Ploggen: de week van Irene 25

 

Nog één nachtje slapen en we staan aan de vooravond van 2020, maar daarover meer in de video van morgen. Voor nu is het tijd voor de laatste plog van het jaar. Plog nummer 25 alweer voor mij. Een beetje een gekke week, zo met de kerstdagen tussendoor. Die dagen heb ik doorgebracht zoals voor mij goed voelde. Daarnaast speelde ik spelletjes, wandelde ik over het strand, maakte ik muziek en proefde ik veganistische brie?! 

♥ Maandag
Ik begon deze week met een heerlijke chai latte. Dat had ik al erg lang niet gedronken, maar ik had er heel veel trek in. Met m'n melkschuimmachine kan ik een hele lekkere, dikke melkschuimlaag maken. Ik gebruik hiervoor het liefst amandelmelk en strooi er wat kaneel op. Hmmm. Ik kan erg genieten van de donkere ochtenden met de kerstlichtjes en geurkaarsen aan.

Na een half dagje werken voor Proud heb ik een yogavideo van Yoga With Adriane gevolgd. Het was een korte video, maar toch ging het niet heel gemakkelijk. Ik was de hele tijd afgeleid en het kostte me veel moeite om de video niet op pauze te zetten en iets anders te gaan doen. Altijd als ik hoor dat iemand yoga doet denk ik 'oh je zal wel heel zen zijn'. Ik weet wel dat dat helemaal niet hoeft. Zo is het bij mij immers vaak ook niet! En dat hoort er ook bij, dat soort dagen. Er is dan niks verpest of fout gegaan. Het is oké om dat op te merken zonder dat je er meteen van alles aan hoeft te verbinden. Ik was gewoon onrustig. Dat ben je soms! 

Waarom ik onrustig was? Onder andere omdat ik de hele tijd dacht: Ik moet niet vergeten om een foto van de yoga te maken voor deze plog, haha. Ja echt, het houd je toch wel bezig tijdens zo'n week. Prima hoor, maar grappig om op te merken. Ook had ik heel erg veel zin in de avond. Ik ben sinds een tijdje weer een band begonnen met een paar meiden. Ons eerste optreden is gepland in april. Nu we een deadline hebben, werken we meteen een stuk gestructureerder. Ik herken voor mezelf wel dat dat echt voor me kan werken, het hebben van een deadline. Deze avond ging ik samen met de gistariste een aantal nummers uitwerken die we zelf hadden geschreven. Tof om je ideeën tot leven te horen komen!

♥ Dinsdag
Vandaag werkte ik samen met Daphne op kantoor. We waren met z'n tweetjes, want Nadine was op vakantie en Lonneke was helaas ziek. Het was een fijne en productieve dag. We hebben een video opgenomen voor morgen. In de video beantwoorden we vragen die jullie op Instagram aan ons konden stellen. We bespreken hoe je om kan gaan met goede voornemens, maar ook hoeveel oliebollen op een dag normaal is. Nog snel even wat houvast voor de jaarwisseling die avond, want als deze plog online is, is morgen alweer de laatste dag van het jaar! Cliché om te zeggen dat het weer voorbij is gevlogen, maar dat is het wel. 

Na werk besloot ik weer een yogavideo te volgen. Dit keer een wat langere video, want ik merkte al aan mezelf dat ik iets meer rust in m'n lijf en focus in m'n hoofd had. Dat bleek, want ik hield m'n aandacht makkelijk bij de les en het was heel fijn om op deze manier een moment voor mezelf te hebben. Later op de avond, kerstavond, maar daar doe ik niet zo aan, heb ik met m'n vriend een film gekeken. We keken de film 'Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile'. Voor zover ik heb gezien best een goede film, die veel indruk maakte, al ben ik tussendoor ook even in slaap gevallen. Oops. ;-) 

♥ Woensdag
Eerste kerstdag. In de blog 'Een rustige kerst' schreef ik al dat ik niet veel kerstplannen had. Daarom vond ik het ook geen probleem om te werken op deze dag, want ja, Proud gaat gewoon door! Wel was ik in de ochtend vrij. Ik maakte van deze vrije uren gebruik om even uit te waaien op het strand. Heel veel andere mensen hadden precies hetzelfde idee. Logisch ook, zo met kerst. Volgens mij is een strandwandeling maken wel echt een kerstding. En ik geef al die mensen groot gelijk! Het was een mooie ochtend, met tussen de grijze wolken door ook nog een voorzichtig stukje blauw. 

Dit jaar had ik van een aantal mensen kerstkaarten gekregen. Dat vond ik eigenlijk zo leuk, dat ik bedacht dat ik dat volgend jaar ook wel wilde doen. Het lijkt me leuk om dan m'n eigen kaarten te ontwerpen. Om zeker te zijn dat ik het niet zou vergeten heb ik het in m'n agenda geschreven op 31 oktober 2020. In de avond leidde ik een themachat over kerst. Het was een fijne en bijzondere chat. Er hing een heel prettige sfeer, maar er was ook voldoende ruimte om serieuze zaken te bespreken en iedereen dacht met elkaar mee. Volgens mij zijn er best wat mensen geweest die iets hebben gehad aan de chat, op de voor sommige toch moeilijk kerstdagen. Dat is heel fijn om te merken. 

♥ Donderdag
Tweede kerstdag. Ik had niet echt plannen en een vriendin van mij ook niet. We spraken af om samen te gaan lunchen. Niet echt met een kerstthema of zo, maar gewoon gezellig. Nou goed, ik had wel een shot amaretto in m'n koffie. Dat vind ik toch wel kerstig haha. Echt lekker voor af en toe. 

In de avond had ik een etentje met m'n schoonfamilie. Dit was wel al van tevoren gepland. We aten bij Bleyenberg in Den Haag. Daar eet ik altijd graag. Het was erg gezellig en van m'n schoonmoeder kreeg iedereen een oudejaarslot als kerstcadeautje. Echt een verrassing! Want we zouden niet aan cadeautjes doen, haha. Wie weet hebben we geluk en is één van ons straks miljonair. ;-)

♥ Vrijdag
Normaal gesproken werken we op vrijdag altijd op kantoor, maar omdat het toch een gekke week was en Daphne en ik weer met z'n tweetjes waren, besloten we een keer thuis te werken. Ik heb me over de video van dinsdag gebogen met, jawel, drie(!) Tony Chocolonely repen aan mijn zijde. Daphne testte deze repen al eerder in een blog. Ik vind ze allemaal heel lekker, dus kon niet kiezen. Dan maar van elk een stukje.

De Top 2000 a gogo is weer begonnen! Hier kan ik echt elk jaar naar uitkijken. Ik vind het zo'n leuk programma. Ik zal alvast verklappen dat ik dit vanaf vandaag t/m oud en nieuw elke dag kijk. Maar ik denk dat het de lading wel dekt als ik het bij één foto van het beeldscherm laat. Later op de avond zijn we naar de nieuwe (muziek)studio van m'n vriend gegaan. Daar staat ook een sjoelbak en dat vond ik dan weer heel leuk. De spelregels werden nog eens goed nagelezen en ik ben dan ook meteen heel fanatiek. Helaas niet gewonnen. Die eervolle vermelding gaat naar m'n lieve vriend, die toch wel altijd heel goed is in dit soort spelletjes.

♥ Zaterdag
En toen was het alweer weekend. Het is een gekke week zo met kerstdagen precies in het midden. Ook mijn slaapritme is anders dan normaal gesproken. Ik ging deze week wat meer met het ritme van m'n vriend mee, die later gaat slapen en ook later opstaat. Waar ik vaak in het donker al naast m'n bed sta, piept het licht nu al door de gordijnen heen. Hoewel ik niet minder slaap merk ik toch dat het niet helemaal mijn ritme is. Ach, dat trekt in januari wel weer recht. Het is wel heel gezellig om samen tijd door te brengen nu we beiden niet zo veel hoeven.  

In de middag ben ik gaan sporten en daarna ben ik even door de stad gefietst. Het was een hele mooie dag. Een stuk kouder dan eerst, maar wel droog. Het is vaak het één of het ander met het weer. Ik wilde graag een keer naar de winkel Veggie4u. Daar verkopen ze namelijk  allemaal veganistische kazen waar ik super nieuwsgierig naar ben. Ik heb er twee gekocht. Beide gemaakt van gefermenteerde cashewnoten. Ook nam ik een veganistische carpaccio mee. Eindoordeel: het is interessant. De structuur van de kaas is echt heel bijzonder gedaan. Vooral die van de 'brie'; het witte kaasje. Het smaakt wel iets zuurder dan kaas en de cashew is duidelijk te herkennen. Het is even wennen, maar dan toch echt wel heel lekker.

In de avond ging ik weer richting de studio van m'n vriend. Om 12 uur was hij jarig, dus dat hebben we daar heel klein gevierd. Met z'n vieren hebben eigenlijk een beetje met de muziekinstrumenten gespeeld die daar staan. Ik ben geïnspireerd om zelf ook iets aan te schaffen wat ik goed zou kunnen gebruiken voor het schrijven van nummers voor m'n band. Het is grappig, want ik voel me helemaal niet zo geïnspireerd om tekeningen te maken, wat ik normaal veel doe. Nee, ik ben nu weer helemaal enthousiast over muziek maken. Vroeger kon ik wel eens heel onzeker worden over die verschuiving van interesse die bij mij zo plaats kan vinden. Nu geniet ik er van en laat ik me lekker meevoeren op die stroom. Daarover schreef ik ook in de blog 'Weet ik eigenlijk wel wie ik ben?'.

♥ Zondag
Na een lekker luie ochtend, ging ik in de middag naar een vriendin van mij. Ze organiseerde een 'tussen kerst en oud en nieuw chillfeestje met thee, spelletjes en pyjama's aan'. Het was echt mega gezellig en de tijd vloog voorbij. Voor we het wisten was het al lang avond en liep de lunch over in een soort diner van allemaal bij elkaar verzamelde hapjes. We speelden 30 seconds en Cards Against Humanity. 

De periode van kerst en nieuwjaar is een periode ik die voor veel verschillende mensen weer heel anders kan zijn. De één kijkt er onwijs naar uit terwijl de ander er heel erg tegenop ziet, en van alles daar tussenin. Een eetstoornis kan daarin een rol spelen, maar ook van mensen in mijn omgeving zonder eetstoornis, hoor ik wisselende meningen over kerst en nieuwjaar vieren. Luister daarin dus ook zeker naar wat voor jou goed voelt. En vind een balans wat je graag wil en dat wat nodig is of waar je niet onderuit komt. Weet dat er geen goed of fout is in wat je graag zou willen. Zorg daarin goed voor jezelf. En alvast een heel gelukkig nieuwjaar. 

Liefs,
Irene ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Aine - Maandag 30 december 2019 19:43
Haha ik moet altijd even checken is het plog/vlog of iets anders? Bij deze:

Leuke plog Irene!! Van verschuivingen van interesse ken ik maar al te goed. Gewoon meegaan met de flow en wat jij wil. Bij mij is het nu vooral Loadingreadyrun kijken, DenD en Magic the Gathering. Alvast een goed uiteinde!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 31 december 2019 13:43
Dankjewel voor je lieve berichtje Aine! Jij ook een heel fijne jaarwisseling :)
C - Maandag 30 december 2019 20:17
Oh leuke plog! Lijkt me een ontspannen weekje!
Welke yoga-sessies van Adriene heb je gedaan? Heb al een keertje een soort meditatie meegedaan. Oh en waar heb jij je schuiertje gehaald (merk)? Heb er eens eentje gehad en werkte (bij mij?) niet :-(.
Liefs en een fijn Oudjaar alvast!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 31 december 2019 13:47
Hey C,

Ik heb even in mijn browsergeschiedenis gekeken en ik had maandag de 'let it go yoga flow' gedaan en dinsdag 'rose yoga'. Die 'let it go yoga flow' kom ik regelmatig naar terug moet ik zeggen, maar ik wissel heel vaak af.

De melkopschuimer heeft het merk Inventum MK350. Ben er heel blij mee! Wel opletten dat er geen water inkomt aan de onderkant bij het schoonmaken, daar kan 'ie niet tegen.

Liefs en een gelukkig nieuwjaar!
w - Maandag 30 december 2019 20:25
Welke muziek instrumenten bespeel jij?
Leuk dat je in een band speelt!
Hebben jullie een zangeres?
Veel succes! Fijne jaarwisseling šŸ€
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 31 december 2019 13:48
Ha w,

Zelf speel ik basgitaar en ja we hebben een zangeres. Bedankt voor je berichtje en jij ook een fijne jaarwisseling. ♥

Liefs
Sewy - Maandag 30 december 2019 22:12
Toffe dingen doe je, leuke plog. Helemaal zen word ik van die chille modus waarin jullie de vakantie doorbrachten
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 31 december 2019 13:48
Wat leuk om te lezen Sewy ^-^ ♥
Ingrid - Dinsdag 31 december 2019 07:26
Wat grappig die kerstkaart met de giraf heb ik dit jaar gestuurd aan familie en vrienden, er zaten ook kaarten met een flamingo bij. Ik vindt het leuk kerstkaarten sturen ondanks het merkbaar is dat veel mensen via social media hun kerstwensen plaatsen.
Ik heb het afgelopen jaar niks meer aan Yoga gedaan, steeds dacht ik nu ga ik weer, maar de drempel werd steeds hoger en tja nu ben ik weer een jaar verder. In januari ga ik weer,ik heb er een gevonden die ook nog eens dichtbij huis is. Spannend, maar ik heb er best zin in. Dank je wel voor je leukeplog,wat ben je toch een muzikale en creatieve dame :)) Alvast haap new year voor jullie allemaal!
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 31 december 2019 13:50
Echt een leuke kaart he! Veel plezier met de yoga. :-) Bedankt voor je leuke en lieve berichtje. Happy new year! ♥
Astrid - Dinsdag 31 december 2019 13:54
Oh die kaart met de giraffe. Geweldig!! M'n dochtertje is gek op giraffen en spaart alles wat ze maar kan vinden
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 31 december 2019 14:05
Ah wat leuk Astrid, echt schattig! ♥