Ploggen: De week van Irene 17

 

Het is weer maandag. Tijd voor een nieuwe week en tijd om terug te blikken op de week hiervoor. Altijd leuk om met jullie terug te blikken op mijn week door middel van een plog. Er was weer van alles aan de hand de afgelopen week. Wat lichamelijke klachten, maar ook veel hoogtepunten en cadeautjes voor mezelf. Me echt thuis voelen in Nederland en ook kunnen genieten van een weekendje weg. Mooi om hier op deze manier bij stil te staan.

♥ Maandag
Vandaag begon met een ochtendje werken. Daarna moest ik racen naar het ziekenhuis, want ik had een afspraak bij de Uroloog die meteen aansloot in mijn dagplanning. Ik heb al een aantal jaar regelmatig terugkerende blaasontstekingen en ook als dat niet aan de hand is voelt dat gebied vaak niet heel lekker. Zonder er te veel over uit te wijden wil ik alleen maar zeggen: Heel vervelend, dus dat wilde ik wel eens laten onderzoeken.

In het ziekenhuis verliep niet alles heel voorspoedig. Ik was van tevoren vergeten om iets te doen en wist niet zo goed waar ik heen moest. Ik had het idee dat de vrouw van de receptie me een beetje dom en vervelend vond, maar goed, dat weet ik natuurlijk ook niet zeker. Toch deed het iets met m'n stemming. Bovendien liep de afspraak nogal uit, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. De uroloog denkt dat ik te gespannen bekkenbodemspieren heb. Ze vertelde dat ze volgende week een kijkonderzoek gaat doen, dat vind ik echt rete spannend, maar het is voor een goed doel.

Met een spannende afspraak in het vooruitzicht en toch nog he gevoel dat de vrouw van de receptie me vervelend vond, had ik wel behoefte aan een strandwandeling. Even uitwaaien en een frisse neus halen. Ik vind het strand echt een mooie plek in de winter. De kleuren zijn heel anders dan in de zomer en het is er veel rustiger. Zelfs de kou vind ik dan wel lekker, maar je moet je wel goed aankleden. Muziek uit, telefoon op stil, de wind door je haren en alleen het geluid van golven en meeuwen. Het was fijn om hier even te zijn.

♥ Dinsdag
Gisteren, na de strandwandeling, ben ik nog snel naar de supermarkt geweest, omdat ik ineens wist wat ik de volgende dag wilde ontbijten. Brinta! Alleen dan dus gewoon het huismerk van de appie. Ik kon me echt de avond van tevoren al verheugen op dit ontbijt. Ken je dat? In de zomer zou ik dit niet zo snel eten, maar als het donker en koud begint te worden in de ochtend krijg ik er spontaan trek in. Lekker met een mandarijntje en wat bruine bastardsuiker. Hmmmm. 

Toen ik bezig was in de badkamer vond ik plotseling een lippenstift terug die ik al een hele tijd kwijt was. Vroeger droeg ik best wel vaak lippenstift, zeker in de winter vind ik dat wel wat hebben. In de zomer vind ik het veel te warm voor make-up. Ik draag eigenlijk nooit echt make-up, maar af en toe heb ik wel eens zin in een beetje mascara of een kleurtje op m'n lippen. Echter was ik vergeten om de lippenstift mee naar kantoor te nemen, dus ik kon hem niet bijwerken. Op gegeven moment merkte ik op dat hij niet meer zo mooi zat en heb ik hem er maar afgehaald. 

Na werk moest ik nog weer en wind trotseren om naar de supermarkt te gaan. Ik had immers niet echt iets in huis en ben dan ook totaal niet efficient met de boodschappen deze week. Misschien was dat ook wel omdat ik die donderdag naar Berlijn ging. Dan ga je dus niet voor de hele week boodschappen doen. Gelukkig kon ik thuis lekker opwarmen met een dekentje op de bank en een serie op Netflix. Ik was begonnen aan 'Haunting of Hill House', maar eerlijk gezegd had ik een beetje moeite met concentreren. Misschien kom ik er later wat meer in en anders pech. Een andere serie die ik nu aan het kijken ben is 'Outlander', daar zit ik wel echt helemaal in! 

♥ Woensdag
Een goede ochtend deze ochtend! Tijdens werk kreeg ik een telefoontje van het ziekenhuis. Het kijkonderzoek in mijn blaas gaat niet door, omdat er bij zo'n jonge vrouw waarschijnlijk niet iets uit zou komen. Een pak van mijn hart. De andere onderzoeken gaan wel gewoon door. Daarnaast viel er een pakketje door de brievenbus met linnen tasjes. Op de linnen tassen staat een tekening die ik zelf heb gemaakt. Ik weet alleen niet zo goed wat ik er verder mee wil. Het lijkt me leuk om zoiets als een verjaardagscadeautje aan een vriendin te geven. Ik vind cadeautjes uitzoeken namelijk iets heel moeilijks, maar wat is er nou leuker dan iets dat je zelf hebt gemaakt en wat ook nog eens functioneel is!

Na werk wist ik even niet zo goed wat ik wilde doen. Sporten stond op de planning, maar mijn hoofd stond er helemaal niet naar. Ik besloot om een nieuwe camera te gaan kopen. Dit was geen impuls-aankoop, want ik wilde het al een tijdje. Ook daar stond mijn hoofd eerder niet naar, maar vandaag dus wel. Mijn oude camera is een paar maanden geleden stuk gegaan en ik was daar wel al een beetje voor aan het sparen. Het is fijn dat sparen tegenwoord zo goed lukt, vroeger was ik daar echt mega slecht in. Ik had nog geluk ook, want alleen het showmodel was over waardoor ik wat korting kreeg. Daarna ben ik (alweeeer, haha) even boodschappen gaan doen voor het avondeten. Ook ben ik even langs gegaan bij de speciaalbier-winkel waar een vriendin van mij werkt. Ik heb daar niks gekocht, maar het was wel gezellig om even te kletsen.

 

In de avond heb ik even op het forum gewerkt en live gekookt op Instagram. Er hing een fijne sfeer online deze avond en ik was erg blij met de keuze van m'n avondeten. Namelijk maissoep van de Albert Heijn. Het recept vind je hier. In plaats van bacon heb ik vegetarische spekjes gebruikt. Na de chat heb ik nog even een yoga-sessie met halloween-thema van 'Yoga With Adriene' gedaan en daarna zowel een haar- als gezichtsmasker opgedaan. Lekker relaxen.

 ♥ Donderdag
Vandaag ben ik in de ochtend even naar de sportschool geweest. Nu stond m'n hoofd er wel naar. Misschien dat het weer er mee te maken had, want dat was vandaag een stuk zachter. Na de sportschool ben ik naar de Lush gegaan om voor het eerst in mijn leven in Bath Bomb te kopen. Wow, er was echt zo ontzettend veel keuze, maar na lang wikken, wegen en ruiken had ik er eentje gekozen die ik me heel fijn leek. Ik koos een bal genaamd 'The Big Sleep'. Deze ruikt naar lavendel en tonka. Hij schijnt een soort 'jelly' effect te hebben in bad, nou, we gaan het mee maken!  

Daarna gingen we onderweg naar Berlijn. We hadden namelijk kaartjes voor een show van Aphex Twin. Een artiest die m'n vriend en ik heel tof vinden. Helaas werd ik onderweg ontzettend ziek. Ik had knallende koppijn en was mega misselijk. Ik dacht zelfs dat ik het hele concert niet meer zou redden en lag al in het hotel al in bed tot het plotseling weer beter ging. Het was zo gek en abrupt dat ik het ook niet helemaal kon geloven, maar ja, ik zou altijd weer terug kunnen gaan, dus op naar de locatie. Gelukkig ging dat allemaal goed! Geen biertjes, want m'n maag was nog niet helemaal lekker, maar deze pizza was wel even fijn, want ik had nog niet zo veel gegeten. Ook wel zwaar op de maag, maar geen haast, koude pizza is gelukkig ook wel oke, haha. Het was een hele toffe avond en ik heb nog heel lekker gedanst. Gelukkig! 

♥ Vrijdag
In Berlijn heb je een hoop verval, maar deze leegstaande plekken worden al snel touristische attracties of geclaimd door krakers en kunstenaars-collectieven. De dag begon met een bezoekje aan het verlaten vliegveld 'Berlijn Tempelhof'. Zo verlaten is het er echter niet, want het is een heus recreatiegebied geworden waar mensen fietstochtjes maken, op segways rijden of met een skateboard achter een kite hangen. Dat kan ook wel goed op die grote stukken asfalt. 

Na het vliegveld zijn we naar Teufelsberg gegaan. Eerst loop je door een prachtig natuurgebied (in dit geval met veel mooie herfstkleuren) en dan kom je bij een heuvel. Deze heuvel is overigens geen natuurlijke heuvel, maar een 80 meter hoge berg met puin uit de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig is er intussen al een hoop, mooi bos overheen gegroeid. Dat laat wel echt de kracht van de natuur zien. Anyway, in de Koude Oorlog hebben ze hier een afluisterstation gebouwd die na de val van de muur is komen te vervallen. Tegenwoordig trekt deze locatie dus vooral kunstenaars en touristen. Ook konden we hier lekker opwarmen met een kopje soep.

Op de terugweg kwamen we nog een prachtig uitzicht tegen. We moesten even doorlopen, want het begon al donker te worden in het bos. M'n vriend had me helemaal bang gemaakt door te zeggen dat er wolven waren in het bos. Ik ben sowieso wel bang in het donker en hoewel dat helemaal niet leuk is levert het soms ook wel grappige situaties op. Eenmaal terug in de bewoonde wereld zijn we bij een Thais restaurant gaan eten en hebben we even rondgespeurd in een enorme platenwinkel. 

Daarna zijn we nog een super chique cocktail gaan drinken en we eindigden de dag in bad met Bath Bomb van de Lush. Zo mooi dat blauwe water. Grappig om een keertje gedaan te hebben. 

♥ Zaterdag
Na een brunch bij 'Aunt Benny' (echt een aanrader om daar te ontbijten/lunchen/brunchen als je ooit in Berlijn bent) zijn we verder gaan slenteren door de stad. We kwamen wat marktjes tegen, zijn flink wat vintage winkels in en uit gelopen en hebben de vele graffiti muren in Berlijn bekeken.  

Rond het eind van de middag kwam de zon nog even door en zo ging de tijd als vanzelf voorbij. We hadden nog het plan om een museum te bezoeken, maar daar waren we niet eens meer aan toegekomen. 's Avonds hadden we nog lekker ergens gegeten. Helemaal achterin de foto zie je (als je goed kijkt) een portie zoete aardappel frietjes met kaas en truffelsaus. Wow, dit was zo lekker! In de avond zijn we wat drankjes gaan doen met vrienden van m'n vriend die in Berlijn wonen. 

♥ Zondag
Vandaag bestond voornamelijk uit een heel erg lange treinreis van 7,5 uur. Een beetje eten, een beetje slapen, een beetje #Boos kijken op de telefoon en verder eigenlijk niet zo veel, haha. 

In de avond had ik nog een lekker maskertje genomen en een plaat die ik in Berlijn had gekocht opgezet. Het is een album van de The Used. Toen ik hem zag liggen dacht ik meteen 'Yes!' Als tiener luisterde ik namelijk ontzettend veel naar deze band en ik vind ze nogsteeds wel tof! 

Ik blik terug op een fijn weekje dus, ondanks sommige vervelende dingetjes. Ik hoop dat jij ook een fijne week hebt gehad. Laat gerust een reactie achter.


Irene

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saarki - Maandag 5 november 2018 19:05
Die foto met je Frans mutsje op is echt supermooi Irène! Dat mutsje staat je heel erg goed!

Bedankt om weeral een weekje met ons te delen!
Ylette - Maandag 5 november 2018 21:01
The used! Zo lang geleden haha! Leuke plog weer!
britneyangel - Dinsdag 6 november 2018 09:19
ik hou ook van maskertjes
b - Dinsdag 6 november 2018 12:44
oh ik mis berlijn, zo'n mooie stad
cynthia - Dinsdag 6 november 2018 19:50
Speciale stad he ook een keer geweest in mijn leven..speciaal sfeertje echt alternatief aandoend! Leuk om te lezen hier bedankt!x