Ploggen: De week van Irene 19

 

De laatste dag en laatste plog van 2018! Ik hoop dat je een fijn jaar achter de rug hebt en dat het komende jaar nog veel mooier gaat worden. Voor nu blik ik samen met jullie terug op mijn laatste week van het jaar. Een feestweek, want naast twee kerstdagen vier ik ook een verjaardag. Een beetje een gekke week, waarin je soms niet meer zo goed weet welke dag het is, maar ook een fijne week, die toch een beetje speciaal voelt. De laatste week van 2018. 

♥ Maandag
Vandaag werkte ik helemaal in mijn uppie een ochtendje op kantoor. Ik was namelijk mijn kerstboom op kantoor vergeten. Die hadden we gebruikt voor de video van vorige week. Dat boompje wilde ik toch wel weer in huis hebben met de kerst. Waar moest ik het cadeautje voor mijn vriend anders onder leggen? Het is voor mij gelukkig helemaal niet zo ver reizen naar het kantoor in Leiden. Bovendien was het best fijn om er even uit te zijn. 

Na werk ben ik even gaan sporten met mijn toepasselijke wintersokken. Eenmaal thuis heb ik de kerstboom weer op z'n plek gezet en hoewel het kerstavond was hebben we lekker op de bank gegeten en een serie (Maniac) gekeken. Wel had ik mijn kerstcadeautje al gegeven! Het waren t-shirts met tekeningen van mij erop. Zoals je begrijpt wilde ik die vooral zelf heel graag geven, haha. Ze waren een beetje gekreukt door mijn inpakkunsten, maar m'n vriend is er heel blij mee! Voor de foto had ik er zelf ook eentje aangetrokken.

♥ Dinsdag
Eerste kerstdag. Om te beginnen heb ik mijn huis even grondig schoongemaakt, daar had ik wel zin in. Ik heb wat yoga gedaan en lekker tijd voor mezelf genomen. Zoals je ziet had ik één van de shirts die ik de dag ervoor aan mijn vriend had gegeven niet meer uitgedaan haha. In de middag ben ik langs mijn oma geweest. Daar waren ook mijn vader, oom en neefjes en nichtjes. Oma had allerlei lekkers op tafel gezet. In de avond heb ik gewerkt voor Proud. Het leek me leuk om juist met kerstavond live te koken en kletsen op Instagram. Ik vond het een hele fijne sessie waar lastige onderwerpen en gezelligheid naast elkaar konden bestaan. Op deze manier was het toch een heel bijzondere avond. Dankjulliewel daarvoor!

♥ Woensdag
Vandaag was het tweede kerstdag. In de ochtend besloten m'n vriend en ik om de dekens uit bed mee te nemen naar de bank. Niet iets dat we normaal gesproken doen. Ik ben namelijk echt een ochtendmens en sta vaak meteen in de startblokken, maar wat is het lekker om je met de nog warme dekens op de bank te nestelen. Iets wat je als kind nooit mocht, maar als volwassene lekker zelf kan bepalen. Het voelde echt als een soort slaapfeestje haha. Kaarsjes aan, filmpje op (Bad Batch) en voor we het wisten was de ochtend voorbij. 

Na tig jaar een kantoorbaan te hebben gehad, rijdt mijn vader sinds een jaar of twee op de bus. Hij is er nog elke dag even enthousiast over. Zó leuk vindt 'ie het. Hij raakt er echt niet over uitgepraat, wat soms een beetje irritant, maar eigenlijk ook heel leuk en lief is, haha. Al een hele tijd vroeg hij of ik eens een stukje mee kwam rijden en vandaag was die dag. Ik heb ruim een uur meegereden met de bus. Van Den Haag Centraal Station tot aan Scheveningen en weer terug. Het was echt heel erg leuk en gezellig! Ik kreeg zelfs een gratis kopje (vieze) koffie in de kantine bij het eindpunt. Score!

Nou goed, gisteren geen uitgebreid kerstdiner gehad, maar dat zou vandaag helemaal goed komen. Samen met mijn vriend, zijn moeder en zijn zusje zijn we bij Instock gaan eten. Misschien ken je het wel? Instock is een restaurant tegen voedselverspilling en koopt bijvoorbeeld alle kromme komkommers en chocolade met een verkeerde kleur op. Voedsel dat niet mooi genoeg is of goed in een verpakking past zou anders worden weggegooid, terwijl het eigenlijk nog heel goed te eten is. Nou, dat bleek wel. Het eten was echt heerlijk en de avond was gezellig.

Als klap op de vuurpijl zijn m'n vriend en ik na het eten ook nog naar Gamestate op de Grote Markt geweest. In de vorige, gezamelijke plog vertelde Daphne hier al over. Toen de spelletjeshal er net zat dacht ik dat het niets voor mij zou zijn, maar oh wat vind ik het leuk daar! Lekker Mario Karten en met ballen tegen clowns aan gooien. Blij als een kind.

♥ Donderdag
Zo, vandaag weer gewoon aan het werk, maar eerst nog een ochtendje vrij. Ik had wel weer zin om te gaan sporten, dus zo gezegd, zo gedaan. Ik merkte dat ik veel energie had en lekker in m'n vel zat. Dat is toch wel even iets fijns om op te merken en bij stil te staan. Na werk heb ik wat in huis gerommeld en later op de avond kwam een vriendin van mij langs om eindelijk de finale van Expeditie Robinson te kijken! Voor degene die het niet keken: De finale was de week hiervoor al. We wilden per se samen kijken, maar hadden steeds geen tijd tot nu. Gelukkig hadden we alle spoilers goed weten te ontwijken. De uitslag was precies wat ik had gehoopt! Echt leuk!

♥ Vrijdag
Vandaag werkte ik samen met Hannah een dagje op kantoor. We hebben de eerste video van het nieuwe jaar opgenomen, die kunnen jullie dus morgen bekijken. Wat gaat de tijd dan ineens weer snel he. Ik hoop dat je een hele fijne jaarwisseling hebt vanavond. Of al hebt gehad, mocht je deze plog de volgende dag pas zien. Heb je goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar? Hoewel ik vind dat je altijd goede voornemens mag maken, vind ik het toch ook wel mooi om daar bij de jaarwisseling even bij stil te staan. Het is wel goed om niet te streng voor jezelf te zijn daarin en de lat veel te hoog te leggen. Zie het als een mooi gebaar, iets wat je jezelf gunt, geen eis om te mogen voldoen.  

Misschien ken je de Netflix-serie Black Mirror wel. Een serie die steeds verschillende, nogal duitsere scenario's uit de mogelijke toekomst laat zien. De makers van de serie brachten laatst een film uit: Bandersnatch. Bandersnatch is niet zomaar een film, het is een interactieve film. Je kan dus zelf kiezen welke keuzes het personage in de film maakt. Een vriendin van mij heeft een beamer op zolder en samen met een groepje vrienden besloten we deze film te gaan kijken. Jeetje, wat een mega vette film. We waren er helemaal ondersteboven van. Echt een aanrader!

♥ Zaterdag
Vandaag was mijn vriend jarig. We besloten om lekker feestelijk te ontbijten bij Mugs and Mermaids, een lunchtent in Den Haag waarvan je de naam misschien wel vaker hebt gehoord, want Daphne en ik zijn er groot fan van, haha. Het ziet er dan ook super mooi uit allemaal en bovendien smaakt het ook heel lekker. Als dat geen verjaardagsontbijt is, dan weet ik het ook niet meer!

In de middag moest ik even aan de bak. Helaas kan ik nog niet zo veel zeggen over deze foto, maar wat ik wel kan zeggen is dat mij een spannend avontuur te wachten staat in 2019 waar ik ontzettend veel zin in heb. Daar zal je tegen die tijd vast en zeker meer over horen. :-)

In de avond maakten we het onszelf weer gemakkelijk door eten te bestellen. Het is niet voor niets een feestweek. De curry-kokos soep van de Zeta in Den Haag is echt een all time favourite van ons. Daarnaast hebben we naar de Top2000 a gogo gekeken. Ik vind dat zo'n leuk programma. Later op de avond zijn we nog uit geweest met vrienden van m'n vriend. Ik ben echter helemaal vergeten om daar foto's van te maken, maar dat is misschien ook wel oké. Het was immers heel gezellig. 

♥ Zondag
Deze week sloot ik af met een druilerige, maar mooie wandeling over het strand en door de duinen. Een vriendin van mij had me uitgenodigd om mee te gaan met de 'uitwaaiwandeling' van 'wandelen met Maup'. Maup is de man die de wandeling organiseerde. Hij wist ontzettend veel te vertellen over het strand, de duinen, de geschiedenis van de stad en de natuur. Dat maakte de wandeling niet alleen mooi, maar ook heel interessant! Mocht je ooit in Den Haag zijn en de kans hebben om een wandeling met Maup te maken, dan raad ik je dat zeker aan. Elke wandeling is weer op een andere plek en heeft een ander thema. Ik denk dat ik dit ook nog wel eens wil doen!

Leuk dat je weer een weekje met me mee gekeken hebt. Ik hoop dat jij het ook leuk vond en dat het een beetje inspireerd in de zin van hoe een leven zonder eetstoornis eruit zou kunnen zien. Een leven dat ik iedereen gun. Een leven dat je kan en mag invullen op jouw manier zonder bemoeienis van een eetstoornis. Een leven met ups en downs, dat wel, maar je bent sterker dan je denkt en je kan meer dan je durft en tot slot: Gelukkig nieuwjaar! 

♥ Liefs,
Irene 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

I. - Maandag 31 december 2018 19:26
Jij ook alvast een prachtig nieuw jaar! En dat ik nog maar veel mooie plogs en blogs mag lezen!
Iris - Maandag 31 december 2018 20:22
Alvast een heel fijn en gelukkig nieuwjaar en bedankt voor deze leuke plog! ♡
Tessa - Woensdag 2 januari 2019 16:47
Leuke plog Irene, jij hebt altijd heerlijke diverse gezellige plogs! Hoe duur is dat wandelen met Maup als ik vragen mag? Klinkt erg leuk
G - Woensdag 2 januari 2019 20:06
Moet je even op de link uit het artikel klikken, dan kom je op de website vd organisatie/ maup (?). Ik zie iets staan van open wandelingen, waarbij iedereen kan aansluiten - wat 10 euro pp kost. Grjsss
Tessa - Woensdag 2 januari 2019 20:16
Dank je wel @G, ik had op de link geklikt maar daar kennelijk overheen gelezen, haha!