Vakantie: Ik verveel me!

 

De eerste week van de Kerstvakantie is voorbij en eigenlijk begin je je een beetje te vervelen. Het liefst zou je willen dat je weer naar school (of iets anders) kon, al is dat wellicht een beetje genant om toe te geven. De eerste week van je vakantie heb je nog flink gewinkeld en met vriendinnen afgesproken, heb je uitgerust van je drukke schoolbestaan en de feestdagen gevierd.

Inmiddels is jouw shoptegoed wel een beetje op, ben je goed uitgerust en zijn er geen feestdagen meer om te vieren. Je verveelt je.

verveling

Om te zorgen dat er wat structuur in je dag blijft, is het goed om voor jezelf iets te bedenken om te gaan doen. Heb je weinig structuur, dan is het vaak ook lastiger om goed en gezond te blijven eten. Probeer voor jezelf iedere ochtend dan ook een lijstje te maken met wat je die dag gaat doen. Tussendoor plan je de eetmomentjes.

Onderstaand wat To Do Tips voor als je je verveelt:

Tip 1. Wandel (desnoods met paraplu en regelaarzen) met muziek in je oren naar de dichtstbijzijnde supermarkt of boekhandel en koop daar een leuk tijdschrift voor jezelf. Denk eens aan: Flow, Viva, Psychologie magazine, Cosmogirl, Happinez. Heb je geen zin in een tijdschrift, koop dan een goed boek! Alle boeken van Nicci French zijn aanraders. Heerlijk spannend, ze laten je niet meer los!

Tip 2. Check op internet waar de dichtstbijzijnde ijsbaan is (ja gewoon binnen) en ga erheen. Heerlijk een paar uurtjes schaatsen zal je goed doen! Geen zin in al de kou? Ga dan lekker zwemmen!

Tip 3. Heb je nog een beetje geld over om te shoppen, strand dan het internet af op zoek naar koopjes. Het is enorm Sale overal, dus je kan vast wel een tof iets extra goed op de kop tikken! Denk aan webshops van: H&M, Bershka, Zara, Shoeline, Le Ballon.

sale bershka

Tip 4. Houd je wel van tutten, verwen jezelf dan eens een dagje! Fiets of wandel even naar het Kruidvat en haar daar voor jezelf allerlei heerlijke maskertjes: voor je gezicht, voeten en haar. Ga gewoon eens overdag lekker douchen, of nog beter, badderen. Knip je nagels, doe de maskertjes op, lak je nagels, doe desnoods een leuke spoeling in je haartjes en ga lekker met een kop warme thee tegen de kachel aan zitten. Verwen jezelf!

Tip 5. Ga helemaal los op Tumblr. Maak er één voor jezelf als je die nog niet hebt. Struin heel Tumblr af op toffe plaatjes of maak ze zelf met bijvoorbeeld Polyvore of Pixlr. Of vind mooie plaatjes om op je Tumblr te posten via weheartit of The Fancy

tumblr proud
(klik)

heart

Tip 6. Ga even op en neer naar de supermarkt om bakproducten te kopen! Bak lekkere koekjes in verschillende vormpjes. De vormpjes kan je meestal wel krijgen bij Blokken er Xenos. Bak een oude vertrouwde appeltaart of bak cupcakes en versier ze erna met de leuke spulletjes die je hiervoor bij Jamin of Xenos kan krijgen. Zin in iets gezonders? Bak dan een heerlijke Quiche zodat je die 's avonds alleen nog maar even warm hoeft te maken en dan op kan dienen.

cupcakes

Tip 7. Tijd voor een grote schoonmaak! Ga eens met de bezem door jouw kledingkast of make-up tas! Altijd goed om de boel eens uit zoeken en de spullen die je niet meer gebruikt weg te gooien of te verkopen, bijvoorbeeld via Marktplaats.

Tip 8. Ga naar de site van bijvoorbeeld Hema en zet een tof digitaal fotoboek in elkaar voor jezelf, voor jou en een vriendin of voor je ouders. Heb je het niet zo met digitale fotoboeken, dan kan je natuurlijk ook een leuk papieren fotoboek kopen bij Hema of een andere winkel. Ga aan de slag met lijm, schaar, linten, stickers en glitters.

Tip 9. Tijd voor een collage! Altijd leuk om een mooie, motiverende collage voor jezelf te maken! Raap de nodige oude tijdschriften en kranten bij elkaar en knip de voor jou aansprekende, motiverende en mooie plaatjes uit. Maak er een mooie collage van. Is hij goed gelukt? Stop hem in een wissellijst en hang hem op! WISSELlijst, zodat je over een tijdje weer een andere collage kan maken en erin kan doen.

Tip 10. Houd je wel van lekker creatief bezig zijn? Pak wat oude kleding uit de kast die je toch niet meer aan trekt en knip er bijvoorbeeld banen in (t-shirt), versier ze met pailletten, gekleurde stiften, lapjes stof etc etc. Geen zin om kleren te vermaken, versier dan bijvoorbeeld je agenda of verschillende doosjes. Hiervoor kan je allemaal terecht bij pippos of Xenos.

Tip 11. Start je eigen blog via blogspot! Verplicht jezelf niet om er iedere dag op te schrijven, maar maak het gewoon jouw plekje. Ben je helemaal dol op iets, wijdt dan daar je blog aan. Ben je bijvoorbeeld helemaal gek van fashion, maak dan je eigen fashionblog. Ben je dol op dieren, maak dan je eigen dierenblog met leuke weetjes, nieuwtjes en de meest lieve plaatjes!

Tip 12. Altijd handig: ga naar uitzendinggemist of RTLgemist en zoek wat leuke programma's uit die je nog niet hebt bekeken. Nestel jezelf onder een warm dekentje op de bank en kijken maar.

Tip 13. Verras iemand met een toffe kaart! Via Hallmark kan je mooie, grote kaarten met muziek en persoonlijke foto ontwerpen en per post laten verzenden.

hallmark

Tip 14. Maak je eigen positieve filmpje en post het voor anderen op Youtube. Schrijf op briefjes wat jouw motiveert als je je rot voelt, als je negatief over jezelf denkt. Lees ze voor op camera of laat ze zien op camera. Wil je zelf niet op camera, zoek dan mooie bijpassende plaatjes en creeer met bijvoorbeeld windows moviemaker jouw filmpje van plaatjes en mooie teksten.

Tip 15. Schrijf een leuke blog of jouw verhaal voor Proud2Bme! We zijn altijd op zoek naar leuke blogs, naar inspirerende verhalen. Zin en tijd om mee te helpen, mail je ideeen voor blogs, eigen blogs of jouw verhaal dan naar info@proud2Bme.nl

Wat ga jij doen als je je verveelt?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

NCY - Woensdag 4 januari 2012 14:38
Leuke tips! Krijg gelijk zin om deze tips uit te voeren.. Jammer dat ik het altijd zo druk heb met andere dingetjes ;).
nopityforacoward - Woensdag 4 januari 2012 14:57
nog een tip: ga lekker tutten, nagels lakken, haren verven, haarmaskertje, gezichtsmaskertje, zoek make up/haar tutorials op op youtube enz.
helpt bij mij ook om me wat beter in m'n vel te voelen (:

nopityforacoward - Woensdag 4 januari 2012 14:59
oeps hihi die stond er al tussen, over het hoofd gezien ;p
iig die tutorials op youtube zijn altijd wel heel leuk om uit te proberen! haha
Charlotte - Woensdag 4 januari 2012 15:23
Haha, genoeg plannen en ideeėn om de vakantie te vullen hier, beetje jammer dat de verveling nog ontbreekt :')
Dana - Woensdag 4 januari 2012 15:36
Was me vandaag al net een beetje aan het vervelen komt precies op het juiste moment haha thanks!
XX
brooklyn - Woensdag 4 januari 2012 19:11
praat NOOIT over tumblr buiten tumblr.. regel nummer 1.
Rain* - Woensdag 4 januari 2012 20:58
Nog een tip,
maak een eigen mode lookbook/wishlist of fashiolista.com
amy - Donderdag 5 januari 2012 18:42
hee dat is xxmoonflamexx, super tof :)!
Gaelle - Donderdag 5 januari 2012 18:53
@Brooklyn waarom mag dat niet dan? Ik snap het niet..
Joost Verhei - Maandag 23 januari 2012 18:18
Superleuke tips!

Ik heb ook nog een paar leuke.

Tegen je/een vriendin (mag ook tegen je/een vriend natuurlijk) zeggen dat ze zich helemaal mooi mag maken, kleding en make-up (nog mooier dan ze al is natuurlijk...), haar meenemen naar een mooi plekje en daar een fotoshoot doen.

Wereld-spiesjes maken. Schrijf (samen met een vriend(in)) 10 landen op en ga op internet leuke kleine gerechten uit dat land maken.

Hier staan ook nog wel leuke ideeėn op:
https://www.ikverveelme.net
memc - Dinsdag 9 juli 2013 14:22
omg hier moet ik ook wat over schrijfen ps verveel je je ga dan tv kijken er is bijna altijd iets leuks op tv :)
Fl - Zaterdag 12 juli 2014 11:04
Het moet iets zijn dat ik in de zomer kan doem. En dus ook iets dat ik in 6 weken kan doen.
lisa - Maandag 14 juli 2014 17:17
leuke dingetjes om te doen!
sorry ik heb geen tip!
luna - Zaterdag 27 december 2014 19:51
nog een tip:
als het sneeuwt ga sneeuwpoppen maken, sneeuwballengevecht of lekker wandelen in de sneeuw
luna - Zaterdag 27 december 2014 19:51
nog een tip:
als het sneeuwt ga sneeuwpoppen maken, sneeuwballengevecht of lekker wandelen in de sneeuw