Ploggen: De week van Irene 6

 

Afgelopen week heb ik weer plog bijgehouden en dit is het resultaat. Het was een erg leuke week met veel inspanning, maar ook veel ontspanning. Samen met Scarlet ben ik naar een congres geweest van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen en op de website namen we afscheid van Danique. Een bewogen week dus... Benieuwd hiernaar en naar de rest van de dingen die ik heb gedaan? Lees dan snel verder.

♥ Maandag
Vanochtend was Goran weer een ochtendje bij mij. Hij ligt dan lekker bij de deur te slapen, ik denk omdat het een wat koeler plekje is en hij best een dikke vacht heeft. Husky's zijn natuurlijk honden die uit een veel kouder gebied komen. Af en toe word 'ie wakker en komt 'ie een aai over z'n bol halen om vervolgens weer bij de deur te gaan liggen. Ik moet zeggen dat ik dat best gezellig vind zo tijdens het werk. 's Middags werd hij weer opgehaald en ben ik ook de deur uitgegaan.

Ik heb me weer opnieuw ingeschreven bij de sportschool. Ik was even gestopt, omdat ik weer ben begonnen met roller derby. Ik dacht dat die twee dingen samen wat teveel zouden zijn, maar ik merkte toch dat ik het sporten in de sportschool een beetje miste. Ik heb nu wel een extra goedkoop abonnement genomen waarmee ik alleen in de daluren kan. Ik denk dat een beetje extra kracht- en conditietraining juist wel zouden kunnen bijdragen aan mijn roller derby spel. 's Avonds heb ik op aanraden van Danique de film 'Thirteen' gekeken. Ik vond het echt een gave film, maar hij was ook wel erg heftig. Wanneer je niet zo lekker in je vel zit of snel getriggerd bent raad ik je daarom ook af om deze film te gaan kijken.

♥ Dinsdag
Vandaag hebben we een dagje op kantoor gewerkt. Normaal gesproken doen we dat op vrijdag, maar deze week kwam de dinsdag wat beter uit. Een tijdje terug kregen we een berichtje van iemand die in een blog had gelezen dat ik gek ben op planten. Ze wilde graag stekjes komen brengen van haar eigen planten. Dat vond ik zo lief! Ik heb haar een stekje van mijn eigen plant teruggegeven. Ik beloof dat ik goed voor de stekjes zal zorgen. Heel leuk! :-)

Na werk moest ik een beetje haasten, want ik had roller derby training. Ik redde het allemaal maar net om optijd te eten en te gaan sporten. Ik had snel even broodjes gemaakt met vegan vissticks van het nieuwe merk Vegafit. Wow, die zijn echt super lekker! Je kan ze kopen in de Albert Heijn. Na training at ik nog een bakje noodles. Niet een heel ideaal dagje wat avondeten betrof, maar op deze manier toch prima opgelost. 


♥ Woensdag
Vanochtend ben ik weer naar de sportschool gegaan. Er waren allemaal oude bekenden aanwezig en het was weer als vanouds gezellig. Ik ben erg blij dat ik weer een sportschool abonnement heb genomen. Ik heb niet heel hard gesport en ook niet zo heel lang, maar toch is het lekker om 's ochtends even de deur uit te zijn geweest en bewogen te hebben voordat ik weer achter de computer duik. Verder heb ik de hele dag gewerkt. Na werk heb ik 'Het perfecte plaatje gekeken'. Dat is een programma waar verschillende BN'ers als hobbyfotograaf zijnde de mooiste foto moeten maken. Hier krijgen ze dan punten voor. Elke week moet degene met de laagste score het spel verlaten. Verder heb ik niet zo veel gedaan en ging ik vroeg naar bed, want ik moet de volgende dag alweer heel erg vroeg op. De wekker stond namelijk al op 5 uur 's ochtends! 

♥ Donderdag
De wekker ging vanochtend dus al om 5 uur. Brrr. Erg moeilijk om op te staan was het echter niet, omdat ik voor mijn gevoel nooit echt in slaap was gevallen. Wanneer ik heel vroeg op moet staan slaap ik vaak slechter, omdat ik me dan in m'n slaap druk maak over het feit dat ik me weleens zou kunnen verslapen. Heel irritant. De reden dat ik zo vroeg op moest staan was omdat ik samen met Scarlet naar een cogres van de NAE ging. NAE staat voor de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen. Het congres was in Zuthpen en van deur tot deur was het ruim 3 uur reizen. In de trein heb ik nog half zitten slapen, maar toen de zon eindelijk opkwam begon ik me eindelijk wel een beetje wakker te voelen. 

Het congres was heel interessant en het was ook erg gezellig om zo veel collega's te ontmoeten en te spreken. Morgen komt er een vlog over dit congres online, dus houd ons YouTube kanaal of de website goed in de gaten als je precies wilt weten wat we allemaal hebben gedaan. Op de terugweg kon ik gelukkig meerijden met iemand die ook in de buurt van Den Haag moest zijn. Onderweg hebben we lekker pizza gegeten. Eenmaal thuis ben ik als een blok in slaap gevallen. Een lange dag, maar zeker de moeite waard. 

♥ Vrijdag
Normaal gesproken werken we elke vrijdag een dagje op kantoor, maar omdat we afgelopen dinsdag op kantoor hadden gewerkt en het gister ook nog eens zo'n lange en late dag was geworden, werkten we vandaag een dagje vanuit huis. Dit betekende dus ook dat we de insta live vanuit huis moesten doen. Dat vond ik wel even spannend, want nu heb je niemand die mee kan denken over vragen die jou niet zo goed liggen, maar het ging volgens mij hartstikke goed. Ik deed eerst een half uurtje en daarna deed Scarlet een half uurtje. Verder is de afscheidsblog van Danique online gekomen vandaag. Ik merk en begrijp dat dit veel doet met sommige bezoekers. Er vind inderdaad behoorlijk wat wisseling plaats binnen Proud2Bme en dat roept vragen op. Ik kan er niet veel meer over zeggen dan dat dit een samenloop van toevalligheden is en dat het belangrijk is om te beseffen dat dit nou eenmaal kan gebeuren binnen een team. Echter is het bij Proud2Bme dan meteen erg zichtbaar.

De sfeer binnen het team is gelukkig erg goed en ik heb het dan ook erg naar m'n zin hier op het werk. We proberen alles zo duidelijk mogelijk naar jullie te communiceren, maar we willen ook niet te snel met sommige informatie komen, juist omdat we jullie zekerheid willen bieden. Hier zal zeker nog een blog over online komen! Ik hoop jullie in ieder geval gerust te stellen met de woorden dat het allemaal wel goed zit en dat ik erg veel zin heb in de komende tijd bij Proud2Bme. Ik zou Nouska natuurlijk vervangen, maar ik ben nu voor langere tijd aangenomen.

Ik was nog best wel moe van gisteren, moest vroeg op omdat Goram weer langs zou komen en had de volgende dag een roller derby wedstrijd. Dus ik heb rustig aan gedaan, een beetje opgeruimd in huis en ben wederom optijd gaan slapen. 

♥ Zaterdag
In de ochtend heb ik een paar uurtjes op Goran gepast. We hebben lekker een wandeling gemaakt in het ochtendzonnetje. Onderweg kwamen we een grappig gezichtje tegen op de muur van een gebouw. ;-) Die middag had ik een Roller Derby wedstrijd. Zowel het a-team als het b-team van onze vereniging heeft een wedstrijd gespeeld tegen de twee teams van Rotterdam. Helaas hebben we verloren, maar het was wel heel terecht. Rotterdam heeft onwijs goed en sterk gespeeld.

Desondanks heb ik heel erg veel plezier gehad. Dit was m'n tweede wedstrijd sinds m'n lange blessure en ik begin eindelijk weer te merken dat ik echt dingen leer tijdens de trainingen en dat ik weer vooruitgang aan het boeken ben. Bovendien heb ik onwijs veel lol met de meiden uit het team. Of ik nou win of verlies, ik ben zo blij en dankbaar dat ik dit weer kan doen. Na de wedstrijd gingen we met z'n allen karaoke zingen. Dat was echt onwijs leuk, maar ook erg luidruchtig. Na een tijdje had ik het dan ook wel weer gehad met de karaoke en ging ik nog ergens anders dansen met andere vrienden. Een onwijs drukke dag dus, want ik heb veel op m'n voeten gestaan. Ik was dan ook behoorlijk moe toen ik eindelijk weer in m'n bedje lag. Morgen zal ik vast en zeker spierpijn hebben. 

♥ Zondag
Inderdaad, de spierpijn begon ik 's ochtends wel al te voelen. Ik heb daarom lekker rustig aan gedaan en een beetje thuis rondgehangen. We hadden die avond alweer training, maar dat heb ik maar een keertje overgeslagen. Wel heb ik 's avonds nog Expeditie Robinson gekeken bij een vriendin. Dat was erg gezellig. Mijn vriendin werkt bij een speciaalbierzaak en ze wil me altijd vanalles laten proeven. Elke zondagavond delen we dan één flesje. Vanavond dronken we een blueberry cheesecake stout van het merk Omnipollo. Wow, echt een super intense en bijzondere smaak. Gelukkig had ik maar een half flesje, want een hele zou ik hier niet van op kunnen. Niet vanwege het alcohol percentage, maar gewoon omdat de smaak zo heftig is. Wel heel bijzonder. Leuk om op deze manier zo veel verschillende smaken te proeven. 

♥ Liefs,
Irene

Roller derby fotografie: Branko Collin

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

aloe - Maandag 4 december 2017 19:41
oh oh ik vind jouw echt een topaanvulling op het team van proud!! bedankt heel leuk om te zien:-)
muus83 - Maandag 4 december 2017 20:09
Gefeliciteerd met je langere aanstelling!
Vlien - Maandag 4 december 2017 20:38
Leuk om mee te kijken in wat jij zoal doet!
Black Tiger - Maandag 4 december 2017 20:58
heel leuk om te zien en te lezen! x
Nikki98x - Maandag 4 december 2017 22:04
Ik vind jou bijdrage aan proud ook heel fijn, fijn dat je langer blijft!!

Ook erg leuk in je plog te lezen en een voorbeeldje te zien van hoe je je leven kan invullen
Sofie - Maandag 4 december 2017 23:11
leuke plog Irene!

Je doet echt veel toffe en interessante dingen in je leven vind ik. Zou ik ook wel zo willen moest ik dat kunnen. Je bent een inspiratie.
Alice - Dinsdag 5 december 2017 01:42
Je had het bíjna goed ;) Zutphen
Denise - Dinsdag 5 december 2017 08:39
Die kop van die hond telkens :D Genius! En die stout ga ik eens proberen. Tip : Apfelstrudel doppelbock van het Uiltje. Of, waar ik zelf he-le-maal waus van ben "9 to 5 wizard" van brewdog. Die heeft een geniale blik art en de smaak is ook awesome.

:)
M. - Dinsdag 5 december 2017 09:18
Gefeliciteerd met je langere aanstelling! Gezellig dat je blijft.
Emma-Lise - Dinsdag 5 december 2017 10:22
Ik snap wat je zegt over dat andere teams ook (minder zichtbaar) veel veranderen. Ik denk alleen dat dat vaak ook niet zo’n goed teken is. En naast de teamwisselingen vind ik eerlijk gezegd ook dat de kwaliteit wat achteruit gaat.
Het gaat mij eerlijk gezegd bijna een beetje té veel over jullie.
Vroeger legde jullie iets uit en gaven jullie een voorbeeld van je eigen leven. Nu heb je een blog over jullie leven met een klein leerpuntje. Dat vind ik eerlijk gezegd jammer. Maar ik weet zeker dat jullie er weer bovenop komen en jullie zijn stuk voor stuk toppers! Alleen de visie moet weer wat duidelijker denk ik.
C - Woensdag 6 december 2017 14:56
Het is ook mijn ervaring dat veel vertrekkende collega’s geen goed teken is. Echt, dat mijn half team destijds vertrok was geen toeval...

britneyangel - Dinsdag 5 december 2017 16:23
leuke blog
Vienna - Dinsdag 5 december 2017 18:41
Hihi. Wat leuk dat je de stekjes noemt. Glimlach van oor tot oor :D. Croton wordt ook goed verzorgd :). Staat op de eettafel, dus op moeilijke momenten kijk ik even naar hem en weet ik weer dat je van voldoende verzorging, aandacht en voeding sterker wordt!
Laura V - Dinsdag 5 december 2017 21:30
Wat een fijne blog! Je bent echt een topper Irene , dank je voor deze motiverende blog :)!!!
Stellar - Dinsdag 5 december 2017 22:08
ik ben super blij dat jij langer mag blijven, ik vind jou heel erg leuk
B. - Woensdag 6 december 2017 06:08
Ik ben het eens met Emma-Lise.
Alle respect voor Danique, Jasmijn en Irene, stuk voor stuk prachtige mensen!
Maar ik vind dat Proud sinds het vertrek van Nouska en Laura niet meer hetzelfde is.
Hun blogs waren op een of andere manier heel rakend en van een hoog niveau.
Proud had toen ook een soort van magie en was een fris concept. Er werd ook heel veel zorg besteed en de opmaak van blogs, denk maar aan de vele en prachtige professionele foto's die werden genomen.
Op zich is dat bijzaak maar het maakte het geheel tot een herkenbaar en mooi concept.

Ik heb het gevoel dat iedereen nu los van elkaar maar wat doet en schrijft vanuit thuis.

Nouska, Laura en Scarlet zagen er mij ook een fantastisch team uit die heel goed op elkaar ingespeeld waren.
Scarlet is vandaag bijna van de aardbol verdwenen sinds haar terugval, behalve enkele (prachtige!) blogs over haar gevecht met haar terugval.
Het is meer "baas/teamleider" en "personeel" geworden.

Ik wil echt niemand kwetsen met deze blog maar ik heb jaren zo ontzettend veeel gehad aan deze site, en ik heb het gevoel dat het stilletjesaan bergaf aan het gaan is....
Lieke - Woensdag 6 december 2017 08:01
Wat wil je nu precies met zon reactie bereiken? Het is toch logisch dat iets na jaren verandert. Als ik 10 jaar bij een paardrij club zit, is die ook niet meer zoals toen ik er startte. Misschien is het dan ook voor jouzelf tijd om na jaren iets los te laten, als je dat te lastig vindt? Ik zie ook wekelijks blogs van Scarlet, ondanks haar terugval. Niet zoveel als vroeger maybe, maar dat lijkt me dunkt na 7(?) jaar blogs schrijven.

Niet willen kwetsen maar onder een fris, persoonlikjke blog van iemand due naar mijn inzsien hard haar best doet kwalitatieve stukken te schrijven, zeggen dat iets bergafwaarts gaat past niet zo bij elkaar. Stuur ze dan gewoon een mail met wat opbouwende feedback.

Leuke plog Irene! Blijf zo doorgaan.
Lies - Woensdag 6 december 2017 13:36
Ik vind het jammer dat je zo negatief reageert op de reactie van B. Er staat een duidelijk stukje in deze blog over de zorgen van veel mensen de afgelopen tijd en het is dan ook niet raar dat daar reacties op komen, lijkt me. De reactie van B. was geen aanval op Irene of het Proud team, maar haar goedbedoelde mening en advies over het werk van proud de afgelopen tijd. Het lijkt me juist goed als iedereen eerlijk blijft en het team van proud kan er misschien juist wel veel aan hebben.
DragonFly1991 - Woensdag 6 december 2017 15:49
Leuk om te lezen! Congres lijkt me zeer indrukwekkend
B. - Woensdag 6 december 2017 21:18
Bedankt Lies!
Ik wil helemaal niemand persoonlijk aanvallen want al de redactieleden (vroeger en nu) zijn fantastische mensen waar ik ontzettend veel respect voor heb!

Maar het één staat los van het ander. Ik heb gewoon het gevoel dat Proud wat op automatische piloot voortkabbelt met verdacht veel "personeel"wissel op heel korte tijd.

Aangezien ik ontzettend veel steun en herkenning aan deze site heb zou ik het jammer vinden dat alles wat minder begint te gaan... (dit is een gevoel, ik kan er naast zitten he)

Ik vind het jammer dat Lieke mij persoonlijk aanvalt en simpelweg zegt dat ik hier niet meer hoef te komen. Dit zegt meer over jou dan over mij als persoon....

Ik reageer enkel op een stukje dat Irene aanhaalt in haar blog, en het zou uiterst zorgwekkend en pijnlijk zijn indien elke goedbedoelde en respectvolle kritische reactie de mond gesnoerd zou worden. Dit heeft een naam...
Lotty - Dinsdag 12 december 2017 00:19
Wat leuk deze Plog, dank je wel :)