemaal, alleen willen we dat niet. Fouten maken staat gelijk aan falen en falen is naar, moeilijk, het zorgt voor een deuk in je imago en ga zo maar door. Althans, dit is wat wij denken en onszelf aanpraten. Fouten maken zorgt er juist voor dat je op een andere manier naar dingen gaat kijken, dat je ervan leert en dat je groeit. Het is dus eigenlijk heel belangrijk.

10. Wees de verandering die je in de wereld wilt zien
Veel mensen hebben een beeld van hoe zij de wereld graag zouden zien. Geen discriminatie, wereldwijde vrede, elkaar liefhebben en accepteren, etc. Zelf kun je hier al wat mee doen. Gedraag je op de manier waarop je zou willen dat meer mensen het zouden doen, behandel anderen zoals je zelf behandelt wilt worden en wees de verandering die jij in de wereld wilt zien.

Wat zijn levenswijsheden waar jij veel aan hebt?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anoniem - Zondag 23 november 2014 16:02
Heel mooi geschreven Laura en ik krijg er een heel positief gevoel door! Ik vind de meeste blogs op Proud sowieso heel waardevol en helpend! Dus ga hier vooral mee door!
Maanmeisje - Maandag 24 november 2014 02:49
Mooie, waardevolle blog!
Maanmeisje - Maandag 24 november 2014 02:55
Mijn antwoord op je vraag: de levenswijsheden uit deze blog.
234720 - Maandag 24 november 2014 07:12
Prachtige blog, helemaal meeeens!!!
angie alyss - Maandag 24 november 2014 21:54
Als je naar je angsten blijft luisteren zul je nooit zien wat voor een prachtig persoon je wel niet bent...
Ingrid - Woensdag 26 november 2014 22:14
Mooie blog! Waardevol weer!