Vrienden verwijderen op Facebook

 

To friend or to de-friend, that is the question, aldus onderzoeksburo NM incite. Zij deden onderzoek onder 1865 facebookgebruikers (> 18 jr) naar het toevoegen en verwijderen van "vrienden". Belangrijkste reden waarom iemand ontvriend wordt is het plaatsen van onaardige reacties. facebook vrienden verwijderen

To De-friend
Ruim 55% verwijdert vrienden omdat zij negatieve of onvriendelijke reacties plaatsen op statusupdates. Ongeveer 40% zit ook niet te wachten op contacten die via FB iets proberen te verkopen. Andere redenen om "vrienden" alsnog te verwijderen zijn: depressieve statusupdates (23%), weinig interactie (20%), posten van politiek commentaar (14%), een relatiebreuk (11%) en te veel statusupdates (6%).

To friend
Als men kijkt naar redenen om iemand toe te voegen dat staat op 1 omdat men elkaar in real life (81%) kent. Ongeveer 60% voegt mensen toe omdat ze een gemeenschappelijke vriend hebben.

Mannen (10%) voegen anderen toe omdat zij lid zijn van dezelfde zakelijke pagina. Nog eens 10% voegt iemand toe omdat deze er mooi uitziet. Vreemd genoeg stuurt ook nog eens ruim 7% willekeurige vriendschapsverzoeken, puur om zijn/ haar vriendenaantal te vergroten. Het toevoegen van iemand "omdat die persoon veel vrienden heeft" wordt gedaan door ongeveer 5% van de ondervraagden.

Waarom verwijder jij vrienden?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

- - Donderdag 22 december 2011 17:59
Hahahaha, hoezo nou weer mijn school verwijderen als vriend ;')
lisanne - Donderdag 22 december 2011 20:39
Waarom ik iemand verwijder? mijn exen verwijder ik als vriend, en verder inderdaad wanneer er te weinig interactie is. Ik kan er niet tegen als ik altijd de moeite neem om te reageren op iemands status, en diegene zegt nooit eens iets terug.. :)
. - Vrijdag 23 december 2011 10:01
Ik verwijder iemand als diegene zo“n 100 keer per dag iets onzinnigs post over zichzelf en dus de hele startpagina vol met rotzooi staat
kim300808 - Vrijdag 23 december 2011 11:21
Mensen waar ik lang geen contact meer heb gehad of die wel in dezelfde stad wonen of naar de dezelfde school gaan, maar waar ik alleen het gezicht en de naam van ken, verwijder ik ook. ;)
justine - Vrijdag 23 december 2011 12:33
Wat grappig! Ik zat er al een paar dagen overna te denken iemand te verwijderen omdat diegene (met eetstoornis) altijd maar op fb zet wat er slecht gaat, hoe haar hartfilmpje eruit zag, wat er allemaal wel niet lichamelijk mis is bij haar etc. etc.
En verder inderdaad mensen die ik eigenlijk bijna niet ken en mensen die facebook gebruiken als twitter. Dat irriteerd me echt :$
Blondie - Zondag 1 april 2012 20:47
Mensen die positieve bevestiging zoeken omdat ze zelf zo onzeker zijn! En elk jurkje of zonnebril moeten laten zien de ze hebben gekocht! Get a life!
manuel - Dinsdag 1 mei 2012 14:50
vrinden

Bronsplace - Vrijdag 25 oktober 2013 09:09
ik heb een podium hobby waar vroeger wel eens een biertje geschonken werd.
daar heeft de gemeente een halt toe geroepen er zijn daardoor een grote aantal mensen door weggebleven ze stonden nog in mijn lijst en ik heb ze er af gehaald ze kwamen niet voor mij maar voor het goedkope bier. nu met een leuke ook grote groep over gegaan naar de 0,0 % bier en het is nog steeds leuk en gezellig.

Ik verwijder vrienden die ik niet regelmatig spreek zie of als ik merk dat het aanhangers zijn als de bekende 5 de wiel nutteloos aanwezig achterklap en valse beloftes. me vriendschap gebruiken om mooi weer te maken bij ander vrienden.
het niet nakomen van beloftes en er alleen zijn als ze me nodig hebben dat zijn mijn hoofdredenen om iemand er af te halen. Blijft natuurlijk ook de redenen als men ongepaste taal en dergelijke plaatst maar dat nog geen een keer hoeven te doen.


Ron Lief van Brons'place
Kimberley - Donderdag 30 juli 2015 09:48
Ik vindt het achterbaks om iemand zonder pardon te verwijderen geef op zijn minste eerst aan dat je je stoort aan zijn updates of wat dan ook soms wordt je zelfs door familieleden ontvriend
Me - Vrijdag 21 september 2018 23:41
Mensen die ik nooit meer spreek of die ik niet op mijn pagina wil, haal ik eraf..ook familie..