Ploggen: de ups en down van Lonneke 2

 

Weer een nieuwe week, weer een nieuwe plog. Aan mij weer de eer om jullie deze week weer mee te nemen. Een week vol upjes en helaas ook een paar downs. Ik heb een nieuwe hobby ontdekt, heb helaas ook wel wat traantjes gelaten en ik knipte mijn haar.. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om weer mee te kijken!

Up op Maandag

Mijn week begon met een fijne, rustige ochtend. Terwijl ik de was deed lag Winnie in de zon toe te kijken. De zon liet zich niet lang zien maar wat kan ik van die kleine momenten genieten, net als Winnie zo te zien. 

Down op Maandag

Ook ik was in de ban van de schietpartij in Utrecht. Ik kan me altijd erg laten meeslepen door dit soort gebeurtenissen en kan hier erg verdrietig van worden. Ik vind het vreselijk wat er is gebeurd, nog steeds kan ik hier geen woorden voor vinden. Heftig om te bedenken dat er in die minuten levens voorgoed veranderd zullen zijn..

Up op Maandag

De afgelopen maanden ben ik weer wat creatiever bezig. Ik ben al een tijd bezig met analoge fotografie maar ik zocht ook naar iets leuks om te doen als ik niet naar buiten wil gaan. Op de basisschool heb ik ooit een keer een lino snede gemaakt en toen ik in een kunst winkel was zag ik daar lino platen liggen. Ik ben altijd gefascineerd geweest door druktechnieken dus ik vond het wel leuk om dit zelf eens een keer te proberen. Het is nog erg oefenen maar ik vind het super leuk om te doen. Op dit moment ben ik bezig met landschappen die ik heb gefotografeerd toen ik in Azië was. Dit worden hele gekke, abstracte beelden. 

Down op maandag

Nog niet zolang geleden is er een nieuwe documentaire op Netflix gekomen over het verdwijnen van Madeleine McCann. Een meisje wat jaren geleden uit een vakantieappartement ontvoerd is. Dit soort verhalen (ook al zijn het er maar zo weinig die we echt horen denk ik), raken mij altijd heel erg. Deze documentaire gaat over het verloop, de verdachten etc. Heel heftig om te zien. Ik vind het altijd zo frustrerend dat er ergens iemand rondloopt die weet wat er is gebeurd. 

Ik vind het altijd heel interessant om dit soort documentaires te zien. Ik denk dat ik het meeste naar real crime series kijk. Niet omdat ik er nou zo van geniet, maar omdat ik probeer te begrijpen waarom mensen tot sommige daden in staat zijn. Herken jij dit?

Up op Dinsdag

Net zoals elke andere week ben ik ook op de Dinsdag weer in Leiden. Helaas moet ik dan heel vroeg op, maar het voordeel hiervan is dat ik de zon kan zien opkomen. Dat is pas echt fijn wakker worden. 

Up (en down) op woensdag

Het is weer zover, we mochten weer stemmen! Samen met mijn vriend ben ik het einde van de middag naar het stembureau gegaan. De afgelopen jaren ben ik erg trouw aan een partij en daar heb ik dit keer ook weer op gestemd. De down: ik had de uitslag liever anders gezien..

Samen met mijn vriend en nog een andere vriend hebben we die avond de film 'Free solo' gezien. Een film die ik eigenlijk al in het filmhuis wilde zien maar er niet van is gekomen. We hebben lekker eten besteld en de film gekeken, heel spannend. Wat ik zelf heel leuk vind is dat ik mijn vriend (en toevallig ook die andere vriend) heb leren kennen bij een klim cursus.

Down op donderdag

Ik vind het zelf een beetje moeilijk om deze foto er tussen te zetten, maar het hoort wel bij mijn week. De afgelopen dagen voelde ik me niet helemaal fit. Ik had ontzettend veel pijn en dat heeft een punt bereikt dat ik dagen chagrijnig rondliep. Omdat ik zo licht ontvlambaar was heb ik 's avonds ook een flinke ruzie met mijn vriend gemaakt waardoor ik ook weer even veel spanning had. Gelukkig hebben we het allemaal uit kunnen praten en is het nu weer goed. 

Up op vrijdag

Vrijdagmiddag was ik weer onderweg naar Leiden. We hadden een borrel georganiseerd, heel leuk om iedereen weer te zien!

In de trein kijk ik tegenwoordig Netflix serieus of luister ik podcasts. Een tijd geleden heb ik de 'echt gebeurd' serie ontdekt waarin mensen vertellen over ervaringen of voorlezen uit hun puberdagboek. Hele grappige en soms ook heftige verhalen komen voorbij. In de bus heb ik een aantal keer hardop gelachen. :)

Down op Vrijdag

Winnie is al een tijdje niet helemaal fit. Veel ontstekingen en nu heeft ze weer een antibiotica kuur te pakken. Nu ze zo ziek is lijkt het haast alsof ze twee persoonlijkheden heeft. Als ze pijn heeft en niet zo lekker in haar vel zit zit ze heel sip onder de tafel en kijkt ze heel anders dan normaal. Als ze zich zo voelt noemen mijn vriend en ik haar Wonnie, haar alter ego. Het is een beetje een grapje, maar van mijn kant ook om het voor mij iets dragelijker te maken. 

Links Wonnie versus Winnie aan de rechterkant. Gelukkig is het de afgelopen week meer Winnie dan Wonnie, want het doet mij wel echt een beetje pijn om haar zo te zien..

Down op Zaterdag

Een tijd geleden had ik mij opgegeven om vrijwilliger te zijn bij een fietstocht/festival. Helaas heb ik vorige week af moeten zeggen omdat het fysiek niet haalbaar was. Mijn vriend reed mee met de tocht en is daarna daar blijven kamperen met wat vrienden. Ik heb die ochtend ook lekker rustig aan gedaan wat op zich ook wel even fijn was.

Up op Zaterdag

Die middag ben ik naar de kapper geweest, iets waar ik al een tijdje naar uitkeek. Met toch wel wat behoorlijke kriebels liep ik die middag de stad in. Ik heb al een tijdje echt genoeg van mijn haar, maar ik weet gewoon niet zo goed wat ik ermee aan moet. Uiteindelijk toch maar de knoop doorgehakt, het is even wennen maar ik ben er zelf heel blij mee!

Up op Zaterdag

Diezelfde avond had een vriend van mij de opening van zijn analoge fotografie studio. Er waren redelijk veel mensen en het was heel gezellig. Toen de meeste al naar huis waren, ben ik met wat vrienden de stad in gelopen om wat frietjes te halen. Ik ben gek op een frietje speciaal en toevallig hadden ze een zakje over die ik gratis mocht hebben. Dit gebeurd mij echt nooit en stond er echt even van te kijken. 

Die avond ben ik redelijk op tijd weer terug gegaan omdat ik me nog niet heel top voelde. Thuis heb ik in mijn eentje nog even wat gegamed en lekker gedoucht en vroeg mijn bed ingedoken. 

Up op Zondag

De zondag kwam mijn vriend weer thuis. We zijn naar zijn ouders gegaan om daar lekker mee te eten. We hadden een beetje pech met de overstap waardoor we heel lang moesten wachten. Het is dan haast gebruikelijk dat we dan een chai latte halen bij een cafeetje naast het station. 

We zijn lekker op een bankje in de zon gaan zitten terwijl we rustig op de bus wachtte. Op dit soort momenten besef ik mij soms hoe gelukkig en dankbaar ik eigenlijk ben. 

Wat waren jouw lichtpuntjes afgelopen week?

 

Liefs, 

Lonneke

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dianne1312 - Maandag 25 maart 2019 19:04
Je haar is echt super gaaf Lonneke!
Blub - Maandag 25 maart 2019 19:15
Wow je haar super leuk!
:) - Maandag 25 maart 2019 19:18
Het ziet eruit als een echte week. Eentje met downs en ups, maar wel super goed dat je dit deelt! Respect voor jou, lieve Lonneke! ♥
Anoniem - Maandag 25 maart 2019 19:27
Ik lijk wel een vastgelopen langspeelplaat, maar wat blijf ik me verwonderen over je openheid, Lonneke. Wauw! Overigens zijn de andere redactieleden dat ook in hun up/down plogs, dus ik wil niemand tekort doen. Ik vind die ene foto heel mooi echt! Dank voor het delen. En knap dat je zo je weg kunt vonden met je pijnen (ook al levert dat soms ruzie op). Ik weet hoe het is als je lijf niet meewerkt...
Elise - Maandag 25 maart 2019 19:51
Ik ben ook altijd gefascineerd in de vermissing verhalen. Ook de documentaire gezien, omdat ik als kind wel veel van had meegekregen op het nieuws, maar er toen niet veel van snapte. Ik vind je haar echt heeel tof geworden!
Dragonfly1991 - Maandag 25 maart 2019 20:47
Je haar!!! Wauw!!!

Ik vind die documentaires moeilijk om te kijken, ik ben dan altijd extra beng om m'n eigen kinderen te verliezen ofzo.

Wat naar dat je zoveel pijn had. Hopelijk gaat het beter inmiddels.

Dgdg - Maandag 25 maart 2019 21:13
Deze blogs zijn zo fijn!!
stayy - Maandag 25 maart 2019 21:31
lieveee lonneke
je haar is zoo onwijs gaaf en leuuuk echt lovee itt !!!

wat zielig voor je kat :(

ik vind het echt fijn om van andere ups en downs te zien klinkt misschien gek ofzo maar het kan echt helpend zijn :)

mijn lichtepuntjes waren:
-fysio ging vet goed eigenlijk
-bij me paardje geweest
H - Maandag 25 maart 2019 22:43
Mooi beschreven, échte week inderdaad. Dank voor de filmtip trouwens, hier ook een klimmer ;-).
x - Dinsdag 26 maart 2019 12:02
waaaauw wat prachtig je haar! je fleurt er gewoon helemaal van op, je gezicht komt er heel mooi van uit naar voren!

dankjewel voor dit
Lonneke - Team Proud2Bme - Dinsdag 26 maart 2019 12:03
Thanks voor de lieve reacties iedereen :)

Liefs!