Ploggen: De week van Irene 12

 

Hey! Wat leuk dat je weer eens komt kijken naar een plog van mij. Deze week was een erg bijzondere week. Ik was namelijk een paar dagen in Parijs. Daar moest ik in de rest van de week wel even van bijkomen, maar het was echt de moeite waard. Ben je benieuwd naar hoe mijn week eruit zag? Lees dan snel verder.

♥ Maandag 
Vandaag werkte ik nog lekker een ochtendje in Den Haag. Op Instagram kregen we een berichtje van iemand dat ze een portret had gemaakt van alle redactieleden. Super leuk en lief! We waren allemaal heel enthousiast. Toch wel heel bijzonder als iemand dat voor je doet vind ik. Ik heb gevraagd of ik de tekeningen in m'n plog mocht delen en dat mocht! 

Na werk heb ik nog even wat huishouden gedaan. Zoals altijd wanneer ik een paar dagen of langer weg ga hecht ik er veel waarde aan om weer thuis te komen in een schoon en opgeruimd huis. Ik heb nog snel even de was gedaan, m'n bed verschoond, gestofzuigd, de idioot snel groeiende struik voor m'n raam gesnoeid en m'n pannekoekenplantje verpot. Nu het echt lente is zie ik hem hard groeien, dus ik denk dat hij een grotere pot wel zou kunnen waarderen. 

Daarna was het tijd om richting Schiphol te gaan. We vlogen om half 8 en omdat mijn vriend en ik niet zo'n fan zijn van het eten op Schiphol zelf besloten we bij het station in Den Haag alvast vroeg wat te bestellen. Het was echt mega lekker weer en het voelde echt als vakantie zo met een biertje en je avondeten in het zonnetje! Er staat vlak bij het station overigens een gebouw met een rond dak. Ik vind dat dak zo mooi dat ik er altijd even naar kijk. Het is toch net een soort onderzeeër, haha! Tenminste, ik krijg zo'n gevoel daarvan. 

Daarna was het tijd om te vliegen. Ik blijf het altijd zo mooi vinden om naar mini-Nederland te kijken vanuit het vliegtuigraampje. Ook de wolkenvelden hoog in de lucht blijven keer op keer iets magisch hebben. Wat zou het fijn zijn als je lekker op zo'n wolk kon liggen he? Jammer dat je er zo doorheen zou zakken als je dat zou doen. Hoe zacht en wollig ze er ook uit zien. Wolken zijn gewoon koud en nat, maar wel mooi dus! 

♥ Dinsdag
Vandaag moest ik gewoon een dag werken zoals altijd. Nou ja, zo gewoon was dat niet, want ik zat dus in Parijs! Of ja, in een Airbnb drie kwartier buiten Parijs, maar dat terzijde. Terwijl ik aan het werk was was mijn vriend een beetje de omgeving aan het verkennen en heeft hij boodschappen gedaan. Dat is wel fijn aan het hebben van een eigen keukentje als je ergens anders bent. Toen ik vroeg of hij een foto van me wilde maken voor m'n plog ging hij meteen even al zijn filters testen haha. En? Ziet er goed uit toch?

Maar waarom zitten jullie nou eigenlijk in Parijs? Ik kan me voorstellen dat je je dat afvraagd, want ik heb het nog helemaal niet verteld. De reden dat we naar Parijs waren gegaan vond deze avond plaats, namelijk een concert van Thom Yorke, de zanger van Radiohead. We vinden zijn muziek super gaaf, maar het concert in Nederland was al uitverkocht. Toen we zagen dat er nog wel kaartjes in Parijs waren hebben we even getwijfeld. Gaan we dit echt doen? Is dat niet overdreven? Nee, weet je wat, doe eens gek! We waren er optijd bij, dus de vliegtickets waren niet zo duur. Eigenlijk zouden we binnenkort een weekend naar Berlijn gaan, maar dit vonden toch wel zo bijzonder dat we toch voor Parijs hebben gekozen. Het concert vond alleen plaats op een dinsdagavond en ik vond het het niet helemaal waard om vakantiedagen voor op te vragen. Gelukkig kon ik mijn werk hier ook gewoon doen voor een keertje. 

Toen we aankwamen bij de concertzaal was de rij echt mega lang! Ik heb geprobeerd om er een foto van te maken, maar die dekt niet helemaal de lading. De rij liep echt de hele straat door en ook nog eens de hoek om, bizar. Gelukkig liep het wel snel door allemaal. Een ander gek, maar toch ook wel logisch dingetje was dat er ontzettend veel beveiliging bij de concertzaal was. Je moest je ID laten zien, je werd gefouilleerd en mijn tas werd tot 2 keer toe gecontroleerd. Niet heel gek natuurlijk na die aanslag bij de Bataclan, maar toch vreemd om mee te maken hoeveel invloed dat dan op zo'n stad heeft. Het maakte in ieder geval wel indruk op mij. Hier in Nederland is dat toch veel minder een (zichtbaar?) ding. 

Het concert zelf was verder super gaaf! Echt heel erg tof om Yorke een keer live te zien. We hadden een mooi plekje, maar op gegeven moment werd ik toch niet helemaal lekker tussen al die mensen. Daarom zijn we halverwege maar acherin de zaal gaan staan waar iets meer ruimte was. Na een flesje water en een zakje pinda's voelde ik me al een stuk beter. Het deed verder niet af aan de hele ervaring, want achterin was het geluid nog prima en er stonden allemaal mensen te dansen waar voorin geen ruimte voor was. De laatste nummers hebben wij dus ook lekker mee staan dansen! Heerlijk! Ik heb de dag afgesloten met een lekker warm bad. Dat mooie blauwe water komt echt vanwege mijn haar haha. Grappig, want thuis heb ik een douche en dan zie ik nooit zo goed in hoeverre het water nog verkleurd. Het ziet er wel mooi uit. 

♥ Woensdag
Vandaag begon met een half dagje werken en daarna hadden we lekker de hele middag en avond vrij om Parijs zelf eens te verkennen. Gister was het nog regenachtig, maar vandaag was het best aangenaam. Wat een geluk. We besloten om gewoon een beetje te gaan rondwandelen en bezienswaardigheden te bekijken. Eerst zijn we naar een begraafplaats gegaan om een kijkje te nemen bij het graf van Jim Morrison (van the Doors). Parijs is een mooie stad om te zien. Valt het je trouwens op dat mijn haar en de pet van m'n vriend dezelfde kleur hebben? Dat hebben we niet zo bewust uitgekozen, maar we krijgen er best vaak een leuke opmerking over. ;-)

We besloten gewoon een beetje de standaart dingen te bekijken, maar toen we langs het Louvre kwamen viel het me op dat het onwijs rustig was terwijl ik altijd verhalen hoorde over de onwijs lange rijen daar. Het was intussen een uurtje of 5 en het museum bleef tot kwart voor 10 open. We besloten dat het wel leuk zou zijn om daar een kijkje te gaan nemen. Zo gezegd zo gedaan en wow... Wat een indrukwekkend gebouw en museum is het toch. Het is zo enorm groot dat we denk ik maar een kwart van het museum hebben gezien. Daar hebben we twee en een half uur over gedaan. Het museum ging nog helemaal niet dicht, maar we waren gewoon te moe van het verwerken van al die informatie om nog langer daar rond te blijven lopen. Ik kan echt heel moe worden van musea, heb jij dat ook?

Het was wel ontzettend gaaf. We hebben voornamelijk gekeken bij Egyptische, Griekse en Romeinse oudheden en natuurlijk even bij de Mona Lisa. De Mona Lisa bekijken was best een suf gebeuren. Het is ongetwijfeld een mooi schilderij, maar het hangt zo raar helemaal in z'n eentje achter een glaswand en dan staat er ook nog een hele grote groep mensen voor die er allemaal een foto van willen maken. Gek volk zijn we ook eigenlijk haha. Verder hingen er echt ontzettend veel, prachtige en indrukwekkende schilderijen in het museum van grote meesters. Gaaf om te zien! De weg naar de uitgang vinden was nog een hele zoektocht. Vervolgens zijn we doorgelopen om avond te eten en de Eiffeltoren te zien. 

♥ Donderdag
Vandaag vlogen we al vroeg in de ochtend terug. Een kort nachtje dus, maar dat kan wel een keertje. Ik ben altijd een ochtend vrij op donderdag en het kwam precies goed uit met het reizen. Gekkenwerk, zou je denken, maar het maakt het ook wel extra leuk om zo tussen alles door 'even' naar Parijs te gaan. Het waren echt 2 heerlijke dagen! 

Ik was optijd weer thuis dus ik had nog even de gelegenheid om een nieuwe haarverf te testen. Ik was m'n haarkleur wel weer een beetje zat, maar met blauw haar als basis kan je eigenlijk niet zo veel meer. Tot ik laatst plotseling dacht aan donkergrijs! Ik heb het even uitgetest op een plukje en dat zag er goed uit. Tijdens mijn pauze van 2 uur heb ik dus m'n haren even in de verf gezet haha. Ik ben erg blij met het resultaat. Grijs is het niet geworden , maar het is ietsje meer blauw en ietsje minder groen. Misschien probeer ik het later nog eens met een ander merk, maar voor nu ben ik er wel blij mee. Tja, ik doe ook maar wat ;-)

Verder bestond mijn dag voornamelijk uit werken zowel door te bloggen als werk op het forum en de chat in de avond. Ik heb ook nog even een tekening gemaakt. Het was de bedoeling om vroeg naar bed te gaan, maar ik was nog zo lekker mee aan het zingen en dansen met m'n muziek dat het per ongeluk toch nog laat is geworden. Oops!

♥ Vrijdag
Vandaag werkten we weer een dagje op kantoor. We hadden vorige week al ergens online gelezen dat er een nieuwe, tijdelijke Swirl-smaak te koop zou zijn op verschillende stations. Namelijk de Sunset Delight Swirl. Deze Swirl is ter ere van de Ramadan en het Suikerfeest tijdelijk op de markt. Waar en wanneer je deze Swirl kan kopen lees je in deze blog. Wij hadden hem vandaag al geproefd op het station in Leiden waar wij vlakbij werken. Heerlijk, een lekker ijsje tussen het werken door. Verder heb ik eigenlijk niet zo veel gedaan vandaag. Zoals je je misschien kunt voorstellen was ik echt ontzettend moe en lag ik er vandaag wel echt optijd in. 

♥ Zaterdag
Vandaag heb ik heeeerlijk uitgeslapen en de rest van de ochtend/begin van de middag lekker lui op de bank series gekeken. In de middag ben ik even naar m'n oma geweest en hebben we een kopje thee gedronken en een ouderwets kaakje gegeten. Ik kan gezellig kletsen met mijn oma ook al zijn we het niet altijd met elkaar eens. Ze kan er nogsteeds niet bij met haar hoofd dat ik m'n haren steeds een andere kleur verf. Dat snap ik ook wel hoor. Zo zijn de meeste oma's natuurlijk wel. (Denk ik?) Toch houden we van elkaar! 

Verder heb ik thuis weer wat zitten tekenen en sinds een hele lange tijd mijn hoepel er weer eens bijgepakt. Dat was zo leuk en fijn om te doen! Ik hoepelde op liedjes van Pink Floyd en Joni Mitchell. Daar kan je zo lekker op wegdromen. Wat dat betreft kan ik me prima in m'n eentje vermaken en dat heb ik ook wel nodig na zo'n intensieve week. Even Irene-tijd!

♥ Zondag
Gisteravond besloot ik dat het me wel fijn leek om vandaag een yogales te doen. Toen ik op het rooster van m'n favoriete yogastudio keek zag ik dat er op zondagochtend een les was. Ik heb hem meteen geboekt! De yogastudio Sunshine Yoga zit direct onder mijn oude huis. Vroeger kwam ik daar erg vaak, maar dat is intussen een beetje verwaterd. Toch voelt het altijd als thuis daar. Sinds m'n knieoperatie is er toch wel het één en ander veranderd in mijn lichaam. De meeste poses die voor mij heel vanzelfsprekend waren vind ik nu veel lastiger. Hierin moet ik mezelf dan een beetje tegemoet komen door een kussen of yogablok erbij te pakken en de oefening makkelijker te maken. M'n ego vindt dit wat lastiger, maar m'n lichaam is er blij mee. Gelukkig kan ik er steeds beter mee omgaan. 

Aan het einde van de les zag ik op de gang een stapel tarotkaarten (ik denk dat dat het zijn, verder geen verstand van) op z'n kop liggen en ik pakte nieuwsschierig de bovenste kaart er vanaf. Toevallig was dat de kaart 'Eireen' en dat is waar mijn naam vandaan komt. 'Irene' of 'Eireen' of 'Eirene' betekent vrede in het Grieks. Zo heb je ook de Griekse godin van de vrede: Eirene. Toch een leuk feitje wat je zo met je meedraagd. Heeft jouw naam ook een betekenis? 

Na yoga trakteerde ik mezelf op raw organic cashew cacao bites. Ik ben normaal gesproken helemaal niet zo'n fan van dat soort rauwe producten, maar deze had ik ooit eens gekocht en ik vond ze mega lekker. Daarna ben ik even langs een vriendin gegaan om bij te kletsen en te brainstormen over kunst en werk en vrienden en all that. We dronken gezellig een kopje koffie en in de avond ben ik naar roller derby training gegaan. Ik sloot het fijne weekend af met een heerlijk biertje van 'Gebrouwen door Vrouwen' en ga weer opnieuw opgeladen een nieuwe week tegemoet.  

Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen en dat jij ook een fijne week hebt gehad.

♥ Liefs,
Irene

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Dragonfly - Maandag 18 juni 2018 19:53
Wat mooi dat jullie die keuze maakten! Een waardevolle belevenis en herinnering. Toffe plog
Vienna - Maandag 18 juni 2018 21:39
Jaaa, het pannenkoekenplantje :D haha.
proud2bmelissa - Maandag 18 juni 2018 21:43
Leuk om te lezen! Mijn naam (Melissa) betekent HoningbijšŸ Hahaha
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 19 juni 2018 07:37
Oh wat leuk! Honingbij, lief, dat had ik niet kunnen bedenken. :)
Slakkie - Maandag 18 juni 2018 21:47
Gompie, wat een heerlijke week!
Kon meneer York nog een btje zingen dus?
Blijft een fantastische kerel...voor t laatst bijna 18 jaar geleden zien optreden šŸ˜‚ oepsie.
Super om daarvoor af te reizen.
Geniet van de napret :)
Irene - Team Proud2Bme - Dinsdag 19 juni 2018 07:42
Hahaha hij kan in ieder geval heel goed muziek maken en die noten haalt ie nog prima. Goed, 18 jaar geleden zal het ongetwijfeld iets soepeler geklonken hebben, maar het was echt heel erg gaaf en hij kan nog lekker dansen ook. Leuk dat jij hem toen hebt gezien! :-D

Liefs
I. - Maandag 18 juni 2018 22:14
Leuke blog!!!
Karo - Maandag 18 juni 2018 23:58
Leuke blog en heel fijn om te lezen en kijkje te krijgen in wat je hebt gedaan.
Daan - Dinsdag 19 juni 2018 00:34
Wat een super leuke foto van je waar je die potgrond vast houd!
momo - Dinsdag 19 juni 2018 08:54
super leuke plog! en wat lief dat je even naar je oma gaat, altijd gezellig
Fiona - Dinsdag 19 juni 2018 10:43
Wat een leuke plog weer! Ik zag Thom York vorig jaar met Radiohead op Rock Werchter, ben er nog altijd van onder de indruk ;) En Parijs is m'n lievelingsstad. Je kan trouwens vanuit Nederland ook erg makkelijk en snel de trein naar daar nemen - iets fijner voor onze planeet dan het vliegtuig voor zo'n afstand :)
britneyangel - Dinsdag 19 juni 2018 16:42
leuke plog weer , je kan altijd zo leuk vertellen !
G. - Dinsdag 19 juni 2018 17:02
Irene! Ik word blij van jouw blogs: thanks :D
Keep up the good vibes I would say & succes!
Laura V - Dinsdag 19 juni 2018 17:28
Heel fijne blog IrĆØne dank je! Dank je voor de tijd die je erin steekt. Het is erg leuk om te lezen