Schijtluis: leven met een angststoornis

 

Een op de vijf mensen in Nederland krijgt een angststoornis en ruim drie miljoen mensen kampen er nu mee. Marjolijn van Kooten is een van deze mensen. Ze is cabaretier en schreef een boek over haar leven met een paniekstoornis: Schijtluis. Het boek schreef zij omdat zij het taboe rondom angst- en depressieklachten wil doorbreken. Wij hebben een exemplaar van dit mooie boek ontvangen en geven er eentje weg.

Boek schijtluis

In haar boek vertelt Marjolijn over leven met een paniekstoornis. Van de ene op de andere dag werd zij overvallen door paniekaanvallen die steeds heviger werden. Op gegeven moment kwam zij zelfs haar huis niet meer uit. In therapie werkte Marjolijn samen met haar psychiater aan haar angsten. Ze herontdekte hier haar grootste passie: Theater en schrijven. In 2010 won zij zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival en sindsdien tourt zij met haar voorstelling door het land. Dit doet zij met behulp van medicijnen en haar psychiater onder de sneltoets van haar telefoon.

Marjolijn wil het taboe rondom angst en depressie verminderen maar ook de schaamte doorbreken. Veel mensen durven er niet over te praten omdat ze zich schamen. Ook sprak zij zelf jarenlang met niemand over haar angststoornis. In haar boek komt feitelijke informatie over angststoornissen naar voren maar ook vooral hoe dit voor haar was. Hoe zij dit beleefde en wat het met haar deed. Ook vertellen andere mensen (Rene van der Gijp, Ingmar Heytze en Sylvia Witteman) die zelf een angststoornis hebben wat hun ervaringen zijn. Dit maakt het boek heel persoonlijk en divers. Marjolijn schrijft in het boek over haar therapieën en over hoe het nu met haar gaat.

schijtluis

Ik denk dat dit een heel herkenbaar boek is voor mensen met angsten en fobieën en dat het heel veel herkenning kan geven. Daarom kan het denk ik erg fijn zijn om te lezen. Daarnaast kan het ook voor omstanders goed zijn om dit boek te lezen omdat het heel veel inzicht geeft in wat angst met iemand kan doen.

WIN
Wij geven dit exemplaar weg aan één van jullie! Wil je het winnen? Stuur dan een mailtje met je naam en adres naar win@proud2bme.nl.

Het boek kun je ook voor €16,95 bestellen op bol.com.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

miri - Vrijdag 5 december 2014 14:13
jaa ik heb gemaild! Supergoed, tip:er komt ook een theater stuk van psychiater bram Bakker en de schrijfster van Schijtluis over angststoornissen om taboe te doorbreken!
miri - Vrijdag 5 december 2014 14:14
jaa ik heb gemaild! Supergoed,
Kim - Vrijdag 5 december 2014 16:16
Ja ik heb gemaild, ik zou graag het boek willen lezen! Ik ben heel erg angstig en ik denk dat het boek me zou kunnen helpen!
Maanmeisje - Vrijdag 5 december 2014 23:59
Het lijkt mij wel een goed boek. Ik weet hoe lastig een angststoornis is.
Maanmeisje - Vrijdag 5 december 2014 23:59
Het lijkt mij wel een goed boek. Ik weet hoe lastig een angststoornis is.
Nina - Zaterdag 6 december 2014 00:35
Lijkt me een mooi en interessant boek, ik heb zelf ook een angststoornis en zit ook daarvoor in behandeling
Anoniem5 - Zaterdag 6 december 2014 11:17
Wauw! Heb zelf al acht jaar behandeling voor mijn angststoornis. Ga even een mailtje sturen
a - Zondag 7 december 2014 14:46
Zo ik ben super bang voor de tandarts.
ik ben al zeker 10 jaar niet meer geweest.
mijn partner is ook zo bang maar die geeft het niet toe.
dus daar heb ik ook geen steun van.
Wij zijn wanhopig. Misschien met dit boek dat we er wel iets mee gaan doen.
Dus kom maar op.