Regen, regen en nog eens regen

 

Vol, of juist zonder goede moed stap je s‘morgens je bed uit en dan zie je dat het regent. Wat moet je nou met zo'n dag? Het is september en het begint ook nog eens steeds kouder te worden. Bah.

Misschien had je juist wel allemaal leuke dingen in je hoofd die je wilde gaan doen. Alle plannen vallen letterlijk en figuurlijk in het water. Naar het strand, shoppen, een stukje fietsen of picknicken, die dingen vallen in ieder geval af. Tenzij je overdekt gaat shoppen natuurlijk, maar dan moet je daar eerst nog droog zien te komen. 

Op regenachtige dagen is het vaak wat donkerder. Als je naar buiten kijkt, ziet het er niet heel uitnodigend uit en heb je misschien al meteen geen zin meer op de deur uit te gaan. Echter maakt binnenzitten en niets doen je ook geen gezelliger mens, en dus moet je toch iets bedenken. Wij helpen je graag uit de brand, uh, regen!

Ten eerste: Oordeel niet
Het ziet er misschien somber, maar dat betekent niet dat deze hele dag somber is. Laat niet je hele humeur en gevoel erdoor beïnvloeden. Dat klinkt makkelijker dan het is, maar toch kun je jezelf sturen. Als je weer negatief begint te denken en begint te mopperen, zeg dan tegen jezelf dat je er wat van gaat maken en positief blijft! Deze dag is zoals hij is. Met of zonder regen.

Ten tweede: Ga naar buiten
Klinkt misschien gek, maar het beste is het om de dag met open armen te ontvangen, inclusief het weer. Natuurlijk wordt je nat als je naar buiten gaat, maar wat is daar eigenlijk erg aan? Voelen dat je leeft, nat worden van de regen, kippenvel krijgen en helemaal doorweekt worden kunnen ook juist dingen zijn die je een goed gevoel geven. De eerste paar spetters zijn niet lekker, maar als je toegeeft, jezelf overgeeft en de dag laat komen, zoals hij komt, kun je net zo genieten als op een zonnige dag!

Het is daarna trouwens hartstikke fijn als je thuiskomt en je natte kleren op de verwarming kunt leggen, een muziekje aan kunt zetten, een warme douche pakt en een lekkere kop thee met een stuk chocola!

Op de regen te trotseren, kun je echter wel een aantal leuke items gebruiken. Misschien kun je die dan lekker online gaan shoppen. Of nee, ga juist lekker in je regenjas de stad in!

Trotseer de regen in stijl!

poncho

regenjas

Topshop

regenjas

regenjas

ASOS

paraplupluu

Polkadot paraplu 

H&M

zadelhoesje

Voor een droog zadel

Chuva Rainstyle

wellies

Wellies van

wellies wonderland

bostons

Bostons

Ten derde: Get over it
Ja, het regent en ja, dat is vies. Maar om daar nou de hele dag op te gaan zitten mopperen. Bedenk wat je wel kunt doen, in plaats van wat je niet kunt doen en maak wat van deze dag! Soms ga je op dit soort dagen juist dingen doen, waar je al een hele tijd niet aan toe kwam. Bijvoorbeeld eindelijk de foto's in een fotoboek plakken, een taart bakken, je boek uitlezen of je kamer anders inrichten! Wees creatief en doe wat met je dag!

Heb je echt behoefte aan wat tips omdat je je stierlijk gaat vervelen als het regent? Dan heb je vast wel wat aan de blogs Top 10 anti-verveeltips en Ik verveel me. Neus lekker rond op Proud2bme.nl om leuke ideetjes op te doen! Ga lekker aan de slag aan de eettafel met een warme kop thee of chocolademelk!

DIY

DIY slinger van Het Zijstraatje

het zijstraatje

Knutsel tape van Het Zijstraatje

boek

Een boek vol teken, schrijf en plak opdrachten

Eennieuwavondtuur.com

mindfulness doe boek

Lees en doe lekker in het Mindfulness doekboek van Flow

Of ga aan de slag in je Witboek of maar een EHBO koffertje voor moeilijke momenten!

Wat doe jij op regenachtige dagen?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

G. - Donderdag 20 september 2012 13:17
Tnx! ik ga nu naar buiten :)
Fayee - Donderdag 20 september 2012 13:25
Knutselen als ik geen verplichtingen heb zoals stage of school :)
Haremaje - Donderdag 20 september 2012 16:01
Leuk, maar die zwarte jas met bloemetjes gaat niet werken tegen de regen!
Op regenachtige dagen fiets ik gewoon naar college in een regenpak en stap ik lekker door de plassen met mijn oppaskindjes. Of ik ga tv kijken of een boek lezen.
m - Donderdag 20 september 2012 17:28
Als ik volledig accepteer dat ik nat gaat worden, vind ik regen heerlijk. Dan kan ik er echt van genieten.
Dolphin - Donderdag 20 september 2012 17:40
Als ik naar school of stage moet zit ik de hele dag binnen en heb ik daar genoeg te doen, maar als ik geen verplichtingen heb ga ik rondneuzen op internet en/of 3D kaartjes maken.
anoniem5 - Donderdag 20 september 2012 19:33
Klinkt gek, maar ik vindt het juist heerlijk als het regent. Gezellig en vooral als ik de regen hoor tikken als ik in mijn warme bedje lig:P In de zomer, die hete zon vindt ik maar niets, sneeuw in de winter vindt ik verschrikkelijk maar regen.... ideaal!
Vlindertje. - Donderdag 20 september 2012 19:45
Ik vind regen heerlijk zo lang ik er niet door heen hoef. Heerlijk rustgevend als je binnen zit met een warm kopje thee en je naar de regen kan kijken. Dan doe ik het liefst iets binnen! Meestal laat ik wel gewoon al mijn dingen door gaan als het regent alleen jammer genoeg zie ik er als het regent altijd uit als een verlepte panda (mijn haar lelijk, make up over mijn hele gezicht) dus dat is wel minder.
GLM1993 - Donderdag 20 september 2012 19:48
Haha :P Ik begon positief, maar na het reizen en aansluitend 3 uur lang in een koude kerkzaal stilzitten, werd ik echt niet meer warm, dat geeft een iets minder goed gevoel. Wel is het heeerlijk om binnen te zitten wanneer het regent, dat maakt het altijd extra gezellig!
cavy - Donderdag 20 september 2012 23:25
ik hou van regen, het is mijn lievelingsweer! die grauwe sombere lucht, ik wordt er gewoon filosofisch van haha. zonder regen geen leven op aarde. regen spoelt alle zonden weg en zorgt voor een schone lei. Ook s'avonds in bed als de regen op de ramen tikt met de wind, heerlijk slaap ik dan! en als ik niet naar buiten ga, doe ik gewoon lekker knutselen met de verwarming aan :)
Sum - Woensdag 9 oktober 2013 13:29
Leuk artikel. Regen wordt meestal negatief geassocieerd. Ik moet eerlijk zijn dat ik regen ook niet altijd zag zitten. Maar sinds kort werk ik bij senz° umbrellas. Ik heb daar geleerd dat regen ook op een positieve manier gezien kan worden. Enjoy the weather!