Ploggen: de week van Hannah 5

 

Het is weer tijd voor een nieuwe plog! Voelt alweer zo lang geleden... We nemen jullie sinds kort weer mee door onze week aan de hand van foto's. Daarmee laten we zien hoe onze week was en hoe we met moeilijke of leuke momenten zijn omgegaan. Voor mij was het een bewogen weekje met veel geregel en daardoor stress, moeilijke en verdrietige momenten, maar ook genoeg leuke dingen en dankbaarheid. Hierdoor was het toch redelijk in balans. 

♥ Maandag

Mijn week begon met een dagje werken en daarbij enige frustraties. De afgelopen weken heb ik drie pakketjes besteld, maar ze zijn geen van drieën aangekomen. Alle drie zouden ze zijn afgeleverd bij verschillende buren, maar niemand zegt ze te hebben. Ik raak niet snel geïrriteerd, maar deze dag kwam het wel behoorlijk in de buurt. Ook omdat het om best wat geld gaat. Inmiddels heb ik twee van de drie pakketjes gelokaliseerd en de derde wordt als het goed is opnieuw toegestuurd. Ik heb hier veel voor moeten bellen, wat ik vroeger eng had gevonden. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer zo. 

Wat de dag wel wat fijner maakte, was dat ik weer op de hond van een vriendin van mij mocht passen. Misschien heb je haar al vaker langs zien komen in een van mijn plogs. Ze is echt een schatje en ze is ook ook altijd zo blij wanneer je thuis bent. De hele dag wil ze knuffelen. Zelf heb ik twee cavia's. Ik ben met veel huisdieren opgegroeid en kan me niet voorstellen hoe het zou zijn om zonder huisdieren te leven.

♥ Dinsdag

Dinsdag had ik met een vriend afgesproken. We zijn samen gaan lunchen om bij te kletsen en daarna heeft hij mij geholpen met het opmeten van mijn nieuwe kamer! Ontzettend lief dat hij wilde helpen. Daarbij had hij ook nog eens als verrassing een plant voor me meegenomen. Nu moet ik zeggen dat dit wel een uitdaging wordt. Want zo goed als ik ben met dieren, zo slecht ben ik met planten. Vooralsnog leeft hij nog, dus dat is een goed begin!

's Avonds ben ik voor het eerst in een paar weken weer gaan bootcampen. Doordat ik het behoorlijk druk heb met de verhuizing van mijn moeder, mijn eigen verhuizing en omdat ik op vakantie was, had ik voor mijn doen een tijd niet gesport. Ik weet niet of het tussen mijn oren zit of niet, maar ik had het idee dat ik daardoor ook een beetje down was. Het sporten was erg fijn en ik voelde me daarna meteen een stuk vrolijker! Wat het nog leuker maakte, was dat ik op de weg terug naar huis even bij mijn moeder langs ben gegaan voor een kopje thee. Mijn moeder is twee weken geleden naar Amsterdam verhuisd en dat vind ik ontzettend fijn! Het was wel even emotioneel om mijn ouderlijk huis achter te laten met daarin alle herinneringen aan mijn vader. Daar hebben we gelukkig wel de tijd voor genomen en dat mijn moeder nu veel dichterbij woont vind ik erg leuk; hierdoor zie ik haar veel vaker!

♥ Woensdag

Woensdag was een regel-dag. Ik ga binnenkort verhuizen naar een nieuw plekje en daar moet ik veel voor doen en regelen. Daarbij was er een periode wat onduidelijkheid over wanneer ik mijn nieuwe kamer in kon en veranderde die datum ook een paar keer, wat ik lastig vond. Aan de ene kant wilde ik op mijn strepen staan omdat ik graag mijn verhuizing wilde plannen en ik ook al rekening had gehouden met de datum die eerst was afgesproken. Aan de andere kant wilde ik niet direct 'moeilijk' doen naar mijn nieuwe huisgenoten toe. Ik had hier deze dag dan ook erg veel stress en spanning van. Ik vond lastig te bepalen wat ik wel en niet kon vragen of zeggen en hoe ik dat moest communiceren. Gelukkig kan ik altijd bij mijn moeder terecht voor dit soort dingen en heb ik ook een keer of zes met haar aan de telefoon gehangen voor advies, haha. 

Misschien herken je het wel; voor mezelf opkomen vind ik soms lastig. Wanneer ik mijn grenzen aan moet geven of wanneer ik ergens om vraag, heb heel snel het gevoel dat ik teveel ben of dat ik daar geen recht op heb. Ik denk dan dat ik meer in moet schikken, niet te moeilijk moet doen, minder ruimte moet innemen. Ik heb het gevoel dat ruimte innemen op dit moment een thema is in mijn leven. Ik leer dat het aangeven van grenzen en voor mezelf opkomen er niet meteen voor zorgt dat mensen mij niet meer aardig vinden. Het zorgt ervoor dat ik zelf fijner kan leven!

Aan het einde van deze intensieve regel-dag moest ik nog even chatten voor Proud. Ik had geen zin meer om te koken, dus heb een lekkere oven-pizza gegeten. Na de chat had ik een ontspanmomentje nodig. Daarom heb ik mijzelf verwend met een maskertje, een rood wijntje en heb ik nog even Friends gekeken. Dat was een fijne afsluiting.

♥ Donderdag

Normaal werk ik op woensdag, maar omdat de andere meiden naar de NAE-dag gingen, werkte ik vandaag op donderdag. Ik had geen zin om alleen te zijn, dus ben ik lekker naar mijn moeder gegaan. Want ja, dat kan nu makkelijk! Het was een fijn dagje. Altijd prettig om een beetje verzorgd te worden. Ik was eigenlijk van plan om nog te gaan sporten 's avonds, maar dat heb ik overgeslagen. Ik ben fijn bij mijn moeder op de bank blijven hangen, heb nog wat dingen geregeld voor mijn verhuizing en nog lekker met haar gekletst. 

♥ Vrijdag

Vrijdag weer naar kantoor in Leiden! Ik was op vakantie de twee weken hiervoor, dus het was alweer even geleden dat ik voor het laatst op kantoor was. Het was erg leuk om de rest weer te zien. Meestal is de vrijdag een vol, druk dagje en komen er altijd wel afspraken tussendoor, maar dit keer viel dat mee. Best prettig eigenlijk, hierdoor heb ik lekker kunnen werken. Wat ook leuk was, was dat Daphne en Irene na werk naar een voorstelling in Amsterdam gingen. Hierdoor konden we samen reizen met het OV. Erg gezellig. 

Na werk ben ik gaan zwemmen. Ik moet dan altijd best wel haasten en heb ongeveer 40 minuten om mijn spullen te pakken en te eten. Tijd om uitgebreid te koken heb ik hierdoor niet, maar voor een zwemtraining vind ik het ook niet fijn om zwaar te eten, dus dat komt goed uit. Dit keer koos ik voor twee boterhammen met ei en mayo en daarnaast wat sla. De zwemtraining was erg fijn, al merkte ik wel dat ik lang niet meer getraind had! Na de training had ik flinke trek, uiteraard, want twee boterhammen als avondeten is niet veel (zeker niet als je daarna ook nog gaat sporten). Vraag me niet waarom, maar de hele week had ik al zin in een Turkse pizza. Hier heb ik mijzelf dus mooi op getrakteerd!

♥ Zaterdag

Zaterdag was een lastig dagje, want ik heb al mijn spullen ingepakt in mijn oude huis. Dit was natuurlijk best confronterend. Hoewel ik mij realiseer dat het beter is dat mijn relatie uit is, ik er achter sta en ook uitkijk naar mijn nieuwe huisje, was dit toch best lastig. Ik voelde me flink alleen in het huis. Daarbij is spullen inpakken voor een verhuizing sowieso geen leuke klus, dus ik heb betere dagen gekend. Gelukkig had ik wel alle tijd, dus dat was fijn. De leuke kant aan de verhuizing is dat ik veel nieuwe spulletjes mag uitzoeken om mijn nieuwe kamer mee in te richten! Hoewel het ook veel regel- en denkwerk is, word ik er ook erg blij van. Zo langzamerhand begint het allemaal een beetje bij elkaar te komen.

Door alles wat ik moet doen voor de verhuizing mis ik mijn vader wel een beetje extra. Zelf ben ik behoorlijk handig, maar er zijn ook dingen die ik niet kan of niet weet. Mijn broertje en vooral mijn moeder steunen me erg in het meedenken en regelen, maar mijn sterke, technische vader ontbreekt toch echt in dit plaatje. Verder hebben we vrijwel geen contact met de rest van mijn familie, dus ik moet het erg van vrienden hebben. Gelukkig zijn die er en willen ze me graag helpen. Het is bijzonder om te zien hoe mensen voor mij klaarstaan. Ik denk dat ze zelf niet doorhebben hoeveel dat voor mij betekent. Ik ben ze ontzettend dankbaar. Bijzonder ook om te realiseren hoe dicht verdriet/gemis en dankbaarheid bij elkaar liggen.

Tijdens het inpakken kwam ik ook nog een kaartje tegen met een tekst die ik wel toepasselijk vond voor Proud en graag met jullie wil delen:

"Self Love

Our bodies are our own. They fluctuate, move, and don't always agree with us.

Lover your body, its imperfections, and when it doesn't agree with the world.

Don't let them fool you into thinking yours isn't good enough."

♥ Zondag

Zondag voelde ik me moe en verdrietig, ik denk door de vorige dag. De hele dag heb ik een beetje gelanterfant en niet zo veel gedaan. Ik kon mezelf moeilijk tot dingen zetten, wat er eigenlijk alleen maar voor zorgde dat ik me nog verdrietiger ging voelen. 's Avonds had ik afgesproken met vrienden van mijn vorige baan. Ik werkte in het restaurant van de Stadsschouwburg van Amsterdam en daar had ik enorm lieve en leuke collega's. Ik zag er eigenlijk een beetje tegenop om naar de afspraak te gaan, omdat ik me zo rot voelde. Ik wilde bijna afzeggen. Gelukkig heb ik dat niet gedaan, want het was een super leuke en fijne avond. 

We gingen eerst eten bij een van mijn collega's thuis. Ze had erg lekker gekookt en het was fijn om even rustig te zitten en te kletsen. Daarna gingen we naar 'SuperServeert'. Dit is een evenement dat een van mijn oud collega's zelf organiseert. Ze zoekt allerlei jonge theatermakers, muzikanten, spokenword-artists en andere creatieve talenten bij elkaar en geeft ze een podium. Het waren dus een stuk of 8 optredens van ongeveer 20 minuten door allemaal verschillende soorten makers. Het was geweldig! Ik was ontzettend onder de indruk van het talent van deze jonge mensen. Ik kwam helemaal blij de zaal uit. Daarbij werd ik ook erg gelukkig van het zien van mijn oud collega's. Al met al een erg fijne afsluiter van de week en het weekend.

Wat helpt jou om je beter te voelen als je verdrietig bent? 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Flo - Maandag 25 november 2019 19:36
❤️
Lisasjourney - Dinsdag 26 november 2019 12:38
Hey lieve Hannah,

Wat ben je dapper bezig! Het is niet niks om te verhuizen, helemaal als het eigenlijk twee verhuizingen zijn. Ik kan me heel goed voorstellen dat het lastig is om je oude plekje achter te laten, vooral als het om je ouderlijke huis gaat. Maar echt heel knap hoe je dat allemaal doet! Het fijne aan verhuizen vind ik toch wel dat je als het ware opnieuw kan beginnen. En dat gun ik jou ook. Heb je een beetje leuke huisgenootjes? Dat kan al zoveel schelen. Ik weet zeker dat je van je nieuwe plekje iets moois kan maken!

Super leuk dat je met je oude collega’s hebt afgesproken! Ik herken het wel hoor, dat je je rot voelt en het liefste de hele dag op de bank wilt liggen. Maar des te mooier dat je toch zo’n fijne avond hebt gehad!

En van het sporten? Tja, haha dat herken ik ook wel. Als ik een keertje dansles oversla dan merk ik dat gelijk aan mijn gemoedstoestand. Zwemmen lijkt me echt leuk om te doen! Doe je het voor jezelf of doe je mee met een les?

Ondanks de zware weken die je hebt ben ik echt trots op hoe je het doet!

Take care!
Liefs, Lisa
sunny - Dinsdag 26 november 2019 15:25
wat goed en wat dapper van je dat je toch alles doet ondanks je gemoedstoestand en alles wat je mee maakt, heb ik veel bewondering voor en dat inspireert mij
dankjewel dat je je zo kwetsbaar op durft te stellen hier en je gevecht met ons deelt, het is moeilijk en zwaar voor je, maar je doet het heel goed, dankje en hoop dat je nu een betere tijd krijgt, dat is je echt zo gegund
Laura - Dinsdag 26 november 2019 15:37
Je weekblogs zijn altijd zo "ECHT" en zo rakend om te lezen.
Op een positieve en mooie manier. Dankje
Didi - Dinsdag 26 november 2019 19:29
Ik sluit mij helemaal bij Laura aan, dankjewel voor je openheid. Ik voel mij altijd zo gesteund door jouw blogs, het is niet fijn voor je als je je verdrietig voelt natuurlijk, maar dankzij jou weet ik dat het erbij hoort dat je er af en toe gewoon flink de balen in hebt, ook zonder eetstoornis. Dat je mag “zijn”.
Saskia - Woensdag 27 november 2019 15:39
Echt waar, je doet het goed!