Ploggen: Vakantie van Phoicai

 

Ik ben een tijdje afwezig geweest van Proud. Ik wil jullie in mijn eerste plog graag laten zien waar ik die weekjes ben geweest. Ik ben ongeveer drie weken op vakantie/familiebezoek geweest in Vietnam en Hong Kong! In het verleden was ik er al een keer geweest, maar toen was ik nog maar 6 jaar oud. Ik kan me daar dan ook niet veel van herinneren. Het is altijd een droom geweest om daar nog eens naartoe te gaan om mijn familie te zien. Dit jaar was het dan zover!

vakantie

Na alle voorbereidingen waren we klaar voor vertrek. We vlogen via Hong Kong naar Ho Chi Minh City en dit was bij elkaar ongeveer 14 uurtjes vliegen. We waren dan ook erg moe toen we er aankwamen, maar we hadden er vooral veel zin in! Na een warm welkom, letterlijk warm want het was daar 35 graden, gingen we naar het huis van mijn oma en tantes. Bij hun zouden we in Vietnam verblijven en dat was toch wel erg bijzonder! Ze zijn wel familie, maar ik ken ze eigenlijk helemaal niet zo goed. Dus dat was wel flink wennen. Maar dat was niet het enige waar wij aan moesten wennen.. Iets waar we in het begin moeite mee hadden was het weggooien van toiletpapier. Doordat hun riolering daar zo slecht is, kan je geen toiletpapier doorspoelen omdat de boel dan zou verstoppen. Dus naast elke toilet vond je daar een prullenbak waar je het in kon gooien. Niet altijd even fris...

scooter

Daarnaast moesten we ook erg wennen aan het verkeer daar. Het voornaamste vervoersmiddel is de scooter. Omdat wij vaak met z'n zessen op stap gingen, konden we niet altijd de scooter pakken dus gingen we op pad met een taxi. Ik ben wel een keer achterop geweest bij mijn tante en mijn zusje bij een andere tante. We moesten dan een mondkapje op, omdat het daar zo vuil was buiten. Het scooter rijden was echt heel erg leuk, hoewel het soms ook wel erg eng was doordat ze zich helemaal niet houden aan verkeersregels. Ze rijden op elkaar af en door elkaar in de richting waar ze naartoe willen en proberen maar door de mensenmassa te komen. Soms zie je scooters volgeladen met dozen en boodschappen en soms zie je een scooter voorbij komen met een heel gezin erop. Hoe chaotisch het ook was, we hebben geen één ongeluk gezien. Ik denk dat het voor hun gewoon werkt zoals het gaat!

eten

Na wat bijkomen van de hitte en tijdsverschil zijn we de stad gaan verkennen. Wat hebben ze daar heerlijk eten voor weinig geld! 1 euro staat daar gelijk aan ongeveer 24.000 Vietnamese dong en voor 45.000 dong kon je al een heerlijke Pho krijgen. Dit is een Vietnamese rijstnoodlesoep. Heerlijk! Hoewel het er niet altijd hygiënisch uitziet, voor het lekkerste eten moet je vooral op straat eten in plaats van in restaurants. Negeer de drukte om je heen en de restjes eten die ze daar gewoon op grond gooien naast hun tafel en laat het vooral over je heen komen ;) Uit eten gaan is daar zo goedkoop dat we dit bijna bij elk maaltijd deden. We zijn ook een paar keren naar een lokale markt gegaan.

Door de hitte blijven producten niet lang goed, dus daar gaan ze elke dag naar de markt of supermarkt. Naast kramen vol met heerlijke fruit, waar ik een halve watermeloen had gehaald voor thuis, kwamen we daar ook minder prettige taferelen tegen. Levende vissen en kikkers in een volle bak met wat water of gewoon stukken vlees op een plank met tig vliegen er omheen. Het is daar dan ook belangrijk om alles goed schoon te maken en vooral goed door te koken! Soms is het maar beter om niet te weten waar het eten vandaan komt...

uitstapjes

Naast tijd met familie door te brengen, hadden we ook wat uitstapjes gepland staan. Zo zijn we een dagje langs een paar grote tempels gereden richting het strand in Vung Tau. Dit schijnt een opkomend vakantiegebied te zijn, maar het was er nog erg rustig! Het was ook wel erg warm... We konden maar ongeveer 10 minuten in het zonnetje blijven zitten en gingen dan alweer afkoelen in de schaduw.

Daarnaast zijn we ook naar de Cu Chi Tunnels geweest. Dit was erg indrukwekkend. Zo kon je enkele vallen van toen zien en zelfs door een stuk tunnel kruipen. Ik durfde niet, maar mijn man is er wel doorheen geweest en vond dit ook wel erg eng. Het was erg nauw, klein en erg donker! 

Daarnaast zijn we ook drie dagen in Hanoi geweest. Dit was twee uurtjes vliegen vanaf Ho Chi Minh. Daar zijn we een dagje weggeweest naar Halong Bay. Wat een prachtig stukje natuur! Het was wel erg warm, maar met een briesje op de boot was het uiteindelijk goed te doen. We kregen er een goed verzorgde lunch en bezochten ook nog een grot vol met stalagmieten en stalactieten. Erg mooi om te zien!

Twee weken vlogen zo om en het was alweer tijd om naar Hong Kong te gaan. Het was toch lastig om afscheid te nemen. Bizar hoe je elkaar kan leren kennen in twee weken en afscheid moet nemen zonder dat je weet wanneer je elkaar ooit weer in het echt zult zien. Maar als het aan ons ligt, willen we niet nog eens 20 jaar wachten om terug te gaan!

hk

Na twee uurtjes vliegen kwamen we aan in Hong Kong. Totaal anders maar zeker niet minder druk! Het heeft een wat ouder drukker gedeelte en een modern gedeelte, maar het is er vooral heel hoog! Door de overbevolking zijn de woningen vooral de hoogte in gegaan en zo zie je overal flatgebouwen die soms meer dan 50 verdiepingen hoog zijn.

Het is toch ineens heel anders dan Vietnam, maar zeker niet minder warm. Hier verbleven we in een hotel waar we gelukkig even bij konden komen van het slapen op de grond. Al snel gingen we deze drukke stad verkennen en natuurlijk kennis maken met al het lekkere eten, waaronder dimsum. In Nederland ben ik er ook dol op dus ik kon niet wachten om dit te proeven! Hoewel het toch anders was, was het erg lekker! Stiekem vond ik sommige gerechten lekkerder in Nederland.

uitzicht

In Hong Kong hadden we enkele highlights bezocht waaronder The Peak en de Po Lin Klooster met daarbij een hele groot Boeddhabeeld. Vanaf the Peak kon je uitkijken op Hong Kong en dit gaf wel een erg mooi uitzicht! Daarnaast waren we langs de Walk of Fame geweest, waar artiesten en acteurs/actrices hun ster hadden. Zo kwamen we ook een ster van Jackie Chan tegen! Ook zijn we naar het Las Vegas van Hong Kong geweest, namelijk Macau! Ook ik ging daar mijn geluk testen en had 180 dollar winst op mijn 40 dollar inzet. Klinkt als best wat maar 1 euro staat voor ongeveer 8,50 dollar, dus zoveel winst was het uiteindelijk niet. Maar het was een leuke ervaring op zich!

Helemaal uitgeput en voldaan hebben we deze reis afgesloten en met 2 uur vertraging op de terugreis kwamen we eindelijk terug in koude en regenachtige Nederland. Het was een hele bijzondere ervaring en ik hoop er snel weer naartoe te kunnen gaan. Ik hoop tenslotte dat jullie het leuk vonden om mijn Plog te lezen!

Liefs, Phoicai ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

xxxm - Maandag 29 juni 2015 12:55
Super leuk om te lezen! Ziet er bijzonder uit :-)
.... - Maandag 29 juni 2015 13:20
Lijkt me een heel mooi gaaf land! Mooie foto's ook zeg, wauw!
liil - Maandag 29 juni 2015 13:20
superleuke plog, weer eens heel iets anders!
en ook leuk wat meer over jou te weten te komen, phocai! :)
() - Maandag 29 juni 2015 14:05
Gaaf Phoicai!!
Anoniem - Maandag 29 juni 2015 15:32
Wat een mooie plog, erg leuk dat je deze bijzonder ervaring hebt Phoicai.
Sanne - Maandag 29 juni 2015 18:03
Woh, wat leuk dat we met je mee mogen kijken. Het lijkt me echt heel bijzonder om je het land te zijn waar je oorspronkelijk vandaan gekomen bent en daar je biologische familie te ontmoeten. Wat een andere cultuur ook ...
Bedankt dat je het deelde, ik heb ervan genoten!
Safia - Maandag 29 juni 2015 18:22
Superleuke foto's en goed geschreven.
Zulke plogs zijn echt heel leuk. Miss is het leuk dat gewone bezoekers van Proud2Bme zo een plog mogen/kunnen maken en dat jullie er dan elke week een uitkiezen
Marije - Maandag 29 juni 2015 18:53
Wauw wat mooi zeg en hele leuke plog hoor :)
Fijn dat je zo hebt genoten!
verdriet - Maandag 29 juni 2015 19:46
Super!
Lusi - Maandag 29 juni 2015 19:51
Bedankt dat ik even mocht mee genieten van jouw reis! :D Gaaf hoor :). Lijkt me heel mooi om naar het land te gaan waar je roots liggen. Bijzonder ook.

Liefs!

(En nu.... ben ik nog harder aan het twijfelen om een last minute te boeken.)
Maanmeisje - Maandag 29 juni 2015 20:01
Wat leuk dat je daar bent geweest!
Emma - Maandag 29 juni 2015 20:16
Wat leuk dat je na zo'n lange tijd weet even terug geweest bent. Lijkt me ook erg bijzonder, om weer terug te komen op een eigenlijk vreemde plek.
Fijn dat je het leuk gehad hebt & snel weer terug wilt gaan!
Liefs,
Jane - Maandag 29 juni 2015 20:38
Heel leuk!!!!!
Claire - Maandag 29 juni 2015 21:25
Super mooi! Echt heel gaaf. Maar ook echt super leuk een keer een plog van jou te lezen!!
framboosxx - Maandag 29 juni 2015 22:02
Leuke vakantie & blog!
Fijn dat je het leuk hebt gehad! =)
Jansje - Maandag 29 juni 2015 23:18
Leuke blg! Lijkt me heel bijzonder, om er weer even te zijn! Vooral ook omdat een deel van je familie er woont en leeft. Het maakt het dan ook wle een heel bijzondere vakantie!
d - Maandag 29 juni 2015 23:41
leuk!
JustmeXx - Dinsdag 30 juni 2015 08:05
Ja zoals Safia zegt zou ik het ook wel leuk vinden om reisverhalen van Proud bezoekers te horen!
Paula. - Dinsdag 30 juni 2015 10:32
Wat gaaf dat we met je mee mogen kijken! Hoewel ik het erg eng vind, zou ik heel graag een keer naar Vietnam gaan. Om de een of andere reden ben ik erg geraakt door de Vietnam Oorlog waar we het ooit op school eens over hadden.

Dank je Phoicai! Erg leuk dat we mee mogen kijken! Ik vind het ook erg leuk dat jij nu een plog geschreven hebt :))
yoyootje - Dinsdag 30 juni 2015 20:34
Leuk om te lezen Phoicai!