Tissues voor Issues

 

Wanneer iemand in je leven een moeilijke periode doormaakt, ernstig ziek is, een relatiebreuk moet verwerken of om een andere reden een steuntje in de rug kan gebruiken, sturen veel mensen een lief berichtje of een kaartje. Issuegift komt met een andere manier om mensen te steunen. Jennie Steegstra kwam met een alternatief voor de opbeurende kaartjes die vaak gestuurd worden op het moment dat iemand een moeilijke periode doormaakt. Issuegift verkoopt tissuedoosjes waarin acht tissues zitten die allemaal een andere opdruk hebben.

Issuegift kan ook mooie manier bieden om iemand steun te geven in moeilijke tijden wanneer een kaart niet genoeg zegt. Of wanneer je iets anders wil geven dan een kaartje of een bosje bloemen. Jennie gaf aan dat ze een oplossing wilde zoeken in iets wat zo dicht mogelijk bij het onderwerp ligt. Daardoor zijn de tissue doosjes ontworpen. De opdruk van teksten en kreten uiten emoties of brengen juist steunende woorden.

issuegift

Er zijn vier soorten tissue doosjes met de thema's: Pijn, boosheid, onmacht, verdriet. De verpakking is zo puur en neutraal mogelijk gehouden. Hiermee wordt de kwetsbaarheid en eigenheid behouden. Het staat symbool voor de situatie waarin de ontvanger zich kan bevinden. Voor het maken van de issue is alleen materiaal gebruikt dat noodzakelijk is om er een goed geheel van te maken. Met veel liefde wordt elke issue gemaakt. Alle tissues worden handmatig gezeefdrukt. Het is zo een uniek geschenk voor een uniek persoon.

Je kunt de Issue bestellen via deze website en je ontvangt ze zoals te zien is op de foto's. Er zit een kaartje bij voor een eigen boodschap en een envelop waarmee je de Issue kan versturen naar de persoon die wel wat steun kan gebruiken. De Issue pakketjes kosten €9,95 per stuk.

issuegift

Er zijn dus vier soorten doosjes waarin alle tissues een andere opdruk hebben. Hierbij een voorbeeldje. In issue Verdriet zitten tissues met de volgende opdrukken: Ik krijg een brok in mijn keel..., Shit..., Tranen prikken achter mijn ogen..., Jeetje..., Ik ben er stil van..., Big Hug... Hier kun je zien welke opdrukken de andere Issues bevatten.

Allereerst vind ik het heel leuk en waardevol dat er een nieuw initiatief is voor mensen die hun steun willen betuigen. Een kaartje is ook mooi en kan heel waardevol zijn, maar ik heb zelf in genoeg situaties gezeten dat ik iemand wilde steunen maar een kaart niet genoeg vond. Soms is het moeilijk om zelf de juiste woorden te vinden en kom je niet verder dan 'sterkte' terwijl je eigenlijk veel meer wil zeggen dan dat. Deze tissues kunnen hierbij helpen. Een cadeau dat laat zien dat je de tranen begrijpt, dat je beseft hoe moeilijk iets kan zijn en dat je diegene graag wil steunen.

issuegift

WIN!
We mogen vier Issue's weggeven met de verschillende emoties. Wil je deze winnen? Laat ons hieronder in de comments weten welke je wilt winnen en aan wie je die wil geven. Stuur ook een mailtje met je naam en adres naar win@proud2Bme.nl.

Wie zou jij willen steunen met een Issue doosje?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Linda H - Vrijdag 20 november 2015 19:01
Echt leuk Jennie!
Liske - Vrijdag 20 november 2015 19:07
Wat een leuk initiatief!
Ik vind ze allemaal leuk om te winnen, maar als ik moet kiezen kies ik onmacht voor mijn hartsvriendin die een hele moeilijke periode doormaakt.. Waardoor ik ze ook niet kan zien omdat ze ondergedoken zit :(
Angelique - Zaterdag 21 november 2015 09:51
Mooi en warm initiatief !
Als ik zou winnen dan gaf ik het aan mijn zus en nichtje en neefje . Mijn zus heeft jaren anorexia gehad en de laatste jaren ging het beter ,ze trouwde en kreeg 2 wondertjes van kinderen . Vorige week overleed haar man plotseling ( 46 jr) en blijft zij alleen (39 jr en kids 4 en 13) Er zijn heel wat tranen gevallen en gedroogd maar in de komende tijd zullen de tissues nog vaak nodig zijn
Vicky - Zaterdag 21 november 2015 20:34
Wat een leuk idee! Wel zouden er naar mijn mening wat meer positieve en opbeurende teksten bij mogen!
Ik zou de issue Onmacht aan mijn tante willen geven die kanker heeft.
DarkPrincess - Maandag 23 november 2015 12:09
Als ik zou winnen zou ik het doosje aan mijn moeder geven. We hebben vaak ruzie en ik zeg vaak dingen uit onmacht waar ik achteraf spijt van heb. Daarom zou ik graag het doosje onmacht aan mijn moeder geven om op die manier sorry te zeggen.
Jeanine - Maandag 23 november 2015 21:03
Wat een leuk concept! een zeker een leuk cadeautje voor als iemand in de put zit!