Ploggen: De week van Irene 20

 

Plog 20 alweer. Wat gaat de tijd snel he? De eerste echte sneeuw viel deze week, met de redactie zijn we naar de theatervoorstelling van 'Emma wil leven' geweest en ik heb samen met Daphne een bezoekje gebracht aan de paranormaalbeurs in Rijswijk. Of de griep mij nog te pakken gaat krijgen is een beetje de vraag. Dit was mijn afgelopen weekje.

♥ Maandag
De week begon met een kraakheldere, ijskoude, winterse ochtend. Ik hou echt van dit soort ochtenden en ben even van mijn fiets gestapt om een foto te maken van felle ochtendzon in de winterse straat. Wat een mooi tafereel. Kan jij daar ook zo van genieten? Het was een rustig dagje verder. Na werk heb ik sinds lange tijd weer de Sims 3 gespeeld. De tijd vliegt altijd voorbij met dit soort spelletjes, haha, heel gevaarlijk. 

♥ Dinsdag
Normaal gesproken werk ik op dinsdagen op kantoor, maar vandaag werkte ik een dagje thuis. Al een hele tijd heb ik problemen met het riool (bah) en na de zoveelste keer dat mijn wc verstopt was hebben ze de stoep open gemaakt en een camera-inspectie in de leidingen gedaan. Ik woon in een heel oud hofje, wat heel leuk en karakteristiek is, maar dus ook oud en krakkemikkig. Er moet een heel stuk van de leidingen vervangen worden, maar dat zal later nog eens komen. Voor nu hebben ze de weg in het riool weer vrijgemaakt en stroomt het water weer door. Dat is fijn!

Ook begon het vandaag met sneeuwen! Natuurlijk ben ik meteen even naar buiten gerend om de eerste, echte sneeuwvlok van deze winter met m'n tong op te vangen. In de loop van de middag viel er steeds meer sneeuw. Dat vroeg naar mijns inziens om wandeling door de Scheveningse bosjes. Hier en daar was het een beetje glibberig, maar wat hou ik van dat krakende geluid van sneeuw onder je voeten!

♥ Woensdag
Sinds kort heb ik een melkopschuimer. Daar ben ik echt mega blij mee. Nu kan ik lekker cappuchino's, matcha- en chai latte's maken met een heerlijk schuimlaagje. 

Na werk moest ik weer aan de bak om mijn interview skills te oefenen. Hoewel ik er inhoudelijk nogsteeds niet zo veel over kan vertellen vind ik het tof dat ik hier zo veel ervaring mee op doe en ben ik blij om te zien dat ik me steeds comfortabeler ga voelen in deze rol. Dat is mooi, want het echte werk zit er bijna aan te komen en dan kan ik er eindelijk inhoudelijk wat meer over kwijt!  

♥ Donderdag
Na een middagje werken ben ik samen met Daphne, Hannah en Lonneke naar de premiere van het theaterstuk 'Emma wil leven' geweest. Het was een heel bijzondere en indrukwekkende avond. We hebben ook gefilmd, dus er zal morgen een video online verschijnen op ons YouTube-kanaal waarin we wat meer over de avond en het stuk vertellen. Hou het in de gaten. :-)

♥ Vrijdag
Vandaag was het weer tijd voor een dagje op kantoor. Gisteren merkte ik al dat ik wat pijn in m'n keel had als ik slikte. Toen ik in de ochtend wakker werd waren m'n schouders helemaal stijf en pijnlijk en leek het wel alsof alle holtes in m'n hoofd ontstoken waren. Bleh. Ik riep weken hiervoor nog zo hard dat ik zo'n goed imuumsysteem had en dat ik lekker geen griep zou krijgen. Eigenlijk had ik deze avond nog een afspraak staan, maar die had ik maar afgezegd. Ik voelde aan alles dat ik beter lekker thuis kon blijven om te chillen en te slapen. 

♥ Zaterdag
Afgelopen nacht had ik klokje rond geslapen. Wauw, dat had ik blijkbaar even nodig. Het verschil was te merken, maar ik voelde me nog altijd niet helemaal fit. Het is niet zo dat ik doodziek op bed heb gelegen, maar het voelde een beetje alsof ik een klap op mijn neus had gehad en mijn keel deed bij het slikken erg pijn. Ik heb een lekkere smoothie bowl voor mezelf gemaakt met havermelk, banaan, bessen en bramen en lekker rustig aan gedaan. Een beetje tekenen, basgitaar spelen en the Voice kijken. 

♥ Zondag
Hoewel de keelpijn en vermoeidheid wel aanwezig waren voelde ik me deze dag weer wat beter. Gelukkig maar, want het bezoekje aan de paranormaalbeurs samen met Daphne stond al een tijdje gepland. Ik was nog nooit naar zo'n beurs geweest en ben ook wel een beetje sceptisch, maar tóch nieuwsgierig en geïnteresseerd. Het was een heel toffe en gezellige dag. Er was ontzettend veel te zien en te beleven. We hebben onze handen laten lezen en aurafoto's gemaakt. Ook heb ik een ring gekocht met het strand en een zeemeeuw erop. Tot onze grote vreugde stond er een kraampje met heel veel soorten gedroogd fruit. Daar moesten we natuurlijk een flinke zak van meenemen. Jammie.  

Vandaag voel ik me nog altijd niet tip top, maar ook niet echt heel ziek. Een beetje iets daar tussen in. Je kent het denk ik wel. Ben jij ook ziek geweest of een beetje grieperig? Veel mensen hadden er de afgelopen weken last van. Lekker rustig aan doen, goed voor jezelf zorgen en dan komt dat vast vanzelf wel goed. Ik hoop dat jij ook een fijn weekje achter de rug hebt. 

♥ Liefs,
Irene

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

- - Maandag 28 januari 2019 20:16
Leuke plog! Ik ben benieuwd naar de vlog over Emma wil leven.

En wat betreft je griep/ geen griep.. over het algemeen heeft griep geen "aanloopje" maar word je van het ene op het andere moment gevloerd. (Alhoewel er natuurlijk ook vast wel weer uitzonderingen zijn)
Neemt niet weg dat dit óók heel vervelend is en daarnaast goed om ook als het geen griep is rustig aan te doen en goed voor jezelf te zorgen! :)
Priscilla - Maandag 28 januari 2019 22:22
dat over emma wil leven vind ik wel een beetje eng.. word mijn es heel jaloers van.
- - Maandag 28 januari 2019 22:41
Ze is overleden he? En haar situatie was alles behalve fijn
Lost girl - Dinsdag 29 januari 2019 23:15
En wat betekende die rode aura van je? Want daar ben ik nu wel heel nieuwsgierig naar hihi :)