Slapen als het warm is: Tips en trucs

 

Het is bijzonder warm de afgelopen tijd in Nederland. Super fijn natuurlijk, maar er zit ook een keerzijde aan. Groot kans dat je 's nachts al wel eens wakker hebt gelegen van de hitte of geterroriseerd werd door een mug. Al willen we eigenlijk niet klagen: Leuk is anders. Een goede nachtrust doet over het algemeen wonderen en slecht slapen maakt prikkelbaar en humeurig. Daarom deel ik in deze blog een aantal tips om het warme weer 's nachts wat dragelijker te maken. Slaap lekker alvast!

♥ Koude fles voor een ventilator

Deze tip kwam ik pas onlangs op het spoor en ik ben hem gelijk gaan testen. Het bleek een super makkelijke en effectieve manier om je slaapkamer wat af te laten koelen. Je stopt een fles met water in de vriezer en zodra die bevorderen is, plaats je hem voor een ventilator. Dat is alles. Nu zal er een lekker koel windje door je kamer gaan waaien!

♥ Omgekeerde kruik

Maak in plaats van een warme kruik eens een koude kruik! De andere kant op werkt het namelijk net zo goed. In plaats van met warm water, vul je een kruik met koud water uit de koelkast en eventueel met ijsblokjes. Gegarandeerd succes! Als je geen kruik hebt, zou je ook een glazen potje of plastic zakje gevuld met ijs kunnen wikkelen in een theedoek. Dat werkt ook prima en scheelt je weer een tripje naar de winkel.

♥ Voeten en polsen koelen.

Door het koelen van goed doorbloede lichaamsdelen raakt je huid sneller zijn warmte kwijt, waardoor je makkelijker afkoelt. Laat je voeten daarom eens een paar minuten bungelen in een emmertje koud water voordat je gaat slapen. De omgekeerde kruik van hierboven kan je ook goed gebruiken voor het koelen van je voeten en polsen.

Ik kan me herinneren dat het twee zomers geleden ook verschrikkelijk warm was. Toen kon ik één nacht echt niet slapen van de hitte en was ik wanhopig op zoek naar verkoeling. Ijs had ik niet in huis, maar radeloos doorzocht ik wel de vriezer. Ik vond alleen maar een paar velletjes bevroren bladerdeeg. Toen heb ik die maar op mijn polsen gelegd en zo ben ik toen gaan slapen. Het hielp wel eventjes, maar daarna werd het een kliederboel. Al met al geen aanrader dus, maar ik kan er nu wel om lachen.

♥ Het koelste plekje vinden

Vorige zomer hadden mijn vriend en ik ons dak nog niet geïsoleerd. Dat betekent dat je eigenlijk recht onder de dakpannen slaapt, er zit dan alleen wat hout tussen. Ik kan je vertellen: Dat was warm. De beslissing om ons matrasje beneden in de woonkamer neer te gooien was toen snel gemaakt en het bleek een bijzonder goed idee. Ook was het mega gezellig, net een soort logeerpartij. Zoek daarom het koelste plekje van je huis op en ga daar vervolgens lekker 'kamperen' voor een goede nachtrust.

♥ Klamboe en oordopjes

Heel herkenbaar: Telkens als je net bijna in slaap valt, zoemt er zo'n vervelende mug langs je hoofd. Dat kan je nachtrust flink verstoren! Het is dus belangrijk om de muggen op afstand te houden. Dit kan je doen met een klamboe, of met anti-muggenspul zoals Deet. Als ik een mug hoor verdeel ik meestal een paar druppels citronella olie op mijn huid en daarna doe ik oordoppen in. Misschien word ik dan alsnog gestoken, maar tot de volgende morgen heb ik daar in ieder geval geen last van. Je kan natuurlijk ook gewoon op muggenjacht gaan, maar zelf heb ik daar 's nachts meestal niet zo'n trek in. Wel handig is het natuurlijk om voordat je gaat slapen alvast je slaapkamer te checken op muggen.

Ik ben heel benieuwd wat jullie doen om de allerwarmste nachten door te komen en als je nog originele tips hebt, aarzel dan niet om ze hieronder te delen.

Fotografie: Matteo Lunardi

Hoe slaap jij als het warm is?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Jillie - Vrijdag 27 juli 2018 10:26
Die tip van voeten in een emmer koud water helpt echt! Heb ik ook al een paar keer gedaan afgelopen week en het koelt je lichaam echt enorm af!
KIki - Vrijdag 27 juli 2018 12:30
Koude douche voor je gaat slapen
Buiten slapen
jisoo - Vrijdag 27 juli 2018 12:53
zou je ook zo'n hittepit in de vriezer kunnen leggen ipv de kruik? ik heb geen kruik namelijk, vraag me af of dat dan ook zo vasthoudt als de warmte?
Birdy - Vrijdag 27 juli 2018 13:30
Ik heb vannacht bevroren flessen water gerold in een theedoek in bed gehad, scheelde erg veel en zelfde idee. Bevroren fles water voor de ventilator werkte niet merkte ik
Marije - Vrijdag 27 juli 2018 13:44
Jaa! Wij hebben de pittenzakken nu ook in de vriezer gelegd en het helpt echt! Is behoorlijk lang verkoelend
Joos - Vrijdag 27 juli 2018 15:16
Haha ik dacht dat ik vannacht orgineel wss toen ik flessen bevroren water uit de vriezer bij me in bed legde, maar blijkbaar zijn er meer mensen op dat idee gekomen.
Maya - Vrijdag 27 juli 2018 16:15
Coldpack ipv kruik.. die is er echt voor gemaakt.
M. - Vrijdag 27 juli 2018 17:15
Natte handdoek op mijn voorhoofd, natte washandjes op m'n voeten. Werkt als een tierelier.
Elise - Vrijdag 27 juli 2018 18:14
Ik ben dus ZO moe dat in echt nergens last van ev. Ik slaap gewoon van half elf tot half zeven.
hihi - Vrijdag 27 juli 2018 23:05
ik tot half 12 hihi
Berna - Vrijdag 27 juli 2018 22:57
Die Parijse hittegolf keken ze niet naar elkaar om. Ieder ging met vakantie en alleenstaande ouderen hebben ze niet naar omgekeken. Sommigen hun ouders in de steek gelaten. Een airco kan levensreddend zijn bij tropische temperaturen. Nu in canada ook mensen die minder te besteden hebben kunnen zich geen airco veroorloven en dan wordt hun verzocht naar de supermarkt te gaan om daar verkoeling te zoeken. Die ventilator en een fels met water vullen en die in de diepvrieskist doen of koelvak en die voor de ventilator zetten ten einde je te verkoelen met een frisse wind die hierdoor ontstaat. . .
F - Zondag 29 juli 2018 04:16
Waterijsjes eten in bed :D