Ploggen: de ups en downs van Hannah 4

 

Het was weer een vol, maar vooral heel erg leuk weekje! Mijn week begon wat moeizaam met behoorlijk zere voeten van het voorgaande weekend. Ook had ik wat moeite met de vrije tijd die ik opeens heb nu ik klaar ben met mijn studie en was ik nog behoorlijk gespannen omdat ik te horen kreeg of ik ben afgestudeerd! Gelukkig kon ik de week heerlijk ontspannen afsluiten als levende sjoel-steen op een hockeytoernooi ;-)

De down van maandag

Zoals altijd ben ik de week begonnen met een dagje werken voor Proud! Niet dat dat de down was van maandag, dat kwam doordat ik ongeveer de hele dag met mijn voeten in de soda heb gehangen. Ze zaten onder de blaren. Van zaterdag op zondag nacht heb ik samen met 4 vriendinnen een flinke afstand gewandeld voor stichting Vluchteling. Hiermee hebben wij geld ingezameld voor de stichting. Het was een super bijzondere ervaring, alleen heb ik er wel veel (10) blaren aan over gehouden. Vooral mijn kleine teentjes hebben het zwaar te verduren gehad. Hoewel ik het het allemaal wel waard vond, vond ik het toch wel erg frustrerend dat iedere stap die ik zette, pijn deed. Daarbij was ik ook nog erg moe omdat we de hele nacht door hadden gelopen (we begonnen om 12u 's nachts) én was ons huisje een flinke troep omdat we veel nieuwe spulletjes hebben die nog in elkaar moeten worden gezet. Door de blaren op mijn voeten kon ik 's avonds ook niet hockeyen en alles bij elkaar maakte dat dit voor mij niet de fijnste dag was... 

De up van dinsdag

Sinds vorige week ben ik klaar met mijn studie en dat betekent dat ik iedere dinsdag en woensdag vrij ben! Vorige week waren deze dagen meteen al volgepland, maar deze week was ik ook écht vrij. Mijn vriendin was werken en daardoor was ik lekker alleen thuis. Ik heb er goed gebruik van gemaakt door een beetje uit te slapen en daarna uitgebreid te ontbijten met een vriendinnetje die ik al een tijd niet meer had gesproken. Doordat ik zo druk was met mijn scriptie, heb ik mijn vrienden een beetje verwaarloosd, dus het is fijn dat ik het contact met hen nu weer in kan halen. 

Ook heb ik overdag nog het een en ander gedaan aan klussen in het huis. Ik woon hier nu ongeveer een maandje samen met mijn vriendin en de grootste dingen zijn inmiddels al wel af. Toch blijven er steeds weer kleine dingen komen die gedaan moeten worden en die ook voor troep zorgen. Ik was aan het einde van de dag even helemaal klaar met in de troep zitten en klussen in het huis en had daardoor even geen zin om te koken of thuis te eten. Gelukkig vond mijn vriendin dit geen probleem en zijn we lekker spontaan uit eten geweest bij de pizzeria bij ons op de hoek. Het was een heerlijk, ongepland geniet-momentje. 

De down van woensdag

Woensdag was mijn tweede vrije dag deze week en die was iets minder vrolijk dan de dag ervoor. De troep in huis was nog steeds aanwezig en ik wist niet goed waar ik moest beginnen met opruimen. Eigenlijk had ik ook helemaal geen zin om op te ruimen. Ik heb eerder al een blog geschreven over omgaan met vrije tijd, maar ik vind dat nog steeds wel eens lastig. Sommige vrije dagen heb ik veel moeite om uit bed te komen en om de dingen te doen die ik wil doen. Op dit soort dagen voelt alles zwaar. Ik voel me dan vaak verdrietig en soms raak ik verzeild in het kijken van series, de hele dag lang. Ik denk dat dat dan is omdat ik niet geconfronteerd wil worden met mijn eigen gevoel? Ik weet het niet zo goed, maar ik vind het vaak wel lastig. Want door het kijken van series voel ik mij ook niet beter. Herkennen jullie dit?

Al met al lukt het mij tegenwoordig wel steeds beter om op zo'n dag de dingen te doen die ervoor zorgen dat ik me iets beter voel. Zo probeer ik niet te lang in bed te blijven liggen, mijzelf in de ochtend te douchen en aan te kleden en natuurlijk gezond en genoeg te eten. Ook probeer ik vaker met vrienden contact te zoeken en een reden te vinden om even naar buiten te gaan, want daar voel ik mij ook vaak beter door. Deze woensdag was een pittig dagje qua gevoel en zwaarte. Aan het einde van de dag, toen mijn vriendin thuis kwam van werk, moest ik dan ook eventjes huilen. Dat luchtte gelukkig wel op.

De up (en mini-down) van donderdag

Donderdag moest ik in de ochtend werken en 's avonds chatten. Daartussen ben ik altijd vrij. Het was heerlijk weer dus ik besloot een stukje te gaan wandelen en een lekker ijsje te halen! Ik koos voor yoghurt-kersen- en chocolade-smaak. Ik zat heerlijk in het zonnetje te genieten van het mooie weer en mijn lekkere ijsje, toen ik opeens merkte dat iemand wat tegen mij zei. Een onbekende vrouw die langsliep had duidelijk gezien dat ik een fijn momentje had en lachte naar me en zei 'geniet ervan!'. Het was maar een heel kort interactie-momentje maar het heeft mijn dag gemaakt. Ik vind het altijd heel mooi wanneer onbekende mensen uit hun bubbel durven te stappen en elkaar aan durven spreken op positieve dingen. Zo probeer ik zelf bijvoorbeeld altijd mensen een compliment te geven wanneer ik vind dat ze toffe kleren aan hebben, ook al ken ik ze niet. 

Een klein minpuntje was dat ik een nieuwe broek aan had en daar direct chocolade-ijs op heb gemorst... Gelukkig is het er snel uitgegaan in de was ;-)

Up van vrijdag

Vrijdag was een spannend dagje want ik zou officieel te horen krijgen of ik geslaagd zou zijn! Ik was op kantoor aan het werk voor Proud. Gelukkig hoefde ik niet lang in spanning te wachten, want om half 10 had ik al een mailtje dat met vlag en wimpel mijn scriptie en verdediging heb gehaald! Hoewel ik het wel een beetje had verwacht, was de spanning pas echt verdwenen toen ik dit officieel te horen kreeg. Natuurlijk was ik ontzettend blij! 's Avonds heb ik mijn afstuderen samen met mijn vriendin gevierd door een flinke lading sushi te bestellen en te proosten met een lekker biertje!

Up van zondag

Nog een up! Zondag sloot ik de week af met een super gezellig hockeytoernooitje. Samen met het vriendenteam waar ik iedere week mee train, hebben we ons opgegeven. We spelen zelden wedstrijden samen omdat we niet genoeg mensen hebben die mee kunnen/willen doen aan de competitie. Daarom zijn dit soort toernooitjes extra leuk en ook een goede oefening. Het was best pittig in de volle zon, maar we hebben ons er goed doorheen gebikkeld. Van de zes wedstrijden hebben we er drie gewonnen en drie verloren, prima prestatie al zeg ik het zelf. De meeste punten hebben we misschien nog wel behaald op de stormbaan. Een soort grote opblaas-sjoelbak waarbij we onszelf moesten gebruiken als sjoel-steentjes! Op weg naar huis heb ik met een paar vriendinnen nog een duik genomen in de Amstel om af te koelen en daarna ben ik zeer gelukkig en voldaan mijn bedje in gerold. 

Veel liefs, Hannah

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Indra - Maandag 24 juni 2019 19:28
Hannah, gefeliciteerd met het behalen van je scriptie!! En voor de rest een fijne plog om te lezen.
Anoniem - Maandag 24 juni 2019 21:09
Gefeliciteerd met je afstuderen
Li - Maandag 24 juni 2019 21:15
Gefeliciteerd met het halen van je scriptie!!! Supergoed! En leuk om weer mee te lezen ♡
xMx - Maandag 24 juni 2019 21:22
Yay, gefeliciteerd met het halen van je scriptie! Supergoed ♥
Saskia - Maandag 24 juni 2019 22:02
Gefeliciteerd met je afstuderen! En wat fijn dat jullie altijd zo eerlijk zijn in de ups en downs.
E_sther - Dinsdag 25 juni 2019 04:28
Gefeliciteerd met je afstuderen :)
Leuk te lezen hoe je week gegaan is, vrije tijd ( in een huishouden met 4 personen waaronder 2 jonge kinderen is er altijd wel wat te doen maar dat terzijde ;) )
vind ik ook lastig in te vullen net als jij ga ik dan ‘mensen opzoeken’
Leuk dat je op hockey zit en er zoveel plezier aan hebt :)
Hope - Dinsdag 25 juni 2019 08:53
Gefeliciteerd met je afstuderen :)
santhe_5 - Dinsdag 25 juni 2019 09:20
Gefeliciteerd met je afstuderen!
Golden - Dinsdag 25 juni 2019 11:11
Wat een leuke plog en gefeliciteerd met je afstuderen, supergoed gedaan!!
Laboum~ - Dinsdag 25 juni 2019 13:04
gefeliciteerd!!!!! ♥
Lost girl - Dinsdag 25 juni 2019 13:05
Wat stoer dat je de nacht voor de vluchteling hebt gelopen. En natuurlijk van harte gefeliciteerd met het behalen van je diploma!!
britneyangel - Dinsdag 25 juni 2019 18:46
leuke plog en knap dat je ver gelopen hebt!
Ingrid - Woensdag 26 juni 2019 06:47
Gefeliciteerd met het behalen van je diploma!!!!!