WIN: Ontdek je talent werkboek

 

Een aantal jaar geleden had ik een abonnement op de Psychologie Magazine. Hier staan allerlei artikelen en verhalen in over inspirerende thema's in de psychologie, leuke testjes, etc. Je leert jezelf en andere mensen wat beter kennen en daarnaast is het ook heel inspirerend. Psychologie Magazine heeft nu een 'Ontdek je talent' werkboek uitgebracht met allerlei testjes, oefeningen en verhalen over bijvoorbeeld de kracht van kwetsbaarheid en de kracht van introversie. Alles is georganiseerd rondom het thema talenten.... en dat iedereen deze bezit.

In de inleiding van het magazine staat het volgende: "Je gaat stukken beter functioneren als je je bewust wordt van je talenten en ze meer gaat benutten. Maar nog veel belangrijker: je wordt er gewoon gelukkiger van. Je voelt je tevreden, prettig en krijgt energie."

ontdek je talent

Centraal staat het gegeven dat je over je kwaliteiten niet teveel moet nadenken, maar dat je er mee aan de slag moet! Daarom vind je in dit tijdschrift allerlei inzichtgevende opdrachten.

Het ontdekken van jouw talent
Sommige mensen kunnen heel goed zingen of een instrument bespelen of zijn heel goed in een bepaalde sport. Dat zijn talenten die vrij snel zichtbaar worden en die dan iemand kenmerken. "Dat is dat meisje die zo goed kan zingen..." maar diegene zal ongetwijfeld nog veel meer talenten hebben. Iedereen heeft talenten, alleen sommige staan wat meer op de voorgrond, die vallen iets meer op, zoals het zingen of het heel goed zijn in een bepaalde sport. Soms moet je wat meer zoeken naar waar jij goed in bent en wat bij jou hoort. Waarin jij uitblinkt. Maar iedereen heeft talenten en wanneer je die ontdekt en verder ontwikkeld, zal dit ook wat doen met hoe jij over jezelf denkt, waar je plezier in bent en in hoeverre je geluk ervaart in je leven.

Het ontdekken van talenten gebeurt eigenlijk gedurende je hele leven, maar je moet ze wel willen zien. Op de basis- en middelbare school zijn er altijd wel bepaalde vakken waar je goed of minder goed in bent. In contact met andere mensen zul je ook merken waar je goed in bent... misschien ligt jouw kwaliteit hierin wil in het luisteren naar andere mensen, of kun je juist heel goed adviseren. Zo zijn er nog veel meer dingen waar je goed in kan zijn en momenten waarop je kwaliteiten naar boven (kunnen) komen. Soms is het ook goed om hierover met anderen in gesprek te gaan om er achter te komen hoe zij jouw talenten zien.

psychologie magazine

Talenten ontdekken met Psychologie magazine
Psychologie magazine neemt je in het de exclusieve werkboek over talenten mee in de zoektocht naar waar jij goed in bent. Toen we het binnen kregen, had ik gelijk zin om ermee aan de slag te gaan. Ik heb Psychologie magazine altijd heel leuk gevonden dus ik had soortgelijke verwachtingen van het werkboek. Om te zien is het ook echt een werkboek vol met opdrachtjes waarin je onder andere beschrijft hoe je bent gekomen waar je nu bent en welke cruciale keuzes hierbij een rol speelden. Ook wordt teruggegrepen naar het verleden. Welke talenten erfde je van je ouders en wat je levensverhaal is. Er wordt gekeken naar wat je gemakkelijk af gaat.

Ik vind het een heel leuke manier om je talenten te ontdekken omdat het verder gaat dan enkel denken over waar je goed in bent. Het wordt breder gepakt door gewoon te kijken wat er in het dagelijks leven makkelijk gaat. Door mij met deze opdracht bezig te houden merkte ik dat ik normaal eigenlijk niet zo bezig ben met wat er weinig moeite of energie kost in het dagelijks leven. Die dingen leken voor mij altijd zo vanzelfsprekend en meestal ook vanzelf te gaan. Nu zie ik in dat ook daarin kwaliteiten liggen. Ik vind het fijn om te zien dat er een goede afwisseling is tussen theorie, verhalen en oefeningen waarbij je gaat kijken hoe dit voor jou in elkaar zit. Er staat bijvoorbeeld ook een grote test in waarin je kijkt waar je sterke kanten liggen. Je hoeft het denkwerk naar vragen om er achter te komen hoe dit voor jou zit niet zelf te doen, er staan stellingen waarbij jij zelf aangeeft in hoeverre dit voor jou het geval is.

psychologie magazine

Het is leuk om te zien dat er allerlei thema's aan bod komen en op die manier besef ik ook nog meer dat kwaliteiten en talenten overal vandaan komen. Ik vond het erg leuk om hier mee bezig te zijn en ik voel me hierdoor ook weer wat beter over mijzelf. Ook staan er hele handige tips in hoe je zelf bepaalde talenten kan stimuleren en ontwikkelen. Het is echt een aanrader om eens met dit boek aan de slag te gaan. Het is echt een doe boek waarin je ook stukjes kunt lezen. Het is inspirerend, laagdrempelig en verhelderend. Je kunt het kopen via de website van Psychologie Magazine en het kost €7,99. Wij mogen ook 5 exemplaren weggeven!

WIN
Wil je een werkboek 'ontdek je talenten' van Psychologie Magazine winnen? Dat kan!

- Schrijf in een reactie onder deze blog waarom je wilt winnen
- Stuur een mailtje met je naam en adres naar win@proud2bme.nl

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

joya83 - Zaterdag 4 juli 2015 19:03
wow, dit lijkt me echt een heel fijn inspirerend boek om 'verder' mee te komen en erachter te komen waar mijn kwaliteiten/talenten liggen!!!
Manon - Zaterdag 4 juli 2015 19:05
Wauw! Wat lijkt dit me een mooi werkboek! Super om in de zomer mee aan de slag te gaan en om mezelf meer te ontwikkelen. Ik denk dat ik heel veel aan de gegeven opdrachten zal hebben!

Liefs
RM - Zaterdag 4 juli 2015 19:06
Wat een mooi boek om me te helpen bij het verslaan/verminderen van mijn innerlijke criticus. Ik zou het dolgraag winnen!
Kimberly - Zaterdag 4 juli 2015 19:06
Ik kan deze informatie meenemen gedurende mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Ik vind het vaak moeilijk om aan te geven wat mijn talenten zijn en daarom denk ik dat dit een hulpmiddel voor mij kan zijn.
Kimberly - Zaterdag 4 juli 2015 19:07
Ik kan deze informatie meenemen gedurende mijn studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Ik vind het vaak moeilijk om aan te geven wat mijn talenten zijn en daarom denk ik dat dit een hulpmiddel voor mij kan zijn.
Muloco - Zaterdag 4 juli 2015 19:24
Ik speel heel goed piano, en zo wordt ik dan ook gekenmerkt: dat meisje dat goed piano kan spelen. Maar al lange tijd heb ik het gevoel dat ik niet meer ben dan dat. Hoewel ik héél graag piano speel, muziek maak etc... wil ik ook meer dan dat doen en (vooral) het gevoel hebben dat ik er ook goed in ben.
Dit boek zou mij waarschijnlijk helpen ook andere goede kwaliteiten bij mezelf te ontdekken! En elke stap naar zelfkennis & zelfacceptatie is een stapje verder weg van mijn eetstoornis... :)
Nele - Zaterdag 4 juli 2015 19:27
Het zou zo geweldig zijn en dan kan ik mezelf accepteren hoe ik ben en moet aanvaarden dat ik tourette heb en dat het leven niet gemakkelijk is.
B - Zaterdag 4 juli 2015 19:55
Ik zou heel blij zijn met dit werkboek! Het helpt me denk ik om eens op een andere manier naar mezelf te kijken. Ik studeer psychologie, maar het is nog de vraag of ik daar na de zomervakantie mee verder kan of dat de eetstoornis roet in het eten gooit. Ik heb al eerder moeten stoppen met mijn studie vanwege de eetstoornis en wil mendit eigenlijk geen tweede keer laten gebeuren. Ik word binnenkort opgenomen en denk dat ik me dan zeker met dit boek kan vermaken in mijn vrije uurtjes.
Honeychild - Zaterdag 4 juli 2015 19:56
Ik zou het boek graag winnen omdat dit nu nét een punt is waar ik heel erg mee worstel en mee aan de gang wil/moet bij therapie: waar ben ik goed in, wat vind ik leuk, waar word ik gelukkig van, en wat wil ik bereiken op korte en lange termijn? Ik vind het echt een heel moeilijk punt, dus het zou heel fijn zijn als dit boek me daarbij zou kunnen helpen!
Renate - Zaterdag 4 juli 2015 19:57
Top! Ik heb net een kennismaking met een jobcoach achter de rug. En mag nu gaan ontdekken waar nu echt mijn hart ligt en waar ik oprecht vrolijk van wordt. Dit boek zou me ontzettend helpen richting te geven aan mijn zoektocht.
- - Zaterdag 4 juli 2015 20:17
Ik vind psychologie altijd heel erg interessant, misschien dat ik mijn studie ook in deze richting wil voortzetten.
Astrid - Zaterdag 4 juli 2015 20:28
Ik zou mezelf graag verder willen ontwikkelen
Rachel - Zaterdag 4 juli 2015 20:33
Lijkt me een heel fijn project om mee bezig te zijn. Ik zie altijd heel veel positieve kanten in iedereen om me heen, maar nooit of nauwelijks in mezelf. Misschien kan i dat met dit boek leren.
Jelle - Zaterdag 4 juli 2015 20:49
Dit komt voor mij precies op het goede moment. Uit mijn stage-evaluatie blijkt dat het gebrek aan zelfvertrouwen een heel groot issue is, een knelpunt. Ik ben me daardoor pijnlijk bewust geworden van mijn lage zelfbeeld. Natuurlijk wist ik het wel, maar niet dat het nog zo erg was. Ik wil daar heel graag actief mee aan de slag.
Marleen - Zaterdag 4 juli 2015 21:19
Ik hoop dat dit werkboek me kan helpen om me in het leven te gaan richten op dingen die er toe doen (niet dingen zoals gewicht en uiterlijk) en dat ik hierdoor mijn sterke kanten en goede eigenschappen ga zien. Ik zou dit werkboek dolgraag winnen in de hoop dat ik mezelf kan gaan zien als iemand die van waarde is en mezelf kan accepteren.
Ingrid93 - Zaterdag 4 juli 2015 21:51
Ik wil het boek graag winnen omdat ik nogal op zie tegen de vakantie, vanwege het wegvallen van de dagelijkse structuur en ik hoop dat het boek mij kan helpen zodat ik wat invulling heb en mij met iets leuks en nuttigs bezig kan houden!
xxJustMexx - Zaterdag 4 juli 2015 23:25
Ik zou dit werkboek graag willen winnen omdat ik dan samen met mijn beste vriendin (heeft depressie en zit af en toe op Proud) dan lekker dit boekje kan doorwerken als school weer gaat beginnen. Aangezien we allebei een andere opleiding gaan doen zouden we dit nog perfect samen kunnen doen!
Ook heb ik woensdag j.l. mijn mavo diploma in ontvangst mogen nemen dus ik verdien het wel om iets te winnen (hihi nee grapje iedereen verdient het ;) )

Fijne vakantie iedereen!!
BeProud!
Leyla - Zaterdag 4 juli 2015 23:33
ik hoop dat dit boek me kan helpen om kleine stapjes vooruit gang te boeken in mijn recovery en het een enorm punt is waar ik op dit moment mee worstel, ook wil ik de psychologie in :)
unicorn - Zaterdag 4 juli 2015 23:33
Ik zou dit boek heel graag winnen omdat ik mijn eetstoornis aan het overwinnen ben en binnenkort ga studeren. Dit werkboek zou me duidelijkheid kunnen geven over wat mijn talenten echt zijn. Vaak voelt het alsof enkel lijnen en zo mijn talent is, en hier wil ik vanavond dit boek zou me helpen in de zoektocht naar de echte unicorn, de niet eetgestoorde unicorn. Daarom zou ik dit boek graag winnen
Evi - Zaterdag 4 juli 2015 23:47
Wow dit lijkt me geweldig! Ik ga de stap naar op mezelf wonen maken en dan lijkt het me erg fijn om mijn talenten te leren kennen, juist omdat de wereld nu voor me open ligt.
Anne-Maria - Zaterdag 4 juli 2015 23:48
Dit is het boek dat ik sowieso graag wil hebben. Ik ben kwijt wie ik ben, wat ik kan en wat mij 'mij' maakt. Wat houdt het in als iemand me complimenteert met 'uniek', of zegt dat ik dwingend kan zijn? Ben ik driftig? Wat ligt mij wel en wat niet? Ik ken heel veel mensen, maar zij-die-in-mijn-lichaam woont, zou ik nooit op herkennen als ik ze tegenkom.
Mar - Zondag 5 juli 2015 00:42
Dit werkboek zou mij enorm kunnen helpen...! Op dit moment weet ik niet goed wie ik nou eigenlijk ben! Alles wat ik doe lijkt voor niets of zinloos... Vanaf volgende week ga ik er met mijn therapeut hier aan werken... Dit zou een heel mooi begin zijn om te ontdekken wie ik nou echt ben.....
Beaudine - Zondag 5 juli 2015 05:03
Het lijkt me super fijn om deze te hebben.
Ik denk dat heel veel mensen er niet eens bij stilstaan wat voor talenten ze hebben. Ook al zijn het maar kleine dingen, iedereen heeft talent.

Tja makkelijker gezegt dan gedaan natuurlijk, want zelf vind ik het ook super lastig. Als ik er zo overna denk kan ik toch echt niet zo snel een talent ondekken.. Bij alles denk ik: nieg goed genoeg, kan je toch niet, kunnen andere beter, bla bla bla.
Het lijkt me ontzettend leuk om deze te winnen!
Als ik mijn eigen talenten heb ondekt kan ik misschien ook anderen met dit boek helpen.
Ik zit in een meidengroep voor stemming en angst. En daar kunnen ze zoiets ook wel gebruiken:) dus wie weet staan er dingen in die ik daar kan vertellen!!
Ini mini kans dat ik hem win natuurlijk, maar ik zou het wel leuk vinden ☺️
Scarlet, laura, nouska, sandra, bedankt dat jullie anderen zo goed helpen, dat is een talent 😉 liefs Beaudine
memari - Zondag 5 juli 2015 07:41
Het lijkt me een keigaaf werkboek.
Om zowel voor mezelf als met mijn zoon in aan de slag te gaan.
(hij heeft een angststoornis trekt zich erg terug)
Dit geeft ook gelijk een gesamelijk iets om mee bezig te zijn ;o)
Ik ben in januari begonnen met mijn behandeling ggz.
Hij is afgelopen maand gescreent door het TPZ hiero.
We wachten nog op een diagnose/advies
Dani - Zondag 5 juli 2015 08:39
Tof! Ik zou hem ook graag winnen. Talenten geven een doel en richting aan je leven, omdat je je dan ineens tijdens het doen van je niche voelt, alsof je de meest nuttige activiteit ter wereld doen. En man wat zou ikgraag met meer zinnige dingen dan eten en gewicht bezig zijn..
Julia - Zondag 5 juli 2015 09:10
Het lijkt me heel leuk om dit werkboek te winnen en om er in de vakantie mee aan de slag te gaan! Daarna begin ik aan mijn nieuwe opleiding en misschien kan dit mijn zelfvertrouwen nog een beetje boosten door naar mijn talenten te kunnen kijken.
Janneke - Zondag 5 juli 2015 09:25
Op dit moment ben ik op 'vakantie' van therapie. In oktober start een nieuw traject. Dit werkboek zou me helpen om in de zomer praktisch aan de slag te gaan met mijn toekomst. Even niet het gevecht tegen mijn hoofd, maar een positieve insteek die me hopelijk veel energie geeft deze zomer.
Leuk!
Laura - Zondag 5 juli 2015 09:36
Sinds kort ben ik aan de betere hand, mijn eetstoornis word steeds meer de kop in gedrukt. Ik ben bezig met allerlei nieuwe projectjes, heb een nieuwe vriend met een zoontje en ben bijna afgestudeerd. Het perfecte moment om mijn talenten te ontdekken, aangezien er dus, omdat ik bijna klaar ben met school, een spannende tijd tegemoet komt. Zowel mijn vriend als ik zijn bezig te ontdekken wat we echt in het leven willen. Het zou dus een uitkomst zijn!
Gerisa - Zondag 5 juli 2015 09:39
Wat een leuk boek!!
Het lijkt me super inspirerend want als je weet wat je talenten zijn kun je jezelf ontdekken en weten hoe je zelf in elkaar zit bent en het zou ook heel erg helpen om die eetstoornis een beetje op afstand te houden.
Een leuke vakantie bezigheid :)

Quote:
real talent shines through regardless of how many others there are around you
Astrid - Zondag 5 juli 2015 09:49
Ik ben er 9 maanden uit geweest door een burn out. Mijn zelfvertrouwen heeft hierdoor een enorme deuk opgelopen. Ik ben mezelf heel goed bewust geworden van mijn valkuilen. Nu wil ik graag aan mezelf werken en hier sterker uitkomen. Wil dit nooit meer meemaken. Door niet te blijven hangen in de dingen die niet goed zijn gegaan maar nu juist goed inzicht te krijgen in mijn talenten en daar ook trots op te zijn, zal mijn zelfvertrouwen weer in een positieve flow komen. Daarom wil ik heel graag het werkboek "ontdek je talenten" winnen.
Akitah - Zondag 5 juli 2015 10:41
Leuk werkboek!

Zelf heb ik zeer weinig zelfvertrouwen. Ik ben jarenlang systematisch gepest, dit heeft veel schade achtergelaten. Ik ben al bezig op te krabbelen, ik wil hier zo sterk mogelijk uitkomen en mijzelf goed leren kennen.

Ook heb ik een vriendin die ik hiermee goed kan helpen. Voor haar zou het ook echt een uitkomst zijn! Ik hoop daarom ook dat ik het win.
Annelotte - Zondag 5 juli 2015 10:44
Ik heb dit jaar voor de 3e keer havo 4 gedaan (vanwege mijn eetstoornis) en in havo 4 wordt bij ons op school verwacht dat je weet wat je na de middelbare school voor opleiding wil gaan doen... Maar hoe kan ik dat weten als ik geen idee heb waar ik goed in ben? Dit is iets waar ik altijd veel stress over heb gehad en nu nog steeds. Ik heb inmiddels wel een idee wat ik leuk zou vinden, maar of ik dat kan is nog maar de vraag. Dit werkboek lijk me een super fijne en goede manier om meer over mezelf te leren en er achter te komen waar mijn kwaliteiten liggen. Super leuke actie!
Eefpeef - Zondag 5 juli 2015 11:17
Ik zou dit heel graag winnen omdat ik al meerdere opnames in een eetstoorniskliniek achter de rug heb, maar telkens terugval. Eén van de grote redenen hiervoor is dat ik steeds weer worstel met mijn zelfbeeld en eigenwaarde. Het boek zou dus een goed hulpmiddel zijn tijdens mijn nieuwe opname die ik maandag start. Zo kan ik mijn eigen talenten ontdekken en hierdoor mijn zelfbeeld en eigenwaarde wat verhogen.
Marit - Zondag 5 juli 2015 12:07
Ik wil heel graag winnen, omdat ik mezelf beter wil leren kennen. Tijdens mijn studie staat het reflecteren over jezelf centraal, waarbij je op ontdekkingstocht gaat naar je talenten en valkuilen en hoe je deze in kunt zetten in het beroepsveld. Ik denk dat het werkboek mij goed kan helpen in de zoektocht naar mezelf.
Myrthe - Zondag 5 juli 2015 12:12
Wat leuk! Ik zou het boek heel graag willen winnen, omdat ik binnenkort mijn vervolgopleiding moet kiezen en ik dit een lastige keuze vind. Het zou dus super zijn als ik wat meer inzicht in mijn sterke en minder sterke punten krijg! :)
LHB - Zondag 5 juli 2015 12:29
Ziet er heel leuk uit om te doen, ik zou iets ook graag willen hebben omdat ik dan meer zekerheid en vertrouwen in mezelf kan krijgen. Ik heb zelf een heel negatief beeld over mezelf en kan hier soms niet lekker in m'n vel zitten en dit heeft ook met mijn eetstoornis te maken. Ik denk dat ik hier weer motivatie in kan vinden en daardoor door kan blijven vechten met mijn strijd.
framboosxx - Zondag 5 juli 2015 17:43
Toevallig fietste ik gisteren langs een reclame bord waarop een reclame van Psychologie Magazine stond. Toen bedacht ik me: 'Waar zal dat blad allemaal wel niet over gaan?'' Hah, het antwoord vind ik hier in de blog!
Leuke blog!=)
Laura - Zondag 5 juli 2015 18:03
Ik zou het leuk vinden om dit boek te winnen, omdat ik zou willen ontdekken wat mijn talenten zijn. Ik ben op zoek naar werk en in een sollicitatiebrief kan (en durf) ik mezelf niet goed te verkopen. Ik weet niet wat mijn talenten zijn. Het lijkt me fijn om hierachter te komen, zodat ik met meer zelfvertoruwen mijn brieven kan schrijven en tijdens gesprekken mijn kwaliteiten meer naar voren kan laten komen.
Tine - Maandag 6 juli 2015 12:52
Ik zou heel graag het boek winnen! Dit komt op een perfect moment in mijn leven - ik moet nu voor mij moeilijke keuzes gaan maken. Ik zie daar erg tegenop omdat ik niet zo goed kan stilstaan bij wat ik zelf van dingen vind en wat belangrijk voor mij is. Ik denk dat dit boek mij daar goed mee zou kunnen helpen!
G. - Maandag 6 juli 2015 17:23
Ik zou dit boek heel erg graag willen winnen, omdat ik altijd erg onzeker ben en na de vakantie ga ik aan een nieuwe opleiding beginnen na mijn vertrouwde middelbare school. En ik kom in een kleine klas dus dat is extra spannend en ik hoop dat dit boek een extra hulpsteuntje is om me zekerder te voelen :-)
M - Maandag 6 juli 2015 18:37
Ik zou dit boek heel graag willen winnen! Ik ben al een poosje afgestudeerd en worstel sinds die tijd met het vinden van een baan die bij mij en mijn studierichting past. Het gat op mijn CV door de eetstoornis behandelingen en de vele afwijzingen op sollicitaties maken dat ik me af en toe erg onzeker voel over mijn capaciteiten. Dit boek zou voor mij een mooi duwtje in de rug zijn om te ontdekken waar mijn kracht ligt en dat meer uit te stralen in het sollicitatieproces.
Nietaa - Maandag 6 juli 2015 21:53
Dit werkboek zou me kunnen helpen om erachter te komen wat ik leuk vind, wat ik belangrijk vind en wat bij mij past. Wat mijn talenten zijn. Zodat ik kan werken aan mijn zelfbeeld en een basis heb om met therapie aan de slag te gaan.
Mariëlle - Dinsdag 7 juli 2015 19:05
Ik zou graag willen winnen! Op dit moment zit ik zonder werk. Ik heb sinds het behalen van mijn opleiding, op 30 verschillende werkplekken gewerkt. Twee jaar geleden dook mijn eetstoornis weer op, mede doordat er zoveel op me af kwam. Ik werk graag hard en wilde dan ook graag een goede indruk achterlaten. Hierdoor begon ik steeds minder te eten, ik kon het gewoon niet meer. Het koste me te veel moeite. Later ben ik er weer bovenop gekomen en is het me gelukt om weer een normaal eetpatroon te krijgen. Ik eet nu alles weer!

Vorig jaar heb ik een pittige tijd gehad, waardoor ik bang was mijn eetstoornis weer terug zou komen. Ik heb mezelf sterk opgesteld en het is me toen gelukt!

Nu zit ik zonder werk en zit ik thuis. Een eigen keuze. Het werk was teveel voor me, het was niet mijn passie. Nu ik het bovenstaande bericht lees over het magazine, lijkt het me enorm goed voor mij. Ontdekken wat bij mij past en er nog sterker bovenuit komen!
Maaike - Dinsdag 14 juli 2015 21:00
Ik zou dit boek graag willen gebruiken voor mijn werk in het onderwijs. Ik ben docent en mentor van leerlingen in de onderbouw.
Zou heel gaaf zijn om dit te kunnen inzetten in de mentorlessen en leerlingen zo hun talenten te kunnen laten ontdekken! :)