Red velvet kerststol en cola-donuts

 

Lichtjes in de kerstboom, sterren in de lucht, cadeautjes uitpakken, voor je schoonmoeder op de vlucht. Samen aan tafel, maar ook dierbaren missen, gezellig samenzijn, met de nodige hindernissen. Vandaag vieren we kerst. Een feest waar vele gevoelens naast elkaar komen en mogen staan. Voor veel mensen is kerst een behoorlijke toestand. Voor de één een fijn weerzien, voor de ander geforceerde gezelligheid. Aan tafel houdt iedereen dan eindelijk zijn mond, behalve jouw eetstoornis en dat is ontzettend lastig. Toch willen we je een fijne kerst wensen.

We hopen je doormiddel van deze video een hart onder de riem te steken en te laten zien dat eten ook leuk en gezellig kan zijn. Van een keertje anders of meer eten zal je niet meteen aankomen. Aan de andere kant is het ook zo dat kerst niet enkel over eten gaat en dat het soms fijn is om daar niet te veel op te focussen. Of je nou alleen bent of samen, maak er iets moois van voor jezelf op jouw manier. 

Wil je meer lezen over de kerstdagen (met een eetstoornis)? Dat kan via deze link. We willen je graag laten weten dat onze chats ook met de feestdagen gewoon open zijn van 19:00 tot 21:00 en dat je altijd meer dan welkom bent daar of op ons forum. Meer filmpjes van Proud2Bme vind je op ons YouTube kanaal. Wees lief voor jezelf. Je doet het hartstikke goed. ♥

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Hope - Dinsdag 25 december 2018 13:30
Leuke video! Red velvet is alleen geen kleurstof, maar een chemische reactie van karnemelk en cacao ;)
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 25 december 2018 17:00
Ahaaa, weer wat geleerd! Thanks! :-D
Amanda - Dinsdag 25 december 2018 14:47
Hele leuke video.

Vind het nu al ingewikkeld gaan straks bij mijn ouders eten en ik weet niet wat, want dat wij mijn moeder niet vertellen. En dan de vorige keer dat we daar aten en niet gingen gourmetten schepte mijn vader mijn eten op en bemoeide mijn moeder zich er mee van 'doe Amanda maar niet zo veel' nee daar wordt het lekker makkelijk van. En morgen eten bij mijn schoonouders en dan weet ik ook al niet wat we gaan eten. Zo'n stress


Over de video vond die redt velvet brood er niet zo lekker uit zien en die kokos was uitverkocht šŸ˜… heb net 1 plakje op van de gewone stil met spijs en twee chocolaatjes, dat is ook nog het enigste van vandaag, durf niet meer te eten nu.

Liefs Amanda
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 25 december 2018 17:00
Hee Amanda,

Ik kan me voorstellen dat het even lastig is. Misschien fijn om met je ouders en je vriend te bespreken wat voor jou wel fijn en helpend zou zijn? Ik hoop dat je ondanks alles toch een beetje leuke avond kan hebben en dat je er ook wat in kan ontspannen. Van een keer wat meer eten word je niet meteen dik, maar als het heel spannend is zou je kunnen kijken naar wat vergelijkbaar is met wat je normaal eet.

Take care ♥
Mae - Dinsdag 25 december 2018 15:48
Waarom keken Irene en Daphne elkaar zo aan bij 4:10 toen Hannah verder ging snijden..šŸ¤”
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 25 december 2018 17:02
Dat weten wij zelfs niet meer. :-P Er wordt veel geknipt en geplakt in de video's, dus misschien dat net daarna iemand iets wilde zeggen. :-)
eenzaam-bloempje - Dinsdag 25 december 2018 21:22
Wens jullie ook prettig kerstdag en een gezond , gelukkig nieuwjaar.
Waarin al jullie dromen mogen uitkomen.
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 26 december 2018 16:06
Wat lief, dankjewel. ♥
. - Woensdag 26 december 2018 15:50
wat doen jullie eigenlijk met het eten dat over is na het maken van de video's ?
Irene - Team Proud2Bme - Woensdag 26 december 2018 16:08
Goede vraag! We eten het na de video of in de loop van de week/maand op (ligt er een beetje aan wat het is natuurlijk) of we nemen het mee naar huis. :-)