Sparrow Face en selfies maken

 

Intussen weet zelfs mijn vader wat een selfie is en is het woord ‘'Selfie'' uitgeroepen tot woord van het jaar. Simpelweg is een selfie een foto van je eigen gezicht die je zelf hebt gemaakt en op jouw Social Media account plaatst. De meeste mensen maken een selfie met hun iPhone of andere smartphone. De foto's worden meestal gepost als profielfoto op Facebook of op Instagram. Maar er bestaan ook mensen die dagelijks een selfie op hun timelime plaatsen.

Tot voor kort was de meest gebruikte pose voor een selfie de zogenaamde 'duckface'. Je tuit je lippen als snavel en kijkt zwoel in de camera. Inmiddels is deze pose een beetje 'not done' en kan je beter gaan voor de nieuwste hype: de Sparrow Face. Deze trend komt zoals vele trends overgewaaid uit Japan. De sparrow face moet ervoor zorgen dat je er op je best uitziet. De perfecte sparrow face is heel eenvoudig om te maken: Je doet namelijk gewoon een hongerige mus na. Je houdt je lippen dus een klein beetje van elkaar en je spert je ogen wijd open. Kijk, zo dus:

nouska

♥ Hoe maak je een goede selfie?
Wanneer je een profiel hebt op facebook of Instragram is het natuurlijk leuk om daar een stukje van jezelf te laten zien. Want enkel foto's van je lunch, je kat of schoolboeken is misschien wat onpersoonlijk. Een selfie kun je gebruiken als profielfoto, maar je kunt ook laten zien wie jij bent met zo'n portret. Maar hoe maak je nou een mooie selfie? Hieronder geef ik je een aantal handige tips.

selfie

Trots op jezelf 
Blij zijn met je ogen, je gezicht, je lach, je mond of je haar is helemaal niet iets om je voor te schamen. Trots zijn op jezelf is juist enorm belangrijk. Weet jij niet goed wat je mooi vindt aan jezelf, dan is het goed om eens wat vaker op een positieve manier naar jezelf te kijken. Maak af en toe een selfie (of je deze nu post of niet) en ontdek dat ook jij mooie kanten hebt en mooi op een foto kunt staan.

Durf lelijk te zijn
Dit klinkt een beetje gek, maar maakt selfies juist ook heel erg grappig. Plaats gerust een foto van jezelf met een gek gezicht, een rare bek of een foto waarop je iets geks op je hoofd hebt. Dat soort foto's laten ook een stukje humor van jou zien. Je hoeft er niet de hele tijd perfect model-like op te staan, het mag af en toe ook best een beetje gek, raar of vreemd.

selfie

Belichting
De beste selfies maak je met goede belichting. Ga voor een raam staan of in een lichte ruimte. Hierdoor krijg je niet van dat gele licht of grove pixels op je foto. Een duidelijke selfie maak je met natuurlijk licht van één kant tegen een egale achtergrond. Zo komt jouw gezicht het beste uit, behalve als je natuurlijk een selfie wilt maken van jezelf op een bepaalde leuke plek of bijzondere achtergrond.

belichting selfie

Van je beste kant
Als je vaker in de spiegel kijkt of foto's van jezelf maakt, krijg je hier steeds meer handigheid in. Zo kun je dan ook ontdekken wat jouw beste kant is. Veel gezichten komen het beste uit van een bepaalde hoek. Na veel oefenen ontdek je vanzelf jouw mooiste kanten.

selfie

Zoals je ziet, lijkt mijn neus wat groter en kijk ik minder sprekend op de linker foto. Op de rechter sta ik in beter licht, is mijn hoofd iets minder weggedraaid, knijp ik iets meer met mijn ogen en zijn twee neusvleugels zichtbaar, waardoor mijn neus minder recht (groot) lijkt. Deze foto is 2 minuten later gemaakt. O, en een beetje serum tegen pluishaar hielp ook. ;)

Dont's
Een foto van onderaf waarbij je vooral de onderkant van je gezicht ziet, is bijna nooit de mooiste kan van iemands gezicht. Je kijkt op die manier in je neus en je ogen gaan half dicht. Probeer dus een foto te maken waarbij je de camera net iets boven je hoofd houdt. Zo moet je ietsje omhoog kijken, wat een mooi effect geeft.

makeup

Squinch
Volgens fotograaf Pete Hurley kan iedereen mooi op de foto staan. (En daar ben ik het trouwens, ook zonder Squinching mee eens) Bekijk het filmpje met de uitleg over deze manier van in de camera kijken maar eens.

Smizing
Tyra Banks kwam al eerder met een ander woord. Het gaat er volgens haar om dat je niet alleen met je mond lacht op een foto, maar ook je ogen laat lachen. Je kunt zelfs lachen, zonder dat je mond lacht, volgens haar. Eigenlijk kun je door met je ogen te lachen, blij kijken op een foto zonder glimlach.

Oefening baart kunst
Je ontdekt op den duur hoe je wilt kijken, wat je voor look wilt hebben en welke filter het mooiste staat bij jouw gezicht. Dat soort dingen zijn natuurlijk handig als je snel een selfie wilt posten. Maar ook is het handig om te oefenen met kijken in een camera. Heb je en schoolfoto of ga je op de foto tijdens je vakantie, dan weet je meteen hoe je wel en niet op de foto kunt kijken. Echter is het wel belangrijk niet te kritisch te worden. Het mag natuurlijk wel een beetje echt blijven allemaal. Af en toe een iets minder mooie foto er tussen is ook niet erg. 

Relativeer
Ik vind het zelf altijd leuk om selfies van anderen te zien. Je ziet hoe zij zichzelf graag zien, proberen een zo mooi mogelijke foto van zichzelf te maken of kijken heel grappig. Mocht je het lastig vinden selfies van anderen te zien of maakt het jou onzeker, probeer dan wel te onthouden dat deze mensen ook gewoon wel eens een bad hairday hebben, een puist, wallen, rimpels of een grauwe huid. Dat heeft iedereen. Niet alleen jij.

makeup

En vergeet niet dat make-up, een Instagram filter en een foto van zijn of haar mooiste kant heel erg bijdragen aan de selfie van die persoon. Zij wordt zeker weten ook niet wakker met het gezicht dat ze op haar selfie heeft. Misschien heeft ze eerst wel 20 selfies gemaakt en er daar eentje uit gekozen, heeft ze make-up op of deed de filter heel veel voor de foto. Iedereen kan met een selfie zichzelf van zijn of haar mooiste kant laten zien.

filters

Wat vind jij van selfies?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maaike - Vrijdag 6 december 2013 10:23
Selfies op instagram
Lottexxx - Vrijdag 6 december 2013 10:30
Ik hou van selfies, ik maak ze ongeveer iedere dag maar niet om allemaal te posten. Die sparrow face vind ik nogal apart haha.
-- - Vrijdag 6 december 2013 11:41
Wat een onzin
Anoniem - Vrijdag 6 december 2013 12:08
Ohhh ik vind het zó dom hihi!
Vooral als je echt meerdere keren per dag een foto van jezelf maakt en op social media plaatst. Héél irritant!
-Metaphor - Vrijdag 6 december 2013 14:23
''. De perfecte sparrow face is heel eenvoudig om te maken: ''

Leuk, als je aangeboren scheelkijkt. DankU, DankU.
Sharon - Vrijdag 6 december 2013 15:03
ik vind de Sparrow Face niet egt mooi, ik vind het niet als een hongerig mus eruit zien. Maar eerder alsof je iets heel stoms bent vergeten. Zo'n 1 seconde onverwacht foto.

Dit is mijn mening, wil ik benadrukken. Ik wil hier niemand mee beledigen.

Liefs
ilovetoeat - Vrijdag 6 december 2013 15:23
sparrow face is echt weird,
jouw selfies zijn trouwens echt mooi nouska
Kay - Vrijdag 6 december 2013 15:51
Haha ik leef met je mee Metaphor!
me - Vrijdag 6 december 2013 16:11
vroeg me al af waarom iedereen opeens zulke rare selfies maakt haha. maar die andere zijn heel mooi nouska!
Vera - Vrijdag 6 december 2013 16:14
Haha terecht dat 'selfie' het woord van het jaar is geworden!
Ik doe er zelf ook regelmatig gezellig aan mee, maar ben inderdaad ook niet te bang om mezelf van m'n 'lelijke' kant te laten zien, door een gekke bek o.i.d. te trekken.

Mooie foto's Nouska! En wel grappig om je een keer zonder make-up te zien!
xsnoesje - Vrijdag 6 december 2013 17:51
wauw, nouska! jij bent zo mooi hè :o
m - Vrijdag 6 december 2013 18:12
Hé dat squinchen werkt echt! en al die voorbeelden van durf lelijk te zijn, ik lag echt in een deuk! (Juist dan krijg je eigenlijk heel mooie en unieke foto's !)
Bloem - Vrijdag 6 december 2013 19:34
Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom mensen telkens foto's van zichzelf willen maken en dat daar nog een gebruiksaanwijzing voor is, vind ik een beetje overdreven...
Nerveus - Vrijdag 6 december 2013 20:49
Onzin die selfies. Ik plaats liever een leuke foto waar ik lol had, met een mooie achtergrond erbij of met vrienden. Selfies vind ik heel erg eigendunk en het is zo overdreven. Ik snap niet waarom mensen steeds foto's van zichzelf willen maken... Beetje te blij met zichzelf? Ik lach liever leuk op een foto, als dat ik een duckface of een sparrowface trek ofzo, slaat nergens op. Maarja, de hypes he, ik doe er niet aan mee.
Lamp - Zaterdag 7 december 2013 00:59
Bah ik word hier alleen maar onzeker van..
S - Zaterdag 7 december 2013 16:33
Ik vind het maar een stom iets. Snap inderdaad niet dat mensen steeds maar foto's van zichzelf willen maken (en ze dan ook nog eens op internet zetten).
Mariss - Zondag 8 december 2013 13:20
Er zijn een paar dingen wat ik niet snap met foto's:
De 'selfies'
Eten wat je eet.

Is het nou echt nodig om jezelf 10 x op de foto te zetten? Ze weten hoe je eruit ziet als het goed is. Als je 'vrienden' op bijvoorbeeld Facebook niet weten hoe je eruit ziet. Heb je issues.

Oh en inderdaad, een 'gebruiksaanwijzing' ? Beetje maf.
luna - Maandag 9 december 2013 10:51
wat ik van selfies vind, beetje zelfingenomen zoals t woord al beetje zegt :)
Star* - Woensdag 15 januari 2014 18:32
ik hou wel van foto' s maken! van alles eigenlijk.
Gewoon het maken, bewerken, creatief bezig zijn. (:
en ja, daar horen ook selfies bij.

Maar idd niet elke dag tig keer een selfie op insta.. : 3
Star* - Woensdag 15 januari 2014 18:33
whahaha... nu ik dit typ.. is er een stukje bij rtlnieuws over dieren selfies xD
Anoniem - Zondag 1 juni 2014 22:03
Alleen ik heb een vraagje. Ik heb een redelijk groot voorhoofd en verschuil dat achter m'n lok, als ik in de spiegel kijk dan lijkt het normaal maar op selfies is het echt vreselijk, daarom snijd ik zelf een stuk van m'n voorhoofd af. Wat moet ik doen?
elenur - Vrijdag 21 november 2014 21:58
mooie selfies