Stel deze 5 vragen aan jezelf en...

 

Positief zijn. Het is niet altijd makkelijk en toch doen we telkens ons uiterste best om positief te blijven. Niet eens omdat alles altijd goed is, maar omdat een positieve mindset je verder kan helpen en meer mogelijkheden biedt. Door er bewust mee bezig te zijn en helpende rituelen voor jezelf in te bouwen, kun je jezelf een zetje in de goede richting geven. De een vindt het fijn om een mantra te herhalen voor de spiegel, de ander doet een dansje of somt elke dag de positieve punten op. Het fijne is: je kunt het niet fout doen en oefening baart kunst...

Om vast een beginnetje te maken hebben wij 5 vragen opgesteld die je elke dag aan jezelf zou kunnen stellen. Het zijn natuurlijk maar voorbeelden, want dit soort vragen zijn heel persoonlijk. Het belangrijkste is dat een vraag bij jou past en dat deze jou helpt om met een beter gevoel verder te gaan. Dat het jou helpt om bij deze vraag stil te staan. In deze blog stellen wij onszelf de 5 positieve vragen en daarna mag jij....

Stel deze 5 vragen aan jezelf en...

5 vragen aan Scarlet.. 

♥ Wat ging gister heel goed?
Als ik er nu zo bewust over nadenk, gingen er gisteren (zondag) eigenlijk meerdere dingen best heel goed. Ik vind het best lastig om op zondagochtend rustig aan te doen. Nou ja, op iedere ochtend van de week eigenlijk. Gisterochtend lukte het echter om rustig aan in bed te ontbijten en daarna nog even in bed te chillen. Dat was heel fijn. In de middag had ik met een vriendin afgesproken. Ook iets wat bij mij niet altijd vanzelf gaat. Ik kan, hoe leuk en lief de vriendin ook is, vaak erg opzien tegen sociale contacten. De afspraak was heel gezellig. We hebben bij mij thuis gekletst en uiteindelijk nog lange tijd op een terrasje gezeten met een wijntje. Als kers op de taart at heb ik ’s avonds friet besteld. Ook iets wat de afgelopen jaren niet meer zo vanzelfsprekend was. Het was heel lekker en positief.

♥ Wat kan ik vandaag beter doen dan gister?
Jeetje, gisteren was eigenlijk zo goed, dat ik niet eens weet wat ik vandaag allemaal beter kan doen. Ook omdat ik vandaag (maandag) gewoon aan het werk ben. Maar goed, als ik toch ik zou noemen, zou dat denk ik zijn dat ik nét wat meer positieve energie in mijn relatie kan steken vandaag. Dat lukt niet altijd, omdat ik me niet altijd even positief en krachtig voel… maar als ik er bewust mee bezig ben wel. Dat is niet alleen voor mijn partner fijn, maar uiteindelijk voor de hele sfeer van de avond. Kortom: vanavond ga ik extra tijd en energie steken in ons contact.

Stel deze 5 vragen aan jezelf en...

♥ Waar heb ik zin in vandaag?
Nou, niet in de tandarts! Daar moet ik einde van de dag heen. Ik heb wel zin in een lekker avondje buiten eten. Iets wat er soms bij inschiet door de drukte van de dag én omdat ik geneigd ben snel binnen op de bank onder het genot van een serie te eten. Vanavond ga ik iets lekkers maken en eten we buiten. Daar heb ik wel zin in.

♥ Wat maakt mijn leven vandaag net een beetje leuker?
Muziek! Ja, ik vergeet veel te vaak een fijn muziekje op te zetten tijdens het werken. Dat ga ik vandaag even doen.

♥ Ik ben trots op mijzelf omdat…
…ik veel bergen verzet en ondanks dat ik met regelmaat nog op ‘mijn bek’ ga iedere keer weer opnieuw opsta en verder wandel. Ook ben ik trots op het feit dat ik naar mijzelf durft te kijken. Naar wat ik beter of anders kan doen en hier mijn best voor doe.  

Stel deze 5 vragen aan jezelf en...

5 vragen aan Daphne..

♥ Wat ging gister heel goed?

Iets heel sufs, maar ik ben nog een chaoot met weggaan. Gewoon, vertrekken vanaf huis. Dat is altijd een zooitje en ik moet minstens nog vier keer terug omdat ik van alles vergeten ben, zeker als we een dagje weggaan. Nu ging dat gister eigenlijk heel soepel! Onder de douche bedacht ik vast wat ik allemaal nodig had, pakte alles is en ben zonder twijfelen de deur uit gegaan. Voor herhaling vatbaar!

♥ Wat kan ik vandaag beter doen dan gister?

De afgelopen dagen merk ik dat ik wel veel motivatie heb om dingen te doen, zoals bijvoorbeeld mijn keuken schoonmaken of de stapeltjes op de tafel wegwerken en opruimen, maar het er niet van komt. Misschien komt het door de warmte en als ik dan wél veel energie heb, kan ik vaak wel iets leukers bedenken om te ondernemen. Terwijl ik weet hoe blij ik ervan wordt als het opgeruimd en schoon is. Als ik mij vandaag iets meer zet tot dat soort ideeën, ga ik daar wel meer profijt van hebben.

Stel deze 5 vragen aan jezelf en...

♥ Waar heb ik zin in vandaag?

In een beetje overzicht. De komende dagen heb ik best een volle agenda en hoewel het allemaal leuke dingen zijn, kan ik daar in mijn hoofd soms best onrustig van worden. Vandaag heb ik zin om een goede planning te maken, zodat ik mijzelf daarin gerust kan stellen. Daarna lekker naar buiten, sporten en mijn hoofd leeg maken.

♥ Wat maakt mijn leven vandaag net een beetje leuker?

Vandaag ga ik naar de kapper! Het doet mij goed om daar af en toe de tijd voor te nemen en het voelt ook altijd als een cadeautje van mijzelf. Sowieso probeer ik mijzelf elke dag iets cadeau te doen, van een lekker koffietje op een terras tot een mega uitgebreid ontbijtje in bed. Dat soort fijne dingen maken mijn leven eigenlijk elke dag een beetje leuker.

♥ Ik ben trots op mijzelf omdat...

Ik merk dat ik de laatste jaren steeds meer durf te vertrouwen op mijn manier van communiceren. Dat klinkt een beetje gek als ik het zo uittyp merk ik, maar ik merk de laatste tijd steeds meer dat het mij lukt om dingen op een fijne manier bespreekbaar te maken. Of het nu een meningsverschil met mijn buurman is of een onzekerheid binnen mijn relatie. Ik durf erover te praten en die openheid zorgt er eigenlijk altijd voor dat het daarna beter wordt. Daar ben ik eigenlijk best trots op.

5 vragen aan Irene..

♥ Wat ging gister heel goed?

Gisteren was best een fijne dag! Ik heb buiten in het park yoga gedaan, geluncht met een vriendin en eindelijk met m'n nieuwe kunstmaterialen gewerkt. Dat wilde ik al een tijdje, maar het was ook zo ontzettend warm en benauwd vorige week dat ik er gewoon niet aan toe kwam. Dat is natuurlijk ook wel oké. Op die dagen wil ik ook niet te veel van mezelf vragen, maar deze week is het een stuk koeler en hier binnen wat beter uit te houden.

♥ Wat kan ik vandaag beter doen dan gister?

Haha, ik zou wat minder op m'n telefoon kunnen zitten. Ik ben veel te laat gaan slapen, omdat ik nog op Instagram en YouTube zat. Het is een bekend probleem bij mij. Misschien moet ik hier maar eens heldere doelen voor mezelf in gaan stellen als ik er echt iets aan wil doen. Ik zal vandaag nog zo'n app downloaden die bijhoudt hoeveel uur ik nou eigenlijk op mijn telefoon zit. Bewustwording is stap één.

♥ Waar heb ik zin in vandaag?

Ik heb een kort nachtje achter de rug, dus ik ben eigenlijk best moe. Ik weet niet zo goed waar ik zin in heb. Gisteravond had ik het plan om te gaan sporten, maar nu ik er even bij stil sta heb ik meer zin om met m'n kunstmateriaal aan de slag te gaan. Ik heb een gel plaat van 'Gelli Arts' gekocht waarmee je monoprints kan maken. Een erg toffe techniek! Daarnaast moeten de boodschappen gedaan worden en dat doe ik wandelend. Ik zit dus niet de hele dag binnen (achter m'n computer te werken) en dat vind ik wel belangrijk.

Stel deze 5 vragen aan jezelf en...

♥ Wat maakt mijn leven vandaag net een beetje leuker?

Cyndi Lauper!!! Ik heb haar helemaal ontdekt (voor mezelf dan). Je weet wel, die zangeres van 'True colors' en 'Girls just wanna have fun'. Ik had me eigenlijk nooit zo in haar verdiept tot ik een tijdje terug de hele tijd 'Time after time' in m'n hoofd had zitten. Toen vroeg ik me af wie die vrouw nou eigenlijk was en jeetje, wat een tof en kleurrijk persoon is zij zo op het eerste gezicht. Ik zou graag eens een documentaire over haar bekijken. Ik denk dat muziek en lekker dansen door de kamer mijn leven sowieso elke dag een beetje leuker maakt. Ik doe het graag en veel.

♥ Ik ben trots op mijzelf omdat...

Ik de laatste tijd toch wel vast loop wat inspiratie betreft en veel dingen maak die ik niet zo mooi vind. Daar kon ik vroeger onwijs kwaad om worden, maar intussen weet ik dat wat beter los te laten, gewoon te doen en dan komt er vanzelf wel wat. Meestal is dat dan ook zo en anders kijk ik morgen nog even naar wat ik gisteren gemaakt heb. Dan kijk je vaak weer met heel andere ogen. Ook keek ik toevallig gisteren wat foto's van Nepal terug. Jeetje, dat maakt mij ook wel trots en gelukkig en natuurlijk mijn werk bij Proud dat ik nu alweer langer dan een jaar doe. Dat had ik vroeger nooit durven dromen. Ik wist zo zeker dat die eetstoornis nooit over zou gaan en moet je nu eens zien. Soms vergeet ik nog wel eens te kijken naar wat ik allemaal al heb en kijk ik vooral naar wat ik niet heb. Goed om daar af en toe wat meer bij stil te staan.

5 vragen aan Lotte..

♥ Wat ging gister heel goed?

Gisteren was een heel ontspannen dagje waarop ik thuis aan mijn kostuums heb gewerkt voor Castlefest, een festival waar ik binnenkort naartoe ga. Ik moest nog best wat dingen afmaken onder de naaimachine en ik heb wat oudere kledingstukken gerepareerd. Dat ging heel goed en ik ben erg tevreden over het resultaat. Ook werd de nieuwe slaapzak die ik had besteld geleverd en ik ben er heel blij mee. Het is een extra brede en lange slaapzak zodat ik lekker veel bewegingsruimte heb. Dat wordt comfortabel kamperen.

♥ Wat kan ik vandaag beter doen dan gister?

Hoewel gisteren best een ontspannen dagje was, ben ik wel constant bezig geweest met kleine klusjes en nuttige dingen. Pas tegen tien uur 's avonds heb ik een uurtje een serie gekeken. Vandaag zorg ik ervoor dat ik wat meer tijd voor mezelf neem.

Stel deze 5 vragen aan jezelf en...

♥ Waar heb ik zin in vandaag?

Elke maandagavond speel ik Dungeons and Dragons met een groep vrienden. Vanavond heb ik er extra veel zin in omdat we op een spannend moment in het verhaal zitten. Ik ben heel benieuwd wat er zal gaan gebeuren en wat we ervan zullen bakken.

♥ Wat maakt mij leven vandaag net een beetje leuker?

Mijn outfits voor Castlefest hangen tentoongesteld in de huiskamer. Elke keer als ik er langs loop word ik blij. Ik heb zin in het festival.

♥ Ik ben trots op mijzelf omdat..

Ik ben trots op mezelf omdat ik mooie dingen kan maken onder de naaimachine. Ook ben ik blij dat ik vanmorgen wat eerder ben opgestaan om nog wat op te ruimen en te stofzuigen in huis. Eigenlijk had ik niet zo'n zin, maar het is goed dat ik het toch heb gedaan, dan is het huis namelijk veel gezelliger.

 Nu mag jij de 5 vragen beantwoorden...

1. Wat ging er gisteren goed?
2. Wat kan je vandaag beter doen dan gisteren?
3. Waar heb je zin in vandaag?
4. Wat maakt jouw leven vandaag nét een beetje leuker?
5. Ik ben trots op mijzelf omdat....

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

I. - Dinsdag 31 juli 2018 12:55
Wat een goede en fijne blog, ik ga er ook mee aan de slag :)
Renate - Dinsdag 31 juli 2018 13:37
Top! Net wat ik nodig heb. Ik begin een beetje op te krabbelen na een flinke stressperiode en kan alle tips gebruiken het positieve er meer te laten zijn. Zodat ik me krachtiger en fijner over mezelf ga voelen. #werkenaanmezelf :)
Dankjulliewel!
Fiona - Dinsdag 31 juli 2018 15:02
Voor Irene; ik vind de Quality Time app echt een hele goeie voor dat doel! Wel best confronterend omdat ie heel goed bijhoudt hoeveel je net op je smartphone zit. Dat was bij mij veel :p
proud2bmelissa - Dinsdag 31 juli 2018 15:32
1) Ik had gisteren een hele goede dag! Ik ben in m’n eentje gaan shoppen en dat is iets wat ik heel lastig vind ivm mijn eetstoornis en somberheid, maar eigenlijk ging het best wel goed! Daarna ook nog mijn hele kledingkast uitgeruimd en netjes gemaakt.

2) Vandaag heb ik lekker de tijd genomen om in de tuin een boekje te lezen, dit was lastig door de bewegingsdrang maar hier heb ik dus niet aan toegegeven, wat gisteren stiekem wel gebeurde!

3) In een volwaardige lekkere avondmaaltijd en daarna zonder schuldgevoelens een rustig avondje houden zonder toe te geven aan bewegingsdrang (we gaan zien of het gaat lukken!)

4) De vakantie komt steeds dichterbij en het duurt nu echt nog maar 3 dagen! Ik ben echt aan het aftellen en ik word steeds enthousiaster :)

5) Omdat ik steeds meer voor mezelf leer kiezen en mij steeds minder laat leiden door negatieve gedachtes en gevoelens, en ik maak grote stappen in therapie!
britneyangel - Dinsdag 31 juli 2018 18:33
ik ben trots omdat er een gesprek gisteren goed gegaan was, goeie blog met goeie vragen
Lost girl - Dinsdag 31 juli 2018 22:48
Nog een castlefest ganger woehoe!! Zo'n zin in.