Proud2meet: Positief blijven

 

Wanneer je lijdt aan een eetstoornis kan je leven knap ingewikkeld en zwaar worden. Het is dan lastig om iedere dag weer met positieve energie te beginnen. Je voelt je soms moegestreden en weet niet meer hoe je verder moet. Aankomende vrijdag is er weer een Proud2meet met dit keer als thema: Positief blijven & hoop houden. Want hoe lastig is het om positief te blijven wanneer je het al tijden lang zwaar hebt? Hoe moeilijk is het om hoop voor de toekomst te houden als je al jaren strijdt voor een leuker leven? En wordt het allemaal wel echt beter?

stay positive

Een eetstoornis gaat vaak gepaard met depressieve gevoelens. Het komt mede door het slechte eten dat je stemming negatiever wordt. Dit kan ervoor zorgen dat je minder makkelijk je bed uitkomt en steeds minder zin hebt om dingen te ondernemen of contacten met andere mensen aan te gaan. Hierdoor isoleer je je van je omgeving en blijf je meer alleen in huis. Dit zorgt er weer voor dat je nog negatiever wordt.

Maar misschien ben jij wel helemaal niet zo'n thuisblijver en onderneem je juist superveel om maar niet stil te hoeven staan bij je gevoelens. Toch zijn er dan soms van die momenten waarop je je moedeloos voelt en met angst nadenkt over de toekomst. Je ziet het allemaal niet meer zo rooskleurig in en weet niet hoe dit te veranderen.Je vecht al tegen je problemen sinds je 16 bent en je bent nu 22,.... dus dan wordt het wel eens tijd voor een leuker leven, niet? Hoe lastig is het om dan hoop te houden en positief te blijven over je toekomst?

hope

En wat als je al hulp hebt gezocht, maar dit keer op keer op niets uitliep? Misschien ben je hierdoor wel bang geworden dat je niet te helpen bent of dat je té ingewikkeld bent? Hoe blijft je dan positief?

Positief zijn en blijven wanneer het slecht met je gaat is niet eenvoudig, maar wel heel belangrijk om verder te komen. Tijdens het themagesprek vrijdag a.s. praten we met elkaar over dit onderwerp en horen we graag hoe dit bij jullie speelt. En wie weet kunnen we elkaar wat hoop en positiviteit geven....

haarstrikken maken diy

Voordat we starten met het themagesprek (rond 15:00 uur) gaan we iets leuks bijpassends maken: Strikken voor in je haar. Want hoe negatief alles ook lijkt, als je er een mooie strik op zet ziet het er toch een stukje vrolijker uit

De Proud2meet is vrijdag a.s. zoals gewoonlijk van 13:00 uur tot 17:00 uur in Leiden (zie routebeschrijving Proud2meet). Je kunt langskomen en weggaan wanneer je wilt, maar als je mee wilt doen aan de DIY workshop en het themagesprek, dan is het handig om niet later dan 14:00 uur te komen. Spreek in dit forum topic eventueel af om samen te gaan naar Proud2meet.

Woensdag 23 oktober is de volgende Proud2Meet.

Misschien tot vrijdag!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Vahva - Maandag 14 oktober 2013 19:24
Themagesprek; ja! Workshop; ja! Ga ik dat thuis kunnen fixen; nee! :(

Erg jammer, maar voor degene die wel kunnen; enjoy!
Julia - Maandag 14 oktober 2013 21:03
Aw, zo jammer dat het nooit in het weekend is, ik zit enorm met school en kan niet zomaar weg omdat ik al zoveel mis. :( Had hier graag bij geweest!
MIO - Maandag 14 oktober 2013 21:10
Same als Julia. Kan er ivm colleges niet bij zijn. Jammer :/
Martine - Maandag 14 oktober 2013 21:13
Leuk!

@mio en julia
hebben jullie dan geen herfstvakantie? deze en volgende week heeft toch heel nl herfstvakantie?
Iris - Maandag 14 oktober 2013 21:15
@Martine - Nee, er zijn nu ook al mensen die herfstvakantie hebben. En iedereen die sowieso op de Universiteit zit heeft geen vakantie, en misschien wat HBO'ers ook niet?
lusi - Maandag 14 oktober 2013 21:17
Uni heeft nooit herfstvakantie :( (en zit net bij mn tentamens dan)
Gaat bij mij niet lukken als ik niet al ontzettend veel colleges had gemist was het een overweging waard :(
Veel plezier voor degenen die wel gaan !

Xx
hockeymeisje95 - Maandag 14 oktober 2013 21:17
@Martine, Op het HBO of de Uni heb je geen officiële herfstvakantie.
Is bij elke opleiding anders, sommigen hebben tentamens in deze week bijv., sommigen hebben één week 'vakantie', sommigen twee.

Wil ook wel graag een keer naar een Proud2meet!
Maar absoluut niet te doen met studie en daarbij is het ook nog eens niet zo dichtbij!

Een tijd terug waren er plannen om dit uit te breiden naar andere dagen en andere delen van Nederland. Is er al een concreet plan?
Ben ik erg benieuwd naar!
Karin - Maandag 14 oktober 2013 21:23
Waarom doet iedereen zo negatief hierover? Proud2Bme doet volgens mij super veel moeite om dit helemaal te organiseren en het is ook nog eens gratis. Telkens als er een blog over online komt, wordt er gereageerd met: 'komt het ook in het weekend, komt het ook in het oosten, ik kan niet' etc. Alsof dat allemaal zo makkelijk te regelen is met amper budget en alsof proud-medewerkers geen weekend willen. Als je niet kan, reageer dan gewoon niet.

Ik kom wel, leuk thema!
hockeymeisje95 - Maandag 14 oktober 2013 21:57
@Karin,
Persoonlijk stelde ik vooral mijn vraag, omdat er op het begin weleens werd geschreven dat het vanzelf uitgebreid zou worden.

Ik wil namelijk óntzettend graag naar een proud2meet, omdat ik alle thema's eigenlijk heel erg interessant vind en aan veel ook écht wat zou hebben. Vind het echt een geweldig idee en eigenlijk nog slimmer dan één EDAD per jaar.
Denk dat dit voor iedereen wel geldt die niet in de buurt woont of op vrijdag gewoon naar school moet.
Jillie - Maandag 14 oktober 2013 22:22
Echt mijn thema. Tijd heb ik wel, maar het is nogal prijzig om helemaal naar Leiden te reizen. Als ik nu nog m'n OV-studentenabonnement had, dan wist ik het wel :D.
Iedereen die wel kan, heel veel plezier en een goede middag met goede gesprekken/herkenning/tips gewenst. Ik geniet wel mee na de updates/verhalen op het forum :)
julia - Maandag 14 oktober 2013 22:25
Interessant!

@hockye valt wel mee hoor, er komen ook mensen uit België, Zeeland en Overijssel & studenten.
hockeymeisje95 - Maandag 14 oktober 2013 22:37
@Julia,
Fanatiek! Als ik op vrijdag niet naar school hoefde, had ik het graag een keer gedaan. Maar helaas ga ik het nooit halen qua reizen/school etc.
Vind de dingen die er van te voren altijd worden gedaan ook altijd zo leuk haha!
Lijkt me echt heel leuk als het me ooit lukt om te komen :).
sanne - Dinsdag 15 oktober 2013 09:34
Leiden is voormij zo ver weg :'), kunnen jullie misschien een keer een meeting organiseren in Utrecht ofzo?
Julia - Dinsdag 15 oktober 2013 11:08
Ik bedoelde mijn comment niet als negatief, hoor! Ik vind het onwijs leuk dat deze meetings worden georganiseerd en als ik geen college had gehad was ik zeker gekomen! Iedereen die wel kan komen wens ik natuurlijk veel plezier. :)
Scorpiors - Donderdag 17 oktober 2013 16:52
Ik denk dat iedereen dat wel heeft, positief en negitief!
Echt weer z'n goede thema!
Veel plezier iedereen.
Misschien kom ik ook wel weer.
Want ook deze thema past ook bij mij.
Liefs. xx
Joke - Donderdag 17 oktober 2013 18:49
Ik zou ook zo graag eens komen! Jammer dat het voor mij nogal ver is vanuit België ... Maar via de blog word ik wel op de hoogte gehouden :-) Super initiatief!
Laura - Donderdag 17 oktober 2013 21:20
lijkt me echt gaaf!
Lot1995 - Zaterdag 19 oktober 2013 21:01
jmmr dat het altijd zo ver weg is en niet in het zuiden voorkomt of het noorden...