Proud2Meet: Een nieuw begin na de vakantie

 

Voor de meeste studerende jongeren en werkenden is de vakantie inmiddels voorbij. We gaan met zijn allen weer druk aan het werk of een nieuw schooljaar in. Dat betekent een nieuwe start. Een fris en fruitig nieuw begin vol nieuwe uitdagingen en kansen. Toch kan het niet altijd zo ‘fris' en zo ‘fruitig' zijn in de werkelijkheid. Opstarten na een vakantie of na een moeilijke periode in je leven brengt de nodige angsten en negatieve gedachtes met zich mee. Een nieuw begin is fijn maar ook altijd even slikken.

new beginning

Of je nu na een lange periode van therapie je werk of school weer op gaat pakken, na de vakantie voor het eerst gaat studeren, juist behandeling gaat volgen, je vierde studiejaar in gaat of een nieuwe baan hebt, dit soort ‘new beginnings' zijn gewoonweg spannend. Een nieuwe start brengt natuurlijk ook heel veel nieuwe mogelijkheden met zich mee. Deze keer kun je het anders aanpakken, wel laten slagen of beter doen.

Als je een eetstoornis hebt, kan een nieuw schooljaar, een nieuwe behandeling of een nieuwe baan heel dubbel zijn. Aan de ene kant is het fijn en gaat het je helpen je leventje op te bouwen. Aan de andere kant moet je op allerlei gebieden zorgen dat je niet terugvalt in je eetstoornis en zorgen dat je het ook allemaal volhoudt. Hoe pak je dat aan? Hoe zorg je ervoor dat je op het goede pad blijft en je best doet om van die eetstoornis af te komen?

School en werk is vaak ook nog eens lastig te combineren met behandeling voor je eetstoornis. Soms moet je uren missen, ben je vermoeid of maakt therapie zoveel los dat je niet goed kunt opletten. Jezelf veranderen, beter worden en uit een diep dal klimmen is niet niks, zeker niet naast een studie of drukke baan.

Stoppen met school of studie is niet altijd nodig, maar in sommige situaties kan het toch echt een betere keuze zijn. Maar wat dan? Ga je dan fulltime behandeling volgen, een paar dagen of maar enkele uren per week? En wat doe je dan met de overige tijd? Hoe deel je dat in en hoe moet je zoiets regelen op je werk of met school? Een lastige beslissing, maar voor sommige momenten in je leven misschien wel beter.

new beginning

Een nieuwe start brengt veel uitdagingen met zich mee. Uitdagingen kunnen leuk zijn, maar vaak ook weer heel erg veel angst met zich mee brengen. Angst om te falen speelt vaak een grote rol bij mensen die onzeker zijn, een negatief zelfbeeld hebben of een eetstoornis. Ga je aan iets nieuws beginnen na deze vakantie dan worstel je hier misschien ook wel mee.

Hoe open ben je eigenlijk over je eetstoornis op school of op je werk? Dit is soms een lastige keuze. Wat vertel je wel, wat niet? Hoe reageren mensen op jou en wat kunnen ze wel of juist beter niet voor je doen om je te helpen... Een eetstoornis maakt je leven flink ingewikkeld. Daarom is het ook zo belangrijk dat je er vanaf komt natuurlijk. Maar naast herstellen, is het in de tussentijd ook belangrijk dat je leert ermee om te gaan, bijvoorbeeld op school of op je werk. Dit maakt je leven al een stukje gemakkelijker.

Een nieuwe start betekent voor iedereen iets anders. Het brengt dus voor iedereen ook andere negatieve en positieve kanten met zich mee. Graag praten we met elkaar over alles wat jou na deze zomervakantie te wachten staat of waar je inmiddels al mee begonnen bent tijden Proud2Meet in Leiden. Of dit nu school, werk of therapie is.

school

Aanstaande vrijdag 5 september kun je vanaf 13:00u binnenlopen voor een kop thee, koffie of limonade. We zullen een creatieve activiteit doen voor de gezelligheid tot ongeveer kwart 14:30u. Om 15:00u kun je aanschuiven voor het themagesprek over ‘Een nieuwe start' en zullen we met elkaar in gesprek gaan. Je mag het onderwerp zo breed nemen als je wilt en jouw eigen onderwerp inbrengen tijdens het gesprek.

Wil je samen met anderen reizen of heb je vragen, bekijk dan dit topic over Proud2Meet of stel je vraag onder de blog. Voel je welkom en daag jezelf uit. De middagen zijn altijd heel erg fijn en gezellig. Tot vrijdag!

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Roos_ - Dinsdag 2 september 2014 15:42
ah zo herkenbaar. na vijf jaar studeren en een lange periode in het buitenland ben ik nu terug in NL.. zonder werk en zonder studie. het voelt alsof ik m'n leven weer compleet opnieuw moet opstarten en dat leidde wel even tot paniek. gelukkig heb ik de afgelopen jaren steeds beter geleerd om stevig in m'n schoenen te staan en een positieve kijk te hebben op het leven :) dus: nu structuur in m'n dagen aanbrengen, lekker sporten, sociaal doen en solliciteren tot ik erbij neerval!
Roos_ - Dinsdag 2 september 2014 15:44
okee misschien beter zonder het 'erbij neerval'-gedeelte haha.. maar iig flink m'n best doen :)
Shirizzle - Dinsdag 2 september 2014 16:22
Is dat in Eindhoven?
S* - Dinsdag 2 september 2014 18:58
@ Shirizzle: Er staat Proud2Meet in Leiden.
benthe - Dinsdag 2 september 2014 19:47
Ik zou graag willen komen, maar ben deze week begonnen met school. Ik kan nu nog geen vrij krijgen.
Diet - Dinsdag 2 september 2014 21:01
Goede blog interresant!
Ben namelijk zelf ook na 2 jaar opgenomen geweest
weer helemaal thuis en sinds een paar weken paar uurtjes per week aan het werk..

Zou graag komen maar ik kan helaas niet:(
Anna - Woensdag 3 september 2014 17:54
Helaas, College tot 17.00 -.- dat krijg je ervan als het nieuwe jaar weer begint :P
Marieke - Donderdag 4 september 2014 21:39
School tot 15.00. Heeeeel misschien kom ik langs.
Cindy - Dinsdag 30 december 2014 00:36
Hoi allemaal!
Ik wil graag naar de proud2meet dag komen. Het sluit perfect aan op mijn behandelingstijd maar mijn vraag is: mogen er alleen mensen met een eetstoornis komen? Of ook bijvoorbeeld mijn vriend. Of voor sommigen misschien wel de ouders of een beste vriend(in). Mijn vriend probeert namelijk zoveel mogelijk te snappen hoe het allemaal zit en zou als hij kan graag meegaan.

GroetjesX Cindy