Proud2Meet: Dreams can come true

 

Aankomende vrijdag 5 juli zijn jullie allemaal weer van harte welkom tijdens Proud2Meet. Het thema van deze Proud2Meet is 'Toekomst'. Want de toekomst is soms best lastig als je te maken hebt met een eetstoornis. Want hoe ziet die eruit? Wat gaat het je brengen? Wordt het wel beter en wat wil je nu eigenlijk?

Tijdens mijn eetstoornis heb ik mij ook regelmatig zorgen gemaakt over mijn toekomst. Maar er waren ook momenten waarop het me allemaal niets meer kon schelen. Mijn toekomstdromen hadden vooral te maken met een huisje, een geliefde, kindjes en lieve mensen om mij heen. Maar toch bleef ik jarenlang in mijn eetstoornis hangen en maakte ik mezelf die toekomst onmogelijk. 

toekomst

Ik was vooral bang voor de toekomst en twijfelde enorm aan mezelf. Op een gegeven moment was ik al zo lang bezig om weer gelukkig te worden en voor langere tijd stabiel te blijven, dat ik me af vroeg of het ooit nog wel ging gebeuren. Zou het ooit zo zijn dat ik zonder eetstoornis kan? Zal ik ooit mijn dromen waar kunnen maken?

Tijdens een sombere periode in mijn leven durfde ik eigenlijk niet eens meer echt te dromen. Ik had die standaard dromen dan wel in mijn achterhoofd en sprak het uit naar de buitenwereld, maar ik kon me al lang geen voorstelling meer maken van hoe ik het ooit moest gaan waar maken. Ik was een mislukkeling, ik kon niets goed doen en zou altijd in mijn negatieve cirkel blijven ronddolen. Die eetstoornis was te sterk en ik was veel te zwak, dacht ik.

dreams

Het vele malen blijven zitten op school, ruzie met vriendinnen en het onderpresteren op verschillende vlakken in mijn leven, bevestigde nogmaals dat ik er niets van zou bakken. Ik wilde weg. Ik wilde vluchten. En mede daardoor ontwikkelde ik mijn eetstoornis. Misschien ook wel een schreeuw om hulp.

Op een gegeven moment zat ik zo vast in mijn eetstoornis, dat ik niet meer wist of het ooit nog wel over zou gaan. Diverse behandelingen gaven mij wel weer wat hoop op een toekomst, maar het venijnige stemmetje van de eetstoornis bleef me lastig vallen. Zou het ooit nog over gaan? En wilde ik dat eigenlijk wel? Kun je na een eetstoornis nog wel echt een toekomst opbouwen of is het levenslang?

Intussen kan ik alleen maar ja zeggen op de eerste twee vragen en nee op de laatste en ben ik al aardig op weg mijn eigen dromen waar te maken. Natuurlijk is dat niet vanzelf gegaan en heeft dat veel tijd, energie en onwijs veel inspanning gekost. Maar ik kan je vertellen dat er echt een toekomst is zonder eetstoornis. Wat jouw dromen ook zijn, je kunt er achteraan. Stop nooit met dromen, want dan vergeet je waar je heen wilt. 

Misschien loop jij ook wel rond met toekomstdromen of weet je juist even niet meer wat je leuk vindt of wat je wilt. Wellicht probeer je juist hard weg te rennen voor de toekomst of heb je juist het gevoel je toekomst aan het opbouwen te zijn. Wat wil ik? Kan ik wel beter worden? Waar wil ik over 5 jaar staan? Wat zijn mijn dromen en wensen en wat wil ik eigenlijk bereiken?

Over al die vragen gaan we gezellig onder het genot van een lekkere kop thee kletsen tijdens de aankomende bijeenkomst van Proud2Meet. Ik en andere ervaringsdeskundigen vertellen hoe wij hebben geworsteld met bovenstaande vragen, beantwoorden jouw vragen, bieden graag wat herkenning maar ook vooral hoop op een betere toekomst. Want dat is mogelijk, weten wij uit ervaring.

Je kunt vrijdag 5 juli vanaf 13:00u binnen lopen. Vanaf 15:00 zullen we in gesprek gaan over het onderwerp. Tot die tijd kun je gezellig wat komen drinken en is er een creatieve thema-activiteit, maar ook een stapel leuke tijdschriften, spelletjes en een hoop gezelligheid!

Wil je weten hoe het de afgelopen keer was bij Proud2Meet? Lees dan de terugblik van 21 juni of die van 7 juni. Hier vind je meer informatie over Proud2Meet en de locatie. Je kunt ook samen met anderen afspreken om er naartoe te komen via dit topic op het forum van Proud2Bme. 

Wie weet tot vrijdag en vergeet niet te blijven dromen!

Plaatjes: Weheartit

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Yessy - Maandag 1 juli 2013 17:13
Ik kom wel, alleen wat later dan 13:00
Mimosa - Maandag 1 juli 2013 17:21
Wat een mooi onderwerp. Volgens mij voor velen herkenbaar - voor mij in ieder geval wel.
Konijntje^^ - Maandag 1 juli 2013 17:23
"Het vele malen blijven zitten op school, ruzie met vriendinnen en het onderpresteren op verschillende vlakken in mijn leven, bevestigde nogmaals dat ik er niets van zou bakken. Ik wilde weg. Ik wilde vluchten. "

Dit is zo extreem herkenbaar. Ik hoop echt heel hard dat ik misschien vrijdag kan komen want ik zou het zo leuk vinden ^^
Anne - Maandag 1 juli 2013 19:11
Gezellig!
Laartje - Maandag 1 juli 2013 19:13
Ik wil ook komen :) , echt super mooi onderwerp !

een onderwerp , waar ik ook mee worstel op het moment !
charissa134 - Maandag 1 juli 2013 20:02
he gadver waarom moet het nu zo ontzettend ver weg zijn :(
Ag!rl - Maandag 1 juli 2013 20:02
Ik wil ook heel graag komen :)
LittleMe - Maandag 1 juli 2013 20:05
Ja hoor! Ik ben eindelijk eens een keer van de partij!!! :)
Klein Veertje - Maandag 1 juli 2013 20:59
Ik kom! Mooi thema :)
Aaliyah - Maandag 1 juli 2013 22:56
Herkenbaar thema.. Ik kom ook!
Minnie - Dinsdag 2 juli 2013 09:26
Her-ken-baar... Maar ik kom niet. Tis echt te ver weg.. (Trein is duur! >.
Scorpiors - Dinsdag 2 juli 2013 11:24
Heel erg herkenbaar ook bij mij hoor!
Mooi en een goed thema hoor.
Tot vrijdag.
Metamorphose - Dinsdag 2 juli 2013 16:33
Herkenbaar thema, helaas moet ik werken en gaat het me dus niet lukken om te komen..
Anouk - Donderdag 4 juli 2013 19:44
Ik had echt zó graag willen komen, omdat ik hier heel erg mee worstel.. Maargoed ik zit op school.
x - Donderdag 4 juli 2013 20:46
jes jes jes, eindelijk kan ik erbij zijn! :) het thema spreekt me heel erg aan.
Point - Donderdag 4 juli 2013 21:30
iets waar ik op het moment mee worstel, was dus graag gekomen,
maar helaas moet ik 's avonds werken en ben ik dan niet op tijd terug!