De week van de redactie 4

 

Welkom bij alweer de 4e week van de redactie. Vandaag kan je meekijken wat wij allemaal hebben beleefd afgelopen week in deze verzamelblog. Momenten die leuk, heftig of betekenisvol waren komen hier allemaal voorbij. Hopelijk vind je het leuk om te zien en haal je er zelfs wat inspiratie uit.

Laat in de reacties gerust even weten hoe jouw week was. Dat lezen we uiteraard ook graag terug op het forum waar je welkom bent om een dagboek bij te houden of een topic te openen over iets wat je bezighoudt. Ook ben je iedere avond welkom in een van onze (groeps) chats. We hopen dat je een fijne week hebt en dat je niet te hard bent voor jezelf. Take care!

♥ Maandag

Daphne
Vanochtend ging ik naar de sportschool en na een lange verbouwing is het gaan lijken op een hele hippe club! Zelfs als ik 's ochtends vroeg aankom zijn staan deze lampjes al aan, alsof we tot diep in de nacht gaan feesten. Echt heel blij word ik ervan!

 

Hannah
Mijn week begon met lekker thuis werken. Dat is toch best een luxe, lekker vanaf de bank. Aan het einde van de middag ben ik mijn rijbewijs aan gaan vragen bij het stadsloket, spannend! Ik moest wel eerst een foto laten maken. Ik voelde mij tamelijk ongemakkelijk in dat hokje, waar een heel harde stem mij vertelde wat ik moest doen en iedereen die buiten kon meeluisteren. Niet mijn vrolijkste foto, maar hij is gelukkig wel goedgekeurd. Nu wachten tot donderdag tot ik mijn foto kan ophalen!

Om de week assisteer ik als docent bij een vak over ervaringsdeskundigheid. Ik heb dit vak zelf gevolgd in het tweede jaar van mijn opleiding. Het is een keuzevak dus de studenten zijn vaak erg gemotiveerd wat het heel leuk maakt om les te geven. Dit vak is wel pas in de avond en rond half negen afgelopen, dus daarna was ik ook behoorlijk moe. Op de terugweg naar huis heb ik mijzelf getrakteerd en heb ik spontaan een zonnenbankje gepakt! Het is niet ontzettend goed voor je, maar ik vind het erg lekker en heb ook het gevoel dat het goed is voor mijn vitamine D gehalte in de winter. 

♥ Dinsdag

Kantoor
Vandaag werkten Lonneke, Daphne en Irene samen op kantoor. Het was een beetje een grijze dag, maar we hebben er wat gezelligs van gemaakt. Hier zie je dat we wat foto's maken voor de blogs die we aan het schrijven zijn. 

 

Daphne
Misschien hebben jullie hem wel voorbij zien komen in de reclame, maar de Jumbo had dit jaar in de feestcollectie; de Stracciatella Ijstaart! Mijn moeder had de advertentie in ieder geval wel gezien en kon hem toch echt niet laten liggen. Met de kerst zijn we op wintersport, dus deze gewone dinsdagavond was het perfecte moment om deze taart aan te snijden en lekker van te genieten met z'n allen!

Lonneke
Na een dag werk heb ik bij een vriend gegeten. Er waren nog een aantal goede vrienden gekomen dus het was een gezellige groep. We hebben chinees gehaald en samen gegeten. Ook zaten er wat fortune koekjes bij die, helaas, allemaal dezelfde spreuk hadden. 's Avonds in bed heb ik zoals gebruikelijk weer lekker met Winnie geknuffeld. Ik kan echt genieten als ik haar tevreden hoor spinnen. Denk alleen wel dat ze doorhad dat ik de foto maakte.. 

♥ Woensdag

Irene
Na een ochtendje werken had ik met een vriendin afgesproken om samen te gaan sporten. Ik besloot dat ik mijn joggingbroek van gisteren wel weer aan kon. Zo gezegd zo gedaan. Echter had ik niet door dat mijn onderbroek van gisteren ook nog in de joggingbroek zat. Pas toen ik bijna bij de sportschool was merkte ik op dat 'ie onder m'n broekspijp vandaan kwam. Hahaha. Geen idee hoe lang ik zo rond heb gelopen en of iemand het heeft gezien. Heb ik weer, maar ik kan er wel echt heel erg hard om lachen. 

Daarna ben ik naar Wiezewasjes geweest. Een winkeltje in Den Haag die ik al een tijdje op Instagram volg en waar ik heel graag eens wilde kijken. Uiteindelijk liep ik de winkel weer uit met een hele mooie ring met een zwart onyx steen. Vroeger durfde ik nooit ringen te dragen, omdat ik mijn handen te lomp en niet vrouwelijk genoeg vond. Het is pas sinds deze zomer dat ik een ring heb en draag. Dat is de ring ernaast, met een witte maansteen, die heb ik op vakantie van mijn vriend gekregen. Ik vind ringen met stenen zo ontzettend mooi, waarom zou ik me laten tegenhouden door het idee dat mijn handen niet slank genoeg zijn? Ik heb besloten dat dat idee de wereld wel uit mag en ben heel erg blij met deze aankoop! Het werd al vroeg donker en de stad zag er mooi uit met alle kerstversiering.

Daphne
In Den Haag, aan de Grote Markt (die met die mooie kerstversiering), zit sinds een tijdje een spelletjes hal. Eindelijk kon ik er vandaag eens naartoe, wat zag er gaaf uit zeg! Echt alle spellen die ik kon bedenken waren er en gaf zo'n nostalgisch gevoel. Super leuk om af en toe een potje te airhockeyen! 

♥ Donderdag 

Lonneke
Naast mijn werk bij Proud werk ik ook af en toe in een houthandel/renovatiebedrijf. Van een leverancier hadden we een kerststol gekregen van maar liefst 1 meter lang.. Die middag hebben we hier ook al lekker van gegeten. 

stol

Vandaag kreeg ik ook een kerstpakket en bloemen mee naar huis. Natuurlijk ging Winnie meteen met de lege doos aan de haal ;) Toen ik bij de gekko's keek, zag ik dat Zelda aan het vervellen was. Zij is één van de drie gekko's die ik heb. Elke maand vervellen zij een aantal keer, maar dit gaat helaas niet altijd even soepel. Zo ook deze keer niet. Ik heb een badje voor haar gemaakt zodat alle losse huid er af kan weken. Op de foto ernaast zie je een aantal van de stukken huid die ik weleens in de terrariums vindt. Verder heb ik 's avonds lekker gewerkt voor Proud. Omdat ik niet echt veel tijd had om boodschappen te doen en te koken heb ik samen met mijn vriend eten besteld. 

Hannah
Eindelijk was het zo ver! Ik mocht vandaag mijn rijbewijs afhalen bij het stadsloket! Eerst heb ik nog even een ochtendje gewerkt. Het was erg gezellig want ik had met een vriendinnetje afgesproken in de Coffee Company. Zij moest studeren, ik werken. Met een chai latte en zo'n lekkere chocoladekoek is best genieten. 

Na het ophalen van mijn rijbewijs ben ik nog even de stad in gegaan om mijn laatste kerstcadeautjes te kopen. Ik wilde dit persé voor het weekend gedaan hebben omdat ik geen zin had in de mega drukte in de stad, ik kan daar niet zo goed tegen en raak dan snel overprikkeld. Ik ging naar een van mijn lievelingswinkels en was dan ook snel geslaagd! Daar zag ik ook deze leuke 'uitdagingen' die ze daar verkochten:

Toen ik thuis kwam was ik enorm moe en had ik hoofdpijn, dus ben ik nog even gaan powernappen voordat ik ging chatten. Gelukkig voelde ik mij na mijn slaapje een stuk beter, ik kan daar enorm van opknappen! Kan een dutje tussendoor jullie ook zo goed helpen?

♥ Vrijdag

Kantoor
Hoeveel Kerst kun je in een dag proppen? Nou behoorlijk wat! Op kantoor hebben we vandaag een hele fijne en vooral lekkere Kerstvideo opgenomen, die jullie morgen kunnen bewonderen! Het was een chaotische, maar ontzettend leuke dag. Er was een kerstboom, een kerststol en de kerstballen vatte ook nog bijna vlam.. 

Irene
Na werk ben ik met m'n vriend naar een theatervoorstelling van een kennis van mij geweest. Hij had me uitgenodigd om te komen kijken en het leek mij wel leuk om dat eens te zien. Het stuk vond plaats in een zaaltje van een café. Precies in datzelfde café kwam het viertal hobbyisten op het idee een theaterstuk te spelen, gewoon, omdat ze dat leuk vonden. Ze speelden 5 fragmenten uit verschillende grote stukken. Tof om te zien dat mensen dat puur voor de lol doen. Dat vind ik nou echt inspirerend. (Ze deden het overigens ook heel goed.) Ik ga eigenlijk nooit naar theater, maar ik ben wel geprikkeld om vaker te gaan. Nou goed, eerst zien dan geloven, want ik wil zo veel, maar de avond was in ieder geval heel geslaagd!

♥ Zaterdag

Lonneke
Een tijdje geleden is er een nieuw vegan koffietentje geopend in Arnhem. Ik eet al een tijd niet meer veganitisch maar ik was wel heel erg benieuwd. Samen met twee vriendinnen heb ik daar ontbeten. Ik koos voor de wafels met banaan en noten. We hebben gezellig bijgekletst en rond het middaguur zijn we de stad in geweest. Ik moest nog wat cadeautjes halen voor kerst. Ook wilde ik nog even naar een kunstgalerij waar ik de eigenaar sinds kort een beetje van ken. Hij heeft een pakjes kunst automaat waar ik erg nieuwschierig naar was geworden. Ik zag dat er was kunstenaars die ik kende hieraan meededen en heb uiteindelijk twee pakjes gekocht voor mijn vriend. 

Met Sinterklaas hebben wij met mijn en met mijn vriends familie lootjes getrokken. Vanwege de drukte vieren wij dit allebei met Kerst. Ik heb het lootje van mijn vriend (nu hopen dat hij dit niet leest voor de tijd..) en ik heb voor hem een kussen gekocht die hij al een tijd wilde hebben. 

Die avond hadden we een verjaardag van het zusje van mijn vriend. Mijn vriend kreeg het idee om nu alvast de cadeautjes die we voor elkaar hadden aan elkaar te geven. We hadden afgesproken iets kleins te doen. Ik had voor hem die pakjes kunst en nog een paar mooie sokken van de cos. Van hem kreeg ik een Wii U. Dit stond al jaren op mijn lijstje. Ik heb er vroeger een gehad samen met mijn ex, en vond dit echt heel leuk. Hij heeft deze gehouden toen we uit elkaar gingen en sindsdien wil ik er zelf een. Ik was echt sprakeloos en eigenlijk ook best emotioneel. Ik voelde me knap lullig met mijn gegeven cadeautjes, gelukkig geef ik meer met kerst zelf ;) Verder hebben we die avond pizza gegeten. Ik houd zelf niet zo van pizza, maar soms probeer ik wel eens nieuwe smaken uit. Hier hadden ze een pizza met wortel, bloemkool en broccoli. Ik vond hem zelf heel lekker! 

 
♥ Zondag

Irene
Dit weekend was ik samen met mijn vriend naar mijn moeder geweest. Naast een hele hoop kletsen en theedrinken met m'n moeder, haar vriend en mijn broertje zijn mijn vriend en ik er ook samen even tussenuit gegaan om een mooie boswandeling te maken. M'n moeder woont aan de grens van Duitsland, dus mooie bossen hebben ze daar wel. Het regende een beetje, maar dat mocht de pret niet drukken. Overal zagen we prachtige paddenstoelen uit de grond springen. 


We hopen dat je het leuk vond om op deze manier eens naar een weekje van ons allemaal te kijken. Laat gerust je reactie achter. Voor nu een hele fijne week en veel liefs. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Maandag 24 december 2018 19:51
leuke plog, en ik ben benieuwd naar de video die morgen komt
IrisE - Woensdag 26 december 2018 17:26