Pray for the world

 

Vandaag om 12:00 uur zal er in de hele Europese Unie een minuut stilte in acht worden genomen voor de slachtoffers van de aanslagen van Parijs. Wat er vrijdagavond in Parijs is gebeurd is vreselijk, onmenselijk. Niet alleen in Parijs gebeuren deze vreselijke dingen, ook in andere delen van de wereld. Het is goed om hierbij stil te staan en daarom een minuut stilte in acht te nemen. Laten we met elkaar bidden en/of hopen op beterschap van de hele wereld.

Er is zoveel terreur, pijn en verdriet in de wereld dat het begrijpelijk is dat dit je angstig maakt. Zeker als het zo dichtbij komt als in Parijs en we op het nieuws alweer vele nare boodschappen kunnen lezen over nieuwe terreurdaden in andere landen zoals België lezen. Wanneer zijn wij aan de beurt? Wanneer houdt het op? Hoe houdt het op? Houdt het ooit op of wordt het alleen maar erger? Praat over deze angsten met de mensen die van je houden ♥ Ook wij zijn om 12:00 uur een minuut stil.

pray for the world

Zoals ik in de inleiding al schreef staat de aanslag in Parijs niet op zichzelf. Iedere dag worden dergelijke aanslagen gepleegd in andere delen van de wereld, met dramatische gevolgen. De Indische blogster Karuna Ezara Parikh schreef hier een treffend gedicht over.

gedicht

Pray for the world ♥

Wat doen al deze gebeurtenissen met jou?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Nijntje475 - Maandag 16 november 2015 11:58
Respect.
cynthiaxd - Maandag 16 november 2015 12:51
šŸ’Ÿ
Lost girl - Maandag 16 november 2015 14:38
Mijn zusje heeft een engeltje op haar schouder. Ze loopt stage in Parijs en zit in het tiende arrondissement. Heftige beelden die ze altijd met zich mee zal dragen. Zusje ik mis je, kom snel weer thuis.
Hanna - Maandag 16 november 2015 18:33
Mooi gedicht!

Soms wordt ik een beetje bang...
Ik denk vaak ook 'ik geniet van het leven zo lang het duurt, ik ga niet bang zijn voor mensen want dat verdienen ze niet..'
Toch word ik bang van het idee dat er zomaar een 'gek' in de stad om zich heen kan gaan schieten. :(.
Golden princess - Maandag 16 november 2015 18:52
ik vind het ook allemaal maar eng.. Ik hoop dat het ooit op houdt en dan de liefde echt gaan winnen van al het kwade op deze wereld. Respect voor de mensen die elke dag met dit geweld te maken hebben en respect voor alle nabestaanden van deze mensen!
Birdy - Maandag 16 november 2015 20:49
Echt zo heftig wat er allemaal gebeurt in de wereld. Niet alleen in Parijs, maar op zoveel plekken... Afschuwelijk.

Ik zie overal 'pray for Paris' maar heeft religie niet al genoeg kapot gemaakt? Ik zou zeggen: stop nou eens met bidden en help daadwerkelijk anderen die het moeilijk hebben...
d - Dinsdag 17 november 2015 01:01
Al die auto's die hier rijden, rijden op olie. Dat is alleen nog maar om de olie. Die komt of is hier niet zomaar. Het gaat om geld, vooral en om macht. Denk na. Er is geen vijand. De vijand houden we zelf in stand door onwetendheid van ons en verkeerde keuzes. De verkeerde keuzes worden TE aantrekkelijk gemaakt, omdat de rijken er aan verdienen, via ONS. Via oa. ons (consumptie en leefpatroon). Zij houden de touwtjes in handen en wij trappen erin.
Jimmy - Dinsdag 17 november 2015 08:16
Je moet maar zo denken: je hebt meer kans om door een auto geraakt te worden dan door een terreuraanval. Veilig ben je eigenlijk nooit.
Jimmy - Dinsdag 17 november 2015 09:31
@Birdy:
Religie heeft veel kapot gemaakt, maar ook veel gesteunt. Zelf ben ik niet religieus, maar ik kan het me wel voorstellen dat mensen het zijn. Het leven is al moeilijk genoeg. Als je steunt zoekt bij God dan snap ik dat wel.


Ik denk ook dat iemand zich God voorstelt zoals hij/zij zelf is. Een lief mens zal een lieve God hebben. Een slecht mens zal een slechte God hebben. Iemand die mensen wilt vermoorden, zal een God hebben die dat goed keurt. Het is dus eigenlijk onzin om iets aan een religie als geheel te wijden.
Nika - Dinsdag 17 november 2015 12:35
@Jimmy:

Zo'n onzin is het niet om dit aan religie te hangen als dit soort misdaden uit naam van zo'n religie gepleegd worden. Natuurlijk is het niet zo dat alle mensen die die bepaalde religie (in dit geval de Islam) aanhangen dit soort misdaden pleegt. Net zo goed als dat niet elke Katholiek kindjes verkracht.

Feit is wel dat religie, in welke vorm dan ook, een van de grootste redenen voor oorlog is. Hiermee bedoel ik dat er over heel de wereld in welke tijd dan ook bijna nergens zoveel oorlog om wordt gevoerd dan om religie. De enige echt vredelievende religie is mijns inziens het Boeddhisme.

Persoonlijk snap ik niet waarom mensen gaan bidden; voor mij is het alsof ze gewoon maar iets tegen de lucht lopen te roepen en het gaat echt niet werken.

Idd zoals @Birdy zegt, hou eens op met al dat bidden en ga eens echt iets doen.

JenniferRS - Dinsdag 17 november 2015 18:34
Religie maakt NIKS kapot!
De mensen die Religie gebruiken als excuus om slechte dingen te doen, die maken dingen kapot.
Jimmy - Dinsdag 17 november 2015 19:25
@Nika:
Ja, ik zou inderdaad geen Buddhistische oorlog kunnen op noemen. Maar dat ligt niet zo zeer aan de religie, maar aan de genen van de mensen.

Aan de andere kant: het is opzich juist om Buddhisme een vredige religie te noemen, omdat er veel vrede in voor komt. En om de Islam een geweldadige religie te noemen,
omdat er veel geweld in voor komt. Maar ik probeer toch liever genuanceerd te zijn en me te richten op specifieke mensen, niet op groepen. Ik vind ook niet dat religie's oorlogen veroorzaken. Evenmin vind ik dat ideologieƫn (bijv. communisme) of ethniciteiten (bijv. hutu's/tutsi's) oorlog veroorzaken. Het is hebzucht, honger naar macht, racisme, etc. wat oorlog veroorzaakt. Die dingen zijn universeel.

Ik bid zelf ook niet. Wel mediteer ik soms. Volgens mij is dat ook een soort van bidden, omdat je jezelf focust.

Aan de 1 minuut stilte voor Parijs heb ik niet mee gedaan. Ik doe eigenlijk nooit mee aan stiltes, ook niet op 4 Mei, omdat ik daar het nut niet van in zie. Ik denk al genoeg na, daar hoef ik geen minuut stil voor te zijn.
bellefleur - Dinsdag 17 november 2015 22:47
Tja.. ook in het boeddhisme is er nu een pedofilie-schandaal. Niets is meer heilig.

Wat betreft goden ben ik het eens met Jimmy.
Ja er zijn veel misdaden gepleegd uit naam van religie, en niet alleen islam maar ook oa het christendom. Maar deze mensen die dat deden hadden dat ook gedaan uit liefde voor een tafel of een letter als hen dat beter uit was gekomen.

minuten stilte kies ik wel iets minder massaal. Als je dat collectief doet erger je je toch wel aan een stommeling die het verpest voor de mensen die er wel graag aan meedoen.